Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> 3-drzwiowy, a jednak dla mam
ch3cooh
post 3.02.2010, 18:42
Post #1

Porsche

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 26

Dziś na światłach stał koło mnie Peugeot 1007, zwrócił moją uwagę bo jest jedyny w swoim rodzaju. Kompaktowy samochód miejski, 3-drzwiowy, ale przednie drzwi nie są otwierane, a odsuwane jak w busach. Wygląda na to, że wejście na tylne siedzenie jest tu dużo łatwiejsze niż w standardowym 3-drzwiowym rozwiązaniu.
Tak to wygląda na zdjęciach:

Go to the top of the page

+Quote Post
wiel26
post 3.02.2010, 21:06
Post #2

Mercedes

Użytkownik nr: 31

Pomysł niezły, może i funkcjonalny, ale coś mi tu nie pasuje. Chyba ta klamka na środku drzwi. nie dość że w takim beznadziejnym miejscu to jeszcze wielka jakby to były drzwi od stodoły. Na pewno mogli ją jakoś dyskretniej umieścić. Poza tym nie jest zły jak na miejskie auto na zakupy. Na pewno jest to coś nowego, taki jakby pomniejszony van.

+Quote Post
asia_b
post 4.02.2010, 20:44
Post #3

BMW

Użytkownik nr: 32

Wyglądem przypomina zwykły, duży samochód przeznaczony dla rodziny z dziećmi. Pomysł z odsuwanymi drzwiami jest zdecydowanie dobry, bo dzięki temu można zyskać trochę miejsca przy wsiadaniu. Chętnie przetestowałabym takie auto, bo być może okazałoby się, że jest ono nawet lepsze niż takie z 5 drzwiami. Kiedy dzieci robią się starsze, zaczyna się problem z odsuwaniem szyb bez pozwolenia, kombinowaniem z zamkiem, a przy takiego typu samochodzie jak ten pokazany na zdjęciu problemy jak te wspomniane znikają smile.gif

+Quote Post
ganitka
post 7.02.2010, 16:32
Post #4

Ford
**

Użytkownik nr: 54

Takie samochody trzeba lubić. Mi się średnio podoba, chociaż na myśl przychodzą mi przynajmniej 3 modele inne, które są sporo brzydsze niż to.

+Quote Post
smerfik
post 9.02.2010, 21:23
Post #5

BMW

Użytkownik nr: 29

Z tymi odsuniętymi drzwiami wygląda jak owad, jakby mu kropki domalować to by z tego biedronka wyszła. Trochę mi matiza przypomina i nie jest to komplement.
Zobaczcie jak beznadziejnie wygląda w żółtym kolorze.

A ta klamka to faktycznie do niczego nie pasuje.

+Quote Post
wiel26
post 28.02.2010, 22:27
Post #6

Mercedes

Użytkownik nr: 31

Spotkałem to dziś na ulicy, właśnie w takim żółto-jajecznym kolorze. Okropnie wygląda na żywo. Na zdjęciu tego nie widać ale ta klamka jest naprawdę wielka, co w połączeniu z bardzo małym autem (wielkości matiza) wygląda beznadziejnie. Gdybym był projektantem to w ogóle bym z niej zrezygnował lub założył zwykłą klasyczną kasetę., nie wiem co napadło twórców, że wstawili coś takiego.

+Quote Post
ganitka
post 19.03.2010, 22:34
Post #7

Ford
**

Użytkownik nr: 54

Każdy żółty samochód wygląda albo jak owad, albo jak kurczak. Ten kolor jest do kitu i raczej nic się z niego nie wyciśnie. I to nie ważne, czy byłby samochód taki, czy jakiś normalny 5-drzwiowy, z odsuwanymi drzwiami, czy z normalnymi. Jak jest beznadzieja to jest beznadzieja.
A ten samochód tak poza kolorem naprawdę nie wygląda jakoś okropnie. Dałoby się z takim przeżyć. Na pewno lepsze to niż Fiat Uno czy Seicento.

+Quote Post
omnibuska
post 23.04.2010, 1:14
Post #8

Ford
**

Użytkownik nr: 91

A mnie się podoba i to nawet bardzo. W końcu przy wsiadaniu do tyłu było by wygodnie, i o wiele szybciej można by było zapiąć fotelik czy podwyższenie dla dziecka. Z resztą ludziom starszym również wychodziło by się wygodniej niż z normalnego pięciodrzwiowego samochodu. Kolor jak kolor. Każdemu podchodzi inny. W sumie, mnie nie robi różnicy. Ale mając do wyboru te przedstawione na zdjęciach z pewnością wybrałabym czerwony. Matiza przypomina mi jedynie z maski. Klamka na zdjęciach nie wygląda tragicznie,może się mylę. Jednak zdjęcia nie oddają faktycznego obrazu.

+Quote Post
motomaniak1
post 28.04.2010, 12:13
Post #9

Trabant
*

Użytkownik nr: 102

Dla mnie samochody 3-drzwiowe to wg porażka jest. Nie wiem jak można sobie tak życie utrudniać. Po co tak? Na zakupy, a gdzie tam... męczyć się i wrzucać je do tylu w ten sposób. Wchodzenie do takiego auta na tył również nie jest przyjemne, nie tylko dla osób starszych, ale ogólnie. Samochody 3-drzwiowe, moim zdaniem, nadają się dla ludzi którzy rzadko korzystają z tylnych siedzeń. Pomijając już, że ten Peugeot kompletnie mi się nie podoba. Ta klamka, jak podzielam uwagi innych, to pomyłka... strasznie to wygląda. I mi również z otwartymi drzwiami przypomina owada... smile.gif

+Quote Post
malami
post 29.06.2010, 16:43
Post #10

Fiat
**

Użytkownik nr: 101

a mnie sie strasznie podoba ten samochodzik. jest taki inny. Ale w ogóle pomyślicie sobie jaka to musi być wygoda dla matki, która spokojnie rozsuwa sobie drzwi, montuje fotelik dzieciecy z tylu, potem sadza dziecko, chowa wozek do bagaznika smile.gif cos pieknego, prawdziwy rodzinny samochod smile.gif

+Quote Post
jadzia
post 27.07.2010, 10:15
Post #11

Syrena
*

Użytkownik nr: 147

Mi jakoś szczególnie nie przypadł do gustu. Chyba właśnie przez te drzwi. Nie wydają mi się, żeby były szczególnie funkcjonalne. Może gdybym się tym autkiem chociaż raz przejechała i zobaczyła jak to wygląda w praktyce. Ale z wyglądu jestem na bardzo duże nie. Choć do głowy mi przyszła, kwestia tego, że można śmiało parkować w ciasnych miejscach. Ale to chyba jedyny plus tego samochodu.

+Quote Post
monalisa
post 31.07.2010, 10:34
Post #12

Audi

Użytkownik nr: 146

Naprawdę ładny samochodzik dla rodziny czy mam. Szeroko otwarte drzwi to na pewno zaleta, chyba nawet lepsze gdy są osobno drzwi z tyłu, w limuzynach nie są przeważnie funkcjonalne i bardzo ciasne. Z zewnątrz samochód się ładnie prezentuje, sprawia wrażenie dużego, wewnątrz przestrzennego. Może jak na taki duży samochód ten tył jest za krótki i chyba zbytnio w tyle wiele się nie zapakuje do bagażnika. A przecież jeżeli dla młodych mam czy coś w tym rodzaju to trzeba zmieścić przynajmniej jeden wózek. Obydwa kolorki są piekne!!!

+Quote Post
sandan
post 13.08.2010, 6:42
Post #13

Audi

Użytkownik nr: 134

Samochód ładny, ale wydaje mi się mały. jak na rodzinny. Bardziej może dla mam malych dzieci, albo taki samochodzik na małe wypady za miasto i wycieczki. Jestem ciekaw czy te rozwiązanie z takimi rozsuwanymi drzwiami jest dobre. Dla kierowcy i pasażera, który siedzi obok kierowcy może tak, ale zbytniego komfortu wsiadania dla pasażerów do tyłu auta to chyba nie ma.

+Quote Post
greta
post 11.09.2010, 9:47
Post #14

Mazda
**

Użytkownik nr: 164

O jakie cudeńko! Uwielbiam tego typu technologie zastosowane w drzwiach. To dodaje takiego uroku. Za pewne autko to będzie służyć nie jednej rodzince. Mimo 3-drzwiowego zastosowania, jest przestronny, a jego wnętrze może zapełnić wspaniała rodzinka wybierająca się w podróż i nie tylko. Zastanawiam się nad jego danymi technicznymi. Pomożecie je poznać?

+Quote Post
adelajda
post 23.09.2010, 10:59
Post #15

Audi

Użytkownik nr: 167

Peugeot 1007 jest bardzo eleganckim samochodem. Jest kompaktowy, nieduży, a jednocześnie spełnia warunki dużego samochodu. Idealny na warunki miejskie jak i w trasę. Co do drzwi rozsuwanych to bardzo dobry pomysł z tego względu, że unika się problemu zahaczenia drzwiami o sąsiedni samochód, zarysowanie samochodu innemu posiadaczowi pojazdu na parkingu , a tym samym zrobienia szkody swojemu samochodowi. Rozsuwane drzwi również sprzyjają łatwiejszemu dostępowi do auta np. codzienne wyjmowanie zakupów oraz łatwiejszemu wsiadaniu.

+Quote Post
adam85
post 15.01.2011, 19:03
Post #16

Audi

Użytkownik nr: 264

Pomysł dobry choć auto takie nieprzykuwające uwagi i ogólnie niefajne według mnie.. Na pewno dla kobiet jest to duże udogodnienie zwłaszcza, gdy się wkłada fotelik z dzieckiem, zakupy itp.
Podoba mi sie określenie "żólto-jajeczny" kolor.. hehe.. jeszcze takiego nie słyszałem dla faceta żółtry to żółty. A poza tym ja tam lubię się wyróżniać w tłumie wink.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

Konsekwencją braku posiadania ważnego ubezpieczenia OC jest kara finansowa?

zobacz ile zapłacisz za jego brak w przypadku samochodu osobowego ...

BMW X3 xDrive35d: Z dużej chmury... duży deszcz

BMW X3 xDrive35d: Z dużej chmury... duży deszcz

Drugą generację BMW X3 miałem okazję poznać może nieco ponad rok temu. Wrażenia były niezłe, ale jednak czegoś mi wówczas brakowało. Do teraz. Do momentu, gdy dostałem w swe ręce najmocniejszą wersję silnikową, z trzylitrową jednostką wysokoprężną, z podwójnym doładowaniem i potężnym stadem koni mechanicznych, w liczbie 313 sztuk, które tylko czekają, by zmusić je do wysiłku.
Audi na Mille Miglia 2012

Audi na Mille Miglia 2012

Mille Miglia: żadna inna parada oldtimerów nie obrosła tak w mity, jak ten rajd pojazdów zabytkowych, żadne inne wydarzenie nie przyciąga tak wielu entuzjastów starych samochodów z całego świata. Do udziału w pełnym przygód rajdzie, który 17 ma...
Volvo XC60 2,4d Kinetic

Volvo XC60 2,4d Kinetic

2009
66.862 km
109.900 PLN
Infiniti M37 S Premium

Infiniti M37 S Premium

2010
18.471 km
194.900 PLN
Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

2008
115.000 km
112.300 PLN

Infiniti EX30 D GT Premium

Infiniti EX30 D GT Premium

2010
37.526 km
176.900 PLN
Lexus  GS450 Hybryda

Lexus GS450 Hybryda

2008
110.875 km
124.900 PLN
Volvo S60 Automat

Volvo S60 Automat

2011
34.760 km
112.900 PLN

Porsche Cayenne S

Porsche Cayenne S

2007
119.930 km
134.900 PLN
Audi A8

Audi A8

2009
113.018 km
179.900 PLN
Volvo XC60 2,4d Automat

Volvo XC60 2,4d Automat

2009
81.444 km
122.900 PLN

Niesprawność

Niesprawność "suszarki" czy oszustwo?

Wyobraźcie sobie, że jedziecie z prędkością około 60 km/h i nagle zatrzymuje was stojący na poboczu radiowóz. Funkcjonariusz prosi o dokumenty i pokazuje pomiar z "suszarki", który wskazuje 80 km/h. Niemożliwe? A taki właśnie przypadek zdarzył się jednemu z naszych czytelników. Co można zrobić w takiej sytuacji?
Citroen DS4 1.6 HDi So Chic

Citroen DS4 1.6 HDi So Chic

Citroen po raz kolejny udowadnia, że żaden segment mu niestraszny. Model DS4 z dumnie uniesioną głową wchodzi między kompakty klasy premium.

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 18.05.2012 - 4:32