![]() ![]() |
16.08.2009, 22:00
|
|
|
Porsche ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 355 Dołączył: 11-08 09 Skąd: Rydzyna Użytkownik nr: 10 |
Opowiem Wam dziwną historię jednego wypadku. Nie wiem jak to tłumaczyć. Otóż codziennie pokonywałem trasę Leszno-Rydzyna.Swoim tempem. Mniej więcej w takim samym czasie. Pewnego razu przebijałem sie przez Leszno dziwnie zdenerwowany. Jechałem za szybko,krzyczałem na kierowcę,który przede mna nie ruszał na zielonym 2 sekundy od włączenia. Jechałem dużo szybciej niż normalnie. 5 km za miastem doszło do wypadku zaraz za moim autem.Obserwowałem go w bocznej szybie i lusterku wstecznym. Zginęła młoda kobieta z Gdańska. To mogłem być ja. Gdybym jechał tak jak zawsze...Wyprzedziłem śmierć. Nie potrafię tego sensownie wytłumaczyć
|
|
|
29.08.2009, 20:53
|
|
![]() Bugatti Veyron ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Root Admin Postów: 2,575 Dołączył: 13-06 09 Skąd: Łódź Użytkownik nr: 3 |
Są pewne tematy, których nie da się w sposób logiczny wytłumaczyć.
Jedni z Twojej opowieści się będą śmiać. Ja nie zamierzam, bo uważam, że coś w tym może być. To, że czegoś nie rozumiemy lub nie potrafimy wyjaśnić nie powinno od razu oznaczać, że jest niemożliwe. Być może za pewien czas tego typu zdarzenia, przeczucia będą naukowo wyjaśnione. Funkcje naszego mózgu nie są do końca odkryte i może się okazać, że jakaś jego część może przewidywać takie zdarzenia. Mało tego, broniąc swojego istnienia podświadomie go chronić. Może bajka, a może coś w tym jest? Kto to dzisiaj ze 100% pewnością może zaświadczyć? Ponadto czy nie fajnie wierzyć, że drzemią w nas nie odkryte możliwości? |
|
|
30.08.2009, 19:19
|
|
|
Porsche ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 355 Dołączył: 11-08 09 Skąd: Rydzyna Użytkownik nr: 10 |
Dlatego staram się nie opowiadać tej historii. Niewiele osób ją zrozumie bo przyznam szczerze ja też jej nie rozumiem. Trochę się poruszam po Polsce,"najezdzałem na różne wypadki-ale nigdy śmiertelne. Może stąd taka reakcja. W każdym razie chyba nie chcę sie nad tym zastanawiać. Pamietam tylko ,że z czterema osobami próbowaliśmy cos robić (z 40 sie gapiło) ,pamiętam butlę gazu wyrwaną z bagażnika,wylewające sie paliwo. Teraz juz wiem,że w takich chwilach tego sie nie widzi. Nie myśli sie o niebezpieczeństwie. Ważne jest robić wszystko,żeby pomóc. W tej sytuacji niestety byliśmy bezsilni. |
|
|
10.01.2010, 10:08
|
|
|
Ford ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 88 Dołączył: 4-12 09 Użytkownik nr: 54 |
Strasznie fajne są takie niewyjaśnione sytuacje, które mają związek z paranormalnymi zdolnościami. Ogromna szkoda, że na razie żaden naukowiec nie potrafi do tego podejść i wyjaśnić, na pewno zdobyłby uznanie.
Tobie, kolego, gratuluję tych zdolności. Chociaż z drugiej strony to może ktoś tam w niebie nad Tobą czuwał? Byłeś tamtego dnia w kościele? Ja bym na pewno poszła |
|
|
26.04.2010, 20:46
|
|
|
Ford ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 103 Dołączył: 15-04 10 Skąd: Katowice Użytkownik nr: 91 |
No wiecie, nasza podświadomość ma nieogarnięte i wszechmocne siły. Ja uważam, że w naszej podświadomości (nie w mózgu, bo mózg jest częścią organizmu-istnieje faktycznie, natomiast istnienia podświadomości niektórzy się wypierają i nie wierzą) działają siły które są odpowiedzialne za to co będzie i one kierują nasze myśli na odpowiednie tory. Ale za to wolna wola może podpowiadać by zrobić inaczej niż nam się wydaje. Podświadomość często jest nazywana również intuicją, bo to ona podpowiada nam jak działać. Ja wierze w różne takie przypadki, mimo że trudne do wyjaśnienia to jednak istnieją.
|
|
|
29.06.2010, 15:51
|
|
|
Ford ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 81 Dołączył: 19-04 10 Skąd: Południe Użytkownik nr: 100 |
ganitka- nie rozumiem co widzisz w tym fajnego. jak bys powiedziala ze jest to -fascynujace to bym zrozumiala ale fajne? ja wierze w takie historie, przeciez na swiecie istnieje wiele niewyjasnionych sytuacji paranormalnych. ja wierze w to wszystko co ludzie mowia. ale masz ganitko rację, ponieważ tez mi się wydaje, że ktoś tego dnia pilnował Cię i czuwał nad Toba.
|
|
|
28.09.2010, 8:42
|
|
|
Audi ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 199 Dołączył: 26-08 10 Użytkownik nr: 167 |
Takie sytuacje są jak omen. Może dlatego właśnie byłeś zdenerwowany i spieszyłeś się bo gdzieś pod skórą czułeś że coś może się wydarzyć. To jak w filmie oszukać przeznaczenie. Ja też kilka razy miałam takie sytuacje, które mnie zastanawiały. Przejeżdżałam przez drogą i praktycznie za 10 lub15 minut był tam śmiertelny wypadek. Wtedy człowiek sobie myśli a gdybym to byłą Ja ? Gdybym to ja te parę minut później jechała to ten drugi samochód mógłby na przykład wjechać we mnie. Całkowicie cie rozumiem.
|
|
|
5.12.2010, 12:45
|
|
|
Audi ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 150 Dołączył: 15-11 10 Skąd: Poznań Użytkownik nr: 246 |
Polecam niemiecki film "Biegnij Lola,biegnij..." (''Lola rennt" - niem) reżysera Toma Tykwera, dokładnie obrazuje to o czym piszecie. Niezbadane są nasze wybory, jedna sytuacja a trzy rózne zdarzenia, rozwiązania, sytuacje. Jak czasami niewiele potrzeba, aby nas los potoczył się inaczej. Czasami nie wiadomo dlaczego robimy coś w zupełnie inny sposób niż dotychczas. Nie potrafimy wytłumaczyc sobie i inym dlaczego akurat tym razem wybraliśmy, tą drogę, zaufalismy temu człowiekowi itp. Nasz los zapisany jest gdzieś tam do góry i nie mamy na to wiekszego wpływu. Ja w to wierzę, i to jest właśnie przeznaczenie. Czy mamy na nie wpływ? Myślę, że nie. Oczywiście niektóre rzeczy da się przewidzieć, ominąć, zaplanowac inaczej. Ale nie wszystko... i nie ma człowieka, na świecie który by nie zastanawiał się "dlaczego ja..." lub "gdybym wybrał to ... to może ..."
|
|
|
![]() ![]() |
Najczęściej przeglądane
Ostatnio dodane
Najnowsze zdjęcia
| MotoKobiety | ||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |