Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Alkomat ze sklepu internetowego
mickey
post 19.01.2010, 20:31
Post #1

Fiat
**

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 50

Zamiast zastanawiać się czy mogę jechać albo zamiast liczenia w jakiś dziwny sposób czy procenty już mi zeszły, chciałem sobie kupić alkomat w internecie. Tylko nie wiem jaki i czy to robi różnicę jakiej firmy jest taki alkomat. Najbardziej to mnie interesuje czy takie coś jest wiarygodne a może jak ja dmuchnę w taki a potem w policyjny to się nagle okaże pół promila rużnicy i będzie problem.
Go to the top of the page

+Quote Post
smerfik
post 20.01.2010, 19:04
Post #2

BMW

Użytkownik nr: 29

Nie polecę Ci żadnej marki, ale słyszałem, że to strasznie delikatne zabawki. Podobno jak raz Ci upadnie to już jest do wyrzucenia, bo pokazuje bzdury. Tak sobie gdybam, że skoro to jest urządzenie pomiarowe, to powinno mieć jakąś legalizację, jak np. wagi w sklepie itd., bo pewnie z czasem się rozregulowuje. Ja bym szukał czegoś ze średniej półki cenowej, bo te najtańsze to pewnie dziadostwo chińskie.

+Quote Post
Szymon25
post 24.04.2010, 7:22
Post #3

Trabant
*

Użytkownik nr: 103

Kupiłem kiedys na bazarku taki alkomat za 60zł. Wypiłem sobie potem dwa piwa i dmuchnąlem i o dziwo wyszło ze mam 4,5 promila...biggrin.gif dmuchnąłem jescze raz, wyszło 3,7, a za trzecim razem 4,7. Także nie polecam bo to szajs. Jesli chcesz naprawde wiarygodny to kup sobie jakis na allegro za 200- 300 zł. Te są lepsze. Ale według mnie najlpepszą recepta jest po prostu nie pić. Albo jeśli juz się wypiło to zamówić taksówke, czy poprosić kogoś znajomego żeby nas odwiózł. Lepiej dla wlsnego i innych bezpieczenstwa nie siadac za kółko. I jęsli taki alkomat pokaże nam że mozemy juz jechac, a złapie nas kontrola i im wykaze ze masz wiecej to tylko same kłopoty... Więc lepiej się wstrzymac.

+Quote Post
kasia
post 24.04.2010, 12:33
Post #4

Syrena
*

Użytkownik nr: 86

Zgadza się, jeśli chodzi o alkomat to trzeba kupić dobry, znanej marki. TE najtańsze zazwyczaj szybko się psują. Najczęściej nie działają już przy zakupie:) ale tego nie możemy sprawdzić. mój znajomy kiedyś kupił za małe pieniądze alkomat w kiosku. był zadowolny, wszystkim się chwalił itd. Potem okazało się, że alkomat wskazuje złe %. Raz zaniżał wartość raz zawyżał. I nie wiadomo było kiedy mówi prawdę. Dlatego lepiej kupić taki alkomat z gwarancją, na wszelki wyapdek weź paragon:) Jeśli okaże się zepsuty to zareklamujesz i spokój. Pozdr

+Quote Post
grandek1
post 24.04.2010, 16:32
Post #5

Syrena
*

Użytkownik nr: 89

Według mnie można kupić dobre urządzenie z gwarancją w necie, npo na allegro;) ale trzeba miec zaufanego sprzedawce najlepiej patrzec po komentach jaki jest użytkownik i potem dokonać oceny przeciez na forach piszą które firmy są polecane nawet możesz do sprzedawcy napisać na pewno odpowie i doradzi;) Albo kupić u producenta wtedy bedzie jeszcze taniej poszukaj firm które się tym zajmują i zamów na pewno będzie korzysta oferta;]

+Quote Post
damian050510
post 25.04.2010, 9:11
Post #6

Syrena
*

Użytkownik nr: 92

No tak, prawda, trzeba patrzec na komentarze. Tylko ze zazwyczaj komentarze sa wystawiane zaraz po otrzymaniu towaru i chwilowym wyprobowaniu. Wiec nigdy nie wiadomo jak to bedzie z tym alkomatem. Kazdy alkomat pokaze inny wynik. Te policyjne tez pokazują inne wyniki niz najlepszy alkomat na rynku. Słyszałem że oni tez kupują u ruskich...biggrin.gif dlatego czasem jak kogoś pijanego zlapią to potem jest gadanie w telewizji ze czlowiek mial 7 promili...tongue.gif moim zdaniem to dlatego:) ale alkomat najlepiej kupic u producenta, z gwarancją, wtedy mozemy sie spodziewac bardzo przyblizonego wyniku:)

+Quote Post
omnibuska
post 6.05.2010, 13:01
Post #7

Ford
**

Użytkownik nr: 91

Ja uważam, że kupowanie alkomatu na allegro jest złym pomysłem. A jeszcze gorszym pomysłem, jest kupienie go na bazarku czy targu. Myślę, że od razu lepiej pójść do normalnego sklepu i wydać troszkę więcej pieniędzy niż kupowanie chińskiego dziadostwa. Kupowanie w sklepie jest dobre pod tym względem, że masz paragon i zawsze możesz iść zareklamować jeśli nei będzie działał lub się zepsuje. Ale jak ktoś już napisał-najlepszym sposobem na zero % alkoholu w organizmie jest rezygnacja z alkoholu niż później martwienie się i stres przy kontroli drogowej.

+Quote Post
karolina
post 21.05.2010, 16:49
Post #8

Syrena
*

Użytkownik nr: 109

Oj ja bym wolała kupić takie urządzenie w sklepie, gdzie mam gwarancję. Na alegro wszystko fajnie wygląda na zdjęciu, potem się okazuje, że kupilismy złom... miałam już kilka takich sytuacji, dlatego nie polecam takich zakupów na allegro. Wiadomo, są rzeczy, które mozna kupować, bo tak szybko się nie psują, są też takie, które lepiej obejżeć przed zakupem. W sklepie zawsze właściciel nam pomorze, odpowie na pyt, doradzi. Na allegro zawsze jest ryzyko.

+Quote Post
Pati
post 23.05.2010, 14:29
Post #9

Syrena
*

Użytkownik nr: 112

Zawsze mi się wydawało, że alkomat jest tak psrotym urządzeniem, że nie może sie popsuć. Teraz po waszych wpisach tutaj, jestem w sozku. Jak jeden alkomat może podawać inna cyfre niż drugi alkomat? To jest strasznie, teraz to nigdy nie można być pewnym który alkomat jest dobry. Ska wiecie który kupować? Ehh..chciałam kupić mojemu bratu takie urządzenie na urodziny, ale teraz zaczęłam w to wątpić.

+Quote Post
malami
post 31.05.2010, 19:52
Post #10

Fiat
**

Użytkownik nr: 101

a ja uwazam ze kazdy kierowca powinien miec w swoim samochodzie, w schowku alkomat dzeki ktormu w kazdym momencie moze sprawdzic poziom alkoholu w swoim organizmie. uwazam ze kupowanie na allegro jest chore bo czestoozna kuic zepsuty albo nie dzialajacy rpawidlowo sprzet...

+Quote Post
bulwersant
post 3.07.2010, 9:01
Post #11

Trabant
*

Użytkownik nr: 143

CYTAT(malami @ 31.05.2010, 19:52) *
a ja uwazam ze kazdy kierowca powinien miec w swoim samochodzie, w schowku alkomat dzeki ktormu w kazdym momencie moze sprawdzic poziom alkoholu w swoim organizmie. uwazam ze kupowanie na allegro jest chore bo czestoozna kuic zepsuty albo nie dzialajacy rpawidlowo sprzet...

Koń Cię kopnął? To znaczy co? Jedziesz sobie autkiem POCIĄGASZ GORZAŁĘ i co chwilę sprawdzasz czy możesz nadal prowadzić? Weź się ogarnij, albo po prostu dorośnij bo widać nie wiesz co piszesz.

+Quote Post
robert86
post 7.07.2010, 12:22
Post #12

Trabant
*

Użytkownik nr: 154

Jeśli chodzi o testy to można je znaleźć w necie i ja osobiście tym się kierowałem wybierając alkomat, oczywiscie te powyzej 800zl nie byly w moim zasiegu ale kupilem model BlowIN Excellent i jestem z niego bardzo zadowolony.
Odnośnik do testu: http://www.alkomat.biz/testy.html

--------------------
Akcja społeczna ilemogewypic.pl

+Quote Post
Djurić
post 8.07.2010, 17:17
Post #13

Polonez
*

Użytkownik nr: 124

Przepraszam za moją bezpośredniość, ale po co komu alkomat? Jedziesz, nie pij. Piłeś, nie jedź. Proste jak drut i tylko wtedy masz pewność, że w razie kontroli policyjnej nic nam nie grozi.

+Quote Post
miśka
post 1.08.2010, 12:34
Post #14

Bentley

Użytkownik nr: 148

Jestem identycznego zdania co Djurić. To jest dla mnie głupota by jeszcze kupując alkomat znaleźć wytłumaczenie, że coś tam mogę sobie wypić i usiąść za kierownicą. Głupota. Skoro się wie, że się idzie na imprezę, to albo jedna osoba nie pije, albo zrzutka na taksówkę i jest po sprawie. A nie jakieś dziwaczne kombinowanie, przeszło, nie przeszło, mogę jeszcze wypić albo już nie mogę. I tak się właśnie rodzi bezmyślność na drogach. Skoro nie masz samozahamowania, to po co masz prawo jazdy?

+Quote Post
robert86
post 20.08.2010, 11:35
Post #15

Trabant
*

Użytkownik nr: 154

myślę, ze tu bardziej chodzi o to czy rano po imprezce można jechac (przynajmniej mam taką nadzieję)

--------------------
Akcja społeczna ilemogewypic.pl

+Quote Post
monalisa
post 21.08.2010, 9:30
Post #16

Audi

Użytkownik nr: 146

Najlepszy sposób na to, aby nie mieć alkomatu jest nie picie alkoholu. Wypiłes jedno piwo to przynajmniej nie jedź 3 godziny. Wtedy masz pewność, że nie masz alkoholu w krwi. Jak wypijesz 2 piwa to zrób sobie przerwę może i na 6 godzin, a jak już więcej piw lub inne mocne trunki to lepiej nie prowadź samochodu przez następną dobę. A tak jak będziesz mieć alkomat to non stop będziesz mierzyć zawartość alkoholu w oragnizmie, a jak cię oszuka.

+Quote Post
kamcio
post 26.08.2010, 6:28
Post #17

Ford
**

Użytkownik nr: 166

Jeśli już zdecydujesz się na zakup alkomatu, nie żałuj wydania pieniędzy. Te tanie sprzęty to totalna klapa. Rozregulowane, często pokazują odmienne informacje i są marnej jakości. Ale też uważaj, nie patrz jedynie na cenę, sprawdź jakość, opinie, zapoznaj się z opisem producenta. A najlepiej nie pij jeśli jesteś kierowcą!

+Quote Post
kierowca TIRa
post 19.12.2011, 22:42
Post #18

Trabant
*

Użytkownik nr: 767

Powiem tak, jeżdżę zawodowo po świecie i nie będę ukrywał, że czasem coś w wolnej chwili wypiję. Zanim wsiądę za kółko MUSZĘ mieć 100% pewności, że mam zero alkoholu we krwi. Zdarzało się czasem, że miałem kontrolę trzeźwości podczas podróży przez policję, na szczęście zawsze było zero na alkomacie. Polecam alkomat elektrochemiczny sprawdzonej firmy, nie jakiś tani chińczyk. Swój kupiłem u gościa w Pabianicach prowadzi tam sprzedaż i serwis, kalibrację mam za darmo. Szerokości życzę i wesołych świąt.

+Quote Post
Mech
post 30.12.2011, 22:31
Post #19

Syrena
*

Użytkownik nr: 763

Mój kolega mieszka w małej miejscowości i melduje się elegancko na komendzie i tam się bada na alkomacie, ale to jest do zrobienia w małym miasteczku. Osobiście uważam, że zakup potrzebny gdy dużo się jeździ i pije:). Inaczej można odczekać lub kupić na stacji 2 szt dla pewności i zbadać się.

--------------------
pozdrawiam

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

Maybach w czasie II wojny światowej był dostawcą silników dla słynnych czołgów?

zobacz jak rozwijała się firma produkujaca jeden z najdroższych samochodów świata...

BMW X3 xDrive35d: Z dużej chmury... duży deszcz

BMW X3 xDrive35d: Z dużej chmury... duży deszcz

Drugą generację BMW X3 miałem okazję poznać może nieco ponad rok temu. Wrażenia były niezłe, ale jednak czegoś mi wówczas brakowało. Do teraz. Do momentu, gdy dostałem w swe ręce najmocniejszą wersję silnikową, z trzylitrową jednostką wysokoprężną, z podwójnym doładowaniem i potężnym stadem koni mechanicznych, w liczbie 313 sztuk, które tylko czekają, by zmusić je do wysiłku.
Audi na Mille Miglia 2012

Audi na Mille Miglia 2012

Mille Miglia: żadna inna parada oldtimerów nie obrosła tak w mity, jak ten rajd pojazdów zabytkowych, żadne inne wydarzenie nie przyciąga tak wielu entuzjastów starych samochodów z całego świata. Do udziału w pełnym przygód rajdzie, który 17 ma...
Volvo XC60 2,4d Kinetic

Volvo XC60 2,4d Kinetic

2009
66.862 km
109.900 PLN
Infiniti M37 S Premium

Infiniti M37 S Premium

2010
18.471 km
194.900 PLN
Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

2008
115.000 km
112.300 PLN

Infiniti EX30 D GT Premium

Infiniti EX30 D GT Premium

2010
37.526 km
176.900 PLN
Lexus  GS450 Hybryda

Lexus GS450 Hybryda

2008
110.875 km
124.900 PLN
Volvo S60 Automat

Volvo S60 Automat

2011
34.760 km
112.900 PLN

Porsche Cayenne S

Porsche Cayenne S

2007
119.930 km
134.900 PLN
Audi A8

Audi A8

2009
113.018 km
179.900 PLN
Volvo XC60 2,4d Automat

Volvo XC60 2,4d Automat

2009
81.444 km
122.900 PLN

Niesprawność

Niesprawność "suszarki" czy oszustwo?

Wyobraźcie sobie, że jedziecie z prędkością około 60 km/h i nagle zatrzymuje was stojący na poboczu radiowóz. Funkcjonariusz prosi o dokumenty i pokazuje pomiar z "suszarki", który wskazuje 80 km/h. Niemożliwe? A taki właśnie przypadek zdarzył się jednemu z naszych czytelników. Co można zrobić w takiej sytuacji?
Citroen DS4 1.6 HDi So Chic

Citroen DS4 1.6 HDi So Chic

Citroen po raz kolejny udowadnia, że żaden segment mu niestraszny. Model DS4 z dumnie uniesioną głową wchodzi między kompakty klasy premium.

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 18.05.2012 - 4:52