![]() ![]() |
15.04.2010, 12:54
|
|
|
Trabant ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: 15-04 10 Użytkownik nr: 90 |
Brytyjska firma Gibbs Technologies stworzyła samochód który potrafi pływać
-------------------- |
|
|
30.04.2010, 21:39
|
|
|
Trabant ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: 21-04 10 Użytkownik nr: 103 |
Niby wszystko fajnie, taki bajer, ale w sumie, po co?
|
|
|
6.05.2010, 12:36
|
|
|
Syrena ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 25 Dołączył: 5-05 10 Użytkownik nr: 109 |
O takim samochodzie to chyba wszyscy marzą. Kiedy droga się kończywciskasz guzik i płyniesz...świetna sprawa. Już nie trzeba wozić ze soba motorówki, mamy samochód który nam ją zastąpi. Fakt cena szok, ale myślę że jako nowość to musi być taka cena. Ktoś kto takie cacko wymyślił na pewno zarabia kupe kasy teraz. Szkoda, że fotki czarek nie wkleiłeś bo chętnie zobaczyłabym jak to wygląda.
|
|
|
11.06.2010, 11:20
|
|
|
Ford ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 106 Dołączył: 1-06 10 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 116 |
Ooo, toż temat jak najbardziej aktualny, mnie się wydaje. I gdzie jak gdzie, ale to właśnie w Polsce ostatnio najbardziej by się przydał. Powódź zalała drogi? Nie szkoooodzi. JA nie przejadę?! Zupełnie inną kwestią jest natomiast to, że idea amfibii znana jest już od dawien dawna. A słynny pojazd Pana Samochodzika? Diabelna maszyna, ale pływać umiała. Przy okazji, 190-konne V6 i liche 160 kilometrów na godzinę na lądzie? Rekordowe osiągnięcie to to nie jest... Tymczasem ja sobie poczekam, aż ktoś wpadnie na pomysł, żeby do samochodu dokręcić śmigiełko i wtedy z radością przelecę ponad korkami, wesoło machając innym kierowcom. Póki co do pływania wybiorę jednak kajak.
-------------------- |
|
|
11.06.2010, 17:02
|
|
|
Syrena ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 32 Dołączył: 11-06 10 Skąd: Lubin Użytkownik nr: 128 |
Moim skromnym zdaniem, to niezbyt fajny pomysł. Może to i jakiś bajer, ale samochód ma być samochodem, a nie motorówką, samolotem czy innym transformersem.
Inna sprawa, że jak ktoś ma prawie 300 tysięcy dolarów, to bez wątpienia stać go na porządne auto i porządną motorówke/łódkę/skuter wodny jako drugi pojazd. Poza tym - tak jak pisał Yankee - 190 koni i 160km/h? Coś tu nie gra, bo taką prędkość osiądają spokojnie auta, które nie mają nawet 100 kucy pod maską. To kolejny argument przemawiający za tym, że ktoś dysponujący taką sumą kupiłby raczej dobre (a co za tym idzie szybsze) auto niż to "coś". |
|
|
13.06.2010, 14:17
|
|
|
Syrena ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 27 Dołączył: 2-06 10 Użytkownik nr: 118 |
Może ktoś kiedyś wymyśli samochód, który będzie latał...no a w razie czego popłynie po morzu. Moim zdaniem to świetny pomysł, takie auto przyda sie wielu osobom. Za pewne byłoby drogie, no ale na pewno niejedna osoba skusiłaby się na taki pojazd. Nie widzę żadnych minusów takiego wynalazku - musimy iść wraz z nowoczesnością, nie możemy stać w tyle. Samochodów już jest tyle, że czas wymyślać coś nowego. Dobrze, że są jeszcze tacy ludzie, którzy to rozumieją i chętnie urozmaicają nasz świat i życie.
|
|
|
13.06.2010, 17:57
|
|
|
Ford ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 106 Dołączył: 6-06 10 Użytkownik nr: 122 |
No proszę Państwa, widzę opinie bardzo podzielone... Powiedzieliście dużo mądrego, trochę niemądrego, ale najbardziej spodobało mi się to:
CYTAT Moim zdaniem to świetny pomysł, takie auto przyda sie wielu osobom. :Daria28, nie zrozum mnie źle, nic przeciwko Tobie nie mam, ale to jedna z najzabawniejszych rzeczy, jakie ostatnio usłyszałem. Komu to się przyda, przepraszam? Czy statystyczny Polak po drodze do pracy pokonuje 100 km asfaltu, 50 bezdroży, a w międzyczasie 5 rzek, strumień i 2 brody? Kurczę, mam naprawdę niezłą wyobraźnię, ale no nijak nie potrafię zrozumieć, komu miałoby się to przydać. Ok, w trakcie powodzi, ewentualnie dla jakichś służb. CYTAT Nie widzę żadnych minusów takiego wynalazku - max. 160 km/h przy 190KM, V6 - zużycie paliwa (opory powietrza - tak niska prędkość maksymalna z czegoś na pewno się bierze) - zjazd z lądu do wody pewnie nie wymagałby jeszcze wielkiego wysiłku, natomiast wyjazd - odpowiednio płaskie, minimalnie nachylone nabrzeże itd. Wymieniać dalej? -------------------- |
|
|
14.06.2010, 14:27
|
|
|
Syrena ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 27 Dołączył: 2-06 10 Użytkownik nr: 118 |
No więc tak Tunner taki pływający samochód na pewno przyda się własnie podczas powodzi - a coś czuję (niestety) że coraz częściej będziemy mieli z powodzami do czynienia
Obok mojej miejscowości jest miejsce gdzie woda przerwała drogę, teraz zrobiła się tam rzeka. Osoby, które jeździły do pracy przez tą droga musze teraz robić ok 100km więcej aby dostać się do miasta. A tak mogliby przpłynąć pływającym samochodem. Poza tym taki samochód przyda się ludziom, którzy mieszkają blisko różnych stawów, jezior -zamiast je objeżdząć mogli by przepłynąć. A to, że auto wolniej będize jechać - to dla mnie żaden minus. |
|
|
14.06.2010, 15:02
|
|
|
Ford ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 107 Dołączył: 5-06 10 Użytkownik nr: 120 |
Demagogia, demagogia... "Pływające samochody przydadzą się wielu ludziom, bo może w przyszłości częściej będę powodzie". Strasznie to naciągane. W podobny sposób można udowodnić przydatność wszystkiego - długopisy ze śmigiełkiem? Ależ proszę bardzo. Potencjalne nasilenie aktywności sejsmicznej w rejonie Pacyfiku wywoła drgania, które rozniosą się po całej kuli ziemskiej, w wyniku czego z biurek częściej spadały będą długopisy, co w połączeniu z coraz częściej występującymi przypadkami osteoporozy, może mieć nieodwracalny wpływ na ludzką zdolność do rozrodu. Niezbędne stają się zatem długopisy, które - upuszczone na ziemię - same wracałyby na biurko. Niech żyją śmigiełka.
-------------------- |
|
|
24.06.2010, 9:16
|
|
|
Polonez ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 53 Dołączył: 8-06 10 Skąd: Piła Użytkownik nr: 124 |
![]() Tak prezentuje się aquada. Wniosek prosty - auto poza wysoką ceną i słabymi osiągami oferuje jeszcze dość słaby design. Kolejny argument, który przemawia za tym, żeby tego auta po prostu nie kupować. Ktoś pisał coś o powodziach - z całym szacunkiem, ale za 285 tysięcy dolarów, to kupisz sobie wspaniałą łódź czy jacht, na którym poza domownikami zmieści się jeszcze cały dobytek. |
|
|
11.07.2010, 19:32
|
|
|
Ford ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 80 Dołączył: 5-07 10 Użytkownik nr: 150 |
tonę, tonę czy ktoś po mnie może wpaść swoją Aquadą...kurcze, mnie to nawet nie brzmi za dobrze a już wogóle posiadanie takiego auta to jakaś pomyłka...fajnie, że ktoś rozwija takie pomysły, ale żeby od razu uruchamiac produkcję tego czegoś to już jaki błąd jest...w Bałtyku i tak nic ciekawego nie zobaczę a jak bym mieszkał za granicą i miał kasę na coś takiego to już wolę iść na kurs nurkowania, kupić akwalung albo prywatny batyskaf...co do designu to nie jest aż taki zły...nie ma ksenonów, spojlerów, jest prosty i oszczędny...oni przynajmniej mają co swojego produkować a Polacy już nie, he he
|
|
|
1.08.2010, 10:21
|
|
|
Syrena ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 25 Dołączył: 5-07 10 Użytkownik nr: 147 |
Czytając niektóre wypowiedzi aż mnie skręca... Tak bo osoby, które dotyka powódź, w tym czasie będą zapominać o tym że tracą swoje życiowe dobytki, i zaczną jeździć takimi samochodami.. No pomyślcie co piszecie. Bo ja właśnie to tak interpretuję. Swoją drogą to raczej "gadżet" dla milionerów, jeśli kogoś stac na rezydencję z basenem, własny helikopter, jacht, to i pewnie takie cacko może sobie kupić. Raczej dla zwykłego szarego Kowalskiego jest ono zbędne, bardzo zbędne.
|
|
|
![]() ![]() |
Najczęściej przeglądane
Ostatnio dodane
Najnowsze zdjęcia
| MotoKobiety | ||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |