Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> BMW Jazz Club - czwarta odsłona
Mario
post 17.11.2009, 9:30
Post #1

Bugatti Veyron

Grupa: Root Admin
Użytkownik nr: 3

BMW Jazz Club ponownie na scenie. Po sukcesie spotkań z muzyką Brazylii i Afryki oraz ubiegłorocznej uczcie muzycznej z udziałem najwybitniejszych polskich muzyków, BMW Jazz Club zaprasza na wieczór portugalski – „Lisbon Stories”.

Muzyka Portugalii to nie tylko legendarne Fado – ten „blues krawędzi Europy“. To też jedyny w swoim rodzaju tygiel wielu wpływów i tradycji z kilku kontynentów. W jednym z najpiękniejszych i najbardziej poetyckich miast świata – Lizbonie, brzmi muzyka krajów przez stulecia z Portugalią związanych. Dziś czas kolonizacji jest już historią, ale artyści z Angoli, Mozambiku, Gwinei Bissau czy Wysp Zielonego Przylądka uznają Lizbonę za swoją ojczyznę i spotykają się nad Tagiem by znajdować nowe inspiracje, nie zapominając o swoich korzeniach. Ich muzyka jednak to dusza ich dawnych, starych krajów. I to, co zdarza się w spotkaniu wielu kultur – zdaje się być najciekawsze. Zarazem to właśnie – przenikanie się wielu wątków od lat najbardziej interesuje BMW Jazz Club i stało się jego znakiem rozpoznawczym. BMW Jazz Club – to kwintesencja otwartości, przenikania kultur i łączenia wielu muzycznych wątków.

W tym roku w wieczorze LISBON STORIES pojawi się kilkoro wybitnych artystów z Lizbony. 7 grudnia „opowieści lizbońskie” snuć będą wspólnie w Warszawie charyzmatyczny wokalista Tito Paris z Cabo Verde, multiinstrumentalista i wokalista Yami z Angoli i portugalski perkusista i kompozytor Beto Betuk. Na scenie wystąpią razem z Henrykiem Miśkiewiczem, Ernesto Leite, Marito Marquesem, Markiem Napiórkowskim, Robertem Kubiszynem i Pawłem Dobrowolskim. Gospodynią wieczoru będzie tradycyjnie Anna Maria Jopek.

„Lisbon Stories” to już czwarty ze zrealizowanych wspólnie z Anną Marią Jopek i Marcinem Kydryńskim koncertów BMW Jazz Club. Pierwszym, we wrześniu 2006 roku, była Noc Jazzu i Bossa Novy. Anna Maria Jopek wystąpiła wtedy w towarzystwie geniusza bossa novy, Oscara Castro Nevesa i wielkiego artysty instrumentów perkusyjnych, Mino Cinelu. Podczas drugiej odsłony – koncertu „African Moods”, który odbył się w czerwcu 2007 roku, towarzyszyli jej niezapomniani muzycy Richard Bona oraz Dhafer Youssef. Nagranie z tego koncertu posłużyło do stworzenia płyty – pierwszego albumu pod szyldem BMW Jazz Club. Trzecim wydarzeniem muzycznym z tego samego cyklu był ubiegłoroczny koncert „Po polsku”.

W tym roku BMW Jazz Club zaprasza na koncerty w trzech miastach:

7.12.2009 WARSZAWA - Klub Palladium
8.12.2009 GDAŃSK - Klub Parlament
9.12.2009 POZNAŃ- Centrum Kongresowo-Dydaktyczne UM

Bilety do nabycia: >>>
Go to the top of the page

+Quote Post
smerfik
post 19.11.2009, 18:10
Post #2

BMW

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 29

A co to właściwie jest ten BMW Jazz Club? To jest nazwa jakiegoś lokalu, czy zespołu jazzowego? Może jaj jakiś niekumaty jestem ale jakoś nie mogę tego wywnioskować z tekstu. Ja tam wprawdzie nie gustuję w tego typu muzyce, ale zastanawia mnie co właściwie marka BMW ma z muzyka wspólnego. Jedyne znane mi połączenie samochodu i muzyki to poczciwy stary polonez smile.gif

+Quote Post
fish
post 21.01.2010, 18:56
Post #3

BMW

Użytkownik nr: 40

Jazz czy afrykańskie rytmy trzeba lubić smile.gif To tak jak z muzyką poważną - jedni lubią, inni nie, w każdym razie nie trzeba nikogo zmuszać do słuchania tego, czego nie chce wink.gif Nie przepadam bardzo za takim rodzajem nutek, ale na profesjonalnym koncercie to pewnie jest co innego niż na płycie czy w radiu.
Ja bym się chętnie przeszła na taki koncert jazzowy, w szczególności taki organizowany przez BMW, bo pewnie są robione z pompą, ale i pewnie pieniążków trzeba mieć sporo na zbyciu wink.gif

+Quote Post
creative
post 22.02.2011, 20:15
Post #4

Polonez
*

Użytkownik nr: 352

Ja tam lubię jazz, chętnie bym na takie coś pojechał, niestety widzę, że już po terminie. Muszę przeszukać kalendarium imprez na pewno się coś znajdzie i w tym roku smile.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

wystarczy tylko przełamać strach aby uratować życie ofiarom wypadku ?

poznaj zakres pierwszej pomocy i zobacz szkoleniowe filmy...

Test Jeep Compass Limited 2.2 CRD 4x4

Test Jeep Compass Limited 2.2 CRD 4x4

Marka Jeep kojarzy się wszystkim z pojazdami przeznaczonymi do jazdy w terenie. Model Compass posiada także zalety samochodu osobowego. Łączy w sobie wiele cech auta miejskiego i terenowego, funkcjonalność wnętrza z osiągami i właściwościami jezdnymi, ekonomię eksploatacji oraz cenę samochodu kompaktowego. Ten niewielki SUV to najmłodsze dziecko marki Jeep. Po raz pierwszy zaprezentowany został w styczniu 2006 na salonie samochodowym North American International Auto Show w Detroit.
Do tanga trzeba dwojga

Do tanga trzeba dwojga

Japończycy od dawna znani są ze swoich umiejętności jazdy w poślizgu. Oglądanie dwóch egzemplarzy Toyoty FT-86 w zsynchronizowanym driftcie przywodzi na myśl taniec. Mróz w Polsce nie odpuszcza dlatego w wielu miejscach łatwo można wpaść w poślizg..
Infiniti EX37 GT

Infiniti EX37 GT

2008
42.758 km
129.900 PLN
Audi A6 sedan (C6)

Audi A6 sedan (C6)

2009
84.134 km
114.900 PLN
Volvo S80 Kinetic

Volvo S80 Kinetic

2008
113.663 km
59.900 PLN

BMW 116i  - 3 door

BMW 116i - 3 door

2011
20 km
75.710 PLN
BMW X5 3,5d

BMW X5 3,5d

2009
113.000 km
179.000 PLN
Infiniti G37 GTX Premium

Infiniti G37 GTX Premium

2010
22.278 km
144.900 PLN

Infiniti M30d S Premium

Infiniti M30d S Premium

2010
20.200 km
221.400 PLN
Infiniti M30d GT Premium

Infiniti M30d GT Premium

2010
39.395 km
209.900 PLN
Infiniti FX37 S Limited Edition

Infiniti FX37 S Limited Edition

2009
49.532 km
198.900 PLN

Jak wybrać odpowiedni akumulator

Jak wybrać odpowiedni akumulator

Duże mrozy są dla akumulatorów czasem szczególnie trudnym. Dla tych mniej sprawnych takie warunki mogą oznaczać ostateczny koniec. Wówczas kierowca staje przed koniecznością zakupu nowej baterii. Jak nie popełnić kosztownego błędu? Z wyładowanym akumulatorem można poradzić sobie na dwa sposoby. Ani ładowanie go prostownikiem, ani zapalenie samochodu z pomocą innego pojazdu niewiele jednak pomoże, gdy akumulator nadaje się już do wymiany.
Peugeot 508 2.2 HDi GT

Peugeot 508 2.2 HDi GT

W przeszło 200 lat od powstania marki Peugeot, sprawdzamy co oferuje limuzyna służąca oficjelom Parlamentu Europejskiego. 2 lata temu, w okrągły jubileusz istnienia firmy, Peugeot postawił sobie bardzo ambitne cele, mające zmienić oblicze marki ...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8.02.2012 - 9:17