![]() ![]() |
28.12.2009, 20:24
|
|
![]() Audi ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 169 Dołączył: 28-09 09 Skąd: Łętownia Użytkownik nr: 30 |
Weźcie mi powiedzcie, DLACZEGO na Allegro są BAŁWANY?! Ktośtam miał pomysł dobry i teraz jak coś potrzebuję to szukam tego góra 5 MINUT, a nie łażę po sklepach przez 2 GODZINY! Tylko ten pomysł jakieś BARANY psują!
Kupiłam sobie ODJECHANY zapach samochodowy, od razu 5 sztuk, no bo chciałam dać tacie i koleżance i takiej drugiej koleżance co z nią pracuję i dwa na zapas. Zapłaciłam kasę, a GŁUPKOWATY SPRZEDAWCA się nie odzywa drugi tydzień!!! Ja nie wiem, jak WŚCIEKŁY musi być ktoś co kupi jakieś droższe rzeczy a sprzedawca tak się zachowa!! Jakby ktoś sobie kupił opony albo tam nie wiem... samochód i by zapłacił a taki koleś by się przestał odzywać, to NORMALNIE ZAŁAMKA. |
|
|
4.02.2010, 21:51
|
|
![]() Fiat ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 75 Dołączył: 26-11 09 Użytkownik nr: 50 |
Wiesz co najlepiej jest kupować w sklepie i to za pieniądze od razu. Te nowe metody coś do mnie nie przemawiają chociarz moje dzieci bez internetu nie mogą żyć. Ja nie lubię karty do konta, kupowania na odległość, wolę sobie pójść, sam obejrzeć co mam kupić i wtedy wyciągnąć pieniądze z kieszeni.
Nie pomoge Ci z Allegro bo tam nie kupuję, ale chyba się możesz cieszyć że tylko zapachy sobie kupiłaś a nie jakieś droższe rzeczy. |
|
|
5.02.2010, 18:05
|
|
![]() BMW ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 255 Dołączył: 28-09 09 Skąd: Racibórz Użytkownik nr: 29 |
O ile pamiętam to sprzedający ma 7 dni na skontaktowanie się z tobą, ty masz kolejne 7 dni na odpowiedź na email. Czyli równie dobrze przesyłka może zostać wysłana za 14 dni
Jak chcesz coś mieć na już to kupuj od ręki tak jak misze mickey. |
|
|
8.02.2010, 17:28
|
|
![]() Porsche ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 363 Dołączył: 26-09 09 Skąd: Kielce Użytkownik nr: 26 |
I jak tam Amando, sprzedawca się już odezwał?
Tak się zastanawiam jak można kupić zapach na allegro. Nie można go przecież powąchać i może się okazać ze niezbyt ładnie pachnie. |
|
|
13.02.2010, 17:43
|
|
![]() Fiat ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 75 Dołączył: 26-11 09 Użytkownik nr: 50 |
No o tym właśnie muwię że jak sobie coś kupisz to nie masz od razu tylko musisz czekać. Jak sobie policzycie te 7 dni żeby sprzedawca zadzwonił czy tam napisał a potem jeszcze następne na to, na tamto i jeszcze na coś innego to wychodzi że wpłacamy pieniądze a rzecz widzimy za miesiąc albo i lepiej jak się taki gnojek będzie wykręcał że to jest wina poczty. I nic takiemu nie zrobisz. Dlatego lepiej idź sobie do sklepu, przynajmniej sobie będziesz miała okazję powąchać ten zapach i zapytać czy na przykład długo wytrzymuje. Od razu sprzedawca ci doradzi a nie tak na odległość.
|
|
|
21.02.2010, 21:33
|
|
|
Ford ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 94 Dołączył: 11-11 09 Użytkownik nr: 45 |
Allegro to ciekawa społeczność. Kiedyś sprzedawałem telefon. Ale trafiłem na jakiegoś idiotę. W minutę po zakończeniu aukcji dał mi pozytywny komentarz. Zachwycał się w nim swoim nowym nabytkiem. Później zrobił przelew. Ale odmówił zapłaty za przesyłkę. Paczkę mu wysłałem. To za kilka dni się rozmyślił i chciał odsyłać. Ostatecznie dostał negatywa.
|
|
|
23.02.2010, 20:15
|
|
![]() BMW ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 255 Dołączył: 28-09 09 Skąd: Racibórz Użytkownik nr: 29 |
Haha, to koleś nie wyszedł na tej transakcji zbyt dobrze. W sumie allegro jest fajne i sam dużo rzeczy tam kupuję. Najbardziej mnie denerwują ludzie, którzy dają niską cenę za produkt, a niebotyczną za przesyłkę. Lub tak jak np. przy kartach pamięci: za każdą dodatkową sztukę +1zł do przesyłki, a wiadomo że taka karta prawie nic nie waży. Więc jest to zwykłe naciąganie.
|
|
|
24.02.2010, 19:42
|
|
|
Mercedes ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 219 Dołączył: 29-09 09 Skąd: Wieliczka Użytkownik nr: 31 |
Mnie natomiast denerwuje niekompetencja sprzedających. Często twierdzą, że dana część czy akcesorium pasuje do konkretnego samochodu, a w rzeczywistości tak nie jest. To samo jest np. z częściami komputerowymi. Sprzedają i liczą na to, że komuś nie będzie się chciało odsyłać zakupionych rzeczy, bo to wiąże się z kosztami.
|
|
|
19.04.2010, 18:47
|
|
|
Syrena ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 29 Dołączył: 17-04 10 Skąd: Elbląg Użytkownik nr: 96 |
Nie jedźcie tak po tym allegro:) wiadomo że zdarzaja się bałwany i oszuści. Wszędzie tak jest. Ja mam pozytywne doświadczenia z allegro:) raz tylko gdy sprzedawałam książkę koleś wygrał aukcję ale nie przysłał kasy, nie napisał tez że się rozmyślił. Nie robiłam mu problemów bo po co:) osobiscie nie widzę sensu kupowania samochodu na allegro... Autko tzreba obejrzeć, przejechać się i wtedy ocenić. Może jest to dobre rozwiązanie, gdy sprzedający mieszka blisko nas, ale w innym wypadku nie ma to sensu:)
|
|
|
21.04.2010, 19:52
|
|
|
Syrena ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 20 Dołączył: 16-04 10 Użytkownik nr: 93 |
No z tym allegro to często jest tak, że ktoś wystawia autko, że jedyny taki full opcja bez stłuczki, lakier jak nowy i tym podobne rzeczy,zdjęcia tez superowe, a jak się przyjeżdza te pareset kilometrow to sie w końcu okazuje co to za badziewie. Najlepiej daleko nie jeździć, bo się można na takiego natknąć i kasa w błoto pójdzie. No z tym, że nie zawsze tak jest, no ale trzeba uważać, bo można się naciąć. Zdecydowanie lepiej jest gdzieś blisko poszukać autka.
|
|
|
22.04.2010, 6:53
|
|
|
Syrena ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 29 Dołączył: 17-04 10 Skąd: Elbląg Użytkownik nr: 96 |
Widze, że Konrad się ze mną zgadza:) no bo co za sens jechać 300 czy więcej kilometrow żeby zobaczyć samochód, którego i tak pewnie nie kupimy, bo zawsze znajdzie się coś co nas odstraszy od niego. Jak sprzedawca mieszka 10 czy nawet do 50 km od nas to można się przejechac i zobaczyć jesli autko nam wpadło w oko na allegro. Najlepiej zahaczyć kilku sprzedających jednego dnia. I co ważne trzeba wziąć ze sobo kogoś kto zajrzy pod maskę i powie nam czy cos jest uszkodzone i kto zna się na tych wszystkich częściach, zeby ocenił czy auto jest warte zakupu.
|
|
|
25.04.2010, 16:03
|
|
|
Ford ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 103 Dołączył: 15-04 10 Skąd: Katowice Użytkownik nr: 91 |
Nie zgadzam się z Amandą. Hmmm na allegro kupuje naprawdę dużo i często i od początku czyli od około dwóch lat nigdy nie zdarzyła mi się żadna nieprzyjemna sytuacja w której musiałabym się upominać o przesłanie produktu. Do co zapłaty, to od razu po zakupie (jeśli oczywiście nie mam pytań do sprzedającego) robię przelew z konta online. Zazwyczaj kupuję wieczorem/w nocy więc przelew jest dopiero na drugi dzień, ale w mailu który piszę do sprzedawcy od razu zaznaczam, że przelew już wyszedł ode mnie. Troszkę dziwne, że zdecydowałaś się kupić zapach na portalu internetowym, chociaż z drugiej strony, może miałaś kiedyś taki zapach wcześniej i Ci się podobał
|
|
|
![]() ![]() |
Najczęściej przeglądane
Ostatnio dodane
Najnowsze zdjęcia
| MotoKobiety | ||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |