Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Breloczki do kluczy
asia_b
post 15.11.2009, 22:12
Post #1

BMW

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 32

Czy podobają Wam się breloczki przypinane do kluczy samochodowych, które przedstawiają logo auta? Moim zdaniem jest to niepotrzebne informowanie wszystkich, jaki mamy samochód. Kiedy przychodzę do pracy i zdejmując kurtkę wyjmuję zawartość kieszeni na stół, źle bym się czuła kładąc klucze, które od razu powiadamiałyby wszystkich o moim "stanie posiadania" smile.gif Do tej pory pamiętam, jak jedna z klientek przyszła do nas i jako pierwsze swoimi wypielęgnowanymi dłońmi z tipsami rzuciła na stół (dosłownie: rzuciła) kluczyki z logo BMW. Taka informacja: "Ja jestem lepsza, bo stać mnie na takie auto."
Go to the top of the page

+Quote Post
fish
post 15.11.2009, 23:07
Post #2

BMW

Użytkownik nr: 40

No cóż... ja osobiście taki mam wink.gif I nie uważam, żeby to było jakimś strasznym przejawem burżujstwa czy coś w tym stylu wink.gif Lubię swoje autko, można powiedzieć, że się z nim trochę identyfikuję - dbam o nie, sprzątam, myję, bo "jak cię widzą, tak cię piszą". Może faktycznie ta lalunia, o której piszesz, zraziła Cię do takich gadżecików, dlatego masz takie nastawienie. Pomyśl sobie, że jeśli ona się w ten sposób podbudowuje, to musi mieć taaaaaaakie kompleksy biggrin.gif

+Quote Post
wiel26
post 16.11.2009, 22:45
Post #3

Mercedes

Użytkownik nr: 31

Ja mam teraz niepowtarzalny breloczek - służy mi za niego kawałek linki wspinaczkowej smile.gif Jest taki "nieokrzesany"i świetnie pasuje do charakteru samochodu terenowego. W poprzednim samochodzie miałem taki chiński bajer. To była imitacja świecy samochodowej, która w rzeczywistości była latarką. Wszyscy się nabierali biggrin.gif Znaczki z logo marki też moim zdaniem nie są złe. Lepszy taki breloczek niż żaden.

+Quote Post
ch3cooh
post 17.11.2009, 17:29
Post #4

Porsche

Użytkownik nr: 26

U mnie breloczkiem jest pilot od centralnego zamka i nie potrzebuję niczego więcej, znaczek modelu często jest wytłoczony na gumowej czy też plastikowej części kluczyka więc jeśli ktoś chciałby szpanować marką swojego samochodu to i bez breloczka może to robić.
Zresztą czym tu się chwalić, nawet jeśli na breloczku mamy wielkie logo BMW, czy AUDI to i tak nigdzie obok nie jest napisane jaki to rocznik, więc równie dobrze może to być dwudziestoletni gruchot.

+Quote Post
asia_b
post 19.11.2009, 8:02
Post #5

BMW

Użytkownik nr: 32

Żebyście mnie źle nie zrozumieli: ja nie jestem całkowicie przeciwna wszelkim dopinanym gadżetom. Chodzi mi konkretnie o breloczki z marką samochodu. Wszystkie inne uważam za ciekawe uzupełnienie autka smile.gif Zresztą teraz jest tyle różnych możliwości - a to zabaweczki, a to jakieś ciekawe kształty, że takie "zwyczajne" marki samochodów moim zdaniem już po prostu nie pasują. Lepiej wybrać coś, co odzwierciedla nas, a nie nasz samochód.

+Quote Post
elajla
post 23.04.2010, 23:01
Post #6

Ford
**

Użytkownik nr: 100

Przy kluczykach poprzedniego samochodu miałam cos na gust tablicy rejestracyjnej z gumy z moim imieniem. A teraz mam breloczek z Marca Jacobsa, jak kiedyś robiłam zakupy to dorzucili mi gratisik. A breloczki z marką samochodu hmmmm zależy jak kto na to patrzy. Jak dla mnie to nie ma znaczenia czy ktoś ma przy kluczach logo swojego samochodu czy może tego wymarzonego albo jeszcze czegoś innego. Moja koleżanka przy kluczach od samochodu nosi pęk różnych głupot. Począwszy od jakiejś smyczki, przez malutką maskotkę a kończąc na żyłkach z których robia takie zakrętasy. Moj breloczek przypięlam bo jest dość ciężki i latwiej mi dzięki temu znaleźć kluczyki w torebce w której mam mnóstwo niepotrzebnych rupieci.

+Quote Post
grandek1
post 24.04.2010, 16:24
Post #7

Syrena
*

Użytkownik nr: 89

Według mnie to jest każdego wybór czyma i jeśli tak to jaki brelok przy kluczykach, osobiście mam brelok z nazwą autka i alarmem wink.gif poza tym twierdzę że takie na siłę "ubieranie" kluczyków jak choinki w różne czasem niepotrzebne rupiecie niczemu nie służy, no cyba ze tak jedziemy po naszym cudownych drogach chcemy słyszec jak nam tłucze o deskę rozdzielczą i rysuje;] wiec ze względów praktycznych im mniej tym lepiej;P

+Quote Post
elajla
post 25.04.2010, 17:24
Post #8

Ford
**

Użytkownik nr: 100

a ja mam kluczyk przypięty tylko do żyłki. Nie uważam, żeby jakiś brelok był mi potrzebny do szczęścia, szczególnie, że grandek ma rację niepotrzebnie rysuję i psuję. A poza tym do noszenia w torebce też nie jest zbyt wygodny, bo i dużo miejsca zajmuje i jest ciężki. A zapomnij już jak nie chce wziąć torebki żeby mi się zmieścił do kieszeni dżinsów. Wtedy klucz muszę wsunąć do keiszeni a breloczek wisi mi na spodniach. Ani to ładne ani modne. No ale jeśli komuś się podoba to proszę bardzo, broń boże nikomu nie zabraniam ani nie krytykuję wink.gif

+Quote Post
Julita_
post 29.04.2010, 19:13
Post #9

Syrena
*

Użytkownik nr: 82

Mnie się podobaja, zawsze fajny bajer przy kluczach:) A tak na serio to zawsze mam jakiś bryloczek przy kluczach aby łatwiej wyszukać ich w mojej dużej torebce:) w tej chwili nie jet to bryloczek z logo auta, a raczej mały miś, który dostałam od kumpeli. Wiem, że jeśli znajde fajny brelocek z logo auta to na pewno kupie:D ale musi być wyjątkowy.
A celowe rzucanie swoimi kluczami, aby pokazać jakim autem się wozimy, jest śmieszne i dziecinne:). Takie coś świadczy tylko o tej osobie.

+Quote Post
Pati
post 30.05.2010, 19:39
Post #10

Syrena
*

Użytkownik nr: 112

Taka mała rzecz, a może cieszyćsmile.gif) Ja bardzo lubię wsystkie takie małe świecidełka, i małe rzeczy, które urozmaicają i dodają efektu. Jeśli to ma być np. bryloczek do kluczy to jestem jak najbardziej za! Nie musi być z nazwą mojego auta itd, może być to mały misiu albo jakies koraliki:) Byleby rzucały sie w oczy i inni cieli go zobaczyć!! Dzięki breloczkom łatwiej wyszukać klucze w torebce!!! To dla kobiet jest bardzo ważne.

+Quote Post
Djurić
post 11.06.2010, 9:09
Post #11

Polonez
*

Użytkownik nr: 124

Akurat przy kluczykach od samochodów, breloczki nie są przeze mnie zbytnio tolerowane Zdecydowanie wystarcza mi kluczyk z pilotem lub sam kluczyk. Przy kluczach od domu natomiast lubię mieć jakąś zabaweczkę, ewentualnie smyczkę.

Co do konkretnego typu breloczków - tych z logiem marki samochodowej, to nie każdy, kto ich używa, posiada najdroższe BMW czy audi. Wydaje mi się wręcz przeciwnie - posiadacz starego lub taniego modelu próbuje podnieść swoje morale smile.gif Chociaż są też osoby, które po prostu lubią breloczki. Za dzieciaka pamiętam jak mój ojciec taki miał, ale było to przynajmniej 10 lat temu, no i nie było to owiane taką sławą BMW.

+Quote Post
QRChuck
post 13.07.2010, 22:32
Post #12

Ford
**

Użytkownik nr: 133

co za różnica czy to breloczek czy pilot do zamka centralnego i alarmu...naistotniejsze jest to, jak łatwo znaleźć klucze w kieszeni i tyle. A to czy jest to żyłka,linka, karabinek, logo samochodu , pilot od bramy czy jakiś inny duperel nie ma najmniejszego znaczenia. Kluczyk do stacyjki, pedł w podłoge i muchy na przedniej szybie a breloczka i tak nie widzicie bo się na drogę gapicie, więc po co breloczkiem machać przed oczami innych wink.gif?

--------------------
co...nie podoba ci się jak prowadzę ;)?

+Quote Post
miśka
post 27.07.2010, 11:28
Post #13

Bentley

Użytkownik nr: 148

Czy ja wiem, czy takie breloczki markowe to przechwalanie się, lub załatanie swoich kompleksów? Skoro dają Ci taki breloczek to Ty bierzesz i po kilku dniach nawet nie zwracasz uwagi co na nim jest. Tym bardziej, że teraz coraz modniejsze i praktyczniejsze są smycze. Chyba nie szata zdobi człowieka i nie breloczek kierowcę ;)Ja bym na to specjalnie nie zwracała uwagi. I raczej breloczka bym nie rzucała ostentacyjnie na stół przy wszystkich tylko chowała od razu do torebki, bo po co ma się komuś do ręki przykleić ;P

+Quote Post
mikiqu
post 8.11.2011, 14:46
Post #14

Trabant
*

Użytkownik nr: 739

wow, ja nawet nie zwracam na to uwagi, ale może masz racje... hmm... lepiej nie kusić złodziei

+Quote Post
Gasia
post 29.11.2011, 13:01
Post #15

Audi

Użytkownik nr: 712

Odnośnie breloczków z logo auta, to nie raz, nie dwa tylko dość często spotykam się z tym że, ktoś posiada breloczek np. do Audi a kluczyk jest np. do Fiata Punto. Jest to dość zabawna sytuacja. Nie twierdze że ktoś to zrobił specjalnie, ale może to pamiątka po starym samochodzie, albo system motywujący- mam już brelok trzeba zacisnąć pasa na samochód. Nie widzę w tym problemu, jednak gdy ktoś wymachuję już takim brelokiem na prawo i lewo robi sie to poprostu śmieszne smile.gif

+Quote Post
sylla
post 1.12.2011, 11:41
Post #16

Mazda
**

Użytkownik nr: 709

Nie mam nic przeciwko kluczom z logo marki. Co prawda nie zawsze breloczek z logo danej marki świadczy ze samochód akurat tej marki posiadamy. Ja mam kolegę, który miał kluczyki od samochodu z logiem mercedesa, a kluczyki były od jego fiacika 126 p. hehehe Wtedy się zastanawiałam czy ten facet ma jakiś kompleks i takim właśnie breloczkiem musi się dowartościować ?

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

Toyota Verso S to jedyny samochód w swojej klasie o długości poniżej 4 metrów?

co pozwala z łatwością manewrować w wąskich uliczkach i zatłoczonych parkingach. Jednocześnie wewnątrz pojazdu wygodnie podróżują wszyscy pasażerowie

BMW X3 xDrive35d: Z dużej chmury... duży deszcz

BMW X3 xDrive35d: Z dużej chmury... duży deszcz

Drugą generację BMW X3 miałem okazję poznać może nieco ponad rok temu. Wrażenia były niezłe, ale jednak czegoś mi wówczas brakowało. Do teraz. Do momentu, gdy dostałem w swe ręce najmocniejszą wersję silnikową, z trzylitrową jednostką wysokoprężną, z podwójnym doładowaniem i potężnym stadem koni mechanicznych, w liczbie 313 sztuk, które tylko czekają, by zmusić je do wysiłku.
Audi na Mille Miglia 2012

Audi na Mille Miglia 2012

Mille Miglia: żadna inna parada oldtimerów nie obrosła tak w mity, jak ten rajd pojazdów zabytkowych, żadne inne wydarzenie nie przyciąga tak wielu entuzjastów starych samochodów z całego świata. Do udziału w pełnym przygód rajdzie, który 17 ma...
Volvo XC60 2,4d Kinetic

Volvo XC60 2,4d Kinetic

2009
66.862 km
109.900 PLN
Infiniti M37 S Premium

Infiniti M37 S Premium

2010
18.471 km
194.900 PLN
Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

2008
115.000 km
112.300 PLN

Infiniti EX30 D GT Premium

Infiniti EX30 D GT Premium

2010
37.526 km
176.900 PLN
Lexus  GS450 Hybryda

Lexus GS450 Hybryda

2008
110.875 km
124.900 PLN
Volvo S60 Automat

Volvo S60 Automat

2011
34.760 km
112.900 PLN

Porsche Cayenne S

Porsche Cayenne S

2007
119.930 km
134.900 PLN
Audi A8

Audi A8

2009
113.018 km
179.900 PLN
Volvo XC60 2,4d Automat

Volvo XC60 2,4d Automat

2009
81.444 km
122.900 PLN

Niesprawność

Niesprawność "suszarki" czy oszustwo?

Wyobraźcie sobie, że jedziecie z prędkością około 60 km/h i nagle zatrzymuje was stojący na poboczu radiowóz. Funkcjonariusz prosi o dokumenty i pokazuje pomiar z "suszarki", który wskazuje 80 km/h. Niemożliwe? A taki właśnie przypadek zdarzył się jednemu z naszych czytelników. Co można zrobić w takiej sytuacji?
Citroen DS4 1.6 HDi So Chic

Citroen DS4 1.6 HDi So Chic

Citroen po raz kolejny udowadnia, że żaden segment mu niestraszny. Model DS4 z dumnie uniesioną głową wchodzi między kompakty klasy premium.

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 18.05.2012 - 5:34