Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Ceny paliw w Waszym regionie.
dex
post 7.09.2009, 21:40
Post #1

Fiat
**

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 14

Pochwalcie sie ile kosztuja u Was paliwa ? Z doswiadczenia wiem,że różnice pomiędzy regionami kraju moga być znaczne. Tak do końca nie wiem czym jest to spowodowane. Kiedys miałem okazje "przecinać" Polskę i widziałem różnice. A wiecie co jest najsmieszniejsze ? Najdroższe paliwa widziałem w Płocku :-)
Go to the top of the page

+Quote Post
niedźwiadek
post 8.01.2010, 19:39
Post #2

Ford
**

Użytkownik nr: 43

Jasne, w różnych miastach ceny są różne - to jest logiczne. Ale dlaczego w ramach jednego miasta ceny różnią się nawet o 40 groszy?? Weźcie mi to powiedzcie, jak to jest możliwe?
Widziałem tak z tydzień temu cenę gazu na jednej stacji: 2,21 za litr, a tato mówił mi tego samego dnia, że zatankował na stacji parę kilometrów za miastem za 2,03. Ja bym zrozumiał, jakby było 4-6 groszy różnicy, ale kurcze! 18 groszy?

+Quote Post
fish
post 10.01.2010, 17:07
Post #3

BMW

Użytkownik nr: 40

U mnie najtańsze paliwo jest na stacji Tesco i parę dni temu widziałam, że było po 4,14 zł.
Ceny są różne, bo i dostawcy paliwa pewnie są różni. To też jest zależne od tego, czy dana firma kupuje dużo, czy bardzo dużo smile.gif Wiadomo, że zwykle im więcej, tym korzystniej. Poza tym skoro tankowanie z kartą lojalnościową daje czasem 3, czasem 6, ale czasem nawet powyżej 10gr zniżki na litrze paliwa, to oznacza, że narzut na ten towar jest sporawy wink.gif

+Quote Post
malami
post 11.05.2010, 12:46
Post #4

Fiat
**

Użytkownik nr: 101

Dzisiaj tankowałam paliwo, zapłaciłam 4,67 za litr. Jak dla mnie zdzierstwo, no ale cóż zrobić? Taniej wyszedł by gaz no ale, zamontowanie gazu we wszystkich samochodach jest niemożliwe, a poza tym, zamontowanie gazu również sporo kosztuje. Wiem, że koszta by mi się zwróciły no ale jakoś nie mam motywacji. Zawsze tankuję na BP, wcześniej tankowałam na Orlenie. Wszędzie mam kartę na punkty i zbieram sobie smile.gif Z Orlenu dostałam już torbe na latopa wink.gif

+Quote Post
elajla
post 23.05.2010, 16:19
Post #5

Ford
**

Użytkownik nr: 100

Malami masz świetny patent też zawsze zbieram punkty na kartę, ale ja zbieram z Lotosu. prezenty fajne,ceny paliw takie jak wszędzie więc mnie to tam wsio rawno, ale za to mam pewność że tankuję porządną benzynę a nie jakieś święcone paliwko z dziwnej stacyjki. U nas paliwo kosztuje niecale 5 zł w sumie jak by się przypatrzeć to każdego dnia cena jest inna. Ale Malami, Orlen ma najdroższe ceny paliw ze wszystkich stacji....

+Quote Post
omnibuska
post 31.05.2010, 19:13
Post #6

Ford
**

Użytkownik nr: 91

ja tam tankuje gdzie najtaniej,nie patrze na jakosc benzyny ani na nic ale musze przyznac ze po jak to ujela elajla "swieconym paliwie" auto zlemi chodzi zacina sie, wyrywa do przodu zupelnie nei wiem co jest grane. no a cena waha sie miedzy 4-5złotych/.

+Quote Post
speedy_gonzales
post 27.11.2010, 11:58
Post #7

Polonez
*

Użytkownik nr: 259

... o zmiennych niczym kobieta cenach paliwa smile.gif ... w Poznaniu róznie to bywa, generalnie na chwilę obecną cena litra benzyny 95 : 4:53 na Orlenie, BP sprzedaje paliwo w podobnych cenach, Lotos wiadomo tansza benzyna, ale wszyscy wiedzą, jakiej jest jakości. Nie tankuję na nieznanych, albo mało znanych stacjach ponieważ nie bede jeździł na "święconym paliwie" i niszczył sobie samochodu. Wiadomo, że koszty były by wieksze, niz oszczędności na zakupionym tanszym paliwie. Jadąc do Gniezna, lekko się zdziwiłem, bo tam benzyna na stacjach Orlenu była wyższa niż w Poznaniu. Taką samą zależność zauważyłem jadąc w przeciwną stronę. Droga krajowa nr 92 kierunek Pniewy. Tam równiez droższa benzyna niż w Poznaniu. Róznica około 15-20 groszy. Moim zdaniem to duża różnica cenowa.

+Quote Post
sandan
post 27.11.2010, 18:50
Post #8

Audi

Użytkownik nr: 134

U nas n Śląsku to za olej napędowy trzeba normalnie zapłacić około 4,35 zł za litr paliwa, benzyna w granicach 4,55 złotych za litr. Ale są niektóre tańsze stacje i te znane, nawet jedna się wyróżnia Crab, ma dwie stacje w regionie i ma dobre paliwo, więc jeżeli mówi się dobrze o jakości paliwa to nie zawsze o Orlenie, Statoilu czy innych znanych.

+Quote Post
cator
post 28.11.2010, 9:29
Post #9

Mercedes

Użytkownik nr: 260

A ja tankuję najczęściej na Orlenie bo zbieram na punkty na Super Vitay smile.gif Jest to przeważniej drożej niż jakieś Tesco, Carefour czy Neste, ale jest to chociaż sieciówka i wszędzie idzie ją napotkać, a jakość paliwa myślę mają dobrą. Jeśli zaś chodzi o ceny, to te w regionie ostatnio skaczą pomiędzy 4,40-4,60zł/l Euro Super 95. A wracając jeszcze na moment do punktów, wiem, że ekonomiczniej by wyszło kupować paliwo na tańszej stacji i za zaoszczędzone pieniądze kupować sobie nagrody, no ale uzbierałem już trochę punktów, to chcę je wymienić na jakąś konkretną nagrodę, a potem może i się przerzucę na tańsze wink.gif i zawsze to jakieś hobby - zbieranie punktów Vitay wink.gif

+Quote Post
szaroczarna
post 30.11.2010, 12:31
Post #10

Mazda
**

Użytkownik nr: 253

dzisiaj lekko się zdziwiłam, gdy zobaczyłam na Orlenie cene za litr benzyny 95 - 4.85 zł -chyba zwariowali. Cena z kosmosu sad.gif . Stacja BP miała tansza benzyne 95, koszt za litr 4.65 zł. Generalnie ceny cały czas rosną. Weekend, troszeczkę taniej, ale to nie ma znaczenia dla osób które pracują "w samochodzie". Nie zawsze uda się zaplanowac tankowanie w taki sposób, aby wjechać na stacje benzynowa w weekend. Płacimy duże podatki za drogi i jeszcze te ceny paliwa. dramat. Ciekawe czy to sie kiedys zmieni. Tłumaczenie, że mamy najtansze paliwo w europie jest dla mnie bezsensu. Wystarczy jak zadamy sobie pytanie ile my zarabiamy, a ile zarabiają nasi zagraniczni sąsiedzi. hmmmm na to pytanie politycy, nie potrafia nam odpowiedzieć smile.gif

+Quote Post
cator
post 1.12.2010, 21:50
Post #11

Mercedes

Użytkownik nr: 260

Pracujesz w samochodzie Szaroczarna? Jeśli tak, to podejrzewam, że pracodawca opłaca Ci koszty tankowania? A jeśli tak, to co Ci zależy, gdzie tankujesz? Fajnie mają osoby pracujące "w aucie", gdzie firma nie narzuca np. Floty i wówczas hulaj duszo, można sobie nabijać punkty partnerskie bez granic smile.gif Bo się tankuje np. tylko na Orlenie i tylko Vitay zbiera smile.gif A co do polityków, to chyba jest mało pytań, na które potrafią oni odpowiedzieć wink.gif A jeszcze mniej rozwiązań, które potrafią wymyśleć.. Są tacy kreatywni w swoich kampaniach wyborczych, ale z rządzeniem już gorzej...

+Quote Post
szaroczarna
post 2.12.2010, 12:38
Post #12

Mazda
**

Użytkownik nr: 253

cator, mam swoją prywatną działalnosć, wiec licze wszystkie koszty i zwracam dużą uwagę na ceny paliw smile.gif a co za tym idzie nikt nie opłaca,za mnie kosztów tankowania. Tankuje na Orlenie, poniewaz tam jest najlepsze (moim zdaniem) paliwo. czasami kupuję benzynę na BP. Punkty Vitay zbieram smile.gif pokonuję w miesiącu duża ilośc kilometrów, wiec i punkty partnerskie rosną smile.gif Politycy- brak słów, obszerny temat, szkoda tylko, że wszyscy cierpią z powodu nieudolnosci i barku kompetencji osób rządzących panstwem.

+Quote Post
PABLO
post 7.12.2010, 19:25
Post #13

Ford
**

Użytkownik nr: 250

szok!!! okolice Poznania jak i w samym centrum benzyna 95 cena za litr 4:78 zł na Orlenie. Stacja BP troszeczkę taniej za litr benzyny 95 zapłacimy 4:70 zł. Ciekawe czy do konca roku niekorzystne prognozy dla kierowców sie sprawdzą i bedziemy płacić 5 zł za litr sad.gif mam jednak wielką nadzieję, że życzenia na gwiazdkę o tanim paliwie sie spełnia smile.gif i podwyżki nie bedzie smile.gif

+Quote Post
juri
post 20.01.2011, 18:49
Post #14

Trabant
*

Użytkownik nr: 611

Ja zostawię niedługo samochód pod domem i przesiądę się na komunikację miejską , cena paliw w Trójmieście przekroczyła 5zł / litr !!! A mamy rafinerię !!!

+Quote Post
Patric
post 22.01.2011, 19:36
Post #15

Syrena
*

Użytkownik nr: 322

Ogółem chyba nie jest tak źle, ceny trochę spadły. U mnie na pobliskiej stacji LUKOIL liczą sobie teraz za litr 4.74 co nie jest najgorszą ceną, przecież już dawno mieliśmy mieć te 5PLN/litr. Szkoda, że nie mieszkam bliżej wschodniej granicy, chętnie odwiedzałbym sąsiadów i tankował do pełna za "grosze" cool.gif

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

w Afryce wykonuje się test zderzenia ze słoniem?

jest to jeden z licznych testów, ktore przechodza produkowane samochody...

BMW X3 xDrive35d: Z dużej chmury... duży deszcz

BMW X3 xDrive35d: Z dużej chmury... duży deszcz

Drugą generację BMW X3 miałem okazję poznać może nieco ponad rok temu. Wrażenia były niezłe, ale jednak czegoś mi wówczas brakowało. Do teraz. Do momentu, gdy dostałem w swe ręce najmocniejszą wersję silnikową, z trzylitrową jednostką wysokoprężną, z podwójnym doładowaniem i potężnym stadem koni mechanicznych, w liczbie 313 sztuk, które tylko czekają, by zmusić je do wysiłku.
Audi na Mille Miglia 2012

Audi na Mille Miglia 2012

Mille Miglia: żadna inna parada oldtimerów nie obrosła tak w mity, jak ten rajd pojazdów zabytkowych, żadne inne wydarzenie nie przyciąga tak wielu entuzjastów starych samochodów z całego świata. Do udziału w pełnym przygód rajdzie, który 17 ma...
Volvo XC60 2,4d Kinetic

Volvo XC60 2,4d Kinetic

2009
66.862 km
109.900 PLN
Infiniti M37 S Premium

Infiniti M37 S Premium

2010
18.471 km
194.900 PLN
Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

2008
115.000 km
112.300 PLN

Infiniti EX30 D GT Premium

Infiniti EX30 D GT Premium

2010
37.526 km
176.900 PLN
Lexus  GS450 Hybryda

Lexus GS450 Hybryda

2008
110.875 km
124.900 PLN
Volvo S60 Automat

Volvo S60 Automat

2011
34.760 km
112.900 PLN

Porsche Cayenne S

Porsche Cayenne S

2007
119.930 km
134.900 PLN
Audi A8

Audi A8

2009
113.018 km
179.900 PLN
Volvo XC60 2,4d Automat

Volvo XC60 2,4d Automat

2009
81.444 km
122.900 PLN

Niesprawność

Niesprawność "suszarki" czy oszustwo?

Wyobraźcie sobie, że jedziecie z prędkością około 60 km/h i nagle zatrzymuje was stojący na poboczu radiowóz. Funkcjonariusz prosi o dokumenty i pokazuje pomiar z "suszarki", który wskazuje 80 km/h. Niemożliwe? A taki właśnie przypadek zdarzył się jednemu z naszych czytelników. Co można zrobić w takiej sytuacji?
Citroen DS4 1.6 HDi So Chic

Citroen DS4 1.6 HDi So Chic

Citroen po raz kolejny udowadnia, że żaden segment mu niestraszny. Model DS4 z dumnie uniesioną głową wchodzi między kompakty klasy premium.

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 18.05.2012 - 5:43