Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Chevrolet, a konkretnie Chevrolet Tracker :)
fish
post 13.11.2009, 21:24
Post #1

BMW

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 40

Moim marzeniem od kilku już lat jest Chevrolet Tracker. Ponieważ jest na razie jedynie w fazie realizacji wink.gif to niestety nie mogę wypowiedzieć się na temat jego wad i zalet od strony technicznej. Może w takim razie powiem Wam, czemu akurat to autko. Jestem dziewczyną, więc pewnie nie zdziwi Was, że przede wszystkim przez jego wygląd smile.gif Jest fajny, bo taki troszkę inny niż pozostałe terenowe. Ma coś, co sprawia, że w moich oczach wygląda jak dobrej klasy "zwyczajny" samochód - ani nie jest to zbędny prestiż i podnoszenie swojej samooceny za pomocą wypasionego auta, ani też z drugiej strony nie jest to "byle jakie 4 koła, byle jeździły". A co Wy możecie na ten temat powiedzieć? Może ktoś z Was/Waszych bliskich ma jakiegoś Chevroleta?

Go to the top of the page

+Quote Post
smerfik
post 14.11.2009, 18:30
Post #2

BMW

Użytkownik nr: 29

Kiedyś ta marka kojarzyła mi się z wielkimi amerykańskimi limuzynami, a teraz z...matizem mellow.gif (dla tych którzy nie wiedzą chevrolet kontynuował produkcję matizów gdy zbankrutowało daewoo)
Wydaje mi się, że po dawnych chevroletach pozostałą tylko nazwa i firma jest na poziomie daewoo, czyli tanich koreańskich samochodów.
W mojej ocenie to auto to tylko duża plastikowa zabawka, niewiele warta w terenie.

+Quote Post
wiel26
post 16.11.2009, 22:57
Post #3

Mercedes

Użytkownik nr: 31

Ale ostatnio firmy produkują coraz więcej takich pseudo-terenówek. Mnie, jako dumnego właściciela samochodu terenowego z prawdziwego zdarzenia, troszkę do irytuje. To chyba trochę tak, jak z telefonami komórkowymi - ktoś ma porządny, wiele warty telefon, a ktoś inny szpanuje podróbką za kilkadziesiąt złotych. Wydaje mi się, że ten samochód nie mógłby się równać z porządną terenówką. Może i jest dobry dla kobiety, na wyjazdy zakupowe, ale nie czułbym się w tym ani trochę lepiej niż w zwyczajnym Matizie czy innym małym autku.

+Quote Post
ganitka
post 7.02.2010, 16:47
Post #4

Ford
**

Użytkownik nr: 54

Patrz, tutaj masz samochód podobny, a może cenowo byłby trochę lepszy. Kwestia poszukać sobie w necie, bo ja akurat na cenach to nie bardzo się znam. To jest Nissan Terrano II, moim zdaniem bardzo podobny do tamtego. Z wyglądu jest całkiem fajny, i jeden i drugi. Takie troszkę połączenie terenowego autka ze zwyczajnym. Ciekawe, czy dużo paliwa spala. U mnie na przykład najważniejsze jest właśnie to, żeby było korzystnie nim jeździć, a nie żeby stał w garażu.

+Quote Post
striker
post 12.02.2010, 16:15
Post #5

Ford
**

Użytkownik nr: 44

Nie wiem co wy widziecie w terenowkach. Te samochody sa duze, ciezko sie do nich wsiada, bo sa wyzej zawieszone. Sa ciezsze wiec wiecej pala. Czesci takie jak na przyklad opony sa duzo drozsze. Ogolnie rzecz biorac same wady.
Nie widze sensu kupowania takiego samochodu jesli nie zamierzasz jezdzic w terenie. Co innego jesli mieszkasz w gorach i masz w zimie zasniezony dojazd do domu to wtedy jest to jakis powod do rozgladania sie za takim samochodem.

+Quote Post
fish
post 19.02.2010, 21:58
Post #6

BMW

Użytkownik nr: 40

Terenówki to jest klasa biggrin.gif Takiemu byle koleś nie podskoczy wink.gif

Wyobraźcie sobie kobietę w Uno i kobietę w takiej terenówce - która wzbudza szacunek? Ta w Uno chyba nie bardzo tongue.gif (chociaż ja nic nie mam do tego samochodu, byle bym tylko nie musiała nim jeździć wink.gif ).

Terenówka od razu na wejściu dodaje kierującemu/kierującej kilka punktów do prestiżu. Samym faktem, że jest większa niż zwykły samochód, stwarza u mnie poczucie większego bezpieczeństwa.

Ten Nissan Terrano też wygląda bardzo fajnie, może nawet fajniej niż ten mój wymarzony. Cóż, być może będę musiała zweryfikować plany biggrin.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

znany polski kompozytor skomponował muzykę do filmu o BMW i 8?

zobacz film, który powstawał z udziałem naszego rodaka

Do tanga trzeba dwojga

Do tanga trzeba dwojga

Japończycy od dawna znani są ze swoich umiejętności jazdy w poślizgu. Oglądanie dwóch egzemplarzy Toyoty FT-86 w zsynchronizowanym driftcie przywodzi na myśl taniec. Mróz w Polsce nie odpuszcza dlatego w wielu miejscach łatwo można wpaść w poślizg..
Infiniti EX37 GT

Infiniti EX37 GT

2008
42.758 km
129.900 PLN
Audi A6 sedan (C6)

Audi A6 sedan (C6)

2009
84.134 km
114.900 PLN
Volvo S80 Kinetic

Volvo S80 Kinetic

2008
113.663 km
59.900 PLN

BMW 116i  - 3 door

BMW 116i - 3 door

2011
20 km
75.710 PLN
BMW X5 3,5d

BMW X5 3,5d

2009
113.000 km
179.000 PLN
Infiniti G37 GTX Premium

Infiniti G37 GTX Premium

2010
22.278 km
144.900 PLN

Infiniti M30d S Premium

Infiniti M30d S Premium

2010
20.200 km
221.400 PLN
Infiniti M30d GT Premium

Infiniti M30d GT Premium

2010
39.395 km
209.900 PLN
Infiniti FX37 S Limited Edition

Infiniti FX37 S Limited Edition

2009
49.532 km
198.900 PLN

Celnicy tajniacy będą łapać auta z importu

Celnicy tajniacy będą łapać auta z importu

Służba Celna domaga się prawa do zatrzymywania pojazdów, by ścigać niepłacących akcyzy czy innych podatków.Ministerstwo Finansów (MF) dąży do zwiększenia siły rażenia funkcjonariuszy celnych, by skuteczniej wykrywali nieprawidłowości przy rozliczaniu podatków od używanych samochodów sprowadzanych do Polski. Zamierza umożliwić zatrzymywanie i kontrolowanie pojazdów celnikom poruszającym się w nieoznakowanych samochodach, czyli z zaskoczenia.
Peugeot 508 2.2 HDi GT

Peugeot 508 2.2 HDi GT

W przeszło 200 lat od powstania marki Peugeot, sprawdzamy co oferuje limuzyna służąca oficjelom Parlamentu Europejskiego. 2 lata temu, w okrągły jubileusz istnienia firmy, Peugeot postawił sobie bardzo ambitne cele, mające zmienić oblicze marki ...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7.02.2012 - 21:58