Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Chomik i jego Kia
fish
post 7.12.2009, 23:28
Post #1

BMW

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 40

Tym razem ukłon w stronę przyjaciół zwierząt - Kia reklamowała swój model Soul zatrudniając do reklamy chomiki wink.gif Wprawdzie ani przez moment nie wyglądają jak prawdziwe zwierzątka, ale co tam, liczy się idea biggrin.gif Nie rozumiem tylko, dlaczego te wszystkie pozostałe chomiki kręcą się w miejscu. Że niby inne auta są takie powolne?
Co myślicie o aktorach - profesjonalni? wink.gif Co sądzicie o samej reklamie?

Go to the top of the page

+Quote Post
smerfik
post 8.12.2009, 16:41
Post #2

BMW

Użytkownik nr: 29

Reklama byłaby chyba ciekawsza gdyby te chomiki w kółkach też się poruszały do przodu. Chyba, ze przekaz jest taki, że kto nie jeździ kią ten jest głupi jak chomik w kółku.
Ale muzyczkę dobrali genialnie, bez niej ta reklama byłaby totalnie denna.

Co do samej Kii to ten model nie zachwyca swoim wyglądem, przypomina mi pandę.

+Quote Post
ganitka
post 9.12.2009, 19:05
Post #3

Ford
**

Użytkownik nr: 54

Wcale nie tak w stronę przyjaciół zwierząt. Gdyby to były prawdziwe chomiki w tej reklamie to pewnie zaraz by jakaś organizacja zaczęła protesty, że to niby się męczy zwierzęta. Widać za to, że graficy się musieli mocno napracować, żeby stworzyć taką długą reklamę w większości z pomocą komputera. A samochód wygląda kropka w kropkę jak te chomiki obok niego i w nim.

+Quote Post
hubeliks
post 10.01.2010, 23:15
Post #4

Mazda
**

Użytkownik nr: 67

Ja akurat w tym momencie nie mam możliwości obejrzenia tej reklamy z dźwiękami i nie do końca zgodzę się z przedmówcą. Reklama bez muzyki nie jest najgorsza, przynajmniej całkowicie skupiłem się na tym, co jest przedstawione.

Wprawdzie nie do końca rozumiem, co miał na myśli twórca tego spotu, jednak nie oceniałbym go na minus. Ma coś w sobie. Najważniejsze, że nie odpycha jak niektóre reklamy powiedzmy z radia - położnych Żanet reklamujących dziwny środek medyczny niewiadomego zastosowania.

+Quote Post
czerwonka
post 7.02.2010, 10:16
Post #5

Ford
**

Użytkownik nr: 41

Reklamy samochodów są denne. Nie przypominam sobie, żeby jakakolwiek mi się spodobała. Czasem w telewizji zdarzy się jakaś ciekawa, ale to jest jedna na 50. To jest dziwne, że ludzie kupują reklamę w jakiejś firmie, a ona robi takie byle co. A potem płaci jeszcze więcej, żeby jakaś telewizja taką reklamę puściła. Lepiej byłoby wyjść z takim samochodem do ludzi i zorganizować jakąś imprezę na żywo, a nie przez telewizję docierać.

+Quote Post
adelajda
post 10.10.2010, 8:02
Post #6

Audi

Użytkownik nr: 167

Reklama nawet fajna i oryginalna w swoim rodzaju. Chomiczki są fajne. To że te pozostałe chomiki kręcą się w kołowrotkach wynika z tego, iż autorzy reklamy zachowali zasadę że reklama nie możesz ośmieszać innego wyrobu. Nie wolno pokazywać w reklamie na zasadzie porównania tego samego wyrobu , marki innego producenta bo jest to karalne. Dlatego w naszych reklamach jak porównują np. markę vizir to drugi proszek, ten gorszy, zawsze ma zasłoniętą nazwę. I tu autorzy żeby nikogo nie urazić zamiast innych marek samochodów wpadli na pomysł z kołowrotkami.

+Quote Post
Automan
post 10.10.2010, 20:56
Post #7

Audi

Użytkownik nr: 137

Zwierzątka sa fajne, bo je lubię, ale w reklamach samochodów dla mnie to jest jeden wielki niewypał. Wolę już reklamy samochodów zpieknymi dziewczynami, krótkimi spódniczkami, na wysokich obcasach. Ależ sie rozmarzyłem. Szczerze i serio mówiąc zadna reklama ze zwierzątkami, chodzi o samochody, do mnie nie dotarła jako potencjalnego klienta kierowcy. Po prostu zostawcie zwierzątka w spokoju.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

wystarczy tylko przełamać strach aby uratować życie ofiarom wypadku ?

poznaj zakres pierwszej pomocy i zobacz szkoleniowe filmy...

BMW X3 xDrive35d: Z dużej chmury... duży deszcz

BMW X3 xDrive35d: Z dużej chmury... duży deszcz

Drugą generację BMW X3 miałem okazję poznać może nieco ponad rok temu. Wrażenia były niezłe, ale jednak czegoś mi wówczas brakowało. Do teraz. Do momentu, gdy dostałem w swe ręce najmocniejszą wersję silnikową, z trzylitrową jednostką wysokoprężną, z podwójnym doładowaniem i potężnym stadem koni mechanicznych, w liczbie 313 sztuk, które tylko czekają, by zmusić je do wysiłku.
Audi na Mille Miglia 2012

Audi na Mille Miglia 2012

Mille Miglia: żadna inna parada oldtimerów nie obrosła tak w mity, jak ten rajd pojazdów zabytkowych, żadne inne wydarzenie nie przyciąga tak wielu entuzjastów starych samochodów z całego świata. Do udziału w pełnym przygód rajdzie, który 17 ma...
Volvo XC60 2,4d Kinetic

Volvo XC60 2,4d Kinetic

2009
66.862 km
109.900 PLN
Infiniti M37 S Premium

Infiniti M37 S Premium

2010
18.471 km
194.900 PLN
Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

2008
115.000 km
112.300 PLN

Infiniti EX30 D GT Premium

Infiniti EX30 D GT Premium

2010
37.526 km
176.900 PLN
Lexus  GS450 Hybryda

Lexus GS450 Hybryda

2008
110.875 km
124.900 PLN
Volvo S60 Automat

Volvo S60 Automat

2011
34.760 km
112.900 PLN

Porsche Cayenne S

Porsche Cayenne S

2007
119.930 km
134.900 PLN
Audi A8

Audi A8

2009
113.018 km
179.900 PLN
Volvo XC60 2,4d Automat

Volvo XC60 2,4d Automat

2009
81.444 km
122.900 PLN

Niesprawność

Niesprawność "suszarki" czy oszustwo?

Wyobraźcie sobie, że jedziecie z prędkością około 60 km/h i nagle zatrzymuje was stojący na poboczu radiowóz. Funkcjonariusz prosi o dokumenty i pokazuje pomiar z "suszarki", który wskazuje 80 km/h. Niemożliwe? A taki właśnie przypadek zdarzył się jednemu z naszych czytelników. Co można zrobić w takiej sytuacji?
Citroen DS4 1.6 HDi So Chic

Citroen DS4 1.6 HDi So Chic

Citroen po raz kolejny udowadnia, że żaden segment mu niestraszny. Model DS4 z dumnie uniesioną głową wchodzi między kompakty klasy premium.

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 18.05.2012 - 5:53