Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Duże auto, Samochód dla całej rodziny i psa
miśka
post 7.08.2010, 19:37
Post #1

Ferrari

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 148

Zwracam się z pytaniem który z dużych samochodów bardziej nadaje się na autko rodzinne. Po głowie chodzą mi samochody takie jak Audi Q7 czy Volvo VC90 jako że SUV-y od zawsze mi się osobiście podobały, niestety możliwości finansowe kierują mnie w stronę dużych i przestronnych. Na mojej liście obecnie znajduje się : Ford Mondeo, Opel Vectra, VW Passat wszystkie w wariantach kombi. Być może macie dla mnie jakieś inne propozycje, czekam na wszelkie sugestie i oczywiście dyskusję o zaletach i wadach wymienionych przeze mnie samochodów. Najlepiej od użytkowników tych samochodów by były jak najbardziej z życia wzięte
Go to the top of the page

+Quote Post
Automan
post 8.08.2010, 17:28
Post #2

Audi

Użytkownik nr: 137

Jakbym miał wybierać to z dwójki samochodów: VW Passat oraz Ford Mondeo. Przenigdy nie wybrałbym Opla Vectry. Oczywiście jak ma to być samochód rodzinny to tylko kombi. VW polecam, bo takiego posiadam, nie jest to kombik Passat, ale jakość ocenim tych aut jako bardzo dobrą. W przypadku Forda Mondeo kombi to ma kolega i jest bardzo zadowolony. To samochód typowo rodzinny, duża przestrzeń bagażowa, silnik diesla ma niezłe osiągi i na trasie przy ekonomicznej jeździe nie pali nawet litrów ropy.

+Quote Post
robertos
post 8.08.2010, 20:32
Post #3

Ferrari

Użytkownik nr: 145

Jeżeli chodzi o rodzinne auto to oczywiście kombi i z doświadczenia polecił bym Forda Mondeo. Po pierwsze bardzo dużo tych samochodów na drogach więc nie rzuca się w oczy i nie kusi potencjalnych złodziei, po drugie ze względu na dużą popularność części zamienne są stosunkowo tanie i łatwo dostępne, jeżeli chodzi o typ silnika to moim zdaniem silnik benzynowy z gazem to bardzo rozsądna ekonomicznie jednostka. Dodatkowo Ford Mondeo to auto dość "wypasione" więc bez problemu znajdzie Pani egzemplarz z klimatyzacją, elektrycznie otwieranymi szybami, centralny zamek i minimum jedna poduszka powietrzna to oczywiście standard. Ford Mondeo to chyba najlepszy samochód jeżeli porównamy cenę do jakości wiec z czystym sumieniem mogę go polecić.

+Quote Post
sandan
post 9.08.2010, 7:32
Post #4

Audi

Użytkownik nr: 134

To co napisał Robertos to w pełni prawda o Fordzie Mondeo. Za przystępną cenę samochód jest lepiej "wypasiony" niż inne marki samochodów w tym segmencie. Wnętrze samochodu może nie bije pięknością, ale jest bardzo soidne i przy dobrej eksploatacji wytrzyma dobre kilkanaście lat. może silniki diesla fordowskie nie sa rewelacyjne, ale na trasie spisują się bardzo dobrze. Silnik jak jest dobrze rozgrzany to na trasie spisuje się rewelacyjnie, a przy ekonomicznej jeździe do 100 km/h i dobrych momentach obrotowych pali 5l/100 km. W mieście spalanie oleju napędowego jest w granicach 7l/100 km.

+Quote Post
Tomuś
post 12.02.2011, 20:33
Post #5

Ferrari

Użytkownik nr: 160

Jeżeli chodzi o samochód rodzinny to faktycznie Ford Mondeo sprawdzi się doskonale w tej roli. Jego liczne zalety zwłaszcza przestronne wnętrze czy bogate wyposażenie w połączeniu z największym atutem czyli niską ceną, którą docenią zwłaszcza młodzi rodzice. Cóż z wad można wymienić awaryjność, choć osobiście spotkałem się tylko z jedną osobą narzekającą na tą wadę to należy powiedzieć że dostępność i koszt części zamiennych jest bardzo dobry.

+Quote Post
adam85
post 13.02.2011, 9:19
Post #6

Audi

Użytkownik nr: 264

Dołączam się do reszty jak najbardziej Ford Mondeo. Z rodzinnych samochodów chyba najbardziej popularne autko. Pomieści sporą rodzinkę. Jak widzę jak sąsiedzi szykują się na wakacje to mieszczą w bagażniku dużo walizek i toreb

+Quote Post
policman
post 27.11.2011, 10:16
Post #7

Mazda
**

Użytkownik nr: 714

Ja miałem opla Ventre co prawda nie wersję kombi i na niego nie narzekałem. Co do dużych samochodów to jeszcze trzeba wziąć pod uwagę ich zużycie paliwa. Co do forda mondeo to rzeczywiście mało zużywa paliwa. Jedynie c nie kupowałby zbyt starszych roczników, bo zazwyczaj są awaryjne. Szczególnie takie już około dziesięciu lat. Nowy z salonu też będzie zbyt drogi. Dlatego najlepiej kupić taki powiedzmy pięcioletni.

+Quote Post
Engi
post 8.12.2011, 10:34
Post #8

Mazda
**

Użytkownik nr: 713

Ja bym na twoim miejscu wzięła Volkswagena passata. Jest to duży samochód i ma duży bagażnik no niestety uważam że jest lepszy od forda i od opla. Pozatym volkswageny są to samochody rzadko się psujące co nie można powiedzieć o konkurencyjnym fordzie czy oplu. Co prawda opel i ford też dobre marki ale nie dorównują niestety VW. Ceny chyba tych samochodów też są podobne jeżeli chodzi o te używane. Nie wiem ilu letni chcesz kupić ? Ale i tymi starymi kilkunastoletnimi jeżdżą, byle by blacharka była dobra.

+Quote Post
Mech
post 22.01.2012, 20:12
Post #9

Trabant
*

Użytkownik nr: 763

Wybierz passata B6, dobre silniki, tylko to najczęściej kradzione auto w Polsce sad.gif

--------------------
pozdrawiam

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

Maybach w czasie II wojny światowej był dostawcą silników dla słynnych czołgów?

zobacz jak rozwijała się firma produkujaca jeden z najdroższych samochodów świata...

Do tanga trzeba dwojga

Do tanga trzeba dwojga

Japończycy od dawna znani są ze swoich umiejętności jazdy w poślizgu. Oglądanie dwóch egzemplarzy Toyoty FT-86 w zsynchronizowanym driftcie przywodzi na myśl taniec. Mróz w Polsce nie odpuszcza dlatego w wielu miejscach łatwo można wpaść w poślizg..
Infiniti EX37 GT

Infiniti EX37 GT

2008
42.758 km
129.900 PLN
Audi A6 sedan (C6)

Audi A6 sedan (C6)

2009
84.134 km
114.900 PLN
Volvo S80 Kinetic

Volvo S80 Kinetic

2008
113.663 km
59.900 PLN

BMW 116i  - 3 door

BMW 116i - 3 door

2011
20 km
75.710 PLN
BMW X5 3,5d

BMW X5 3,5d

2009
113.000 km
179.000 PLN
Infiniti G37 GTX Premium

Infiniti G37 GTX Premium

2010
22.278 km
144.900 PLN

Infiniti M30d S Premium

Infiniti M30d S Premium

2010
20.200 km
221.400 PLN
Infiniti M30d GT Premium

Infiniti M30d GT Premium

2010
39.395 km
209.900 PLN
Infiniti FX37 S Limited Edition

Infiniti FX37 S Limited Edition

2009
49.532 km
198.900 PLN

Celnicy tajniacy będą łapać auta z importu

Celnicy tajniacy będą łapać auta z importu

Służba Celna domaga się prawa do zatrzymywania pojazdów, by ścigać niepłacących akcyzy czy innych podatków.Ministerstwo Finansów (MF) dąży do zwiększenia siły rażenia funkcjonariuszy celnych, by skuteczniej wykrywali nieprawidłowości przy rozliczaniu podatków od używanych samochodów sprowadzanych do Polski. Zamierza umożliwić zatrzymywanie i kontrolowanie pojazdów celnikom poruszającym się w nieoznakowanych samochodach, czyli z zaskoczenia.
Peugeot 508 2.2 HDi GT

Peugeot 508 2.2 HDi GT

W przeszło 200 lat od powstania marki Peugeot, sprawdzamy co oferuje limuzyna służąca oficjelom Parlamentu Europejskiego. 2 lata temu, w okrągły jubileusz istnienia firmy, Peugeot postawił sobie bardzo ambitne cele, mające zmienić oblicze marki ...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7.02.2012 - 22:22