Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Felgi LED
ganitka
post 13.01.2010, 21:48
Post #1

Ford
**

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 54

Co powiecie na taki pomysł Amerykańców: Pimp Star Wheels? Wymyślili felgi do kół samochodowych, które dzięki zastosowaniu technologii LED mogą nam działać prawie jak telewizor tongue.gif Nie przepadam za przerabianiem samochodu, bo co innego zmienić kolor pokrowców, a co innego zmieniać wygląd zewnętrzny auta, ale to przyciąga i kusi. Zamontowane diody mogą nam pokazać bardzo ciekawe obrazki. Dla przykładu macie tu zdjęcie kilku:

Go to the top of the page

+Quote Post
garfield
post 14.01.2010, 19:25
Post #2

Ford
**

Użytkownik nr: 45

Czaderskie. Już takie chce. Pewnie u nas są nielegalne. Jak wszystko co fajne. Robiłyby furorę na dzielni. smile.gif

+Quote Post
czerwonka
post 14.01.2010, 22:40
Post #3

Ford
**

Użytkownik nr: 41

Beznadzieja. Kto to w ogóle wymyślił? Może na zębach sobie ustawcie takie wyświetlanie, co? Jak ludzie nie mają na co wydawać kasy, to niech sobie pójdą do pierwszego lepszego domu dziecka i te pieniądze tam zostawią, na pewno sprawią przyjemność większej ilości ludzi i przynajmniej zrobią coś pożytecznego. Podejrzewam, że takie felgi kosztują sporo pieniędzy, no chyba że są w cenie zwykłych, to byłabym w stanie je przecierpieć na drodze.

+Quote Post
niedźwiadek
post 16.01.2010, 23:11
Post #4

Ford
**

Użytkownik nr: 43

Amerykańce to mają kupę kasy to im wisi, ile to kosztuje. Jak im to sprawia przyjemność i ich stać, to niech tam sobie kupują, naprawdę mi to nie przeszkadza.

A felgi są WYPASIONE! Ja żałuję, że nie mogę sobie na takie pozwolić, bo oj byłbym znany w mieście... biggrin.gif A i u dziewczyn miałbym względy, jakbym obiecał, że ustawię sobie ich zdjęcie na felgach w samochodzie.

+Quote Post
smerfik
post 17.01.2010, 18:10
Post #5

BMW

Użytkownik nr: 29

Ale wiocha, już widzę całą ulicę takich świecących choinek. Przecież to by było straszne. To może być fajne na jakieś targi, pokazy, czy np. do cyrku, a nie do normalnej jazdy. Zresztą u nas w Polsce to w ciągu jednej nocy zmieniłyby właściciela ze trzy razy smile.gif
Ile to właściwie kosztuje? Pewnie nie mniej jak 1000 dolarów od sztuki. Za taką kasę wolałbym jakiś konkretny zestaw audio założyć.

+Quote Post
rob_son
post 17.01.2010, 23:16
Post #6

Polonez
*

Użytkownik nr: 60

Ja się zgadzam ze Smerfikiem. Gdyby wszyscy zaczęli coś takiego zakładać to byłoby strasznie kolorowo, i rozpraszałoby to uwagę innych kierowców. Jednak Ameryka rządzi się swoimi prawami i stamtąd wiele dziwactw wychodzi do cywilizowanego świata tongue.gif
Kiedyś w programie "Pimp My Ride" widziałem jak montowali odtwarzacze dvd w zagłówkach tylnych foteli, żeby ludzie z samochodu który jedzie z tyłu mogli sobie pooglądać... dry.gif

+Quote Post
creative
post 8.02.2011, 0:13
Post #7

Polonez
*

Użytkownik nr: 352

Gosh, czego Ci Amerykanie nie wymyślą. Co za ludzie. Jak dla mnie trochę wieś i lanserstwo na maksa, ale co kto woli. Ja jak moi przedmówcy niezbyt lubię przerabianie auta, szczególnie w sposób, który szczerze powiedziawszy psuje wygląd i ekstetykę

+Quote Post
policman
post 11.10.2011, 9:51
Post #8

Mazda
**

Użytkownik nr: 714

Jak na razie coś takiego się nie przyjmie w Polsce. Wygląda czadersko, ale niezgodne jest z przepisami ruchu drogowego. Taka forma świetlna w nocy może utrudniać i mylić innych uczestników ruchu drogowego. Tego typu oświetlenie jest niedozwolone. Ja bym czegoś takiego nie dopuścił do ruchu. Od razu widzę mandat i polecenie zdjęcia takich felg. Pozatym czy to rzeczywiście taki ciekawy gadżet ?

+Quote Post
autoija
post 19.10.2011, 13:00
Post #9

Audi

Użytkownik nr: 715

Powiem szczerze zrobiły na mnie wrażenie. Ciekaw jest czy są one ogólnodostępne, a przede wszystkim czy ogólnodozwolone?! Nie wiem czy innym kierowcom oprócz tzw. "gula" nie przeszkadzałyby takie błyskotki. Niektórzy jak widzę twierdzą, że to kompletna wiocha, ale może tylko zazdroszczą że nie mogą takich mieć? smile.gif Ja osobiście chętnie takie bym wypróbował, czy w Polsce są dostępne w zakupie?

+Quote Post
Engi
post 24.10.2011, 13:32
Post #10

Mazda
**

Użytkownik nr: 713

No musze stwierdzić że fajny gadżecie i robi wrażenie. Ja akurat jestem gadżeciara, i lubię takie różne zaje fajne cacuszka. Sama bym sobie takie felgi LED założyła. Ale by super wyglądało szczególnie w nocy. A czy to tak przeszkadza ? N nie wiem. Nasza policja trochę jest przewrażliwiona. Przecież im lepiej oświetlony samochód tym lepiej jest widoczny na drodze szczególnie w nocy.

+Quote Post
Gasia
post 26.10.2011, 12:58
Post #11

Audi

Użytkownik nr: 712

No tak niby lepiej oświetlony samochód nocą, tym bardziej jest widoczny, ale nie wiem czy w Naszym kraju nie kolidowałoby to z przepisami i upodobaniami policjantów. Szczerze mówiąc jeszcze nie widziałam u Nas takiego auta z podświetlanymi felgami, ale myślę że warto było coś takiego mieć. Świetny i pomysłowy gadżet, no ale cóż..... Czego ci Amerykanie nie wymyślą.....

+Quote Post
Szczecinianin
post 7.11.2011, 21:59
Post #12

Trabant
*

Użytkownik nr: 738

Zapatrzy się przechodzień na przejściu i po nim, zapatrzy się inny kierowca i zabije innych. Chory pomysł.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

Nadal możesz odliczać pełny podatek VAT?

Wystarczy przerobić dowolne auto osobowe na bankowóz typu C, by nie płacić podatku VAT od zakupu samochodu i jego eksploatacji...

Toyota Hilux 3.0 D-4D SR5 A/T: Więcej niż pickup

Toyota Hilux 3.0 D-4D SR5 A/T: Więcej niż pickup

Pickup to z definicji prosty pojazd użytkowy służący do pracy, a więc mocny i trwały. Warunki te idealnie spełnia produkowana od 1968 r. Toyota Hilux, która zdążyła znaleźć na całym świecie już prawie 14 milionów nabywców. Mimo swego roboczego charakteru, wcale nie musi być spartańsko wyposażona.
MINI United 2012 - niezapomniane wydarzenie

MINI United 2012 - niezapomniane wydarzenie

Tegoroczna edycja MINI United w Le Castellet we Francji zgromadziła ponad 30 tysięcy osób z niemal 50 krajów. Fani tej legendarnej brytyjskiej marki bawili się na torze Circuit Paul Ricard w rytmie samochodowych silników, przy akompaniamencie...
Volvo XC60 2,4d Kinetic

Volvo XC60 2,4d Kinetic

2009
66.862 km
109.900 PLN
Infiniti M37 S Premium

Infiniti M37 S Premium

2010
18.471 km
194.900 PLN
Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

2008
115.000 km
112.300 PLN

Infiniti EX30 D GT Premium

Infiniti EX30 D GT Premium

2010
37.526 km
176.900 PLN
Lexus  GS450 Hybryda

Lexus GS450 Hybryda

2008
110.875 km
124.900 PLN
Volvo S60 Automat

Volvo S60 Automat

2011
34.760 km
112.900 PLN

Porsche Cayenne S

Porsche Cayenne S

2007
119.930 km
134.900 PLN
Audi A8

Audi A8

2009
113.018 km
179.900 PLN
Volvo XC60 2,4d Automat

Volvo XC60 2,4d Automat

2009
81.444 km
122.900 PLN

Jednorazowa amortyzacja także dla osobówek

Jednorazowa amortyzacja także dla osobówek

Jednorazowa amortyzacja nie jest przeznaczona dla samochodów osobowych. Mogą z niej skorzystać tylko osoby posiadające samochód ciężarowy. Generalnie są to te samochody, których masa całkowita przekracza 3,5 tony. Ale są wyjątki. Mniejsze samochody także można jednorazowo amortyzować, gdy spełniają one dodatkowe warunki wskazane w ustawie. Potrzebna jest też właściwa dokumentacja, jak świadectwo homologacji.
Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Skoda Octavia to zdaniem wielu użytkowników idealne narzędzie pracy i doskonałe auto rodzinne - jest elegancka, bardzo przestronna i w większości wersji silnikowych wystarczająco dynamiczna. W stosunku do drugiej generacji modelu wprowadzonej...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21.05.2012 - 16:42