Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Fiat Punto FL, Mój kropek ;)
motomaniak17
post 9.04.2010, 15:28
Post #1

Syrena
*

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 85

Posiadam Fiata Punto z 2003 roku. Autko było nowe kupione w salonie. Jak każde ma zarówno zalety jak i wady, lecz ze wskazaniem oczywiście na te pierwsze;) Kropek jak na swoją klasę jest wyjątkowo pojemnym autem i zarówno z przodu jak i z tyłu oferuje dużo przestrzeni, a przykładem moze być to że ja z moim wzrostem 185 cm nie mam problemów ze zmieszczeniem się i komfortowym podrózowaniem. Auto oferuje przyzwoite osiagi jak na silnik 1.2;] ale jego największą zaletą jest niskie średnie spalanie ok 5,5 l/100km Oprócz tego auto jest bogato wyposażone i bardzo komfortowe Jedyną wadą jaką można zauważyć podrózując szczególnie bo dziurawych polskich drogach jest ciut zbyt miękkie zawieszenie szczególnie z pełnym obciążeniem na poprzecznych nierównosciach auto nie zachowuje sie najlepiej lecz ogólnie ten problem można rozwiązać zakładajac po prostu twardsze sprężyny oraz amortyzatory;) A oprócz tego zakochałm się w tym aucie od razu kiedy zobaczyłem je z przodu brawo dla włoskich projektantów!!! Pozdrawiam

Załączone pliki
Załączony plik  punto.bmp ( 126.8K ) Suma pobrań: 3

--------------------
Motomaniak :D
Go to the top of the page

+Quote Post
kasia
post 12.04.2010, 23:15
Post #2

Syrena
*

Użytkownik nr: 86

Na punto to ja uczyłam się na prawku. Świetne autko, bardzo wygodne i w miarę duże. Jeśli chodzi o to,że ma dużo przestrzeni to zgadza się. Mój instruktor miał nawet więcej cm od Ciebie i śmiało mieścił się w aucie, choć żartował, że najlepiej to zrobiłby sobie szyber dach z jego strony - czyli na prawym przodzie, tak aby głowa wystawała z dachu;)
Jeśli chodzi to Punciaki, to bardzo podoba mi się ich "miękki" kształt ( zawsze zaliczam auta do "twardych"jak np. polonez lub "miekkich" ) Te "miekkie" kształty sprawiają,że auto jest delikatne.

+Quote Post
punto1
post 13.04.2010, 15:18
Post #3

Syrena
*

Użytkownik nr: 87

Punciaki były zawsze świetnymi autami do miasta bo właśnie tutaj są w swoim żywiole po prostu trzeba się takim autem przejechać żeby móc coś więcej o nim powiedziećwink.gif Jednak podsumowując są najlepsze w swojej klasie;]

+Quote Post
kropek4
post 13.04.2010, 15:27
Post #4

Syrena
*

Użytkownik nr: 88

Jeżeli chodzi o FL-kę to dość solidne i ładne auto, bardzo często spotykanym na L-ce ponieważ należy do segmentu "mieszczuchów" wiec nie ma się co dziwić, autko bardzo chwalone za właściwości jezdne, ilosć przestrzeni oraz bogate wyposażenie w przystępnej cenie. Jeszcze jednym ważnym aspektem jest zabezpieczenie auta przed korozją FIAT w tym względzie odrobiłl ekcje bardzo dobzre wszystkie nadwozia nowych aut są bardzo dobrze zabezpieczone.

+Quote Post
grandek1
post 13.04.2010, 15:34
Post #5

Syrena
*

Użytkownik nr: 89

Moje zdanie na temat tego auta jest również bardzo dobre ponieważ autko jest bezawaryjne, z resztą niepochlebne slogany wobec Fiata już nie pasują, znajomy ma to auto od prawie 7 lat i nic sie w nim nie zepsuło, z resztą to jest kwestia eksploatacji ale z tego co wiem zrobił 70000 km i nie dołozył do tego auta nic oprócz rzeczy eksploatacyjnych więc myślę iż zakup tego auta na pewno jeśli było nowe lub z pewnego źródła może cieszyć z jazdy;)

+Quote Post
czarek121
post 15.04.2010, 12:39
Post #6

Trabant
*

Użytkownik nr: 90

Hej ja tez miałem kiedyś Punto koloru krwistoczerwonego. rolleyes.gif Pierwsze autko nasze i muszę powiedzieć, że nie narzekałem na niego. Silnik 1.2 benzyna był naprawdę dobry. Głośniki też miał super bo miał z tyłu oryginalny subwoofer także bas był niezły:) Jedyne co to jak się w piątkę wsiadło to czasem dobijało z tyłu na amortyzatorach. Słyszałem że to tak we wszystkich punto jest. Ale ogólnie byłem z niego zadowolony. No i co najważniejsze nie psuł się tak jak inne sie psują smile.gif Mam nadzieję że kiedys sobie pojeżdze takim jeszcze.

--------------------

Jesteś turystą? >> forum turystyczne
Zobacz też napędy bram

+Quote Post
grandek1
post 15.04.2010, 15:11
Post #7

Syrena
*

Użytkownik nr: 89

Dokładnie to jest chyba jedyne ale jakie użytkownicy mają do producenta z tymi amorkami z tyłu bo polskie drogi są jakie są i niestety poprzeczne nierównosci z obciązeniem dają się we znaki;] Wszystko temu autko można zarzucić ale nie to że jest awaryjne czy brzydkie;) Wg mnie no i to jest potwierdzone w tej klasie nie ma lepszego auta z takimi zaletami jak Punto. Naprawdę polecam wszystkim którzy cenią bezawaryjność oraz wyposażenie w przystępnej cenie za dużą ilośc przestrzeni jak na klasę B i monstrualny bagażnik prawie 300l ;D

+Quote Post
czarek121
post 18.04.2010, 22:16
Post #8

Trabant
*

Użytkownik nr: 90

A ja tam powiem, że nie bradzo mi się spodobał jako autko. Swego czasu miałem z nim nie małe problemy. Coś sie stało z komputerem i zaczął szwankować, normalnie chodził jak cinquecento słaby był gasł. No i niestety trzeba było oddać do naprawy. Dobrze że był na gwarancji i assistance było to nie musiałem i śc na pieszo do domu 60 kilometrów. Ale no nie wiem może trafiłem na taki model, ale jak wy zachwalacie to nie będzie. No i tak ja reszta mówie, że te amortyzatory to do poprawki jak chce się mieć komfort z jazdy

--------------------

Jesteś turystą? >> forum turystyczne
Zobacz też napędy bram

+Quote Post
punto1
post 20.04.2010, 15:09
Post #9

Syrena
*

Użytkownik nr: 87

No z tymi amorkami to nie ulega wątpliwości trochę mogłyby być twardsze przesadzili z miękkością ;] to jest Polska nie Niemcy czy Włochy..;] jeśli chodzi o awaryjnosc to na pewno u ciebie musiał byc akurat taki egzemplarz nie wiem możliwe że miałeś z pierwszych partii autko jeśli było nowe;] i mogli czegoś niedopracowac w nim ale co do bezawaryjności tego modelu nie ma żadnych wątpliwości, nie mówie ze to nie wiadomo jakie auto ale w swojej klasie wg mnie jest bardzo konkurencyjne;)

+Quote Post
chacimas
post 12.07.2011, 18:21
Post #10

Trabant
*

Użytkownik nr: 670

Ja mam kropke z 94 roku (pierwsza generacje) i powiem tylko tyle autko ma 18 lat a jezdzi, nic w nim ni stuka i nie puka a i zakupy w markecie z meblami weszly bez problemu 2 pelne wozki. Ja polecam wszystkim. Mnie to auto nie zawiodlo.

+Quote Post
Tomuś
post 13.07.2011, 19:44
Post #11

Bentley

Użytkownik nr: 160

A ja chciałbym poruszyć dwie kwestie, pierwsza to jakość wykonania, jak by Pan jako właściciel auta zakupionego w salonie odniósł się do tej kwestii ponieważ różne rzeczy słyszy się na ten temat w odniesieniu do Fiata, a pana opinia jako użytkownika od nowości mogła by trochę wnieść. Drugą kwestią jaką chciał bym poruszyć jest trwałość Pana auto ma już 8 lat, jak w tym czasie się zachowywało czy nie było problemów z awaryjnością, jak wykończenie, obicia, hałas we wnętrzu, komfort podróżowania, jak to wszystko się zmieniało na przestrzeni lat?

+Quote Post
becki
post 23.07.2011, 9:13
Post #12

Syrena
*

Użytkownik nr: 674

Nie można uogólniać, że jak Fiat to zły, albo się psuje. Miałam swego czasu Francuza i o dziwo nie sprawiało żadnych problemów ( jedynie części eksploatacyjne i częstsze wymiany oleju - ale to już tylko mój wymysł ). Jeżeli trafimy na dobry model i będziemy o niego dbać to auto będzie nam służyło przez długi czas czy to będzie auto niemieckie, francuskie czy japońskie. Szczególnie jeżeli auto mamy od nowości to wiemy jak sbamy i czego możemy się spodziewaćsmile.gif

+Quote Post
chacimas
post 23.07.2011, 17:51
Post #13

Trabant
*

Użytkownik nr: 670

awaryjność, stuki i trzaski tapicerki mogą być różne bo to będzie tez zależało od naszego stylu jazdy i kilometrów jakie pokonujemy miesięcznie. Inaczej będzie się zachowywało auto które jeździ tylko w niedziele do kościoła czy na zakupu a inaczej auto które dziennie jeździ kilkaset km

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

pierwsze Camaro LZ1 zostało sprzedane za 250 000 dolarów?

Zobacz jak wyglądał ten niezwykły samochód.

Toyota Hilux 3.0 D-4D SR5 A/T: Więcej niż pickup

Toyota Hilux 3.0 D-4D SR5 A/T: Więcej niż pickup

Pickup to z definicji prosty pojazd użytkowy służący do pracy, a więc mocny i trwały. Warunki te idealnie spełnia produkowana od 1968 r. Toyota Hilux, która zdążyła znaleźć na całym świecie już prawie 14 milionów nabywców. Mimo swego roboczego charakteru, wcale nie musi być spartańsko wyposażona.
MINI United 2012 - niezapomniane wydarzenie

MINI United 2012 - niezapomniane wydarzenie

Tegoroczna edycja MINI United w Le Castellet we Francji zgromadziła ponad 30 tysięcy osób z niemal 50 krajów. Fani tej legendarnej brytyjskiej marki bawili się na torze Circuit Paul Ricard w rytmie samochodowych silników, przy akompaniamencie...
Volvo XC60 2,4d Kinetic

Volvo XC60 2,4d Kinetic

2009
66.862 km
109.900 PLN
Infiniti M37 S Premium

Infiniti M37 S Premium

2010
18.471 km
194.900 PLN
Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

2008
115.000 km
112.300 PLN

Infiniti EX30 D GT Premium

Infiniti EX30 D GT Premium

2010
37.526 km
176.900 PLN
Lexus  GS450 Hybryda

Lexus GS450 Hybryda

2008
110.875 km
124.900 PLN
Volvo S60 Automat

Volvo S60 Automat

2011
34.760 km
112.900 PLN

Porsche Cayenne S

Porsche Cayenne S

2007
119.930 km
134.900 PLN
Audi A8

Audi A8

2009
113.018 km
179.900 PLN
Volvo XC60 2,4d Automat

Volvo XC60 2,4d Automat

2009
81.444 km
122.900 PLN

Jednorazowa amortyzacja także dla osobówek

Jednorazowa amortyzacja także dla osobówek

Jednorazowa amortyzacja nie jest przeznaczona dla samochodów osobowych. Mogą z niej skorzystać tylko osoby posiadające samochód ciężarowy. Generalnie są to te samochody, których masa całkowita przekracza 3,5 tony. Ale są wyjątki. Mniejsze samochody także można jednorazowo amortyzować, gdy spełniają one dodatkowe warunki wskazane w ustawie. Potrzebna jest też właściwa dokumentacja, jak świadectwo homologacji.
Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Skoda Octavia to zdaniem wielu użytkowników idealne narzędzie pracy i doskonałe auto rodzinne - jest elegancka, bardzo przestronna i w większości wersji silnikowych wystarczająco dynamiczna. W stosunku do drugiej generacji modelu wprowadzonej...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21.05.2012 - 16:45