![]() ![]() |
4.10.2009, 11:07
|
|
![]() BMW ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 292 Dołączył: 29-09 09 Skąd: Pruszcz Gdański Użytkownik nr: 32 |
Moim autem marzeń jest - choć to może śmiesznie brzmi - Fiat. Wprawdzie można spotkać wiele niepochlebnych opinii o tej marce, głównie o tym, że są awaryjne, ale w mojej rodzince odkąd pamiętam był Fiat. Rodzice mieli Fiata 125p, moim pierwszym autkiem był Fiat Tipo, później przesiedliśmy się do Audi, a teraz powróciliśmy do Fiacika. Największym jego plusem jest bogate wyposażenie za stosunkowo niewielkie pieniądze, a także tanie części zamienne. Natomiast minus - podobno delikatne zawieszenie, ale ja się na tym za bardzo nie znam
|
|
|
4.10.2009, 12:31
|
|
|
Porsche ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 343 Dołączył: 11-08 09 Skąd: Rydzyna Użytkownik nr: 10 |
Nie ma to jak konkretny,inteligentny komentarz. Ja znam auta lepsze i gorsze ale nigdy nie gardziłem Fiatami. Zaczynałem od maluszka,pamietam pierwsze jazdy Fiatem 125 p. ,zdawałem prawo jazdy na Uno a ostatnio miałem okazje sprawdzić "limuzynę dyrektorów PRL -u" Fiata 132 Milafiori. Fiaty nigdy nie były złymi autami. Narosło wokół nich wiele opinii. Ale żeby mieć własne zdanie najprosciej sprawdzić autko samemu a potem sie wypowiadać |
|
|
4.10.2009, 17:37
|
|
|
Mercedes ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 219 Dołączył: 29-09 09 Skąd: Wieliczka Użytkownik nr: 31 |
Fiacik to Fiacik, ja osobiście nie jestem entuzjastą Fiata. Mój brat ma Seicento i tak mówiąc zupełnie szczerze ten jego samochód to więcej czasu spędza u mechanika na kanale niż na ulicy - stąd takie moje zdanie. Niby części tanie, niby łatwo naprawić, ale taki drobiazg do drobiazgu i sami wiecie... Ja szukając obecnie samochodu dla siebie, Fiata nawet nie biorę pod uwagę.
|
|
|
5.10.2009, 15:57
|
|
![]() Audi ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 169 Dołączył: 28-09 09 Skąd: Łętownia Użytkownik nr: 30 |
Ja to jeszcze nie widziałam ŁADNEGO Fiata! Nie wypowiadam się na temat tego, czy on się często psuje czy nie, bo po prostu nie wiem, ale za to wiem jak wygląda - NIE MA ładnego modelu Fiata! I nawet nie mówcie, że nie mam racji, bo MAM! A już te wszystkie maluchy czy duże Fiaty, to normalnie żałość bierze jak się na to patrzy... !! I nie mam zamiaru wcale sprawdzać, czy ten samochód fajnie jeździ, czy nie, bo ja już prędzej bym rowerem jeździła niż Fiatem.
|
|
|
5.10.2009, 22:28
|
|
|
Porsche ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 343 Dołączył: 11-08 09 Skąd: Rydzyna Użytkownik nr: 10 |
Ja to jeszcze nie widziałam ŁADNEGO Fiata! Nie wypowiadam się na temat tego, czy on się często psuje czy nie, bo po prostu nie wiem, ale za to wiem jak wygląda - NIE MA ładnego modelu Fiata! I nawet nie mówcie, że nie mam racji, bo MAM! A już te wszystkie maluchy czy duże Fiaty, to normalnie żałość bierze jak się na to patrzy... !! I nie mam zamiaru wcale sprawdzać, czy ten samochód fajnie jeździ, czy nie, bo ja już prędzej bym rowerem jeździła niż Fiatem. Amanda a np. Barchetta ? Niezbyt popularny ale sama przyznasz ,że ładny. I do tego kabriolet ... Może przesiadka z Tigry na Fiata ? :-) Z pewnością by Ci się spodobał .... |
|
|
7.10.2009, 13:28
|
|
![]() Audi ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 169 Dołączył: 28-09 09 Skąd: Łętownia Użytkownik nr: 30 |
Barchetta - obejrzałam zdjęcia na necie i już wiem, dlaczego jest NIEZBYT POPULARNY! Ja w ogóle nie wiem, co ludzie widzą w samochodach cabrio... Niech nagle zacznie lać, to sobie zamiast samochodem, to będą podróżować łódką! Może i ten samochód by był ładny, jakby miał całą karoserię, a nie tak bez dachu. To mu odbiera urok! Ale OK, niech ci będzie, jestem w stanie stwierdzić, że ten samochód MA potencjał. Ale reszta Fiatów NIE!!!
|
|
|
7.10.2009, 18:10
|
|
|
Musze sie z toba zgodzić. Przypomina mi się jeszcze Fiat Ritmo z okrągłymi reflektorami. Tak brzydki,że aż ładny . A co do Barchetty może i racja. Sam nie mam przekonania do kabrioletów. W szczelność może uwierzę ale ten cieńki dach zimą ?
A z tego co wiem Barchetta to po włosku łódeczka,więc skojarzenie jak najbardziej trafne :-) |
|
|
8.10.2009, 15:38
|
|
![]() BMW ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 292 Dołączył: 29-09 09 Skąd: Pruszcz Gdański Użytkownik nr: 32 |
Może troszkę nie na temat, ale skoro sami zaczęliście
A Fiat Barchetta mi się podoba |
|
|
9.04.2010, 15:37
|
|
![]() Syrena ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 28 Dołączył: 9-04 10 Skąd: Witkowice Użytkownik nr: 85 |
Powiem tak jeśli ktos postrzega markę Fiat i ocenia ją po modelach 126 i 125p to albo jest nieznającą sie na tym kobietą albo po prostu nie zna sie na motoryzacji i taka jest prawda;) Ktoś słusznie wyżej na pisał że wypowiadac o danej marce i modelu można się wtedy gdy się nim jeżdzilo i zrobiło kilkadziesiat tysiecy kilometrów... A z tym tekstem ze fiaty są brzydkie to mnie bardzo rozśmieszyło weźcie sobie zobaczcie w ofercie producenta nowe auta i wtedy się wypowiadajcie bo jak Fiaty są brzydkie to ciekawe jakie jest audi 80 haha xD
-------------------- Motomaniak :D
|
|
|
20.04.2010, 20:15
|
|
|
Trabant ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 11 Dołączył: 17-04 10 Użytkownik nr: 95 |
Nie ma to jak fiacik 125p. Znam gościa co pojechał nim do włoch i z powrotem i nawet nie zawył żeby go naprawić. To była maszyna, fakt że mała niewygodne ale ostatnio miałem okazje nim jechać i sentyment do tego autka powrócił. trochę dużo palił jak na takie autko, ale za to łato naprawić było. Nie wiem czemu na te seicenta narzekają przecież dobre autk. Przedmówca musiał trafic ma zły egzemplarz i tyle. Szkod że ich coraz mniej jeżdzi, mogli by zrobić maluch reaktywacja, ale nie jakis fiat 500, zeby był podobny do porzednika. Ot co
|
|
|
21.04.2010, 15:10
|
|
![]() Syrena ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 28 Dołączył: 9-04 10 Skąd: Witkowice Użytkownik nr: 85 |
Oczywście że się z Czesłąwem zgadzam, przecież mój tata miał dwa takie modele 125p wiadomo sentyment pozostaje , ale to oczywiscie nie sa sztandarowe auta tej marki, takie porównywanie autka małego np seicento do aut klasy średniej lub wyższej jest dla mnie śmieszne, to tak samo jakbys malucha z tirem porównywał, ide tokiem myślenia idiotów, którzy oceniają auto nie wiem nawet czasem nie widząc go na oczy, tojest bez senu ludzie zacznijcie trzeźwo patrzeć na otaczajacy was świat wtedy bedzie lepiej, tyle Pozdrawiam
-------------------- Motomaniak :D
|
|
|
22.04.2010, 13:49
|
|
|
Syrena ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 27 Dołączył: 6-04 10 Użytkownik nr: 82 |
Z fiatem to kojarzy mi się tylko fiat 126p...choć przyznam, że dawno tego auta nie widziałam na drodze. Czyżby już one wygineły? Taki samochód można kupić za grosze i jeździć nim aż sie sam rozwali. Nie opłaca się naprawiać. Fakt miejsca mało, ale pojechać z jednego miejsca do drugiego można. Osobiście nie podobają mi się fiaty, mają mało miejsca i są "kwadratowe". Jednak uważam, że tai fiat 126 powinien stanąć gdzieś w muzeum,przecież to część historii Polski:)
|
|
|
22.04.2010, 16:09
|
|
|
Syrena ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 25 Dołączył: 13-04 10 Użytkownik nr: 88 |
No to teraz przesadziłas z tym że sa kwadratowe i mają mało miejsca, chyba ci się epoki i modele pomyliły, ale cóż wiedziałem że ludziom się kojarzy z fiatem maluch który był klasyką o różnych problemach, no ale rzeczywiscie widać że nie orientujesz się w temacie ty chyba mówisz o Uno albo Tipo itp ale to są auta z lat przełom 80-90 wiec cię nie rozumiem wejdź na strone producenta i zobacz nowe modele wtedy oceniaj. Poza tym jesli nimi nie jeździłaś to nie masz prawa ich oceniać! a na pewno nie jeździłas, owszem maluch ma mało miejsca i tylko tutaj się zgodze ale w reszcie modeli nie;]
|
|
|
12.09.2010, 22:53
|
|
|
Ford ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 80 Dołączył: 5-07 10 Użytkownik nr: 150 |
Ach...aż mi się łezka kręci na myśl o Kaszlaku, Maluchu, Bobie czyli poczciwym 126... co raz mnie ich na drogach i co raz większy sentyment wzbudzają . 125 zawsze kochałem i kochać będę, ale jednak serce chyba pozostało w Maluchu... a Maluch jak wiadomo ma serce w d... dość ważnej dla wszystkich części. I tak go lubię, ech
|
|
|
13.09.2010, 9:52
|
|
|
Audi ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 154 Dołączył: 4-07 10 Użytkownik nr: 146 |
Moi rodzice mieli kiedyś fiata 125 p, ale ja tych czasów nie pamiętam, bardziej mój brat, a teraz to nawet nie chcą słyszeć na temat Fiata. Nie dlatego, że 125 p psuł się i był złym samochodem, ale teraz narzekają na zbyt tandetne wykonanie tych aut, stylistykę i koszty utrzymania. Zdecydowanie wolą inne marki, a sentyment pozostał tylko po dużym fiacie, jak to się potocznie mówiło o tym aucie.
|
|
|
![]() ![]() |
Najczęściej przeglądane
Ostatnio dodane
Najnowsze zdjęcia
| MotoKobiety | ||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |