![]() ![]() |
6.12.2009, 23:49
|
|
|
Porsche ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 355 Dołączył: 11-08 09 Skąd: Rydzyna Użytkownik nr: 10 |
Dzisiaj miałem niezwykłe zdarzenie, które mogło skończyć się ogromną tragedią. Skrzyżowanie drogi Poznań-Wrocław(główna) z drogą lokalną(podporzadkowana) . Niedawno założone światła. Wszystko sprawne. Jechałem sobie rowerkiem, pokonałem skrzyzowanie raz. wszystko ok. wracajac postanowiłem przejśc się z rowerem po przejściu dla pieszych i w tym czasie zadzwonić do żony. Zielone było dla samochodów jadacych drogą podporzadkowaną, czerwone dla tych na głównej. I w tym momencie nacisnalem przycisk przy przejściu dla pieszych. Coś trzasnęło, zadymiło i WSZYSTKIE światła na całym skrzyzowaniu zgasły. Dla samochodów również. Wyobraźcie sobie co się działo. Główną przecinały auta, które przed chwila mialy zielone (dopóki im nie zgasło). Po głównej natomiast pędziły samochody które uznały, że skoro nie ma świateł, a one są na głównej nie warto zwalniać. Cud, że nic się nie stało (sam uciekałem przed terenówką, która hamując wjechała na chodnik!)
A ja tylko nacisnął, jak to mówił Kargul z Samych Swoich :-) |
|
|
7.12.2009, 12:12
|
|
![]() Porsche ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 363 Dołączył: 26-09 09 Skąd: Kielce Użytkownik nr: 26 |
Widocznie masz jakiś zły wpływ na urządzenia elektroniczne
Faktycznie nieciekawa sytuacja, dobrze że na tej głównej wcześniej było czerwone, i może część kierowców widziała je z daleka i choćby trochę zwolniła. Ja z kolei widziałem kiedyś dwóch gnojków, którzy włamali się do skrzynki sterowniczej i co jakiś czas podchodzili i wyłączali sygnalizację (przestawiali na "żółte mrugające"). Pogoniłem ich stamtąd, ale jak odjechałem to we wstecznym lusterku widziałem, że znów bawią się światłami. |
|
|
7.12.2009, 22:31
|
|
![]() BMW ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 292 Dołączył: 29-09 09 Skąd: Pruszcz Gdański Użytkownik nr: 32 |
Ojej, to naprawdę mogło być bardzo niebezpieczne. Skoro zrobiło się zwarcie, to miałeś sporo szczęścia, że nie kopnął Cię prąd. Bardzo to dziwne, że doszło do takiego zdarzenia, w szczególności że podkreśliłeś, że światła są nowe, stąd też można by twierdzić, że wszystko w nich powinno działać bez zarzutu.
Niestety bezmyślność niektórych kierowców mocno zasmuca. Wystarczy, że są na drodze głównej i czują się, jakby byli tylko oni i żadnych innych uczestników ruchu. A tu niestety, oczy trzeba mieć dookoła głowy niezależnie od tego, czy mamy pierwszeństwo, czy nie. |
|
|
7.12.2009, 23:50
|
|
|
Porsche ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 355 Dołączył: 11-08 09 Skąd: Rydzyna Użytkownik nr: 10 |
Prąd raczej nie mial szans mnie kopnąć. Przydusilem plastikowy czujnik. Ale fakt, że w świeżo zalożonych światłach takie cuda się dzieją zakrawa na kpinę. Pomijam fakt, że mieli je oddać w maju, oddali w październiku. więc mieli czas na baaaardzo dokladne wykonanie prac. Dzisiaj światla znowu dzialały. Ciekawe kiedy kolejny raz zgasną? :-)
|
|
|
8.12.2009, 16:48
|
|
![]() BMW ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 255 Dołączył: 28-09 09 Skąd: Racibórz Użytkownik nr: 29 |
Historia normalnie jak z serialu Alternatywy 4
Zresztą niby mamy XXI, a ja się czasem czuję właśnie jakby mnie ktoś wsadził do komedii z czasów PRLu, szczególnie jak widzę robotników na budowie, gdzie jeden pracuje, dwóch opiera się o łopatę, sześciu pije w krzakach itd. W każdej normalnej branży za takie partactwo leci się na bruk, a w budownictwie wciąż uchodzi to na sucho. |
|
|
13.12.2009, 12:45
|
|
|
Ford ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 94 Dołączył: 11-11 09 Użytkownik nr: 45 |
Nieźle. Pierwszy odruch jai bym miał to uciekać bo chyba coś zepsułem. Dziwne że nie miały jakiegoś zabezpieczenia przed zwarciem. W końcu są to urządzenia od których zależy nasze bezpieczeństwo. Powinny być jakiejś podwyższonej jakości. Wcale bym się nie zdziwił jakby to była made in china.
|
|
|
26.04.2010, 21:19
|
|
|
Ford ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 81 Dołączył: 19-04 10 Skąd: Południe Użytkownik nr: 100 |
Garfield w dzisiejszych czasach wszystko co nas otacza, w co się ubieramy, a nawet co jemy ( bo okazało się, że ryby również sprowadzane są z Chin ;]) pochodzi z dalekiego wschodu. A co do niefortunnego naciśnięcia czujnika ja zareagowałabym również tak jak Garfield- bo jako osoba mające w dzieciństwie ksywkę "Majster-psuja" od razu brałabym nogi za pas bo jeszcze by ktoś mnie pogonił za popsucie i kazał zapłacić
|
|
|
7.05.2010, 13:27
|
|
|
Syrena ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 25 Dołączył: 1-05 10 Użytkownik nr: 108 |
o to jakieś spięcie musiało być...na drogach blisko takich dużych maist nie powino się to wydażyć. Przecież tam jeździ zawsze mnóstwo samochodów. Dobrze, że nic sie nie wydarzyło,przecież mogła być ogromna kolizja.
Zgłosiłeś gdzieś tą awarie?? W sumie to chyba głupie pt. bo ktoś na pewno to zauważył i zadzownił tam gdzie trzeba...ciekawa jaka była przyczyna tego? Mam nadzieje, ze takie coś juz nigdzie nie bedzie miało miejsca. Strach naciskać ten przycisk:) |
|
|
![]() ![]() |
Najczęściej przeglądane
Ostatnio dodane
Najnowsze zdjęcia
| MotoKobiety | ||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |