Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Ja tylko nacisnął ! (jak to mawiał Kargul)
rydzyniak
post 6.12.2009, 23:49
Post #1

Porsche

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 10

Dzisiaj miałem niezwykłe zdarzenie, które mogło skończyć się ogromną tragedią. Skrzyżowanie drogi Poznań-Wrocław(główna) z drogą lokalną(podporzadkowana) . Niedawno założone światła. Wszystko sprawne. Jechałem sobie rowerkiem, pokonałem skrzyzowanie raz. wszystko ok. wracajac postanowiłem przejśc się z rowerem po przejściu dla pieszych i w tym czasie zadzwonić do żony. Zielone było dla samochodów jadacych drogą podporzadkowaną, czerwone dla tych na głównej. I w tym momencie nacisnalem przycisk przy przejściu dla pieszych. Coś trzasnęło, zadymiło i WSZYSTKIE światła na całym skrzyzowaniu zgasły. Dla samochodów również. Wyobraźcie sobie co się działo. Główną przecinały auta, które przed chwila mialy zielone (dopóki im nie zgasło). Po głównej natomiast pędziły samochody które uznały, że skoro nie ma świateł, a one są na głównej nie warto zwalniać. Cud, że nic się nie stało (sam uciekałem przed terenówką, która hamując wjechała na chodnik!)

A ja tylko nacisnął, jak to mówił Kargul z Samych Swoich :-)
Go to the top of the page

+Quote Post
ch3cooh
post 7.12.2009, 12:12
Post #2

Porsche

Użytkownik nr: 26

Widocznie masz jakiś zły wpływ na urządzenia elektroniczne smile.gif
Faktycznie nieciekawa sytuacja, dobrze że na tej głównej wcześniej było czerwone, i może część kierowców widziała je z daleka i choćby trochę zwolniła.

Ja z kolei widziałem kiedyś dwóch gnojków, którzy włamali się do skrzynki sterowniczej i co jakiś czas podchodzili i wyłączali sygnalizację (przestawiali na "żółte mrugające"). Pogoniłem ich stamtąd, ale jak odjechałem to we wstecznym lusterku widziałem, że znów bawią się światłami.

+Quote Post
asia_b
post 7.12.2009, 22:31
Post #3

BMW

Użytkownik nr: 32

Ojej, to naprawdę mogło być bardzo niebezpieczne. Skoro zrobiło się zwarcie, to miałeś sporo szczęścia, że nie kopnął Cię prąd. Bardzo to dziwne, że doszło do takiego zdarzenia, w szczególności że podkreśliłeś, że światła są nowe, stąd też można by twierdzić, że wszystko w nich powinno działać bez zarzutu.
Niestety bezmyślność niektórych kierowców mocno zasmuca. Wystarczy, że są na drodze głównej i czują się, jakby byli tylko oni i żadnych innych uczestników ruchu. A tu niestety, oczy trzeba mieć dookoła głowy niezależnie od tego, czy mamy pierwszeństwo, czy nie.

+Quote Post
rydzyniak
post 7.12.2009, 23:50
Post #4

Porsche

Użytkownik nr: 10

Prąd raczej nie mial szans mnie kopnąć. Przydusilem plastikowy czujnik. Ale fakt, że w świeżo zalożonych światłach takie cuda się dzieją zakrawa na kpinę. Pomijam fakt, że mieli je oddać w maju, oddali w październiku. więc mieli czas na baaaardzo dokladne wykonanie prac. Dzisiaj światla znowu dzialały. Ciekawe kiedy kolejny raz zgasną? :-)

+Quote Post
smerfik
post 8.12.2009, 16:48
Post #5

BMW

Użytkownik nr: 29

Historia normalnie jak z serialu Alternatywy 4 smile.gif
Zresztą niby mamy XXI, a ja się czasem czuję właśnie jakby mnie ktoś wsadził do komedii z czasów PRLu, szczególnie jak widzę robotników na budowie, gdzie jeden pracuje, dwóch opiera się o łopatę, sześciu pije w krzakach itd.
W każdej normalnej branży za takie partactwo leci się na bruk, a w budownictwie wciąż uchodzi to na sucho.

+Quote Post
garfield
post 13.12.2009, 12:45
Post #6

Ford
**

Użytkownik nr: 45

Nieźle. Pierwszy odruch jai bym miał to uciekać bo chyba coś zepsułem. Dziwne że nie miały jakiegoś zabezpieczenia przed zwarciem. W końcu są to urządzenia od których zależy nasze bezpieczeństwo. Powinny być jakiejś podwyższonej jakości. Wcale bym się nie zdziwił jakby to była made in china.

+Quote Post
elajla
post 26.04.2010, 21:19
Post #7

Ford
**

Użytkownik nr: 100

Garfield w dzisiejszych czasach wszystko co nas otacza, w co się ubieramy, a nawet co jemy ( bo okazało się, że ryby również sprowadzane są z Chin ;]) pochodzi z dalekiego wschodu. A co do niefortunnego naciśnięcia czujnika ja zareagowałabym również tak jak Garfield- bo jako osoba mające w dzieciństwie ksywkę "Majster-psuja" od razu brałabym nogi za pas bo jeszcze by ktoś mnie pogonił za popsucie i kazał zapłacić wink.gif No ale niestety coraz więcej różnych instalacji jest niesprawnych, ale nikt się tym nie przejmuje dopóki nie stanie się coś złego.

+Quote Post
ziperka
post 7.05.2010, 13:27
Post #8

Syrena
*

Użytkownik nr: 108

o to jakieś spięcie musiało być...na drogach blisko takich dużych maist nie powino się to wydażyć. Przecież tam jeździ zawsze mnóstwo samochodów. Dobrze, że nic sie nie wydarzyło,przecież mogła być ogromna kolizja.
Zgłosiłeś gdzieś tą awarie?? W sumie to chyba głupie pt. bo ktoś na pewno to zauważył i zadzownił tam gdzie trzeba...ciekawa jaka była przyczyna tego? Mam nadzieje, ze takie coś juz nigdzie nie bedzie miało miejsca. Strach naciskać ten przycisk:)

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport L'Or Blanc to pierwszy samochód na świecie....

...który wykończono wstawkami z porcelany? Zobacz samochód, który osiąga prędkość 407 km/h.

Toyota Hilux 3.0 D-4D SR5 A/T: Więcej niż pickup

Toyota Hilux 3.0 D-4D SR5 A/T: Więcej niż pickup

Pickup to z definicji prosty pojazd użytkowy służący do pracy, a więc mocny i trwały. Warunki te idealnie spełnia produkowana od 1968 r. Toyota Hilux, która zdążyła znaleźć na całym świecie już prawie 14 milionów nabywców. Mimo swego roboczego charakteru, wcale nie musi być spartańsko wyposażona.
MINI United 2012 - niezapomniane wydarzenie

MINI United 2012 - niezapomniane wydarzenie

Tegoroczna edycja MINI United w Le Castellet we Francji zgromadziła ponad 30 tysięcy osób z niemal 50 krajów. Fani tej legendarnej brytyjskiej marki bawili się na torze Circuit Paul Ricard w rytmie samochodowych silników, przy akompaniamencie...
Volvo XC60 2,4d Kinetic

Volvo XC60 2,4d Kinetic

2009
66.862 km
109.900 PLN
Infiniti M37 S Premium

Infiniti M37 S Premium

2010
18.471 km
194.900 PLN
Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

2008
115.000 km
112.300 PLN

Infiniti EX30 D GT Premium

Infiniti EX30 D GT Premium

2010
37.526 km
176.900 PLN
Lexus  GS450 Hybryda

Lexus GS450 Hybryda

2008
110.875 km
124.900 PLN
Volvo S60 Automat

Volvo S60 Automat

2011
34.760 km
112.900 PLN

Porsche Cayenne S

Porsche Cayenne S

2007
119.930 km
134.900 PLN
Audi A8

Audi A8

2009
113.018 km
179.900 PLN
Volvo XC60 2,4d Automat

Volvo XC60 2,4d Automat

2009
81.444 km
122.900 PLN

Jednorazowa amortyzacja także dla osobówek

Jednorazowa amortyzacja także dla osobówek

Jednorazowa amortyzacja nie jest przeznaczona dla samochodów osobowych. Mogą z niej skorzystać tylko osoby posiadające samochód ciężarowy. Generalnie są to te samochody, których masa całkowita przekracza 3,5 tony. Ale są wyjątki. Mniejsze samochody także można jednorazowo amortyzować, gdy spełniają one dodatkowe warunki wskazane w ustawie. Potrzebna jest też właściwa dokumentacja, jak świadectwo homologacji.
Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Skoda Octavia to zdaniem wielu użytkowników idealne narzędzie pracy i doskonałe auto rodzinne - jest elegancka, bardzo przestronna i w większości wersji silnikowych wystarczająco dynamiczna. W stosunku do drugiej generacji modelu wprowadzonej...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21.05.2012 - 17:31