Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Jaki macie rekord jechania?
amanda8x
post 31.01.2010, 8:44
Post #1

Audi

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 30

Pochwalcie się, ile na godzinę NAJWIĘCEJ jechaliście biggrin.gif Ja to tak bez większych rewelacji: 140km/h jak byłam za kierownicą, a 180km/h jak byłam pasażerem. A wy? Ciekawe, kto będzie miał NAJWIĘCEJ kilometrów na koncie. Ja to myślę, że można sobie tak szybko jeździć i to jeździć BEZPIECZNIE, a czasami jak się tak wlecze jakiś ŁOŚ!! to on jest bardziej niebezpieczny niż taki co szybko nas wyprzedzi i pojedzie sobie, no bo jak się za takim ŚLIMAKIEM człowiek wlecze, to się denerwuje i potem jedzie taki zdenerwowany i jeździ do tego nerwowo już później, a jak jedzie szybko, to się cieszy, że szybko dojedzie do celu i jest zrelaksowany i wtedy jeździ bezpieczniej. Tak ja myślę i wydaje mi się, że KAŻDY się ze mną zgodzi!
Go to the top of the page

+Quote Post
fish
post 7.02.2010, 19:22
Post #2

BMW

Użytkownik nr: 40

Ja się nie lubię ścigać. Jeśli mam jechać szybko i się przy tym bać, to nie widzę w tym za bardzo sensu. Największa prędkość, z którą jechałam, to 120km/h będąc kierowcą. Nie czuję się z tego powodu ani żle, ani nie jest mi wstyd wink.gif Uważam, że najlepsza prędkość to taka, z którą się czujemy bezpiecznie. Jeśli to jest dla kogoś 60km/h to w porządku, jeśli dla kogoś innego granicą jest 140km/h, to dla mnie to też jest w porządku.

+Quote Post
ch3cooh
post 8.02.2010, 17:34
Post #3

Porsche

Użytkownik nr: 26

Ja też nie pochwale się wielkim wynikiem, swoim samochodem jechałem 18okm/h, za to jako pasażer miałem okazję zobaczyć 240km/h na prędkościomierzu ścigacza.

+Quote Post
fish
post 10.02.2010, 20:40
Post #4

BMW

Użytkownik nr: 40

A to i tak bomba smile.gif Jak się jeździ z taką prędkością? Jest stres, że w razie wypadku zostanie z Ciebie plamka na drodze? tongue.gif Strasznie się boję motorów, bo jeszcze nigdy na żadnym nie jechałam. Wydaje mi się, że przy naszym stanie nawierzchni jeżdżenie motorem jest raczej drogą przez mękę, a nie przyjemnością. Co innego za granicą, gdzie wiadomo, że bezpiecznie można jechać nawet z dużą prędkością.

+Quote Post
rydzyniak
post 19.02.2010, 22:21
Post #5

Porsche

Użytkownik nr: 10

Kolega zawsze mowił, że przy takiej predkości zamiast lasu widzi boazerię. Ja staram sie nie przesadzać. Owszem, zdarzało się chwilowo i 160 km/h ale pytanie po co? Polskie drogi nie są do takich predkości. A i na autostradzie czasem o nią niełatwo.

+Quote Post
ch3cooh
post 20.02.2010, 14:57
Post #6

Porsche

Użytkownik nr: 26

Boazeria to dobre określenie. Mnie tak kolega przewiózł na jednej z głównych ulic miasta. Wiem ze to głupota ale ja jako pasażer nie miałem na to wpływu, a on chciał się popisać nowym nabytkiem. Przebyliśmy z taką prędkością odległość ok kilometra,po prostu wystartował ze świateł na pełnym gazie, zostawiając wszystkich z tyłu, a na następnych już skręcaliśmy do niego do domu. Niewiele z tego pamiętam poza uderzeniami much i komarów o szybkę kasku. Samo uczucie jest zapierające i bardzo podnosi poziom adrenaliny.

+Quote Post
damian050510
post 28.04.2010, 14:33
Post #7

Syrena
*

Użytkownik nr: 92

Dla mnie jazda musi być bezpieczna i to nie tylko tak, żebym to ja czuł się bezpiecznie, ale inni kierowcy również... chore dla mnie jest jeżdżenie z niewiadomo jak dużą prędkością. Widząc takiego debila za kierownicą który jedzie 180 na godzinę ( w sumie to nie widzę, bo trudno kogoś przy takiej prędkości zobaczyć) i ma gdzieś wszystko i wszystkich, podczas wypadku... Np z samochodem którym jechała sobie spokojnie i bezpiecznie rodzina z trójką dzieci... Przy takim uderzeniu wszyscy giną na miejscu, a w najlepszym wypadku ten kto przeżyje będzie do końca życia kaleką. Jeśli ktoś sobie chce pojeździć szybko to niech sobie to robi na torach wyścigowych, a nie na ulicach gdzie co niektórzy nie mają ochoty odchodzić na tamten świat. Chwalenie się prędkością z jaką się najwięcej jechało jest chore. Równie dobrze można by się przy tym pochwalić „jechałem 180km/h i nikogo nie zabiłem... ” Fajnie...

+Quote Post
elajla
post 29.04.2010, 12:42
Post #8

Ford
**

Użytkownik nr: 100

Jakoś nie bawi mnie wychwalanie się jaki się miało stan prędkościomierza. Jakoś zdecydowanie wole bezpieczną jazdę. A czy komuś sprawia przyjemność jazda z prędkością 250km/h czy może z 50 km/h niech sobie jedzie jak mu pasuje. Dopóki z jego winy nic mi się nie stanie, nie jestem przeciwna ani ślimaczemu tempu ani jeździe na złamanie karku. A poza tym chyba, każdy kto ma prawo jazdy ma również troszkę oleju w głowie i wie, ile powinien jechać i kiedy musi zwolnić.

+Quote Post
damian050510
post 4.05.2010, 20:44
Post #9

Syrena
*

Użytkownik nr: 92

CYTAT(elajla @ 29.04.2010, 12:42) *
Jakoś nie bawi mnie wychwalanie się jaki się miało stan prędkościomierza. Jakoś zdecydowanie wole bezpieczną jazdę. A czy komuś sprawia przyjemność jazda z prędkością 250km/h czy może z 50 km/h niech sobie jedzie jak mu pasuje. Dopóki z jego winy nic mi się nie stanie, nie jestem przeciwna ani ślimaczemu tempu ani jeździe na złamanie karku. A poza tym chyba, każdy kto ma prawo jazdy ma również troszkę oleju w głowie i wie, ile powinien jechać i kiedy musi zwolnić.

Elajla: no i tu byś się zdziwiła. Myślisz, że każdy kto ma prawo jazdy tak naprawde jest już dobrym kierowcą? I wie kiedy może jechać szybko a kiedy nie? Od kiedy Ty żyjesz na tym świecie? Mało chyba jeszcze widziałaś… takich debili którzy jeżdżą jak debile jest pełno. W końcu dlaczego ciągle są wypadki? Dlaczego istnieje takie określenie jak „pirat drogowy”? no chyba nie dlatego, że ktoś zimą na zakręcie przypadkowo wpadł w poślizg albo, że mu sarna wyskoczyła i uderzył w drzewo.
I dopóki nic się Tobie nie stanie to nie masz nic przeciwko? Delikatnie mówiąc myślenie egoistyczne…

+Quote Post
elajla
post 6.05.2010, 17:02
Post #10

Ford
**

Użytkownik nr: 100

Damian a czy ja gdzieś napisałam, że "każdy kto ma prawo jazdy jest dobrym kierowcą"? napisałam, że każdy chyba ma na tyle poukładane w głowie, żeby nie zrobić sobie krzywdy.Wiadomo, że są idioci ale jak na razie ja nie miałam z nimi bezpośredniego kontaktu na drodze. A poza tym, jeśli mnie nic nie zrobi, to neich sobie jeżdżą nawet po 300km/h i niech się roztrzaskują na drzewach, zakrętach i barierkach. Generalnie mam to w nosie- kierowca musi mieć nie tylko wiedzę jaki znak co znaczy i umiejętność oceniania sytuacji ale przede wszystkim WYOBRAŹNIĘ!!!!!!!

+Quote Post
kamcio
post 11.11.2010, 8:50
Post #11

Ford
**

Użytkownik nr: 166

No dosyć ciekawe te Wasze osiągnięcia. Moim dotychczasowym "rekordem", jeśli w ogóle można tak to nazwać było 220km/h. Właściwie to i można się trochę pochwalić i nie. Najlepiej jakby takie prędkości były rozwijane tylko i wyłącznie w miejscach dozwolonych. Na zwykłych trasach gdzie ograniczenia są np. do 130km/h nie ma co ryzykować przekraczając ten limit o kolejne 100 czy 50. Myślę, że w takich przypadkach jest to zupełnie bezmyślne. Ja pozwoliłem sobie na to na autostradzie niemieckiej i nie mam sobie nic do zarzucenia, ale wielu jest kierowców, którzy aby osiągnąć takie wyniki łamią przepisy.

+Quote Post
sandan
post 11.11.2010, 11:14
Post #12

Audi

Użytkownik nr: 134

Może ze 150, 160 km na godzinę i tylko na drodze szybkiego ruchu lub autostradzie, ale tak to te 130 km na autostradzie jest wystarczające i na ekspresówce 110 km też może być. To i tak są dla mnie duże prędkości i w miarę jeszcze bezpiecznie, ale są też idioci, którzy jeżdżą na zwykłych drogach szybciej niż 150 km na h. Są tego widoczne skutki.

+Quote Post
bettie87
post 22.11.2010, 21:31
Post #13

Mercedes

Użytkownik nr: 257

Na trasie do Zakopanego jadąc Matizem (mój Mąż prowadził) 160km/h smile.gif Nikt nam nie wierzy jak o tym mówimy, ale to prawda smile.gif Było akurat z górki... tongue.gif
Ale przeżycie ekstremalne.. naprawdę. Całe auto drży, droga jak autostrada do nieba... W autach kilka klas wyżej takich przeżyć nie idzie doświadczyć.. Tam nawet przy 200km/h to jest nic... Ale nie w Matizie.. To auto to istna bajka przy takiej prędkości. To trzeba samemu przeżyć smile.gif Polecam wszystkim maniakom prędkości

+Quote Post
speedy_gonzales
post 23.11.2010, 22:04
Post #14

Polonez
*

Użytkownik nr: 259

hhahahah już dawno takiego dobrego kawału nie słyszałem. Matizem 160km/h smile.gif bettie87 chyba cos sie Tobie przysniło smile.gif jak można takim pudełkiem osiągać prędkośc powyżej 100km/h. Mój rekord to 192km/h jako kierowca, oczywiście. Niesamowita adrenalina zamknięta w pięknym BMW M3 i jego silnik V8. Wszystko w tym samochodzie zbudowano z myślą o jak naszybszej reakcji na dodawanie gazu. Takim autkiem nie można jeździć wolno jak pod pedałem czuje się taką moc. BMW robi najlepsze auta.

+Quote Post
cator
post 24.11.2010, 10:32
Post #15

Mercedes

Użytkownik nr: 260

Marzy mi się jakieś auto z silnikiem co najmniej 110KM.. smile.gif Póki co jednak, jedyny rekord prędkości to 160km/h Fordem Focusem.. Za skromnie jak na moje potrzeby.. wink.gif Niemniej jednak jak się nie ma co się chce, to się lubi to co się ma.. A w przyszłości jak się zaoszczędzi, to może będzie na używaną Audi lub BMW i wtedy nadrobi się braki z młodości.. ;p Póki co, aby przed fotoradarem zwalniać, omijać misie z daleka i można jakoś żyć z nogą na gazie.. wink.gif Pozazdrościć kierowcom rajdowym tych zawrotnych prędkości, które osiągają na torach... to jest dopiero życie rolleyes.gif

+Quote Post
bettie87
post 24.11.2010, 17:34
Post #16

Mercedes

Użytkownik nr: 257

CYTAT(speedy_gonzales @ 23.11.2010, 22:04) *
hhahahah już dawno takiego dobrego kawału nie słyszałem. Matizem 160km/h smile.gif bettie87 chyba cos sie Tobie przysniło smile.gif jak można takim pudełkiem osiągać prędkośc powyżej 100km/h.

No kurczę... Wiedziałam tongue.gif Dosłownie WSZYSCY tak reagują jak o tym mówię smile.gif A jednak to prawda, zapewniam smile.gif Tak jak pisałam, było akurat z górki, więc leciaaaaaaaaaaaał tongue.gif Normalnie, po prostej nasz Matiz wyciąga maks 145km/h, a że akurat był duży spadek w dół to i przyśpieszył odpowiednio smile.gif
A propo Matiza, to "zdechnął" nam wczoraj biedak sad.gif Wczoraj Mąż wychodzi go odpalić, a tu krrr krrr i nic... Trza było po Assistance dzwonić i do mechanika holować sad.gif I kolejne koszta dojdą.. a jeszcze tak niedawno (zaledwie miesiąc temu) wrócił z warsztatu i naprawy wyniosły 900zł.. Bez auta dziś sobie życia nie wyobrażamy, ale te koszty związane z jego utrzymaniem.. Szkoda gadać.. Coś za coś..

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

Fotelik samochodowy podnosi bezpieczeństwo twojego dziecka?

Poprzez ścisłe związanie ciała dziecka z konstrukcją samochodu pozwala na zminimalizowanie działającego na nie przyspieszenia ...

Toyota Hilux 3.0 D-4D SR5 A/T: Więcej niż pickup

Toyota Hilux 3.0 D-4D SR5 A/T: Więcej niż pickup

Pickup to z definicji prosty pojazd użytkowy służący do pracy, a więc mocny i trwały. Warunki te idealnie spełnia produkowana od 1968 r. Toyota Hilux, która zdążyła znaleźć na całym świecie już prawie 14 milionów nabywców. Mimo swego roboczego charakteru, wcale nie musi być spartańsko wyposażona.
MINI United 2012 - niezapomniane wydarzenie

MINI United 2012 - niezapomniane wydarzenie

Tegoroczna edycja MINI United w Le Castellet we Francji zgromadziła ponad 30 tysięcy osób z niemal 50 krajów. Fani tej legendarnej brytyjskiej marki bawili się na torze Circuit Paul Ricard w rytmie samochodowych silników, przy akompaniamencie...
Volvo XC60 2,4d Kinetic

Volvo XC60 2,4d Kinetic

2009
66.862 km
109.900 PLN
Infiniti M37 S Premium

Infiniti M37 S Premium

2010
18.471 km
194.900 PLN
Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

2008
115.000 km
112.300 PLN

Infiniti EX30 D GT Premium

Infiniti EX30 D GT Premium

2010
37.526 km
176.900 PLN
Lexus  GS450 Hybryda

Lexus GS450 Hybryda

2008
110.875 km
124.900 PLN
Volvo S60 Automat

Volvo S60 Automat

2011
34.760 km
112.900 PLN

Porsche Cayenne S

Porsche Cayenne S

2007
119.930 km
134.900 PLN
Audi A8

Audi A8

2009
113.018 km
179.900 PLN
Volvo XC60 2,4d Automat

Volvo XC60 2,4d Automat

2009
81.444 km
122.900 PLN

Jednorazowa amortyzacja także dla osobówek

Jednorazowa amortyzacja także dla osobówek

Jednorazowa amortyzacja nie jest przeznaczona dla samochodów osobowych. Mogą z niej skorzystać tylko osoby posiadające samochód ciężarowy. Generalnie są to te samochody, których masa całkowita przekracza 3,5 tony. Ale są wyjątki. Mniejsze samochody także można jednorazowo amortyzować, gdy spełniają one dodatkowe warunki wskazane w ustawie. Potrzebna jest też właściwa dokumentacja, jak świadectwo homologacji.
Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Skoda Octavia to zdaniem wielu użytkowników idealne narzędzie pracy i doskonałe auto rodzinne - jest elegancka, bardzo przestronna i w większości wersji silnikowych wystarczająco dynamiczna. W stosunku do drugiej generacji modelu wprowadzonej...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 21.05.2012 - 17:39