Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Jakiego Vana wybrać
ch3cooh
post 26.09.2009, 14:35
Post #1

Porsche

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 26

Noszę się ostatnio z zamiarem zakupu nowego samochodu, interesuje mnie van na minimum 7 osób. Przeglądając ogłoszenia zauważyłem że Fiat Ulysse, Peugeot 806 i Citroen Evasion są praktycznie identyczne zarówno pod względem silnika jak i wyglądu wewnętrznego, nawet w cenie niewiele się różnią.
Czy ktoś z Was miał może do czynienia z tymi samochodami ? Interesuje mnie głównie wytrzymałość zawieszenia na naszych "pięknych polskich autostradach" oraz dostępność i ceny części.
Go to the top of the page

+Quote Post
wiel26
post 29.09.2009, 8:14
Post #2

Mercedes

Użytkownik nr: 31

Cześć! Mój znajomy ma Fiata Ulysse i bardzo sobie go chwali. Jego auto ma już trochę lat, ale mimo wszystko i od zewnątrz, i od środka nadal nieźle się trzyma. Osobiście polecałbym Ci właśnie ten samochód, bo ma ocynkowane blachy, dzięki czemu ładnie wygląda mimo upływu czasu. A co do silnika - o ile wiem, we wszystkich montowano te same, ale 1,9 jest najbardziej "bezawaryjny", bo nie ma w nim elektroniki, która mogłaby się posypać.

+Quote Post
amanda8x
post 29.09.2009, 10:22
Post #3

Audi

Użytkownik nr: 30

Jeśli mogę wyrazić swoje zdanie - vany są ble!! Nie rozumiem, czemu ludzie dobrowolnie takie samochody kupują. Przecież to nie wygląda! Co innego jakiś samochód terenowy, może być przecież taki na 7 osób, prawda? I w takim to się przynajmniej fajnie jedzie, widzisz jak wszyscy cię podziwiają. A van to - za przeproszeniem - dla takiego starego małżeństwa z piątką dzieci!

+Quote Post
ch3cooh
post 30.09.2009, 19:46
Post #4

Porsche

CYTAT
A van to - za przeproszeniem - dla takiego starego małżeństwa z piątką dzieci!

Widzisz koleżanko, ja właśnie takiego auta szukam, dla małżeństwa z dziećmi.
Szukam samochodu w którym dzieci będą miały trochę przestrzeni, żeby podczas wyjazdu, np. nad morze, nie musiały siedzieć ściśnięte z tyłu i narzekać, że je wszystko boli.
Terenówki są ładne, fajnie byłoby mieć taką, ale zostały zaprojektowane, jak sama nazwa wskazuje do jazdy po terenie, a ja potrzebuję czegoś na szosę.

+Quote Post
smerfik
post 15.10.2009, 20:39
Post #5

BMW

Użytkownik nr: 29

Wrócę do tego tematu, bo jechałem ostatnio taksówką - Fiatem Ulysse. Ku zdziwieniu wszystkich, pod koniec kursu taksówkarz odwrócił się... przodem do wszystkich! Razem z fotelem! Muszę stwierdzić, że te obrotowe fotele są po prostu genialne - idealne na postój, odpoczynek, żeby coś zjeść itp. Ogólnie autko wydaje się bardzo przestronne, rozmawiałem chwilę z kierowcą - nie narzekał na ten samochód.

+Quote Post
fish
post 21.12.2009, 21:00
Post #6

BMW

Użytkownik nr: 40

I jak tam Ch3? Kupiłeś w końcu coś? Jakie ty miałeś wcześniej autko? Czy może dalej je masz?
Ja mam w pracy kolegę, który właśnie kupił sobie vana i bardzo jest zadowolony. Mówi, że w życiu nie kupi już zwykłego osobowego samochodu, bo zakochał się w tej ilości miejsca w środku smile.gif Mi na razie miejsce nie jest potrzebne, więc ja kocham zwykłe auta biggrin.gif Ale może kiedyś się skuszę.

+Quote Post
ch3cooh
post 23.12.2009, 19:27
Post #7

Porsche

Już byłem w ogródku.. ale nie wyszło.
Ciężko było znaleźć ładne auto w dobrej cenia ale się udało. W pewną niedzielę umówiłem się ze sprzedawcą, że jadę po citroena (kawał drogi do Poznania), poszedłem do bankomatu (notabene tydzień wcześniej zmieniłem bank) i okazało się że moge wypłacić tylko 1000zł/dziennie. Jako że była niedziela, nie mogłem iść do oddziału, pani na infolinii powiedziała, że ściągnie blokadę z konta w ciągu 48h. Byłem odcięty od pieniędzy, a na drugi dzień tamten sprzedawca sprzedał komuś auto.
W sumie dobrze się stało, bo straciłem pracę i myśl o kupnie musiałem odłożyć na lepsze czasy.

+Quote Post
Julita_
post 15.04.2010, 22:02
Post #8

Syrena
*

Użytkownik nr: 82

O to współczuję, ale może tak miało być.
Swoją drogą, ja jeśli wiem, ż ezbliża się jakiś wiekszy zakup to pieniądze mam już w domu. Tak na ostatnio chwile wyciągac pieniądze z bankomaty to ryzyko, np. że może nie być tyle kasy w bankomacie lub, że bankomat się zepsuł. Już miałam takie przypadki, dlatego zawsze myślę na "zaś".
Mam nadzieję, że pracę już znalazłeś i niedługo kupisz sobie wymaroznegovana. Osobiście uważam, że dla rodzinki nie ma nic lepszego niż taki duzy samochód. Po co się kisić w małej osobówce jak można mieć coś większego.

+Quote Post
motomaniak17
post 17.04.2010, 21:30
Post #9

Syrena
*

Użytkownik nr: 85

O jeśli chodzi o Fiata Ulysse to jest van marzenie z tego co wiem produkcje przerwali ale wszystkie wersje były świetne bo sie nie sypały, były ładowne, pojemne przeważnie zawsze super wyposażone można by rzec centra rozrywki na kółkach idealne na dalekie wyprawy w komplecie rodzinki, oczywiscie w starszych były JTD a w nowych Multijety ja je uważam za najlepsze diesle bo po 1 produkowane w Polsce, poza tym uznane przez kierowców na świecie. Polecam wiec tego vana dla wszystkich którzy szukają podobnego autka. ch3cooh życzę znalezienia dobzre płatnej pracy ;] szerokosci;)

--------------------
Motomaniak :D

+Quote Post
kubo
post 18.04.2010, 21:48
Post #10

Trabant
*

Użytkownik nr: 98

Wspaniale i niesamowicie wygodny samochod. Komfort prowadzenia auta jak w samochodzie osobowym klasy sredniej, . Bardzo przyjazny do dalekich podrozy z wieloosobowa rodzina - przestrzen i funkcjonalnosc.Ten samochod nie meczy pasazerow dluzszym przejazdem.Bardzo dobry - mocny i elastyczny silnik wysokoprezny. Uwzgledniajac mase wraz z pasazerami 2,2 tony zuzycie 8,4 dm3 ON/100 km jest moim zdaniem rewelacyjne. No i do tego te obracane fotele, po prostu bajka. Myślę, że warto go kupić choć go już nie produkują.

+Quote Post
punto1
post 20.04.2010, 15:32
Post #11

Syrena
*

Użytkownik nr: 87

Dla rodzinki idealny;) miał fajne wyposażenie szczegolnie wspomniane juz obracane fotele ten paten jest też w prawie wszystkich dostawczakach; m.in. w Ducato, Scudo;) Jak wszyscy wiemy niestety przerwano produkcję Ulysse, ponieważ strasznie słabo się sprzedawał i zaczął przynosić straty jak sądze ale mam nadzieję że jeszcze bedzie kiedys podobne autko z tak pojemnym wnętrzem i świetnymi silnikami wink.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

posiadanie ubezpieczenia AC nie zawsze chroni cię przed wydatkami ?

Zobacz na co uważać przy zakupie polisy AC dla Twojego samochodu.

Test Jeep Compass Limited 2.2 CRD 4x4

Test Jeep Compass Limited 2.2 CRD 4x4

Marka Jeep kojarzy się wszystkim z pojazdami przeznaczonymi do jazdy w terenie. Model Compass posiada także zalety samochodu osobowego. Łączy w sobie wiele cech auta miejskiego i terenowego, funkcjonalność wnętrza z osiągami i właściwościami jezdnymi, ekonomię eksploatacji oraz cenę samochodu kompaktowego. Ten niewielki SUV to najmłodsze dziecko marki Jeep. Po raz pierwszy zaprezentowany został w styczniu 2006 na salonie samochodowym North American International Auto Show w Detroit.
Do tanga trzeba dwojga

Do tanga trzeba dwojga

Japończycy od dawna znani są ze swoich umiejętności jazdy w poślizgu. Oglądanie dwóch egzemplarzy Toyoty FT-86 w zsynchronizowanym driftcie przywodzi na myśl taniec. Mróz w Polsce nie odpuszcza dlatego w wielu miejscach łatwo można wpaść w poślizg..
Infiniti EX37 GT

Infiniti EX37 GT

2008
42.758 km
129.900 PLN
Audi A6 sedan (C6)

Audi A6 sedan (C6)

2009
84.134 km
114.900 PLN
Volvo S80 Kinetic

Volvo S80 Kinetic

2008
113.663 km
59.900 PLN

BMW 116i  - 3 door

BMW 116i - 3 door

2011
20 km
75.710 PLN
BMW X5 3,5d

BMW X5 3,5d

2009
113.000 km
179.000 PLN
Infiniti G37 GTX Premium

Infiniti G37 GTX Premium

2010
22.278 km
144.900 PLN

Infiniti M30d S Premium

Infiniti M30d S Premium

2010
20.200 km
221.400 PLN
Infiniti M30d GT Premium

Infiniti M30d GT Premium

2010
39.395 km
209.900 PLN
Infiniti FX37 S Limited Edition

Infiniti FX37 S Limited Edition

2009
49.532 km
198.900 PLN

Celnicy tajniacy będą łapać auta z importu

Celnicy tajniacy będą łapać auta z importu

Służba Celna domaga się prawa do zatrzymywania pojazdów, by ścigać niepłacących akcyzy czy innych podatków.Ministerstwo Finansów (MF) dąży do zwiększenia siły rażenia funkcjonariuszy celnych, by skuteczniej wykrywali nieprawidłowości przy rozliczaniu podatków od używanych samochodów sprowadzanych do Polski. Zamierza umożliwić zatrzymywanie i kontrolowanie pojazdów celnikom poruszającym się w nieoznakowanych samochodach, czyli z zaskoczenia.
Peugeot 508 2.2 HDi GT

Peugeot 508 2.2 HDi GT

W przeszło 200 lat od powstania marki Peugeot, sprawdzamy co oferuje limuzyna służąca oficjelom Parlamentu Europejskiego. 2 lata temu, w okrągły jubileusz istnienia firmy, Peugeot postawił sobie bardzo ambitne cele, mające zmienić oblicze marki ...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8.02.2012 - 8:07