![]() ![]() |
19.10.2009, 13:30
|
|
![]() Audi ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 169 Dołączył: 28-09 09 Skąd: Łętownia Użytkownik nr: 30 |
Nie wiem, czy wy też macie takie odczucie, ale KOBIETY mają ŁATWIEJ na drodze. Jak nam się coś zepsuje, to wystarczy się ładnie UŚMIECHNĄĆ i zaraz ktoś się zatrzyma i pomoże. Ja nie mam ZIELONEGO pojęcia, jak cokolwiek naprawić w aucie, a mimo to jakoś do tej pory z każdej sytuacji jakośtam mi się udało wyjść!! A najbardziej to mi się chce śmiać, jak widzę wyszczerzonych FACETÓW, którzy puszczają mnie na skrzyżowaniu jak wyjeżdżam z drogi podporządkowanej
Czy wy też jesteście milsi dla kobiet niż dla facetów? |
|
|
19.10.2009, 15:31
|
|
![]() BMW ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 292 Dołączył: 29-09 09 Skąd: Pruszcz Gdański Użytkownik nr: 32 |
Może panowie są względem nas milsi, ale za to zauważyłam, że kobieta często zachowuje się dość zawistnie względem drugiej kobiety (i to niestety widać nie tylko na drogach). Z moich spostrzeżeń wynika, że będąc właśnie na podporządkowanej drodze, jako kobieta raczej nie mam co liczyć na przychylność drugiej pani. W większości przypadków to jednak mężczyźni pozwalają nam się włączyć do ruchu.
|
|
|
19.10.2009, 16:45
|
|
![]() Porsche ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 363 Dołączył: 26-09 09 Skąd: Kielce Użytkownik nr: 26 |
Też uważam, że coś w tym jest. Ja także chętniej wpuszczę kobietę z podporządkowanej, lub na przejściu dla pieszych, niż mężczyznę. To jest taki odruch, od dziecka uczy się nas mężczyzn, uprzejmości wobec kobiet i myślę, że to przenosi się też na drogi. Ale uwaga, nasza cierpliwość też ma swoje granice, gdy widzę na przykład, jak kobieta tworzy korek, bo nie umie się włączyć do ruchu, to czasem ręka na klaksonie wyląduje.
|
|
|
19.10.2009, 20:38
|
|
|
Porsche ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 355 Dołączył: 11-08 09 Skąd: Rydzyna Użytkownik nr: 10 |
Ja generalnie staram się jeździć tak ,żeby innym było łatwiej. Ostrzegę kierowcę Tira ,że za 500 m. skrecam w lewo (jak ma 40 ton na pace lepiej,żeby zdążył za mną wyhamować) .Czasem kogoś wpuszczę na podporządkowanej. Jeżdzę "normalnie" nie jak wariat.
Przypomniało mi się jedno zdarzenie. Próbowałem wpuścić kobietę stojącą swoim autem na podporządkowanej. Pokazałem ręką ,że ma jechać. Nie ruszyła więc pokazałem jeszcze raz. Była tak zdezorientowana ,że zapytała o co mi chodzi ? Tzn. ja tego nie słyszałem ale można to było wyczytać z ruchu ust. :-) |
|
|
20.10.2009, 7:55
|
|
![]() BMW ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 292 Dołączył: 29-09 09 Skąd: Pruszcz Gdański Użytkownik nr: 32 |
Rydzyniaku, nie tylko kobiety czasem się zamyślą, zagapią i nie wiedzą, o co chodzi
Zarówno wśród kobiet, jak i wśród mężczyzn są lepsi i gorsi, po prostu trzeba brać to pod uwagę będąc na ulicy. |
|
|
20.10.2009, 14:37
|
|
![]() BMW ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 255 Dołączył: 28-09 09 Skąd: Racibórz Użytkownik nr: 29 |
Kultura i wpuszczanie kogoś na drodze wciąż należy w naszym kraju do rzadkości, a w wykonaniu kobiet to już prawie niemożliwość. Czasem mam wrażenie, że wiele kobiet podczas jazdy jest bardzo spiętych, zestresowanych - patrzą przed siebie, a na boki bądź w lusterka nie zerkają w ogóle, a przecież powinnyście mieć łatwiej, bo z lusterkami to się w ogóle nie rozstajecie
|
|
|
20.10.2009, 20:35
|
|
|
Porsche ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 355 Dołączył: 11-08 09 Skąd: Rydzyna Użytkownik nr: 10 |
[quote name='smerfik' date='20.10.2009, 15:37' post='913']
Kultura i wpuszczanie kogoś na drodze wciąż należy w naszym kraju do rzadkości, a w wykonaniu kobiet to już prawie niemożliwość. Nie pamietam żeby na drodze kobieta mnie wpuściła. Chyba nigdy się to nie zdarzyło. Gdzieś czytałem ,że kobiety przyzwyczajone do tego,że są przepuszczane np. w drzwiach przenoszą te przyzwyczajenia na drogi i nie wyobrazają sobie żeby było inaczej. |
|
|
20.10.2009, 20:51
|
|
![]() Porsche ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 363 Dołączył: 26-09 09 Skąd: Kielce Użytkownik nr: 26 |
Mam to samo odczucie, dodam jeszcze, że na przykład, ze często jeżdżę wąską drogą dwukierunkową, gdzie po jednej stronie stoją zaparkowane samochody. Chcąc nie chcąc trzeba się tam usuwać, przepuszczać itp. Regularnie zdarza się, że gdy z przeciwka jedzie kobieta, to jedzie prosto jak po sznurku, nawet nie pomyśli, że trzeba zwolnić, zatrzymać się czy coś w tym stylu, zawsze to ja muszę uciekać na bok lub nawet na jakieś wjazdy na posesje...
|
|
|
21.10.2009, 13:45
|
|
|
Mercedes ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 219 Dołączył: 29-09 09 Skąd: Wieliczka Użytkownik nr: 31 |
Wcale kobietom nie jest tak łatwiej. Wielu facetów nie ma zbyt dobrej opinii o kobietach-kierowcach, więc niekoniecznie może chcieć je wpuszczać z ulic podporządkowanych. W końcu może się okazać, że to taka typowa "zawalidroga", co to jedzie 30km/h i tworzy niepotrzebne korki. Ja osobiście nie mam zdania o tym, jak jeżdżą kobiety, bo uogólnianie jest moim zdaniem w tym przypadku nie na miejscu.
|
|
|
22.10.2009, 8:47
|
|
Kolega Wiel26, ma trochę racji, ja jestem dość tolerancyjnym kierowcą, ale jak widzę takiego zawalidrogę (nieważne czy mężczyznę czy kobietę), który wlecze się lewym pasem, z nosem przy przedniej szybie, zerkając na lewarek przy okazji każdej zmiany biegu to mam ochotę takiego osobnika wysadzić z samochodu i pociąć jej prawo jazdy na drobne kawałki.
|
|
|
6.12.2009, 13:19
|
|
![]() BMW ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 255 Dołączył: 28-09 09 Skąd: Racibórz Użytkownik nr: 29 |
CYTAT Wielu facetów nie ma zbyt dobrej opinii o kobietach-kierowcach a jak myślisz czemu? Z kosmosu się to nie wzięło. To nie jest opinia jednej czy dwóch osób. Widocznie kobiety sobie na takie miano zasłużyły. Tak jak wiele osób nie ma powiedzmy dobrego zdania o księżach, bo też część, a nawet spore grono nie nadaje się do tego "zawodu". Dokładnie tak samo tutaj - wiele kobiet nie nadaje się do prowadzenia samochodu. Może wśród mężczyzn też znalazłoby się kilku takich, co nie jeździ za dobrze, ale jednak częściej spotyka się kobiety-zawalidrogi niż mężczyzn. Jak już znajdzie się taki, co jedzie faktycznie 30km/h, to okazuje się, że to jakiś starszy dziadziuś, który powinien już odwiesić prawo jazdy na kołek. |
|
|
24.11.2010, 22:15
|
|
|
Audi ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 150 Dołączył: 15-11 10 Skąd: Poznań Użytkownik nr: 246 |
Niestety muszę się zgodzić z opinią, że w większej częsci kobiety same zasłużyły sobie na taką opinie
|
|
|
25.11.2010, 16:10
|
|
|
Audi ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 150 Dołączył: 15-11 10 Skąd: Poznań Użytkownik nr: 246 |
chyba nastapiła mała zmiana tematu rozmowy "Czy kobiety mają ŁATWIEJ" hmmm moim zdaniem TAK. Oczywiście nie we wszystkich przypadkach. Jednak to nam kobietkom łatwiej wymigać się z mandatu (nawet jeśli przekroczyłyśmy prędkość, przejechałyśmy na czerwonym albo wyprzedzałyśmy na podwójnej). Oczywiście jeśli zatrzyma nas PAN policjant. Wtedy uśmiech nr 10, zatrzepotać rzęsami i może się uda
|
|
|
25.01.2011, 10:40
|
|
|
Audi ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 199 Dołączył: 26-08 10 Użytkownik nr: 167 |
Latem, któregoś dnia na głównej ulicy w Gdańsku złapałam gumę i jak biedna sierotka Marysia nie wiedziałam jak zmienić koło. Więc stałam i czekałam na ulicy , aż mąż przyjedzie i mi zmieni koło. W między czasie zatrzymał się jakiś facet i zaproponował mi zmianę koła. No i zmienił mi. Zanim mój mąż dojechał oponę miałam wymieniona na zapasową. Najbardziej z tego wszystkiego był wściekły mój mąż. To jest jedna z niewielu sytuacji w życiu, w których kobieta rzeczywiście ma łatwiej.
|
|
|
25.01.2011, 13:23
|
|
|
Audi ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 166 Dołączył: 30-11 10 Użytkownik nr: 266 |
Wydaję mi się, że zależy to od kultury kierowców.. czasem widzę jakieś sytuacje na parkingach, gdzie kobieta - kierowca widać sobie nie radzi i Ci starsi mniej cierpliwi kierowcy krzyczą, pospieszają albo nawet pukają się w głowę
|
|
|
20.07.2011, 9:56
|
|
|
Syrena ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 31 Dołączył: 18-07 11 Użytkownik nr: 674 |
Zauważyłam, że ludzie są różni. Kobiety bywają zaróne zawistne i jak i uprzejme. Mężczyźnie czasem nie wpuszczą kobiety bo będzie zawali drogą, a czasem wpuści z uśmiechem na buzi. Wszystko podejrzewam zależy od humoru od czasu jaki mamy czy od głupiej pogody. Bardzo często sytuacje na drogach odzwierciedlają jacy jesteśmy. Pamiętam taką sytuację jak jechałam do Paryża samochodem. Autostrada w Niemczech. Korek na kilka godzin. Stoimy i czekamy i każdy z uśmiechem na ustach każdy cię wpuści jeżeli tylko będzie możliwość. Pan w aucie obok słucha sobie muzyczki i jest wyluzowany.
Sytuacja z Polski. Powrót z Sylwestra z gór. Korek na drodze wyjazdowej z miejscowości górskiej. Wszyscy się wściekają, trąbią, wyzywają, nikt nikogo nie wpuści. Co kraj to obyczaj:) Polacy są nerwowi i tyle. I czy kobieta czy mężczyzna... niektórzy mniej niektórzy bardziej... ot tyle |
|
|
1.10.2011, 7:42
|
|
![]() Mazda ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 128 Dołączył: 18-09 11 Użytkownik nr: 709 |
Powiedzmy że z tym, że faceci są milsi dla kobiet na drodze różnie bywa. Mi tez się wiele razy zdarzyło że złapałam gumę i facet się zatrzymał i mi zmienił koło. Co do wpuszczania kobiet z podporządkowanej na drodze ot bym polemizowała. Raczej tutaj Panowie trzymają się przepisów ruchu drogowego . Natomiast bardzo różnie reagują na kobiety za kierownica. Jeszcze w niektórych jednak tkwi , że kobieta i samochód to dwie sprzeczności i często się słyszy o baba za kierownicą wiadomo teraz czemu tak jedzie.
|
|
|
![]() ![]() |
Najczęściej przeglądane
Ostatnio dodane
Najnowsze zdjęcia
| MotoKobiety | ||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |