Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Mini Countryman w wersji 2-drzwiowej?
Mario
post 3.09.2010, 16:18
Post #1

Bugatti Veyron

Grupa: Root Admin
Użytkownik nr: 3

Countryman był sporym zaskoczeniem. Mini w wersji XL nie zawiodło jednak oczekiwań klientów i nadal pozostało typowym modelem tej marki. BMW zamierza jednak wykonać kolejny krok, wprowadzając 2-drzwiową odmianę małego SUV-a. W ten sposób niemiecki producent będzie mógł walczyć o klientów, którzy aktualnie mogą się zdecydować na Land Rovera Evoque w wersji z jedną parą drzwi. BMW jeszcze nie potwierdziło, czy projekt wejdzie w życie, ale istnieje duże...

Więcej >>>
Go to the top of the page

+Quote Post
miśka
post 4.09.2010, 19:18
Post #2

Ferrari

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 148

Mini już nie takie "mini". Chociaż z drugiej strony wielkim nazwać go też nie można. Jak dla mnie to takie autko na sterydach czy wyszło mu to na dobre hmmm jest troszkę większe ale skoro był to mały samochód to po delikatnym powiększeniu z pewnością dużo wygodniejszy nie jest. Stylistycznie nawiązuje do swoich starszych braci niestety one zaprojektowane zostały jako proste małe auta na czas kryzysu paliwowego, miały one przewozić dwóch dorosłych i dwójkę dzieci, obecne mini pomieści nawet takie wyrośnięte dzieci ale czy jest sens wydawać pieniądze na mimo wszystko małe auto. Hmm dwu drzwiowa wersja z to co innego w niej wiadomo że przestrzeń za przednimi siedzeniami to przestrzeń do przewozu kijów golfowych a wersja czterodrzwiowa może zmylić smile.gif

+Quote Post
sandan
post 5.09.2010, 11:26
Post #3

Audi

Użytkownik nr: 134

Jest tak brzydki, że aż piękny. Takie dwie skrajności. Samochód po prostu budzi wiele kontrowersji, ale dla mnie może być na zasadzie jak napisałem na początku. To tak jak z Trabantami, były brzydkie, a można je mimo różnych komplikacji z tym samochodem, kochało się go i wielu nadal go posiada i kocha. Ale czy to będzie miało coś nawet z SuVa, nie chce mi się w to wierzyć, ale jeżeli dojdzoe wszystko do skutku to będzie miało wiele zwolenników.

+Quote Post
LaSaeta
post 5.09.2010, 23:55
Post #4

Ford
**

Użytkownik nr: 120

Mini, ale nie mini, by potem z powrotem zrobić z niego mini. Czy ktoś widzi w tym jakikolwiek sens, bo mnie niestety się nie udaje takowego dostrzec??? Ideę pomniejszania w zupełności rozumiem - w końcu to Mini. Ale po jaką ... pakować się w SUVy? To przecież rodzi się z tego wręcz karykatura karykatury. Że też w ten sposób można jeszcze zdobywać klientów...

--------------------

+Quote Post
robertos
post 10.09.2010, 20:30
Post #5

Ferrari

Użytkownik nr: 145

Mini to czy już nie mini, a może inaczej nie takie mini straszne jak je malują... stylistycznie ciekawe praktycznie mało użyteczne więc po co, dla szpanu? wink.gif Ale czy warto inwestować w auto tylko dla szpanu, praktyka produkcji Ferrari i tym podobnych pokazuje że tak. Wersja dwu drzwiowa będzie już takim prawdziwym Mini, a zaprezentowana na zdjęciu czterodrzwiowa to ciekawy eksperyment który mam nadzieję niebawem się skończy. Byś może to moje uprzedzenie ponieważ nigdy nie lubiłem małych aut, ale do Mini miałem zawsze sentyment więc chiałbym powiedzieć na koniec, nie psujcie legendy Mini jest małe bo takie właśnie powinno być, ma tylko parę drzwi bo tyle powinno mieć!

+Quote Post
piotrsze
post 10.09.2010, 22:44
Post #6

Fiat
**

Użytkownik nr: 138

Piękny i brzydki w swej brzydocie....to chyba jakieś nieporozumienie. Ten samochód jest szpetny w swym wnętrzu i tyle. Co do samej konstrukcji auta to robienie na sile czegoś z niczego nie niesie nic dobrego i projekt aby teraz z 4 drzwiowego samochodu zrobić 2 drzwiowy ma prowadzić do... no właśnie do czego? Oryginalny Mini jest piękny pomimo tylu lat a podstawowa wersja reaktywowanej legendy także zachwyca niejedną osobę. Pozostałe konstrukcję to silenie się na jakąś niezrozumiałą dla mnie stronę motoryzacji.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

Pod maską BMW serii 1 M Coupe

Samochód przyspiesza do 200 km/h w 17,3 sekundy. Model ten osiąga także doskonałe rezultaty pod względem wydajności.

Test Jeep Compass Limited 2.2 CRD 4x4

Test Jeep Compass Limited 2.2 CRD 4x4

Marka Jeep kojarzy się wszystkim z pojazdami przeznaczonymi do jazdy w terenie. Model Compass posiada także zalety samochodu osobowego. Łączy w sobie wiele cech auta miejskiego i terenowego, funkcjonalność wnętrza z osiągami i właściwościami jezdnymi, ekonomię eksploatacji oraz cenę samochodu kompaktowego. Ten niewielki SUV to najmłodsze dziecko marki Jeep. Po raz pierwszy zaprezentowany został w styczniu 2006 na salonie samochodowym North American International Auto Show w Detroit.
Do tanga trzeba dwojga

Do tanga trzeba dwojga

Japończycy od dawna znani są ze swoich umiejętności jazdy w poślizgu. Oglądanie dwóch egzemplarzy Toyoty FT-86 w zsynchronizowanym driftcie przywodzi na myśl taniec. Mróz w Polsce nie odpuszcza dlatego w wielu miejscach łatwo można wpaść w poślizg..
Infiniti EX37 GT

Infiniti EX37 GT

2008
42.758 km
129.900 PLN
Audi A6 sedan (C6)

Audi A6 sedan (C6)

2009
84.134 km
114.900 PLN
Volvo S80 Kinetic

Volvo S80 Kinetic

2008
113.663 km
59.900 PLN

BMW 116i  - 3 door

BMW 116i - 3 door

2011
20 km
75.710 PLN
BMW X5 3,5d

BMW X5 3,5d

2009
113.000 km
179.000 PLN
Infiniti G37 GTX Premium

Infiniti G37 GTX Premium

2010
22.278 km
144.900 PLN

Infiniti M30d S Premium

Infiniti M30d S Premium

2010
20.200 km
221.400 PLN
Infiniti M30d GT Premium

Infiniti M30d GT Premium

2010
39.395 km
209.900 PLN
Infiniti FX37 S Limited Edition

Infiniti FX37 S Limited Edition

2009
49.532 km
198.900 PLN

Jak wybrać odpowiedni akumulator

Jak wybrać odpowiedni akumulator

Duże mrozy są dla akumulatorów czasem szczególnie trudnym. Dla tych mniej sprawnych takie warunki mogą oznaczać ostateczny koniec. Wówczas kierowca staje przed koniecznością zakupu nowej baterii. Jak nie popełnić kosztownego błędu? Z wyładowanym akumulatorem można poradzić sobie na dwa sposoby. Ani ładowanie go prostownikiem, ani zapalenie samochodu z pomocą innego pojazdu niewiele jednak pomoże, gdy akumulator nadaje się już do wymiany.
Peugeot 508 2.2 HDi GT

Peugeot 508 2.2 HDi GT

W przeszło 200 lat od powstania marki Peugeot, sprawdzamy co oferuje limuzyna służąca oficjelom Parlamentu Europejskiego. 2 lata temu, w okrągły jubileusz istnienia firmy, Peugeot postawił sobie bardzo ambitne cele, mające zmienić oblicze marki ...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8.02.2012 - 9:40