Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Moja Panda
Cracked
post 26.04.2010, 14:47
Post #1

Trabant
*

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 107

Aktualnie jestem średnio szczęśliwym posiadaczem Fiata Pandy rocznik 2005. Autko całkiem sympatyczne z wyglądu ale dość ciasny w środku. Dłuższe podróże nim to dla mnie dość męcząca czynność (w końcu mam 192cm wzrostu). 1,1, benzyna ,wersja podstawowa (niestety nie Cross) z alufelgami 14' na które ubłagałem żonę wink.gif.
Jedną z bardziej irytujących rzeczy w tym aucie zdecydowanie jest umiejscowienie drążka do zmiany biegów (nie lubię tak wysoko położonych). Poza tym całkiem dobrze się sprawdza w mieście i na mniejsze zakupy. W planach mamy zakup jakiegoś SUV'a gdyż planujemy powiększenie rodziny.
Go to the top of the page

+Quote Post
diarr
post 27.04.2010, 13:46
Post #2

Trabant
*

Użytkownik nr: 104

192cm wzrostu i mieścisz się w pandzie ? No wygodnie to Ci na pewno nie jest smile.gif. Nie będę ukrywał, że nie przepadam za tym samochodem. Niby to tylko nieduży miejski samochód ale więcej miejsca jest chyba nawet w Cinquecento (mówię poważnie). No i przy szybszym wejściu w zakręt miałem wrażenie jakby jedna strona mocno oderwała się od jezdni. Kupuj jak najszybciej tego suva to zdecydowanie wygodniej sobie będziesz podróżował. Swoją drogą co to za pomysł żeby kobieta wybierała auto dla całej rodziny ? smile.gif

+Quote Post
motomaniak1
post 28.04.2010, 11:57
Post #3

Trabant
*

Użytkownik nr: 102

CYTAT(diarr @ 27.04.2010, 13:46) *
Swoją drogą co to za pomysł żeby kobieta wybierała auto dla całej rodziny ? smile.gif

Pomysł dobry, ale tylko w przypadku, kiedy kobieta się na tym zna smile.gif
Kobiety zwracają uwagę przede wszystkim na wygląd, a niekoniecznie na funkcjonalność, co może być problemem.

Cracked: trzeba było się zbuntować i wyjaśnić żonie smile.gif bo chyba od samego początku znałeś przynajmniej mniej więcej ten samochód. Nawet przy nie planowaniu powiększenia rodziny to moim zdaniem to autko jest bardziej damskie. Jeśli się kobieta uparła to ciężko sprawić żeby zmieniła zdanie, ale mogłeś pokazać żonie dokładnie wszystkie za i przeciw.
A teraz nie pozostaje nic innego jak czekać z niecierpliwością na kupno nowego samochodu smile.gif

+Quote Post
Cracked
post 28.04.2010, 19:09
Post #4

Trabant
*

Użytkownik nr: 107

Cóż taką mam żonę, że ciężko ją przekonać niestety smile.gif. Diarr - tak jak pisałem dalsze podróże w nim mnie męczą dość mocno ale póki co muszę czekać. I nie zgodzę się na pewno co do jego przechylania się na zakrętach (bo zapewne to miałeś na myśli ?) to chyba kwestia odpowiedniego prowadzenia bo jednak do rajdowej jazdy na torze to on na pewno się nie nadaje. Co do nowego samochodu tak jak pisałem, będzie to SUV. Może wydaje się to dość dziwne auto jak na Krakowskie warunki jednak do centrum mam tak daleko, że wręcz trudno nazywać mnie "Krakusem" smile.gif

+Quote Post
elajla
post 31.05.2010, 19:27
Post #5

Ford
**

Użytkownik nr: 100

panda jest naprawde swietnym autkiem, naprawde smialo mozna go nazwac miejskim, bo zmiesci sie w nim niewielka rodzinka plus zakupy robione na miescie. ale niestety na dluzszy weekendowy wyjazd albo wakajce juz sie nie nadaje, za malo miejsca i w ogole jakis ciasnawy jest chciaz z zewnatrz moglo by sie wydawac ze jest naprawde pojemy.

+Quote Post
Automan
post 31.07.2010, 11:07
Post #6

Audi

Użytkownik nr: 137

Fiat Panda to dla mnie nieporozumienie, ani na zakupy (chyba, że mniejsze), ani na dłuższe trasy i te silniczki w tych autkach są bardzo słabe. Dziwię się, że czterosobowa rodzina kupuje takie auto, ale to chyba wynika, że jest to jeden z tańszych samochodów na rynku, chociaż patrząc na jakość i wielkość tego auta to cena jest astronomiczna. Także odnoszę wrażenie, że Fiatami Panda jeżdżą niezbyt wprawni kierowcy.

+Quote Post
Tunner
post 6.08.2010, 13:35
Post #7

Ford
**

Użytkownik nr: 122

Niezbyt wprawni kierowcy? Marne silniczki? No cóż, różne opinie... Fakt jednak faktem, że dobry kierowca i Pandą objedzie nie jednego Golfa... smile.gif. Nie przepadam za Pandami, już nawet 500 wydaje się przy tym uosobieniem praktyczności, ale taki samochód był przecież potrzebny. Zastanawiał się ktoś nad popularnością słynnych maluchów? Też były małe, nic się nie mieściło, przyspieszenie miały tylko zrzucane z wieżowców... A mimo to na drogach było ich pełno. I do tego właśnie nawiązują dzisiejsze Pandy.

--------------------

+Quote Post
monalisa
post 7.08.2010, 10:25
Post #8

Audi

Użytkownik nr: 146

a co to znaczy "objechać", chyba to na tym nie polega. Kilka osób z mojej pracy mają Pandy i są nawet zadowolone. Ja jeszcze nie kupiłam dla siebie samochodu, ale chyba Pandy bym nie kupiła, nie mam przekonania do Fiata. może to zasługa mojego brata, który mi ta markę samochodu obrzydza, bo twierdzi, że Fiat to nie samochody tylko auta podobne. Panda to chyba bardziej samochód tylko do jazdy do pracy.

+Quote Post
robertos
post 14.08.2010, 18:40
Post #9

Ferrari

Użytkownik nr: 145

192 cm wzrostu i Fiat Panda, czyli hmm jak prowadzisz auto zimą to uszu nie odmrozisz bo masz je między kolanami wink.gif przepraszam jeżeli poczułeś się urażony, a tak zupełnie serio Fiat Panda to ciekawa propozycja jako pierwsze autko, rozsądny silnik z rozsądnym spalaniem jeżeli chodzi o przestrzeń wewnątrz to z pewnością jest jej więcej niż w Seicento czy innym Smarcie. Ale na auto rodzinne to on się raczej nie nadaje, a co do zakupu SUV-a to czy nie lepiej na początek przesiąść się do jakiegoś kombiaka, żeby nie poczuć jakiegoś szoku przestrzeni, by może najpierw troszkę "obcykać" się z autem troszkę większym i przy kolejnym powiększaniu rodziny przesiąść się dopiero na SUV-a?

+Quote Post
miśka
post 16.08.2010, 18:08
Post #10

Ferrari

Użytkownik nr: 148

Jak dla mnie Fiat Panda to bardzo fajne kobiece autko, wiele moich przyjaciółek bardzo ciepło się o nim wyraża a niektóre z nich stały się jego posiadaczkami i sobie go bardzo chwalą. Nie narzekając ani na wnętrze ani na pojemność bagażnika. Jeżeli chodzi o jazdę po mieście to to autko jest super, na każdym parkingu znajdzie się ta odrobina miejsca by móc spokojnie zaparkować. Jeżeli chodzi o auta duże i SUV-y to też szukam podobnego rodzinnego samochodu i mi na początek polecono Forda Mondeo wersję kombi, widziałam parę egzemplarzy na giełdzie i muszę przyznać że bardzo ciekawie się prezentuje.

+Quote Post
bettie87
post 21.11.2010, 21:21
Post #11

Mercedes

Użytkownik nr: 257

Mój Mąż posiada służbową pandę 1.1 rocznik 2004 i również uważam, że to auto to nieporozumienie. Dla dwóch osób taki samochód to może i ma sens, ale dla większej rodziny to już jest ciężko. Pamiętam jak kiedyś pojechaliśmy po większe zakupy do Makro i do bagażnika ledwo co weszło, resztę i tak trzeba było upychać na tylnych siedzeniach. Nie wyobrażam sobie jechać takim autem na wakacje. Jak dla mnie Panda to taki Matiz w wersji Fiata (chociaż uważam, że Matiz ma więcej miejsca z tyłu dla pasażera - wiem, bo mamy Matiza prywatnie). Naszym marzeniem również jest zakup jakiegoś suva albo chociaż minivana, np. Opla Zefiry. Zyczę powodzenia w suv' owych planach wink.gif

+Quote Post
rydzyniak
post 18.12.2010, 15:31
Post #12

Porsche

Użytkownik nr: 10

Pand nie znam, jednak z opinii znajomych-jest dobrym samochodem. Jednak należy dopowiedzieć, że można ich określić niedzielnymi kierowcami. A więc może na takie potrzeby wystarcza...

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

Bugatti Veyron przyśpiesza do 100 km na godzinę w czasie 2,2 sekundy?

Sprawdź czy to prawda, że spala przy maksymalnej prędkości około 100 litrów i potrafi opróżnić zbiornik paliwa w 12 minut?

Do tanga trzeba dwojga

Do tanga trzeba dwojga

Japończycy od dawna znani są ze swoich umiejętności jazdy w poślizgu. Oglądanie dwóch egzemplarzy Toyoty FT-86 w zsynchronizowanym driftcie przywodzi na myśl taniec. Mróz w Polsce nie odpuszcza dlatego w wielu miejscach łatwo można wpaść w poślizg..
Infiniti EX37 GT

Infiniti EX37 GT

2008
42.758 km
129.900 PLN
Audi A6 sedan (C6)

Audi A6 sedan (C6)

2009
84.134 km
114.900 PLN
Volvo S80 Kinetic

Volvo S80 Kinetic

2008
113.663 km
59.900 PLN

BMW 116i  - 3 door

BMW 116i - 3 door

2011
20 km
75.710 PLN
BMW X5 3,5d

BMW X5 3,5d

2009
113.000 km
179.000 PLN
Infiniti G37 GTX Premium

Infiniti G37 GTX Premium

2010
22.278 km
144.900 PLN

Infiniti M30d S Premium

Infiniti M30d S Premium

2010
20.200 km
221.400 PLN
Infiniti M30d GT Premium

Infiniti M30d GT Premium

2010
39.395 km
209.900 PLN
Infiniti FX37 S Limited Edition

Infiniti FX37 S Limited Edition

2009
49.532 km
198.900 PLN

Celnicy tajniacy będą łapać auta z importu

Celnicy tajniacy będą łapać auta z importu

Służba Celna domaga się prawa do zatrzymywania pojazdów, by ścigać niepłacących akcyzy czy innych podatków.Ministerstwo Finansów (MF) dąży do zwiększenia siły rażenia funkcjonariuszy celnych, by skuteczniej wykrywali nieprawidłowości przy rozliczaniu podatków od używanych samochodów sprowadzanych do Polski. Zamierza umożliwić zatrzymywanie i kontrolowanie pojazdów celnikom poruszającym się w nieoznakowanych samochodach, czyli z zaskoczenia.
Peugeot 508 2.2 HDi GT

Peugeot 508 2.2 HDi GT

W przeszło 200 lat od powstania marki Peugeot, sprawdzamy co oferuje limuzyna służąca oficjelom Parlamentu Europejskiego. 2 lata temu, w okrągły jubileusz istnienia firmy, Peugeot postawił sobie bardzo ambitne cele, mające zmienić oblicze marki ...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7.02.2012 - 22:16