Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Najbardziej płaski samochód
asia_b
post 1.12.2009, 21:41
Post #1

BMW

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 32

Na targach Essen Motor Show zaprezentowano między innymi najbardziej płaski samochód, jaki został dopuszczony do ruchu. Autko wydaje mi się ciekawe z tego względu, że aby w nim jechać, należy przyjąć pozycję półleżącą. W razie potrzeby może nawet udałoby się przejechać pod jakąś ciężarówką smile.gif Ale ogólnie rzecz ujmując samochodzik mi się nie podoba i gdyby nie fakt, że jest "naj", pewnie nawet nie zwróciłabym na niego uwagi.
Czy sądzicie, że to już przesada projektantów samochodów? A może obniżanie samochodów jest obecnie modne?

Załączony plik  minimini.jpg ( 33.01K ) Suma pobrań: 8
Go to the top of the page

+Quote Post
rydzyniak
post 2.12.2009, 0:04
Post #2

Porsche

Użytkownik nr: 10

.

+Quote Post
rydzyniak
post 2.12.2009, 0:04
Post #3

Porsche

Czy najbardziej płaski? Ja bym sie kłócił. Kiedys w internecie natrafiłem na cos takiego jak w załączniku. Jak znajde lepsze zdjęcie to poprawię.

edit.

Cos dziwnie reaguje dzis to forum. Chciałem jeden post mam dwa:-)
Załączone pliki
Załączony plik  maluchplaski.jpg ( 2.94K ) Suma pobrań: 6

+Quote Post
fish
post 2.12.2009, 8:48
Post #4

BMW

Użytkownik nr: 40

To jest naprawdę maluch?? wink.gif Kolego, Asia pisała, że tamto auto to najbardziej płaskie ale: DOPUSZCZONE DO RUCHU. Być może faktycznie Twoje bije tamto na głowę, ale czy jest dopuszczone do ruchu? Wiadomo, można sobie przerabiać autko ile się tylko chce i dopóki się ma kasę i czas wink.gif ale najważniejsze pytanie to takie: Czy po tych wszystkich przeróbkach dalej można takim samochodem jeździć bez zwracania na siebie groźnego oka w niebieskim mundurku? biggrin.gif

+Quote Post
smerfik
post 2.12.2009, 12:57
Post #5

BMW

Użytkownik nr: 29

Ale bajer smile.gif
fajne te autka, ale to chyba tylko na pokaz, na jakieś zloty, wystawy czy inne imprezy. Samo jeżdżenie na leżąco musi być niewygodne, nie wspominając o tym, że trzeba by się chyba zaopatrzyć w jaskrawą chorągiewkę, lub błyskający kogut na kiju, żeby inni kierowcy widzieli tak płaskie auto i nie najechali na niego.

+Quote Post
rydzyniak
post 2.12.2009, 22:16
Post #6

Porsche

Faktycznie, nie doczytałem z tym dopuszczeniem do ruchu. Ale maluch niezły, prawda? Nie wyobrazam spotkać takiego na drodze. Pamiętam dość oryginalna sytuację. Jakiś mądry inaczej chłopaczek wybrał się na miasto kartingiem. I stał obok mnie na skrzyżowaniu. Oczywiście go z samochodu nie widziałem bo taki malutki, ale miałem niezłą zagadkę co tu warczy jak stara WSK-a? :-)

+Quote Post
amanda8x
post 6.12.2009, 10:37
Post #7

Audi

Użytkownik nr: 30

No ale niby po co komu TAKIE auto?? Przecież tym ani się niczego/nikogo nie przewiezie, ani na zakupy się nie pojedzie ani w ogóle NIC! Beznadzieja totalna!! I co z tego, że jest INNE niż wszystkie? Zupełnie DO NICZEGO się nie nadaje taki samochód! On nawet przecież nie jest w ogóle ładny! KTO by chciał mieć takie PASKUDZTWO?! Wygląda jak zabawka a nie jak pojazd!!

+Quote Post
easyrider
post 4.02.2010, 16:08
Post #8

Trabant
*

Użytkownik nr: 70

Ważne jest też czy to tylko jeden egzemplarz czy jakaś większa seria.

+Quote Post
asia_b
post 4.02.2010, 20:36
Post #9

BMW

Użytkownik nr: 32

Niestety pełnych informacji na ten temat nie udało mi się znaleźć, lecz podejrzewam, że jest to raczej przykładowy egzemplarz, którym firma chciała się pochwalić przed innymi.
Gdyby był to samochód produkowany seryjnie, prawdopodobnie więcej byłoby o nim słychać.

Co do autka samego w sobie - obawiam się, że na dłuższe wycieczki nie jest zbytnio przystosowany. Byłoby raczej niewygodnie jechać w takiej pozycji przez 2 godziny lub więcej.

+Quote Post
Pati
post 24.05.2010, 12:37
Post #10

Syrena
*

Użytkownik nr: 112

Hmm po co wymyślać samochody, które widać od razu, że nie są wygodne? Po co komu taki samochód, gdzie nie wygodnie sie siedzi, nie można nawet zmieścić zakupów do bagaznika. Wolałabym jeździć już rowerem niz takim samochodem. siedzenie w takiej pozycji jest nie zdrowe, wieć rzeczwiście atuko na długie podróże się nie nadaje. Moim zdaniem jest nawet bardoz niebezpieczne, bo można z niego łatwo wypaść.

+Quote Post
Formułka
post 6.06.2010, 21:04
Post #11

Syrena
*

Użytkownik nr: 119

Taki samochód to mi się kojarzy z takim autkiem flinstonów:) które jest napędzane nogami...chętnie pojeździłabym sobie nim. Jestem ciekawa czy jest wygodne, no i jak się jedzie. Podejżewam, że jest bardzo nie wygodne...no ale taki pojedynczy okaz to jest coś. Warto go zobaczyć na oczy. Myslę, że przez to że jest taki niski to raczej nie rozpędzi się bardzo szybko, poza tym przy takiej szybkiej jeździe mógłyby być bardzo niebezpieczny. Ale ogólnie podoba mi się pomysł takiego samochodu, kto wie może za jakiś czas będziemy takimi samochodami jeździć.

+Quote Post
dolce
post 11.07.2010, 19:48
Post #12

Ford
**

Użytkownik nr: 150

kurcze, swojemu przyszłemu synowi kupię jak tylko uzbiera sobie z kieszonkowego...kombinują ludzie jak koń pod górę i tak nic z tego nie wyjdzie dobrego. Do świata z Jetsonów jeszcze daleko i samochodów zmieniających się w walizkę z dokumentami. Ciekawe czy ma podstawkę pod napój bo pewnie człowiek robi się spragniony po takiej ilości much na zębach podczas podróży wink.gif?

+Quote Post
monalisa
post 12.07.2010, 15:08
Post #13

Audi

Użytkownik nr: 146

Taki samochód przydałby się na dojazdy do pracy. Na pewno mało pali, łatwy w prowadzeniu i parkowaniu,co w dużych aglomeracjach ma ogromne znaczenie. A może zamiast takiego auta kupić quada, jest szybki, zwinny i wszędzie go można zaparkować. A jak już to lepiej skuter, wydatek w porównaniu z autem niewielki, opłaty o wiele mniejsze, paliwa niewiele pali? Ale taki płaski samochód to szpan, koleżanki i koledzy z pracy napewno zazdrościliby takiego samochodu. Szkoda, że nie produkują takich samochodów seryjnie.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

Konsekwencją braku posiadania ważnego ubezpieczenia OC jest kara finansowa?

zobacz ile zapłacisz za jego brak w przypadku samochodu osobowego ...

Test Jeep Compass Limited 2.2 CRD 4x4

Test Jeep Compass Limited 2.2 CRD 4x4

Marka Jeep kojarzy się wszystkim z pojazdami przeznaczonymi do jazdy w terenie. Model Compass posiada także zalety samochodu osobowego. Łączy w sobie wiele cech auta miejskiego i terenowego, funkcjonalność wnętrza z osiągami i właściwościami jezdnymi, ekonomię eksploatacji oraz cenę samochodu kompaktowego. Ten niewielki SUV to najmłodsze dziecko marki Jeep. Po raz pierwszy zaprezentowany został w styczniu 2006 na salonie samochodowym North American International Auto Show w Detroit.
Do tanga trzeba dwojga

Do tanga trzeba dwojga

Japończycy od dawna znani są ze swoich umiejętności jazdy w poślizgu. Oglądanie dwóch egzemplarzy Toyoty FT-86 w zsynchronizowanym driftcie przywodzi na myśl taniec. Mróz w Polsce nie odpuszcza dlatego w wielu miejscach łatwo można wpaść w poślizg..
Infiniti EX37 GT

Infiniti EX37 GT

2008
42.758 km
129.900 PLN
Audi A6 sedan (C6)

Audi A6 sedan (C6)

2009
84.134 km
114.900 PLN
Volvo S80 Kinetic

Volvo S80 Kinetic

2008
113.663 km
59.900 PLN

BMW 116i  - 3 door

BMW 116i - 3 door

2011
20 km
75.710 PLN
BMW X5 3,5d

BMW X5 3,5d

2009
113.000 km
179.000 PLN
Infiniti G37 GTX Premium

Infiniti G37 GTX Premium

2010
22.278 km
144.900 PLN

Infiniti M30d S Premium

Infiniti M30d S Premium

2010
20.200 km
221.400 PLN
Infiniti M30d GT Premium

Infiniti M30d GT Premium

2010
39.395 km
209.900 PLN
Infiniti FX37 S Limited Edition

Infiniti FX37 S Limited Edition

2009
49.532 km
198.900 PLN

Jak wybrać odpowiedni akumulator

Jak wybrać odpowiedni akumulator

Duże mrozy są dla akumulatorów czasem szczególnie trudnym. Dla tych mniej sprawnych takie warunki mogą oznaczać ostateczny koniec. Wówczas kierowca staje przed koniecznością zakupu nowej baterii. Jak nie popełnić kosztownego błędu? Z wyładowanym akumulatorem można poradzić sobie na dwa sposoby. Ani ładowanie go prostownikiem, ani zapalenie samochodu z pomocą innego pojazdu niewiele jednak pomoże, gdy akumulator nadaje się już do wymiany.
Peugeot 508 2.2 HDi GT

Peugeot 508 2.2 HDi GT

W przeszło 200 lat od powstania marki Peugeot, sprawdzamy co oferuje limuzyna służąca oficjelom Parlamentu Europejskiego. 2 lata temu, w okrągły jubileusz istnienia firmy, Peugeot postawił sobie bardzo ambitne cele, mające zmienić oblicze marki ...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8.02.2012 - 9:04