![]() ![]() |
4.11.2009, 11:06
|
|
![]() Audi ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 169 Dołączył: 28-09 09 Skąd: Łętownia Użytkownik nr: 30 |
W jakimśtam artykule kiedyś czy może w telewizji - już nie pamiętam, widziałam, że podobno dla kobiet NAJWAŻNIEJSZĄ sprawą przy kupowaniu samochodu jest CENA. Myślicie że to prawda? W sumie zwykle finanse są na naszej głowie, bo faceci to jak coś mają, to zaraz wydadzą na niepotrzebne rzeczy, to mnie to właściwie jakoś NIE dziwi, że kobiety tak ROZSĄDNIE podchodzą do takiego zakupu. A co wy myślicie? Jest coś ważniejszego dla kobiety niż CENA?
|
|
|
4.11.2009, 13:03
|
|
![]() Porsche ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 363 Dołączył: 26-09 09 Skąd: Kielce Użytkownik nr: 26 |
Auto jest warte tyle ile nabywca chce zapłacić, a nie tyle ile sobie życzy sprzedawca, dlatego nigdy nie uważam ceny podanej w ogłoszeniu jako ostatecznej.
Odnoszę jednak wrażenie, że dla kobiety ważniejszy będzie kolor, duży bagażnik na zakupy, czy regulowany fotel kierowcy, który można dosunąć do kierownicy, tak aby piersiami dotykać klaksonu i podnieś do góry, tak aby włosami wycierać podsufitkę. |
|
|
5.11.2009, 10:18
|
|
![]() BMW ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 292 Dołączył: 29-09 09 Skąd: Pruszcz Gdański Użytkownik nr: 32 |
Moim zdaniem kolor jest ważny, choć może nie najważniejszy. Może mężczyznom wydaje się to niemądre, ale jednak nasz kobiecy zmysł estetyki potrzebuje pozytywnych wrażeń
Sporo ważniejsze od koloru i wspomnianej przez Amandę ceny wydaje mi się bezpieczeństwo - czyli dobry stan hamulców, do tego jakieś dodatkowe zabezpieczenia, a nie rozpadające się złomy na czterech kółkach sprzed ćwierćwiecza. |
|
|
5.11.2009, 17:41
|
|
![]() BMW ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 255 Dołączył: 28-09 09 Skąd: Racibórz Użytkownik nr: 29 |
CYTAT potrzebuje pozytywnych wrażeń smile.gif Jak kobiety będą patrzeć na kolor i estetykę i kupią sobie podpicowanego złoma to niezapomniane wrażenia będą miały gwarantowane. Cena w dzisiejszych czasach tez jest ważna, ale wszystko musi mieć jakieś granice, jet takie powiedzenie, że "co tanie to drogie" i w przypadku samochodów jest chyba bardzo trafne, choć i tu trafiają się okazje i można tani wyrwać fajne auto. |
|
|
27.11.2009, 20:49
|
|
![]() BMW ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 292 Dołączył: 29-09 09 Skąd: Pruszcz Gdański Użytkownik nr: 32 |
Nie zgodzę się z Tobą, że jeśli kupimy coś w bardzo dobrej cenie, to potem będziemy mieć problem. Gdyby Twoja teoria była prawdziwa, to należałoby przed kupnem porównać kilka ofert i dla bezpieczeństwa i spokoju wybrać tę najdroższą, zgadza się?
Jestem całkowicie przekonana o tym, że tak przy kupowaniu autka, jak i przy kupowaniu jakiejkolwiek innej rzeczy, należy porównywać produkty pod jak największą ilością względów - w przypadku samochodu ważny będzie rocznik, cena, oczywiście marka i model, a w przypadku powiedzmy odkurzacza - oszczędność prądu czy poziom hałasu, jaki tworzy. Nie można jednoznacznie stwierdzić, że najdroższa rzecz będzie najlepsza. |
|
|
4.12.2009, 20:16
|
|
|
Ford ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 88 Dołączył: 4-12 09 Użytkownik nr: 54 |
Cena ma być najważniejsza? Od kiedy? Jeśli Wy patrzycie w pierwszej kolejności na cenę, to powodzenia! W ten sposób dużo naprawdę porządnych modeli przeleci Wam koło nosa. Jak będziecie patrzeć jak koń z takimi klapkami na oczach to na dobre Wam to nie wyjdzie.
Najważniejsze to powinno być to, żeby samochód był sprawny, bo co z tego, że kupicie coś tanio, jeśli dwa razy więcej dołożycie, żeby był sprawny. |
|
|
22.01.2010, 21:41
|
|
![]() Fiat ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 75 Dołączył: 26-11 09 Użytkownik nr: 50 |
Faceci wcale nie wydają na niepotrzebne rzeczy, tylko na rzeczy które kobietom wydają się niepotrzebne. Jak nie rozumiecie że do samochodu trzeba czasem coś kupić to ja nie wiem jak wam to wytłumaczyć.
Cena jest ważna bo to muwi dużo o jakości takiego samochodu. Jak coś jest tańsze od innego podobnego modelu to jest podejrzane. To napewno nie jest tak że musimy kupować najdroższą rzecz, ale trzeba tak jakoś z głową do wszystkiego podchodzić i dobrze obejrzeć auto przed kupieniem go. |
|
|
27.01.2010, 18:29
|
|
|
Mercedes ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 219 Dołączył: 29-09 09 Skąd: Wieliczka Użytkownik nr: 31 |
Nie ma co ukrywać, w 90% wypadków cena jest wyznacznikiem jakości. Niestety ludzie już tak mają, że chcieliby super auto, w super stanie za 1/4 ceny rynkowej, a najlepiej jeszcze z kompletem zimówek gratis.
Nie potrafię spojrzeć na zakup oczyma kobiety, ale myślę że potraficie zauważyć mnóstwo szczegółów estetycznych, a zupełnie olewacie szczegóły techniczne. |
|
|
16.09.2010, 11:35
|
|
|
Mazda ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 120 Dołączył: 16-08 10 Użytkownik nr: 164 |
Uważam, że było tak powiedziane przez kogoś, że najważniejsza jest cena ze względu na to, że jest wiele kobiet, które oprócz ceny samochodu nie znają się na niczym więcej. No i cóż może jeszcze kolor bym tu dla takiej Pani dorzuciła. Bo jeśli nie zna się na samochodach to cóż może więcej dyskutować niż na temat ceny i koloru auta. Przecież nie będzie mogła podyskutować o istotnych funkcjach zakupywanego auta.
|
|
|
16.09.2010, 11:59
|
|
|
Audi ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 156 Dołączył: 30-06 10 Użytkownik nr: 137 |
Jak jesteśmy zdecydowani na markę, rocznik i klasę oraz segment samochodu to cena na pewno jednym z najważniejszych czynników przy zakupie samochodu. To już nie kolor odgrywa żadnej roli, no chyba, że ktoś się "napalił" na dany kolor nadwozia. Może jeszcze ważne jest wyposażenie takiego samochodu. Ale to mój punkt widzenia, nie wiem jaki maja kobiety w wyborze i kupnie samochodu.
|
|
|
24.10.2010, 9:02
|
|
|
Audi ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 199 Dołączył: 26-08 10 Użytkownik nr: 167 |
To prawda że auto jest warte tyle ile klient chce zapłacić, a raczej zapłaci za nie. Co do tego czy najważniejszą sprawą przy kupnie auta dla kobiety jest cena to bym trochę się spierała jednak. Cena owszem jest ważna i na nią zwracamy uwagę , ale moje Panie przecież pierwsze co u nas się liczy to musi nam się ten samochód podobać, tak jak dobry ciuszek. Czy jak wam się sukienka w sklepie podoba to patrzycie na cenę tzn. patrzycie , ale jak już wiecie ona musi być moja to jesteście za nią każdą cenę zapłacić byle ją mieć. I myślę że z zakupem samochodu jest podobnie.
|
|
|
1.12.2011, 23:22
|
|
|
Audi ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 192 Dołączył: 20-09 11 Użytkownik nr: 712 |
Zawsze sprawiając sobie nowe autko mamy przeznaczony na nie jakiś budżet. Dopiero wiedząc ile możemy na niego wydać rozglądamy się dokładnie za marką lub modelem. W tym momencie dostosowujemy go pod swoje indywidualne potrzeby. Kobiety jakie jesteśmy to wiadomo, czasami zdarza się tak, że nie ważne ile by autko kosztowało, my je musimy mieć i już. I w takiej sytuacji mało rzeczy może nas sprowadzić na ziemię.
|
|
|
![]() ![]() |
Najczęściej przeglądane
Ostatnio dodane
Najnowsze zdjęcia
| MotoKobiety | ||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |