Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Naprawa firmowego samochodu
hubeliks
post 6.01.2010, 23:48
Post #1

Mazda
**

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 67

Gdy dostajemy firmowy samochód do użytkowania i zdarzy nam się wypadek, to kto najczęściej pokrywa koszty naprawy? Czy tego typu sprawy są regulowane przez umowę z pracodawcą? Czy uważacie, że jeśli zdarzy nam się wypadek (nawet niewielki i niegroźny), tracimy w oczach pracodawcy? Niestety nie miałem nigdy przyjemności posiadania firmowego auta, natomiast bardzo mnie ciekawi, w jaki sposób i na jakich zasadach jest on przekazywany pracownikowi.
Go to the top of the page

+Quote Post
rydzyniak
post 7.01.2010, 0:16
Post #2

Porsche

Użytkownik nr: 10

Oj to ja się wypowiem. Miałem firmową Skodę. Pewnego dnia sczepiłem się z Mercedesem. Straciłem kierunkowskaz i trochę zgiąłem błotnik. Dzwonić do szefa? Jestem w okresie próbnym. Zadzwonilem do regionalnego. Powiedział, że mam przyjechać on to obejrzy. pojechałem. Spojrzał i stwierdził, że mam nie zgłaszać. Kupiłem kierunkowskaz (30 zł) załatwilem sprawe u blacharza (80zł) Kupilem spray( 30) Wymalowałem kawałek błotnika i jeździłem dalej. Jeździłem tym autem na rozliczenia do centrali i stawiałem w najciemniejszym kącie, żeby nikt nie widział. Nie zauwazyli przez rok. Potem zmienialem pracę i oddawałem samochód. Oglądał go chłopak, ktory mi go wydawał. Spojrzał pobierznie i stwierdził. Był bity ! przestraszyłem się ale powiedziałem coś w stylu; taaaak. W te drzwi. jakoś pomalowalem, tylko te wasze firmowe naklejki trudno było ciąć zyletką żeby dorobić i nakleić tak samo. Spojrzał na mnie głupio i podpisał odbiór. Nieuczciwe? Nie wiem. w końcu kierownik regionalny wiedział!

+Quote Post
wiel26
post 7.01.2010, 19:31
Post #3

Mercedes

Użytkownik nr: 31

Znajomy miał taką czarną serię. Nigdy nie miał wypadku, a nagle gdy zmienił pracę to w ciągu tygodnia stuknął 2 firmowe samochody. Był na okresie próbnym więc mu podziękowali, ale nie wymagali jakiejkolwiek zapłaty, od tego mają AC.

Inny znajomy zarysował jakieś firmowe auto innemu facetowi, niby nic mała ryska ale tamten się uparł że to auto nie jest jego i musi wezwać policje - 2 godziny czekania na przyjazd, a jak przyjechali to najpierw ich wyśmiali, a potem musieli wystawić kumplowi mandat za kolizję.

+Quote Post
czerwonka
post 28.02.2010, 8:48
Post #4

Ford
**

Użytkownik nr: 41

Mi się wydaje, że skoro to jest samochód firmy, to firma płaci. To tak samo jak często za błędy pracującego też firma płaci. Wiadomo, że potem firma taką osobę obserwuje, bo jak to jest zły pracownik to po co takiego trzymać, nie? Ale jak dobry i coś mu się akurat przytrafiło, to chyba zarząd firmy to też ludzie i potrafią zrozumieć, że czasem jakiś wypadek się zdarzy.

Gorzej jak komuś się dwa w krótkim czasie zdarzą. Znaczy że jest beznadziejnym kierowcą albo ma okropnego pecha. W obydwóch wypadkach bym raczej zrezygnowała z niego jakbym była szefem.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

w Polsce stworzono samochód, który przyspiesza od 0 do100 km w ciągu 3,2 sek.?

i będzie on mógł konkurować z najlepszymi samochodami w swoim segmencie...

Renault Megane II - (nie)warte uwagi?

Renault Megane II - (nie)warte uwagi?

Chateau Lafite 1787 to z pewnością jedna z najdroższych butelek wina na świecie. Należący niegdyś do trzeciego prezydenta USA, Thomasa Jeffersona, trunek liczy sobie już ponad 200 lat , a mimo tego na aukcjach osiąga kwoty grubo przekraczające 100 tys. euro. I to pomimo faktu, że ponad 200-letnie wino dawno już straciło… przydatność do spożycia.
Wirtualna przyjemność z jazdy BMW

Wirtualna przyjemność z jazdy BMW

Autentyczna radość z jazdy BMW nie jest już zarezerwowana wyłącznie dla ich właścicieli. Nowa gra komputerowa Auto Club Revolution pozwala graczom zasiąść za kierownicą wiernie odwzorowanych modeli, takich jak BMW 1 M Coupé, BMW 135i, BMW M3 Coupe...
Volvo XC60 2,4d Kinetic

Volvo XC60 2,4d Kinetic

2009
66.862 km
109.900 PLN
Infiniti M37 S Premium

Infiniti M37 S Premium

2010
18.471 km
194.900 PLN
Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

2008
115.000 km
112.300 PLN

Infiniti EX30 D GT Premium

Infiniti EX30 D GT Premium

2010
37.526 km
176.900 PLN
Lexus  GS450 Hybryda

Lexus GS450 Hybryda

2008
110.875 km
124.900 PLN
Volvo S60 Automat

Volvo S60 Automat

2011
34.760 km
112.900 PLN

Porsche Cayenne S

Porsche Cayenne S

2007
119.930 km
134.900 PLN
Audi A8

Audi A8

2009
113.018 km
179.900 PLN
Volvo XC60 2,4d Automat

Volvo XC60 2,4d Automat

2009
81.444 km
122.900 PLN

Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Skoda Octavia to zdaniem wielu użytkowników idealne narzędzie pracy i doskonałe auto rodzinne - jest elegancka, bardzo przestronna i w większości wersji silnikowych wystarczająco dynamiczna. W stosunku do drugiej generacji modelu wprowadzonej...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 22.05.2012 - 14:08