Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Nie ma to jak 4x4
wiel26
post 15.11.2009, 13:41
Post #1

Mercedes

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 31

Jechałem ostatnio w okolice Tarnowa i nagle wylądowałem w wielkim korku. Postałem ok 30 minut i przesunąłem się o ok 50 metrów. Od kierowcy który stał za mną i miał CB, dowiedziałem się, że jakiś tir złapał gumę i zatarasował drogę, a policja dopiero organizuje ruch wahadłowy. W pewnym momencie wypatrzyłem przy trasie jakąś drogę dla traktorów, włączyłem napęd na 4 koła, zjechałem z drogi, przejechałem przez rów i spokojnie ruszyłem równolegle do drogi głównej, przez pola - miny kierowców bezcenne biggrin.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
ch3cooh
post 18.11.2009, 8:52
Post #2

Porsche

Użytkownik nr: 26

Powiedziałbym, miny kierowców - zazdrosne. Tez bym taką miał, jest to trochę cwaniactwo, ale z drugiej strony jak się ma takie auto to trzeba korzystać. Tym bardziej, że jak piszesz, jechałeś drogą dla traktorów, a nie komuś przez buraki, czy kukurydzę.
Od dawna chodzi za mną taka myśl, żeby sobie kupić terenówkę, ale jest to tylko zachcianka na którą mnie na tym etapie życia po prostu nie stać.

+Quote Post
fish
post 23.11.2009, 8:05
Post #3

BMW

Użytkownik nr: 40

O jaa... jaki lanser tongue.gif A nie bałeś się, że Ci się coś na tym rowie stanie? wink.gif No bo ja rozumiem, że po terenie to bez problemu, ale jak jakaś większa dziura by była, to nawet 4x4 Ci nie pomoże tongue.gif Kurcze, ale jednak takim to dobrze. Ja bym musiała pewnie stać w takim korku nie wiadomo ile czasu. No ale coś za coś - pisałeś, że dość sporo Ci spala. To ja chyba jednak wolałabym jakiś mniejszy, bardziej ekonomiczny samochód. Ale przygodę miałeś super smile.gif

+Quote Post
smerfik
post 26.11.2009, 19:29
Post #4

BMW

Użytkownik nr: 29

Jakby policja widziała, że zjeżdżasz przez trawę to pewnie dostałbyś mandat za niszczenie zieleni.
Ciekawe co byś zrobił, jakby jakiś chłop z widłami na pole wyleciał, żeby z tobą "porozmawiać" o jeździe po jego terenie smile.gif

A jak terenówka sprawuje się w jeździe miejskiej, podobno do miasta są lepsze małe autka, nie masz problemu z parkowaniem w centrum?

+Quote Post
wiel26
post 1.12.2009, 7:11
Post #5

Mercedes

Użytkownik nr: 31

Na szczęście nikt z okolicznych mieszkańców nie zwrócił na mnie uwagi, zresztą jechałem jakąś gruntową drogą, a nie po uprawach.

Co do miasta, to miałem początkowo pewne obawy, choć vitarka jest dość małą terenówką. Okazuje się, że nie ma lepszego auta do miasta, a to wszystko dzięki naszym dziurawym jezdniom i parkingom - mam już upatrzone kilka takich "kraterów" które każdy omija szerokim łukiem, a ja sobie w nich parkuje.

+Quote Post
sandan
post 27.08.2010, 22:16
Post #6

Audi

Użytkownik nr: 134

Na nasze dziurawe drogi to chyba i terenowe samochody nie pomogą. Miałeś szczęście, że nie zatrzymali cię darmozjady ze straży miejskiej.v Oni tylko na takie coś czekają, bo do końca nie znają większości przepisów. Ale, że kawałkiem opony stoisz na trawie nawet w zimę to potrafią cię ukarać za 50 złotych. Jak widzę tych tumanów pasożytów, jeżdżących po mieście samochodem i węszących to mi się coś robi w środku, nie powiem co, bo napewno wiecie.

+Quote Post
greta
post 28.08.2010, 6:36
Post #7

Mazda
**

Użytkownik nr: 164

Takiego rozwiązania w tej sytuacji nie jeden Ci pozazdrościł. Gratuluje też odwagi. "Za rogiem" mógł się przecież czaić taki Pan ze straży miejskiej czy też rolnik na polu. No i ta trasa twoja po rowach? Musisz być całkiem zwariowany, albo ten "stres korkowy" Cię tak przycisnął. Musisz być zadowolony ze swojego autka, sprawdza się w każdej sytuacji, nawet tej ekstremalnej.

+Quote Post
LaSaeta
post 1.09.2010, 23:32
Post #8

Ford
**

Użytkownik nr: 120

Suzuki Vitara? To rzeczywiście gratuluję odwagi... A swoją drogą... Nie wciskałeś się na chama przed nikogo, w sumie zupełnie nic złego nie zrobiłeś. Miałeś możliwość, to pojechałeś i tyle. Myślę, że w takiej sytuacji jeszcze nie biegłabym po strzelbę do bagażnika, żeby nauczyć Cię szacunku dla kobiet w korku tongue.gif

--------------------

+Quote Post
adelajda
post 26.09.2010, 6:45
Post #9

Audi

Użytkownik nr: 167

Szczerze powiedziawszy patrząc na to iż w naszym pięknym kraju niestety z roku na rok samochodów i kierowców przybywa natomiast tempo budowania nowych dróg za tym za ilością samochodów na naszych drogach nie nadąża to samochody terenówki są w takich warunkach super. Sama marze o takim samochodzie. Tym bardziej że kierowcy coraz częściej skracają sobie drogi, a nasza policja z tym perfidnie walczy, stawiając zapory ,zakazy i wlepiając mandaty. Ja raz się pokusiłam się jadać sobie takim skrótem po kocich Łbach to tłumik sobie oberwałam. Niestety osobówki są za delikatne.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

w ramach testu Chevrolet Camaro poddawany jest specjalnej próbie wodnej?

Ponad 27 200 litrów wody zrzucanych jest na samochód z siłą huraganu w tempie 3 400 litrów na minutę.

Renault Megane II - (nie)warte uwagi?

Renault Megane II - (nie)warte uwagi?

Chateau Lafite 1787 to z pewnością jedna z najdroższych butelek wina na świecie. Należący niegdyś do trzeciego prezydenta USA, Thomasa Jeffersona, trunek liczy sobie już ponad 200 lat , a mimo tego na aukcjach osiąga kwoty grubo przekraczające 100 tys. euro. I to pomimo faktu, że ponad 200-letnie wino dawno już straciło… przydatność do spożycia.
Wirtualna przyjemność z jazdy BMW

Wirtualna przyjemność z jazdy BMW

Autentyczna radość z jazdy BMW nie jest już zarezerwowana wyłącznie dla ich właścicieli. Nowa gra komputerowa Auto Club Revolution pozwala graczom zasiąść za kierownicą wiernie odwzorowanych modeli, takich jak BMW 1 M Coupé, BMW 135i, BMW M3 Coupe...
Volvo XC60 2,4d Kinetic

Volvo XC60 2,4d Kinetic

2009
66.862 km
109.900 PLN
Infiniti M37 S Premium

Infiniti M37 S Premium

2010
18.471 km
194.900 PLN
Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

2008
115.000 km
112.300 PLN

Infiniti EX30 D GT Premium

Infiniti EX30 D GT Premium

2010
37.526 km
176.900 PLN
Lexus  GS450 Hybryda

Lexus GS450 Hybryda

2008
110.875 km
124.900 PLN
Volvo S60 Automat

Volvo S60 Automat

2011
34.760 km
112.900 PLN

Porsche Cayenne S

Porsche Cayenne S

2007
119.930 km
134.900 PLN
Audi A8

Audi A8

2009
113.018 km
179.900 PLN
Volvo XC60 2,4d Automat

Volvo XC60 2,4d Automat

2009
81.444 km
122.900 PLN

Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Skoda Octavia to zdaniem wielu użytkowników idealne narzędzie pracy i doskonałe auto rodzinne - jest elegancka, bardzo przestronna i w większości wersji silnikowych wystarczająco dynamiczna. W stosunku do drugiej generacji modelu wprowadzonej...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 22.05.2012 - 14:10