Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Nowy Polski samochód dostawczy Pasagon
robertos
post 8.09.2010, 18:46
Post #1

Ferrari

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 145

Witam, chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej o tym projekcie. Widziałem prototyp prezentowany na jakichś targach. Wyglądający jak lekko podrasowany i zliftingowany Lublin. Czy wiecie Państwo już coś na temat ceny tego samochodu i dostępności. Generalnie cieszy bardzo fakt że pojawiają się w końcu jakieś projekty samochodów zaprojektowanych i w dużej części wykonanych z podzespołów produkowanych w kraju. Mimo iż Pasagon nie powala stylistyką to przy odpowiednio dobranej cenie może stanowić bardzo ciekawe ofertę dla ludzi potrzebujących samochodu transportowego.
Go to the top of the page

+Quote Post
Automan
post 8.09.2010, 23:12
Post #2

Audi

Użytkownik nr: 137

Może i tak, że jest taki samochód dostawczy potrzebny. Znając jednak historię ublina to nie wróżę dobrych rzeczy dla tych samochodów, bo w nich pewnie nie będzie jakości. Koszty wykonania takiego samochodu pewnie będą tak wysokie, że za bardzo taki polski samochód dostawczy miałby problemy konkurować znacznie z innymi samochodami dostawczymi. Lepiej więc nie ma co zaprzątać sobie głowy takimi niepoważnymi pomysłami.

+Quote Post
mały
post 10.09.2010, 20:18
Post #3

Ferrari

Użytkownik nr: 162

Mi się wydaje że takie pomysły najlepiej zweryfikuje rynek, i jeżeli za rok czy dwa ciągle będzie się słyszało o tym samochodzie czy może jeszcze lepiej widziało go gdzieś na drodze to będzie oznaczało że takie auto było potrzebne i jest na nie zapotrzebowanie. Z drugiej strony uważam że napływ tanich aut dostawczych pokroju Volkswagena serii T czy LT, Forda Transita, Fiata Ducato i im podobnych sprawia że nikłe może być zainteresowanie rodzimym samochodem jeżeli lepiej wyposażone i bardziej komfortowe auta są w zasięgu ręki. Czas najlepiej zweryfikuje przyszłość tego "nowego" "Polskiego" samochodu. Więc poczekajmy trochę a może temat sam się rozwinie.

+Quote Post
miśka
post 11.10.2010, 19:04
Post #4

Ferrari

Użytkownik nr: 148

W Polsce projektowane są nowe samochody, jestem zdziwiona że jednak można wyprodukować coś od początku do końca w polskiej fabryce. Z drugiej strony mam nadzieję że postarano się o jakość i w miarę nowoczesny wygląd ponieważ są to jednak dwie najważniejsze cechy pojazdu i niestety w Polskich autach bardzo kiepsko z tym bywało. Mam nadzieję że będzie to samochód a nie produkt samochodo-podobny który skoroduje bądź rozleci się po kilku miesiącach spędzonych na Polskich drogach .

+Quote Post
Pucek
post 16.11.2010, 23:25
Post #5

Trabant
*

Użytkownik nr: 247

A ja wróże dobrą przyszłość nowemu klonowi Lublina (bo jest to Lublin z nowym przodem i lekko zmienioną deską rozdzielczą) , widziałem, siedziałem i jechałem prototypem na targach i powiem że to godny następca Lublina, a osoby które już z góry spisują go na niepowodzenie nie mają pojęcia o czym piszą. Lubliny są niezastąpione w małych i średnich firmach które potrzebują niezawodne auto, które nie psuje się po nalaniu paliwa na czasem "podejrzanej" stacji, uszykowany na polskie drogi (z dobrym zawieszeniem) a nie na europejskie "autostrady" które w Polsce to tylko na obrazku widziano, mam styczność z większością "małych dostawczaków" i jakość wykonania nowego Boxera czy Sprintera pozostawia wiele do życzenia, nie dość że blacha jest słaba to silniki też nie są tak twarde jak stare rozwiązania. Mam tylko nadzieje że nowy Pasagon będzie miał lepszą blachę bo lublinki słyną z tego że blacha się sypie ....

+Quote Post
mały
post 30.11.2010, 20:37
Post #6

Ferrari

Użytkownik nr: 162

Oczywiście ja też jestem pozytywnej myśli, jeżeli auto będzie poprawnie wykonane i będzie posiadało odpowiednią trwałość to z pewnością zawojuje trochę rynku. Słyszałem głosy osób mówiących że auto może psuć wizerunek firmy jako że nie jest markowe - najlepiej niemieckie. Ale moim zdaniem to bzdury, samochód dostawczy pracujący w firmie powinien cechować się w pierwszej kolejności dużą niezawodnością, niskimi kosztami eksploatacji i ewentualnych napraw oraz długą żywotnością, jeżeli Pasagon będzie posiadał te cechy to wróżę mu dobrą przyszłość.

+Quote Post
sandan
post 4.12.2010, 10:55
Post #7

Audi

Użytkownik nr: 134

Jak cena będzie atrakcyjna i jakość też niezła to takie samochody dostawcze dla małych i srednich firm powinny się dobrze sprzedawać, bo w tym przypadku samochód musi być niezawodny, tani w eksploatacji. Komfort dla kierowcy i pasażera już ma mniejsze znaczenie, chyba, że samochód jest przeznaczony na dalsze trasy krajowe. Ale niech go w pełni marketingowo przedstawią to może być to bardzo dobra alterntywa dla firm.

+Quote Post
rydzyniak
post 18.12.2010, 15:35
Post #8

Porsche

Użytkownik nr: 10

Miałem okazję widzieć go w Warszawie na żywo. Na zdjęciach-Lublin. W rzeczywistości-duże, interesujące auto.

+Quote Post
Patric
post 12.01.2011, 14:06
Post #9

Syrena
*

Użytkownik nr: 322

Patrzę na wygląd tego auta i osobiście mnie to przeraża dry.gif

Samochód powstał by straszyć dzieci i starszych ludzi swoim paskudnym wyglądem. Przecież żeby zaprojektować bardziej regularny kształt reflektorów nie trzeba byłoby zbytnio się przykładać, a efekt końcowy byłby o niebo lepszy. Swoją drogą nie życzę źle polskiej myśli technicznej, jednak niech będzie to krok do przodu, a nie tuning oszpecający Lublina, który technicznie nieznacznie wyprzedzał Żuka...

--------------------

+Quote Post
creative
post 23.01.2011, 0:30
Post #10

Polonez
*

Użytkownik nr: 352

Wygląda jak samochód dla gwałciciela. Nie mogli się bardziej postarać ? Wiem ,że to ma być głównie transportowy, ale samochody z tego samego segmentu od np VW wyglądają o niebo lepiej.

+Quote Post
Mustang
post 23.01.2011, 14:07
Post #11

Syrena
*

Użytkownik nr: 300

Straszna kupa dry.gif Nie wiem kto to projektował i pewno się nie dowiem, bo nie jest to powód do chwały. Samochód z powodzeniem mógłby występować w amerykańskich horrorach bez dodatkowej charakteryzacji. Najgrosze jest to, że technika w nim zastosowana był dostępna u zagranicznych konkurentów jakieś 15 lat temu... Świat idzie jednak trochę do przodu, moglibyśmy razem z nim w produkcji samochodów.

--------------------
V8

+Quote Post
Enter12
post 26.01.2011, 22:49
Post #12

Syrena
*

Użytkownik nr: 334

Co to za samochód? Myślałem, że Polacy udoskonalą Lublina, a nie zeszpecą go do granic możliwości dry.gif Ale w sumie trzeba dać nadzieję polskiej myśli technicznej, może się poprawią przy kolejnej generacji tego auta. Tyle, że jak patrzę na Transita mojego Ojca, to zastanawiam się, za ile lat twórcy Pasagona go dogonią sad.gif

--------------------
Let's Go!

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

Bugatti Veyron przyśpiesza do 100 km na godzinę w czasie 2,2 sekundy?

Sprawdź czy to prawda, że spala przy maksymalnej prędkości około 100 litrów i potrafi opróżnić zbiornik paliwa w 12 minut?

Test Jeep Compass Limited 2.2 CRD 4x4

Test Jeep Compass Limited 2.2 CRD 4x4

Marka Jeep kojarzy się wszystkim z pojazdami przeznaczonymi do jazdy w terenie. Model Compass posiada także zalety samochodu osobowego. Łączy w sobie wiele cech auta miejskiego i terenowego, funkcjonalność wnętrza z osiągami i właściwościami jezdnymi, ekonomię eksploatacji oraz cenę samochodu kompaktowego. Ten niewielki SUV to najmłodsze dziecko marki Jeep. Po raz pierwszy zaprezentowany został w styczniu 2006 na salonie samochodowym North American International Auto Show w Detroit.
Do tanga trzeba dwojga

Do tanga trzeba dwojga

Japończycy od dawna znani są ze swoich umiejętności jazdy w poślizgu. Oglądanie dwóch egzemplarzy Toyoty FT-86 w zsynchronizowanym driftcie przywodzi na myśl taniec. Mróz w Polsce nie odpuszcza dlatego w wielu miejscach łatwo można wpaść w poślizg..
Infiniti EX37 GT

Infiniti EX37 GT

2008
42.758 km
129.900 PLN
Audi A6 sedan (C6)

Audi A6 sedan (C6)

2009
84.134 km
114.900 PLN
Volvo S80 Kinetic

Volvo S80 Kinetic

2008
113.663 km
59.900 PLN

BMW 116i  - 3 door

BMW 116i - 3 door

2011
20 km
75.710 PLN
BMW X5 3,5d

BMW X5 3,5d

2009
113.000 km
179.000 PLN
Infiniti G37 GTX Premium

Infiniti G37 GTX Premium

2010
22.278 km
144.900 PLN

Infiniti M30d S Premium

Infiniti M30d S Premium

2010
20.200 km
221.400 PLN
Infiniti M30d GT Premium

Infiniti M30d GT Premium

2010
39.395 km
209.900 PLN
Infiniti FX37 S Limited Edition

Infiniti FX37 S Limited Edition

2009
49.532 km
198.900 PLN

Jak wybrać odpowiedni akumulator

Jak wybrać odpowiedni akumulator

Duże mrozy są dla akumulatorów czasem szczególnie trudnym. Dla tych mniej sprawnych takie warunki mogą oznaczać ostateczny koniec. Wówczas kierowca staje przed koniecznością zakupu nowej baterii. Jak nie popełnić kosztownego błędu? Z wyładowanym akumulatorem można poradzić sobie na dwa sposoby. Ani ładowanie go prostownikiem, ani zapalenie samochodu z pomocą innego pojazdu niewiele jednak pomoże, gdy akumulator nadaje się już do wymiany.
Peugeot 508 2.2 HDi GT

Peugeot 508 2.2 HDi GT

W przeszło 200 lat od powstania marki Peugeot, sprawdzamy co oferuje limuzyna służąca oficjelom Parlamentu Europejskiego. 2 lata temu, w okrągły jubileusz istnienia firmy, Peugeot postawił sobie bardzo ambitne cele, mające zmienić oblicze marki ...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8.02.2012 - 9:42