![]() ![]() |
16.12.2009, 7:43
|
|
|
Ford ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 93 Dołączył: 26-10 09 Użytkownik nr: 41 |
Od czego zależy, czy nas obsłużą na stacjach benzynowych czy nie? Bo czasem zdarza się, że jak podjadę, to od razu jakiś pracownik podchodzi do dystrybutora i od razu pyta, co wlać i ile wlać. Ale to nie jest regułą i właśnie chciałabym się dowiedzieć, od czego to zależy. Któraś stacja zawsze oferuje taką obsługę? Może zależy od pracowników stacji i ich lenistwa? W zimie to by się przydało, żeby klienci nie marzli...
|
|
|
16.12.2009, 14:28
|
|
![]() Porsche ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 363 Dołączył: 26-09 09 Skąd: Kielce Użytkownik nr: 26 |
Z tego co wiem, zależy to tylko i wyłącznie od kierownika stacji, który dopisze to pracownikom do obowiązków i co za tym idzie zapewni im do tego odpowiedni strój itd.. Czasem też sami pracownicy wychodzą z inicjatywą, ale to tylko i wyłącznie z chęci zysku, bo to wiąże się z napiwkami.
Mi tam obsługa niepotrzebna, podobno w niektórych krajach nawet LPG tankuje się samodzielnie. Zresztą u nas też to się czasem zdarza. |
|
|
17.12.2009, 20:59
|
|
|
Mercedes ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 219 Dołączył: 29-09 09 Skąd: Wieliczka Użytkownik nr: 31 |
Czasem obsługa by się przydała, choćby dziś, mamy -10 stopni i chętnie zrezygnowałbym z przyjemności odmrażania sobie palców przy nalewaniu paliwa.
Z drugiej jednak strony nie ma nic za darmo więc dobrze by było dać parę złotych takiemu "nalewaczowi" a to już podnosi nasz rachunek za paliwo. W końcu za wygodę trzeba płacić |
|
|
1.02.2010, 21:17
|
|
![]() BMW ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 277 Dołączył: 24-10 09 Skąd: Zielona Góra City Użytkownik nr: 40 |
Ja wychodzę z założenia, że taki pracownik stacji otrzymuje wynagrodzenie, na które się zgodził w zamian za wykonywanie jakichś obowiązków, i nie czuję się wobec tego w obowiązku, żeby mu cośtam do kieszeni wsuwać
Wydaje mi się, że obsługa na stacjach zależy w ogromnym stopniu od temperatury. Tak dokładniej mówiąc, to jest wprost proporcjonalna |
|
|
14.02.2010, 22:25
|
|
![]() Fiat ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 75 Dołączył: 26-11 09 Użytkownik nr: 50 |
Do nalewania gazu to zawsze przychodzą. Ja jeszcze nie widziałem żeby ktoś się sam porywał na nalewanie sobie gazu.
To jest tak że jak jeździsz cały czas na tą samą stację to wiesz czy tam tankują ci czy sam tankujesz. Na pewno to jest związane z umową i co im tam w tej umowie napisali. Nikt się nie będzie przecież na głupiego sam wyrywał do obsługi jak mu za to nie płacą. |
|
|
17.02.2010, 19:37
|
|
![]() BMW ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 255 Dołączył: 28-09 09 Skąd: Racibórz Użytkownik nr: 29 |
Znajomy pracował na orlenie i tam w godzinach nocnych niektórzy znajomi taksówkarze sami sobie tankowali gaz, żeby obsługa nie musiała się fatygować.
Ja sobie wolę sam nalewać, jakoś tak od zawsze była u nas samoobsługa i już się przyzwyczaiłem. Co do gazu to podobno w Czechach jest samoobsługa także przy tankowaniu elpegie, ale to wiem tylko ze słyszenia więc mogę się mylić. |
|
|
15.07.2010, 16:20
|
|
|
Bentley ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 566 Dołączył: 5-07 10 Użytkownik nr: 148 |
Generalnie raczej na stacjach spotkałam się tylko i wyłącznie z samoobsługą. Może jedynie raz chyba podjechałam na stację gdzie podszedł pracownik. spytał się ile. i jak już nalał tyle ile miał, to spytał się czy dolać do pełnej kwoty (chyba do pięćdziesięciu złotych), machnęłam ręką, że tak. Jak odjeżdżałam ze stacji, to pomyślałam sobie, że może o to chodzi. Tu doleją za dwa złote więcej, ty za trzy, tu za złotówkę i się uzbiera w skali miesiąca ładna sumka. Może to takie skromne zwiększanie obrotów stacji?
|
|
|
15.07.2010, 18:22
|
|
|
Audi ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 170 Dołączył: 2-07 10 Użytkownik nr: 142 |
Niektóre stacje benzynowe mają takich specjalnych pracowników. Podam przykład; kilka razy spotkałem się z taką uczynną i miła obsługą na stacji Shell. Nie zawsze byli to mężczyźni, czasami zdarzały się ładne, przesympatyczne panie, które pomagały w nalewaniu paliwa do baku. Oczywiście też padalo od nich pytanie; w czym możemy Panu jeszcze pomóc? No i wtedy jeszcze cos się dobrało w sklepie albo to co te miłe panie oferowały. Można nawet się zgodzić z przedmówcą forumowiczem, że to też jakis sposób na zwiększenie obrotów i zysku stacji. Wydaje mi się, że na stacji Shell taka usługa została wprowadzona odgórnie.
|
|
|
16.07.2010, 20:32
|
|
|
Audi ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 154 Dołączył: 4-07 10 Użytkownik nr: 146 |
Obsługa na stacjach benzynowych przy dystrybutorach to dobra rzecz szcególnie jak samochodem podjedzie zatankować niewiasta. Być może własciciele wychodzą na przeciw szczególnie kobietom i starszym osobom, które nie radzą sobie z pistoletem do nalewania paliwa. To pośrednio tez napędza klientów, bo taki ktoś ma problem to jedzie na taką stację, gdzie od razu przy dustybutorze paliwa pojawi się pracownik stacji i pomoże w tankowaniu.
|
|
|
17.07.2010, 10:01
|
|
|
Polonez ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: 2-07 10 Skąd: Łódź Użytkownik nr: 139 |
Jestem za! Panie (ładne!) przy dystrybutorach to wspaniałe zjawisko
|
|
|
23.08.2010, 15:01
|
|
|
Mazda ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 120 Dołączył: 16-08 10 Użytkownik nr: 164 |
Zauważyłam, że często na stacjach benzynowych jest tak, że to kobietki są lepiej traktowane (szczególnie te, które szczególnie zwracają na siebie uwagę). Niestety to te hormony, które wprawiają facetów w obłęd. Mi jednak odpowiada taka sytuacja, kiedy jestem zadowolona z oferowanych mi usług i godnej podziwu obsługi nie tylko na stacjach, ale również i w sklepach. To miłe i w takie miejsca się wraca!
|
|
|
16.10.2010, 11:29
|
|
|
Audi ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 199 Dołączył: 26-08 10 Użytkownik nr: 167 |
Swego czas, zanim nie postawili mi niedaleko mojego domu stacji Statoil, tankowałam na stacji Shell. Zawsze jak tam podjeżdżałam to wyskakiwał pracownik i zaraz chciał mi pomoc zatankować samochód i przy okazji nie ta benzyną, która Ja akurat chciałam tylko ta droższą. Zorientowałam się dość szybko ze jest to sposób, aby klienta namówić na tą droższą benzynę, bo chyba większość tankuje 95. A jak się większości Panom wydaje najłatwiej namówić kobietę, która wydaje się mniej zorientowana w sytuacji.
|
|
|
19.11.2010, 20:13
|
|
|
Audi ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 150 Dołączył: 15-11 10 Skąd: Poznań Użytkownik nr: 246 |
adelajda, na całe szczęście znaczna większośc kobiet jest obyta w sprawach eksploatacji samochodu i nie da sie tak łatwo oczukać. Nie da się jednak ukryć, że podjeżdzająca kobieta na stacje benzynową przyciaga pracownika płci męskiej. Jeśli chodzi o mnie, nie mam nic przeciwko |
|
|
19.11.2010, 23:09
|
|
|
Audi ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 154 Dołączył: 4-07 10 Użytkownik nr: 146 |
Ale my kobiety wyzwolone, nie zależne nie oczekujemy pomocy od mężczyzn, a jeszcze jakby miał płacić za wlane paliwo do baku samochodu. Wiem, że tacy pracownicy lubią sobie pozaglądać na nas kobietki, które w tym okresie czasu mogą pokazać swoje wdzięki, bo to taki właśnie okres do podkreśleniawojej kobiecości. A nie jak większośc twierdzi, że latem się potwierdza.
|
|
|
20.11.2010, 15:03
|
|
|
Ford ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 80 Dołączył: 18-11 10 Skąd: Poznań Użytkownik nr: 250 |
kobieta wyzwolona nie istnieje, same sobie wykreowałyscie taki wizerunek i w niego wierzycie. Na nic zdadza sie wasze wdzięki i podkreslanie kobiecosci. Jeśli facet bedzie wam chcial sprzedac jakikolwiek towar to to zrobi |
|
|
11.01.2012, 11:09
|
|
![]() Mazda ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 127 Dołączył: 21-09 11 Użytkownik nr: 713 |
Nadal jest przekonanie że kobieta to słaba płeć i może sobie nie poradzić na stacji benzynowej. Co prawda ostatnio coraz mniej jest tych pomagierów. Przeważnie ich spotykałam na lotosie albo shellu. Ale wydaje mi się że to nie jest raczej dżentelmeństwo tylko oni zawsze mnie namawiali na wlanie do mojego zbiornika droższego paliwa. Czyli rodzaj sprzedania mniej chodliwej bo drogiej benzyny. Powiedzmy że jest to forma chwytu reklamowego i handlowego. Bo wiadomo jak sama nalewasz to nalewasz co chcesz a taki Pan zaczyna cię namawiać na jakiś V-power , który spowoduje że twój mały samochodzik nagle dostanie turbodoładowania, ciekawe tylko skąd.
|
|
|
11.01.2012, 11:21
|
|
|
Audi ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 176 Dołączył: 23-09 11 Użytkownik nr: 717 |
Osobiście wydaje mi się, że obsługa stacji jest po to aby pomóc, udzielić porady i godnie obsłużyć klienta, tak aby z uśmiechem odjeżdżał od stacji i do niej powracał. Pomimo to często spotykam się z sytuacją, że taka obsługa stacji, choćby nawet przy nalewaniu paliwa często dysponuje istotnymi informacjami, w które nie każdy z nas jest "wyposażony"
|
|
|
10.02.2012, 23:06
|
|
|
Fiat ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 75 Dołączył: 20-08 09 Użytkownik nr: 14 |
Niespecjalnie zwracam uwagę na obsługę stacji benzynowych. Wyłączając gaz, zawsze nalewam paliwo sam - czasami ktoś podejdzie , zapyta czy pomóc, częściej nalewam i idę do kasy. Co zdążyłem zauważyć - obsługa nalewająca paliwo
- podchodzi kiedy chce (a kiedy nie chce robi w tył zwrot i udaje, że nie widzi) - nigdy nie proponuje innego paliwa, czy zakupów - nie przyjmuje pieniędzy (tankując za odliczoną kwotę, daje jeden banknot - spokojnie mogłaby banknot zanieść do kasy) Generalnie zastanawiam się, jaki jest cel jej obecności - w końcu samoobsługa, to samoobsługa. Gdzieś dowiedziałem się, że to rodzaj zabezpieczenia przed złodziejami - jest, więcej widzi i w razie czego może zareagować (albo zapamiętać tablice rejestracyjne :-) ) |
|
|
![]() ![]() |
Najczęściej przeglądane
Ostatnio dodane
Najnowsze zdjęcia
| MotoKobiety | ||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |