Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Omnibuskowy Opel Vectra
omnibuska
post 15.04.2010, 19:14
Post #1

Ford
**

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 91

Wprawdzie nie mam już tego auteczka, ale do tej pory darzę Go niezmienną i żarliwą miłością wink.gif Mowa o Oplu Vectrze. Moje maleństwo narodziło się w 1997roku. Od małego był troszkę żarłoczkiem bo pochłaniał 8 litrów na stówkę. Był koloru ni to złotego ni to szarego. Miał wbudowaną instalację gazową, klimatyzację, elektrycznie sterowane szyby, otwieranie i zamykanie na pilota. Niestety mieszkam w takiej dzielnicy, że ciągle ktoś mi kradł znaczek Opla z przodu angry.gif w końcu kupiłam małą gumową wstawkę zamiast znaczka i do końca się trzymało. Miał dość nisko wyprofilowane opony i często zawadzałam przednim spojlerem szczególnie podczas wypadów w góry. Światła miałam Xenonowe. Felg aluminiowe, skórzaną kierownicę i elektrycznie sterowane lusterka. A co mi w nim przeszkadzało? Podłokietnik z przodu gdy kierowałam. Było mi masakrycznie niewygodnie. I fotel po pewnym czasie hmm wsiąkł tongue.gif Tzn zapadł się w dół i musiałam kupić taką matę na siedzenia samochodowe żeby cokolwiek widzieć zza kierownicy. Generalnie nie narzekałam na niego, miałam go ok 2lat. Nigdy mnie nie zawiódł, nawet w najcięższe mrozy (jakie panowały za jego kadencji) dowiózł mnie wszędzie gdzie potrzebowałam smile.gif a dodatkowo załączam kilka fotek mojego byłego maleństwa. A dla pasjonatów znajdzie się fotka silnka wink.gif
Załączone pliki
Załączony plik  DSCI3457.JPG ( 204.71K ) Suma pobrań: 5
Załączony plik  DSCI0018.JPG ( 73.41K ) Suma pobrań: 8

Go to the top of the page

+Quote Post
kasia
post 16.04.2010, 21:08
Post #2

Syrena
*

Użytkownik nr: 86

Hhehe z tym fotelem to znam ten ból. U mojego brata - też ma opla - siedzenie kierowcy zmalało:) Czasami kiedy pożycza mi autko, to musze kłaść sobie poduszkę na siedzenie, bo inaczej nic nie widzę. Nie wiem czy to tylko w oplach tak jest, pewnie inne samochody też tak mają, może to jest kwestia siadania, wagi czy sama nie wiem czego. W sumie można się przyzwyczaić.
A co do opli, słyszałam, że ona mają to do siebie że gniją szybko. Jak było z twoim autkiem?

+Quote Post
omnibuska
post 23.04.2010, 22:09
Post #3

Ford
**

Użytkownik nr: 91

Wiesz co, no ja niestety Ci nie odpowiem na to pytanie, gdyż miałam go dość krótko, bo tylko około dwóch lat. Ale muszę powiedzieć, że nie zauważyłam ani razu ani jednego milimetra kwadratowego, żeby zeżerała go rdza. Natomiast w starszych autach to całkiem możliwe. Jak ja go kupiłam to miał dziesięć lat, ale był wręcz w idealnym stanie. Starsze małżeństwo kupiło sobie nowiuśkie auto z salonu i jeździli nim tylko do kościoła i raz w tygodniu na większe zakupy do supermarketu no i oczywiście dwa razy w roku na święta do dzieci i rodzinki i to był cały przebieg mojej Vectry.

+Quote Post
elajla
post 31.05.2010, 19:29
Post #4

Ford
**

Użytkownik nr: 100

wooow, swietny samochodzik mialas omnibusko, ale powiedz dlaczego go sprzedalas skoro bylas z niego zadowolona? jak dla mnie bomba, przede wszystkim kolor takie ciemne-brudne zloto bardzo szlachetny kolorek. fajny widok na silnik wink.gif szacuneczek za pomyslunku o fanach silnikow opelowskich smile.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

27 maja 1934r po raz pierwszy wystartowały niemieckie "Srebne Strzały"

Na prostej toru Avus w Berlinie były w stanie rozpędzić się do zawrotnej prędkości....

Test Jeep Compass Limited 2.2 CRD 4x4

Test Jeep Compass Limited 2.2 CRD 4x4

Marka Jeep kojarzy się wszystkim z pojazdami przeznaczonymi do jazdy w terenie. Model Compass posiada także zalety samochodu osobowego. Łączy w sobie wiele cech auta miejskiego i terenowego, funkcjonalność wnętrza z osiągami i właściwościami jezdnymi, ekonomię eksploatacji oraz cenę samochodu kompaktowego. Ten niewielki SUV to najmłodsze dziecko marki Jeep. Po raz pierwszy zaprezentowany został w styczniu 2006 na salonie samochodowym North American International Auto Show w Detroit.
Do tanga trzeba dwojga

Do tanga trzeba dwojga

Japończycy od dawna znani są ze swoich umiejętności jazdy w poślizgu. Oglądanie dwóch egzemplarzy Toyoty FT-86 w zsynchronizowanym driftcie przywodzi na myśl taniec. Mróz w Polsce nie odpuszcza dlatego w wielu miejscach łatwo można wpaść w poślizg..
Infiniti EX37 GT

Infiniti EX37 GT

2008
42.758 km
129.900 PLN
Audi A6 sedan (C6)

Audi A6 sedan (C6)

2009
84.134 km
114.900 PLN
Volvo S80 Kinetic

Volvo S80 Kinetic

2008
113.663 km
59.900 PLN

BMW 116i  - 3 door

BMW 116i - 3 door

2011
20 km
75.710 PLN
BMW X5 3,5d

BMW X5 3,5d

2009
113.000 km
179.000 PLN
Infiniti G37 GTX Premium

Infiniti G37 GTX Premium

2010
22.278 km
144.900 PLN

Infiniti M30d S Premium

Infiniti M30d S Premium

2010
20.200 km
221.400 PLN
Infiniti M30d GT Premium

Infiniti M30d GT Premium

2010
39.395 km
209.900 PLN
Infiniti FX37 S Limited Edition

Infiniti FX37 S Limited Edition

2009
49.532 km
198.900 PLN

Celnicy tajniacy będą łapać auta z importu

Celnicy tajniacy będą łapać auta z importu

Służba Celna domaga się prawa do zatrzymywania pojazdów, by ścigać niepłacących akcyzy czy innych podatków.Ministerstwo Finansów (MF) dąży do zwiększenia siły rażenia funkcjonariuszy celnych, by skuteczniej wykrywali nieprawidłowości przy rozliczaniu podatków od używanych samochodów sprowadzanych do Polski. Zamierza umożliwić zatrzymywanie i kontrolowanie pojazdów celnikom poruszającym się w nieoznakowanych samochodach, czyli z zaskoczenia.
Peugeot 508 2.2 HDi GT

Peugeot 508 2.2 HDi GT

W przeszło 200 lat od powstania marki Peugeot, sprawdzamy co oferuje limuzyna służąca oficjelom Parlamentu Europejskiego. 2 lata temu, w okrągły jubileusz istnienia firmy, Peugeot postawił sobie bardzo ambitne cele, mające zmienić oblicze marki ...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8.02.2012 - 8:43