Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Osobisty serwisant
wiel26
post 6.12.2009, 11:50
Post #1

Mercedes

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 31

Tak mi się luźno nasunęło, że kobietom przydałby się mężczyzna smile.gif Z reguły drogie Panie nie słuchacie odgłosów samochodu i jeździcie, dopóki samochód nie stanie. A często drobną usterkę można by wykryć, gdyby ktoś znający się na rzeczy od czasu do czasu zerknął na Wasz samochód czy przejechał się nim.
Odnoszę wrażenie, że dobry kobiecy samochód to taki, który dobrze wygląda, a stan techniczny jest na drugim miejscu. Nie uważacie, że męskie oko przydałoby się od czasu do czasu kobiecemu samochodowi?
Go to the top of the page

+Quote Post
asia_b
post 7.12.2009, 22:24
Post #2

BMW

Użytkownik nr: 32

Wydaje mi się, że to nie jest zły pomysł. Może męskie ucho jest bardziej wyczulone na odgłosy samochodowe. Jednak nie byłabym tak skłonna uogólniać. Nie sądzę, żeby mężczyźni z samego faktu, że są mężczyznami, od razu byli ekspertami we wszelkich sprawach motoryzacji. Nie popadajcie w zbytnie samouwielbienie smile.gif
Wiadomo, że zdanie drugiej osoby zawsze jest cenne - niezależnie od tego, czy należy ono do kobiety czy mężczyzny.

+Quote Post
fish
post 2.01.2010, 14:01
Post #3

BMW

Użytkownik nr: 40

A czy ten mężczyzna będzie sexy, opalony, nasmarowany olejkiem i bez koszulki? Bo jak tak, to ja jestem za! biggrin.gif
Oczywiście panowie z reguły mają większe doświadczenie w tematach motoryzacyjnych, więc może to i dobry pomysł. Ja coś czuję, że gdybym miała samodzielnie zajmować się autkiem, to ono dość często lądowałoby w warsztacie. Ale nie dlatego, że by było popsute - nie myślcie sobie wink.gif Po prostu ja bym się tak martwiła, że regularnie odwiedzałabym eksperta tylko po to, żeby usłyszeć, że wszystko jest OK.

+Quote Post
asia_b
post 12.01.2010, 13:16
Post #4

BMW

Użytkownik nr: 32

Sylwio, wyobrażasz sobie na taki mróz wysłać mężczyznę nasmarowanego olejkiem i bez koszulki na przegląd naszego autka? Ja nie miałabym sumienia smile.gif
Myślę, że z pomocą naszych kolegów z forum udałoby Ci się opiekować się swoim samochodem jak należy. Przynajmniej w kwestii prostych usterek, bo nie myślę tu o wymianie paska klinowego czy też innej kosmicznie trudnej rzeczy.

+Quote Post
czerwonka
post 21.01.2010, 21:01
Post #5

Ford
**

Użytkownik nr: 41

Może by się przydało męskie oko, ale niektórzy faceci to takie sieroty... Oni urywającego się koła by nie zauważyli...

+Quote Post
wiel26
post 22.01.2010, 11:47
Post #6

Mercedes

Użytkownik nr: 31

Wy też odnosicie wrażenie, że społeczeństwo mamy coraz mniej samodzielne? Mam wrażenie, że dzisiejsza młodzież, nie umie nawet gwoździa wbić.
Ostatnio stałem sobie na parkingu, nagle puka mi w szybkę, chłopaczek ok 19lat i pyta czy mam lewarek, bo on nie ma. Pożyczyłem mu, bo i tak miałem jeszcze ok 30 min. czekania na siostrę. Za chwilę wraca i prosi o pomoc, bo jeszcze nigdy nie zmieniał koła i nawet nie wie od czego zacząć. Powiem Wam, że straszna sierota, nawet śrub na kole nie umiał sobie popuścić.

+Quote Post
szaroczarna
post 21.11.2010, 9:57
Post #7

Mazda
**

Użytkownik nr: 253

najlepszym rozwiązaniem jest DOBRY kolega mechanik, który Ciebie zawsze naprawi drobne usterki wink.gif nie zmienia to faktu i tutaj zgodze się z wiel26, że społeczeństwo jest coraz mniej samodzielne, i według mnie powinno posiadać wiedzę na tmat podstawowych czynności obsługi samochodu. DOBRY kolega nawet jeśli jest przystojny i nasmarowany oliwką wink.gif nie pomoże jeśli złapiemy gumę na trasie 1000 km z dala od jego warsztatu smile.gif

+Quote Post
adam85
post 30.11.2010, 11:49
Post #8

Audi

Użytkownik nr: 264

Ja mogę się pochwalić, że koło wymienić umiem, płyny wiem, gdzie wlewać, żaróweczki wymienić tez umiem. Ale muszę przyznać, że z większymi rzaczami zmuszony jestem jeździć do dobrych kolegów mechaników smile.gif Drogie Panie nie wymagajcie od swych mężczyzn za dużo, bo nie starczy nam życia, żeby się wykształcić, stać się typem sportowca, informatyka, malarza, hydraulika, lakiernika i w dodatku mechanika.. wink.gif
A ja bardzo szanuję kobiety, ktore umieją same zadbać o swoje auto i znają się lepiej ode mnie co i jak smile.gif

+Quote Post
AGA
post 12.12.2010, 14:12
Post #9

Audi

Użytkownik nr: 246

]

adam85 fajnie,to ja też sie pochwale smile.gif koło potrafie wymienic sama (ta umiejętnośc przydaje sie na trasie), płyny równiez wiem jakie i gdzie wlać (żadna filozofia) smile.gif niestety nie potrafie wymienić żarówki sad.gif( nauczę się) smile.gif mimo wszystko wolę pojechać do zaufanego mechanika, poniewaz jest dobry w swoim fachu smile.gif Nie sądzę, abyśmy były az tak wymagające dla swoich mężczyzn wink.gif miło jest jednak jeśli facet potrafi zrobić to i owo smile.gif ja dodałabym jeszcze umiejętnośc gotowania heheheh smile.gif

+Quote Post
adelajda
post 6.01.2011, 9:12
Post #10

Audi

Użytkownik nr: 167

Co do tego czy mojemu samochodowi coś nie dolega to się nie do końca zgodzę. Mam ucho bardziej wyczulone na głos silnika niż mój mąż i tylko jak coś usłyszę nie tak albo coś przeskoczy to od u wpadam w panikę i bym jechała do mechanika. I fakt jakiś dobry asystent mechanik by się przydał żeby od razu na miejscu wszystko sprawdzał. hihi najlepiej przed każdą jazdą. Co do auto to najlepsze dla kobiety nie tylko wygląd ale żeby było nowe i bo takie jest w pełni sprawne, żeby nie trzeba było do niego za często zaglądać.

+Quote Post
Adamek31
post 28.11.2011, 13:31
Post #11

Mazda
**

Użytkownik nr: 710

haha

+Quote Post
sylla
post 28.11.2011, 13:34
Post #12

Mazda
**

Użytkownik nr: 709

Męskie oko zapewne by się przydało kobiecemu samochodowi. Bo kobieta często nawet nie wie czy cos samochodowi jej dolega czy nie. Dlatego dla kobiet najlepszym rozwiązaniem jest kupowanie samochodów nowych , czyli takich , którymi pojeździ przez parę lat bezawaryjnie. Wiele kobiet jest bez silnych w razie jakieś nawet drobnej awarii w samochodzie. Czy któraś z was np. zmieniała samodzielnie oponę na drodze , gdy złapała gumę ?

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

Pod maską BMW serii 1 M Coupe

Samochód przyspiesza do 200 km/h w 17,3 sekundy. Model ten osiąga także doskonałe rezultaty pod względem wydajności.

Renault Megane II - (nie)warte uwagi?

Renault Megane II - (nie)warte uwagi?

Chateau Lafite 1787 to z pewnością jedna z najdroższych butelek wina na świecie. Należący niegdyś do trzeciego prezydenta USA, Thomasa Jeffersona, trunek liczy sobie już ponad 200 lat , a mimo tego na aukcjach osiąga kwoty grubo przekraczające 100 tys. euro. I to pomimo faktu, że ponad 200-letnie wino dawno już straciło… przydatność do spożycia.
Wirtualna przyjemność z jazdy BMW

Wirtualna przyjemność z jazdy BMW

Autentyczna radość z jazdy BMW nie jest już zarezerwowana wyłącznie dla ich właścicieli. Nowa gra komputerowa Auto Club Revolution pozwala graczom zasiąść za kierownicą wiernie odwzorowanych modeli, takich jak BMW 1 M Coupé, BMW 135i, BMW M3 Coupe...
Volvo XC60 2,4d Kinetic

Volvo XC60 2,4d Kinetic

2009
66.862 km
109.900 PLN
Infiniti M37 S Premium

Infiniti M37 S Premium

2010
18.471 km
194.900 PLN
Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

2008
115.000 km
112.300 PLN

Infiniti EX30 D GT Premium

Infiniti EX30 D GT Premium

2010
37.526 km
176.900 PLN
Lexus  GS450 Hybryda

Lexus GS450 Hybryda

2008
110.875 km
124.900 PLN
Volvo S60 Automat

Volvo S60 Automat

2011
34.760 km
112.900 PLN

Porsche Cayenne S

Porsche Cayenne S

2007
119.930 km
134.900 PLN
Audi A8

Audi A8

2009
113.018 km
179.900 PLN
Volvo XC60 2,4d Automat

Volvo XC60 2,4d Automat

2009
81.444 km
122.900 PLN

Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Skoda Octavia to zdaniem wielu użytkowników idealne narzędzie pracy i doskonałe auto rodzinne - jest elegancka, bardzo przestronna i w większości wersji silnikowych wystarczająco dynamiczna. W stosunku do drugiej generacji modelu wprowadzonej...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 22.05.2012 - 14:43