Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Piotrków Trybunalski
talarek
post 7.07.2010, 22:49
Post #1

Fiat
**

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 153

...pracowałem tam przez chwilę i szczerze muszę powiedzieć, że jeśli ktoś chce pozwiedzać sobie region łódzki przemieszczając się samochodem z miejsca na miejsce to nie polecam...nuda a baza noclegowa jest strasznie uboga. Po za tym to brzydkie miasto, no może oprócz kawałka starówki, ale to nie rekompensuje. Nie polecam miasta do noclegu, bo trudno tam coś znaleźć...lepiej przejechać ten region i szukać gdzieś indziej, nawet w Łodzi oddalonej o 40 min dobrej jazdy. Jeśli ktoś uważa, że jest tam jakiś ciekawy nocleg i coś do zobaczenia to niech mnie oświeci bo zwątpiłem bardzo będąc tam wink.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
mariusz123
post 8.07.2010, 13:15
Post #2

Polonez
*

Użytkownik nr: 139

Potwierdzam. Przez pewien okres czasu często bywałem w Piotrkowie i okolicach i muszę faktycznie przyznać, że baza noclegowa nie wygląda zbyt imponująco. Tak, jak mówi talarek - lepiej przejechać się przez te kilkadziesiąt minut do Łodzi i znaleźć coś odpowiedniego tam. Te okolice w ogóle są jakieś niemrawe i nieciekawe - nie to co na południu, czy też na północy Polski. Wybitnie ascetyczny krajobrazowo region.

+Quote Post
talarek
post 8.07.2010, 23:00
Post #3

Fiat
**

ładnie ujęte mariuszu123...ascetyczny klimat...no, łódzkie niestety tak wygląda...niemiłosiernie czasami nieciekawie, jak lej po bombie, po zrzutu napalmu wink.gif ale i tak pewnie coś tam można odkryć...choć jak im teraz odebrali camerimage to nie wiem czy warto tam jechać autem...zobaczyć, tyle, że co wink.gif

+Quote Post
sandan
post 9.07.2010, 22:41
Post #4

Audi

Użytkownik nr: 134

Nigdy w Piotrkowie Trybunalskim nie byłem, nigdy nie przejeżdżałem, nie miałem potrzeby. Tak z ciekawości zajrzałem do przewodnika po Polsce gdzie w skrócie opisywane są miejsca i miejscowości godne odwiedzenia i zwiedzenia. I znalazłem coś ciekawego. Otóż w Piotrkowie jest renesansowy zamek Zygmunta Starego z XVI wieku, gdzie w chwili obecnej znajduje się Muzeum. Można zwiedzić także Wielką Synagogę oraz rynek. Ciekawymi miejscami do zwiedzania są klasztory Benedyktynów i Jezuitów oraz Dominikanów. Powyższe zabytki są godne tego, aby je zwiedzić, niejedno miasto chciałoby mieć takie atrakcje do zwiedzania.

+Quote Post
talarek
post 10.07.2010, 22:55
Post #5

Fiat
**

sandan, uwierz mi na słowo...może i jest tak napisane, że jest to i owo, ale jest to tak brudne i szare miasto, że aż smutek bierze....fakt, mają małą uroczą nawet starówkę - Łódź jej nie posiada - ale tak po za tym to reszta nie robi wrażenia. W klasztorach nie byłem, więc nie wypowiem się na ten temat choć nawet jak i chciałbym pojechać tam je zobaczyć to mi się nie chce i tyle wink.gif

+Quote Post
Gasia
post 29.11.2011, 13:30
Post #6

Audi

Użytkownik nr: 712

Zgadzam się, jeżeli chodzi o kwestie Piotrkowa, stare, niezadbane, smutne miasto. Od kilku lat przejeżdżam regularnie przez to miasto i bardzo mnie rozbawiła jedna kwestia. Było tam kiedyś więzienie, niemalże w centrum miasta. Po zamknięciu więzienia pojawił się na nim duży baner z napisem ,,sprzedam lub wydzierżawię" co wydawało mi się wtedy absurdem-po co komu więzienie. Ostatnio zostałam mile zaskoczona, więzienie zostało przerobione na Galerie Handlową o wdzięcznej nazwie ,,Stary Areszt". Jest teraz jednym z ładniejszych budynków w mieśce. Mam nadzieję że otwarcie galerii zmniejszyło w jakimś stopniu bezrobocie w Piotrkowie, bo z tego co wiem to jest tam z tym duży problem.

+Quote Post
dex
post 24.01.2012, 19:28
Post #7

Fiat
**

Użytkownik nr: 14

A ja nie do końca się zgodzę. Fakt, stara część Piotrkowa, to powrót do PRL. Szaro, smutno i depresyjnie, ale nowe rejony są ok. Dobre drogi, fajne skrzyżowania(z zegarami :-), ciekawe widoki - jest ok. Pamiętam dwa spore - praktycznie połączone ronda na drodze nr 12. Chyba przy trzydziestym przejeździe nauczyłem się wybierać właściwą drogę :-)

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

27 maja 1934r po raz pierwszy wystartowały niemieckie "Srebne Strzały"

Na prostej toru Avus w Berlinie były w stanie rozpędzić się do zawrotnej prędkości....

Renault Megane II - (nie)warte uwagi?

Renault Megane II - (nie)warte uwagi?

Chateau Lafite 1787 to z pewnością jedna z najdroższych butelek wina na świecie. Należący niegdyś do trzeciego prezydenta USA, Thomasa Jeffersona, trunek liczy sobie już ponad 200 lat , a mimo tego na aukcjach osiąga kwoty grubo przekraczające 100 tys. euro. I to pomimo faktu, że ponad 200-letnie wino dawno już straciło… przydatność do spożycia.
Wirtualna przyjemność z jazdy BMW

Wirtualna przyjemność z jazdy BMW

Autentyczna radość z jazdy BMW nie jest już zarezerwowana wyłącznie dla ich właścicieli. Nowa gra komputerowa Auto Club Revolution pozwala graczom zasiąść za kierownicą wiernie odwzorowanych modeli, takich jak BMW 1 M Coupé, BMW 135i, BMW M3 Coupe...
Volvo XC60 2,4d Kinetic

Volvo XC60 2,4d Kinetic

2009
66.862 km
109.900 PLN
Infiniti M37 S Premium

Infiniti M37 S Premium

2010
18.471 km
194.900 PLN
Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

2008
115.000 km
112.300 PLN

Infiniti EX30 D GT Premium

Infiniti EX30 D GT Premium

2010
37.526 km
176.900 PLN
Lexus  GS450 Hybryda

Lexus GS450 Hybryda

2008
110.875 km
124.900 PLN
Volvo S60 Automat

Volvo S60 Automat

2011
34.760 km
112.900 PLN

Porsche Cayenne S

Porsche Cayenne S

2007
119.930 km
134.900 PLN
Audi A8

Audi A8

2009
113.018 km
179.900 PLN
Volvo XC60 2,4d Automat

Volvo XC60 2,4d Automat

2009
81.444 km
122.900 PLN

Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Skoda Octavia to zdaniem wielu użytkowników idealne narzędzie pracy i doskonałe auto rodzinne - jest elegancka, bardzo przestronna i w większości wersji silnikowych wystarczająco dynamiczna. W stosunku do drugiej generacji modelu wprowadzonej...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 22.05.2012 - 15:10