Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Po prostu sprzedaż czy sztuka?
fish
post 21.12.2009, 21:12
Post #1

BMW

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 40

Podobno porozumienie się mężczyzn z kobietami jest niezmiernie trudne. Podobno dwa razy trudniejszy jest bezkonfliktowy dialog. A podobno trzy razy trudniejsze jest sprzedanie kobiecie samochodu tak, żeby była zadowolona z zakupu biggrin.gif
Coś w tym jest, bo ja na przykład niezbyt często jestem zadowolona z zakupów, mimo że w sklepie mi się coś podoba.

Czy Waszym zdaniem odpowiednie podejście do kobiet-klientów i profesjonalne obsłużenie wymagających poszukiwaczek aut jest sztuką?
Go to the top of the page

+Quote Post
striker
post 22.12.2009, 21:47
Post #2

Ford
**

Użytkownik nr: 44

Normalne przy sprzedazy samochodu zachawala sie jego moc, niezawodnosc itd.
Mysle ze przy rozmowie z kobieta trzeba zachwalac kolor, ktory do wszystkiego pasuje, duze lusterka do makijazu, duzo miejsca na zakupy oraz schowki na rozne drobiazgi. Zalet technicznych chyba nie warto wymieniac, bo to i tak jednym uchem wleci a drugim wyleci. smile.gif

+Quote Post
asia_b
post 23.12.2009, 13:41
Post #3

BMW

Użytkownik nr: 32

Myślę, że kobiety-konsumentki są zdecydowanie bardziej wymagające smile.gif Nam nie umknie nawet najmniejsza ryska, załamanie koloru, niedopasowanie elementów. Gdy ja robię zakupy, to jeśli tylko mogę sobie na to pozwolić, wybieram rzecz jednego dnia, ale kupuję następnego lub kilka dni później. Już nie raz udało mi się w ten sposób zaoszczędzić troszkę pieniędzy, bo dochodziłam do wniosku, że nie jest mi dana rzecz potrzebna.

Z samochodem to akurat sprawa jest wiadoma - nikt nie rozgląda się za samochodami dla samego rozglądania, lecz zazwyczaj już z zamiarem zakupu. Ale i tu polecałabym nie porywać się na pierwszy-lepszy, tylko dobrze wszystko przemyśleć smile.gif

+Quote Post
mickey
post 13.01.2010, 22:19
Post #4

Fiat
**

Użytkownik nr: 50

Z kobietami to już tak jest że im to nigdy nikt nie dogodzi. Tylko się nie denerwujcie bo to jest najprawdziwsza prawda. Jak kobieta coś kupuje to olaboga. Nigdy nie chodzę z żoną na zakupy bo już sprawdziliśmy, że to się zawsze kończy kłótnią i atmosfera jest zepsuta do następnego dnia.
Nawet jak taki kolega w sklepie przekona panią, żeby coś kupiła to i tak wydaje mi się że ona to weźmie ale na drugi dzień nie do końca będzie zadowolona.

+Quote Post
adelajda
post 14.10.2010, 8:08
Post #5

Audi

Użytkownik nr: 167

No kobiety to są specyficzni klienci . Trzeba sprzedawcy albo drugiej kobiety, albo takiego mężczyznę który przeszedł specjalne szkolenie jak sprzedać auto kobiecie. Wyjaśnienie jest tych wszystkich dodatków i udogodnień. Zrozumienie przez nią dlaczego sprzedawca proponuje jej to a nie tamto. Zresztą wielu sprzedawców samochodów przy kobiecie kapituluje i w końcu daje jej możliwość wyboru, na zasadzie być Mozę będzie wiedziała czego chce. No i fakt jak wyjedzie z salonu nie zawsze może być zadowolona. Czasem dealerzy wykorzystując to że mają do czynienia z kobietą i zakładają że nie jest za bardzo obeznana w sztuce samochodowej no i chcą wcisnąć jej coś z tego nie bardzo Mozę być potem zadowolona.

+Quote Post
geet
post 14.10.2010, 14:21
Post #6

Ford
**

Użytkownik nr: 169

No na pewno taki przedstawiciel firmy, którego klientem dokonującym zakupów jest kobieta; musi być w pełni profesjonalny w swoich fachu. Potrzebne tu jest odpowiednie podejście, kultura wypowiedzi jak również znajomość damskich zachcianek. biggrin.gif
Musi spełnić jej oczekiwania, aby była w pełni zadowolona nawet po wyjściu z salonu, czy też jakiegoś sklepu. Powinien być doświadczonym sprzedawcą potrafiącym "wyczuć" czego dana osoba - kobietka nie tylko w danej chwili oczekuje, ale jakie ma perspektywy przyszłościowe związane ze sprzedawanym towarem.

+Quote Post
sandan
post 15.10.2010, 6:35
Post #7

Audi

Użytkownik nr: 134

Do takiej sprzedaży kobietom trzeba odpowiednio być przygotowanym, ale wydaje mi się, że jest to tylko kwestia wyczucia u klientki, czego ona oczekuje. Wtedy mozna dostosować oferte do jej potrzeb. Dlatego też często jeżeli produkty częściej spzredaje się kobietom, na ogół firmy zatrudniają jako sprzedawców kobiety, bo wymaga tego specyfika handlu.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

jakie są różnice między leasingiem operacyjnym i finansowym ?

sprawdź kiedy raty leasingowe stanowią koszt uzyskania przychodu...

Renault Megane II - (nie)warte uwagi?

Renault Megane II - (nie)warte uwagi?

Chateau Lafite 1787 to z pewnością jedna z najdroższych butelek wina na świecie. Należący niegdyś do trzeciego prezydenta USA, Thomasa Jeffersona, trunek liczy sobie już ponad 200 lat , a mimo tego na aukcjach osiąga kwoty grubo przekraczające 100 tys. euro. I to pomimo faktu, że ponad 200-letnie wino dawno już straciło… przydatność do spożycia.
Wirtualna przyjemność z jazdy BMW

Wirtualna przyjemność z jazdy BMW

Autentyczna radość z jazdy BMW nie jest już zarezerwowana wyłącznie dla ich właścicieli. Nowa gra komputerowa Auto Club Revolution pozwala graczom zasiąść za kierownicą wiernie odwzorowanych modeli, takich jak BMW 1 M Coupé, BMW 135i, BMW M3 Coupe...
Volvo XC60 2,4d Kinetic

Volvo XC60 2,4d Kinetic

2009
66.862 km
109.900 PLN
Infiniti M37 S Premium

Infiniti M37 S Premium

2010
18.471 km
194.900 PLN
Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

2008
115.000 km
112.300 PLN

Infiniti EX30 D GT Premium

Infiniti EX30 D GT Premium

2010
37.526 km
176.900 PLN
Lexus  GS450 Hybryda

Lexus GS450 Hybryda

2008
110.875 km
124.900 PLN
Volvo S60 Automat

Volvo S60 Automat

2011
34.760 km
112.900 PLN

Porsche Cayenne S

Porsche Cayenne S

2007
119.930 km
134.900 PLN
Audi A8

Audi A8

2009
113.018 km
179.900 PLN
Volvo XC60 2,4d Automat

Volvo XC60 2,4d Automat

2009
81.444 km
122.900 PLN

Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Skoda Octavia to zdaniem wielu użytkowników idealne narzędzie pracy i doskonałe auto rodzinne - jest elegancka, bardzo przestronna i w większości wersji silnikowych wystarczająco dynamiczna. W stosunku do drugiej generacji modelu wprowadzonej...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 22.05.2012 - 15:13