Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Podstawka na puszki
niedźwiadek
post 15.12.2009, 9:49
Post #1

Ford
**

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 43

Nie wiem czy to gadżet, ale chyba biggrin.gif Macie w samochodach podstawki na puszki? Bo mi się wydaje, że to najbardziej bzdurny wynalazek. Nie spotkałem nikogo, kto by z tego korzystał, a to tylko problemy robi, bo szturchniesz mocniej czy zrobisz ostry zakręt i się martwisz, czy cię picie nie upaćka. Są różne rodzaje takich podstawek, nie? Bo widziałem taką tylko obręcz i takie jeszcze co się tam dało wstawić całą puszkę na przykład - i taki jest bezpieczniejszy.
Go to the top of the page

+Quote Post
ch3cooh
post 15.12.2009, 19:25
Post #2

Porsche

Użytkownik nr: 26

Ja mam taką wytłoczkę na kubek z napojem po wewnętrznej stronie schowka. W poprzednim aucie miałem taką dokręcaną podstawkę (denko i obręcz), pozostałość po poprzednim właścicielu, ale tłukła się na wybojach i ją zdemontowałem.
Ja osobiście z tego nie korzystam, ale jeśli ktoś spędza więcej czasu w aucie, jak przedstawiciele handlowi, kurierzy itp. to myślę że jest to przydatny gadżet.

+Quote Post
fish
post 31.01.2010, 22:06
Post #3

BMW

Użytkownik nr: 40

Mi się też wydaje, że to raczej nie jest zbytnio przydatne wink.gif Ja w tym miejscu już wolałabym mieć uchwyt na telefon komórkowy, żebym go mogła sobie postawić czy położyć i żeby mi się na każdym zakręcie nie przesuwał od lewej do prawej tongue.gif

Uchwyt tego typu jest dobry, ale to może jak się stoi na parkingu, ale po co komu kawa po drodze, przecież i tak raczej nie będzie się dało jej wypić prowadząc.

+Quote Post
smerfik
post 1.02.2010, 22:14
Post #4

BMW

Użytkownik nr: 29

Kiedyś w McDonaldzie, w McDrivie rozdawali takie zawieszki na kubek. Zwykły kawałek plastiku do powieszenia na drzwiach. Dostałem to chyba przy zakupie coli i nawet woziłem jakiś czas, ale przy jakimś sprzątaniu zdjąłem i gdzieś się zapodziało. Jakoś niespecjalnie mi tego brakuje.
Ja i tak nie jadam w samochodzie, zawsze śmieszą mnie ludzie którzy jadą żując jakąś kromkę i popijając czymś np. jak stoją na światłach.

+Quote Post
omnibuska
post 21.04.2010, 21:58
Post #5

Ford
**

Użytkownik nr: 91

Fajna sprawa na dłuższe trasy. Często jak wyjeżdżam ze znajomymi właśnie gdzieś dalej, na przykład nad morze ( śląsk-pomorze-600kilometrów) to zazwyczaj każdy przynosił z domu jakieś takie urządzonko i montowaliśmy. W sumie jest przydatne ale koniecznie głębsze, bo płytkie przy ostrzejszym zakręcie ląduje na ziemi lub jeszcze lepiej na pasażerach albo co gorsza na kierowcy (a już w ogóle perfekt jak kierowca kupił sobie parę minut wcześniej gorącą kawę). Ale jest potrzebne,bo nie trzeba męczyć się z odkręceniem butelki.

+Quote Post
Julita_
post 29.04.2010, 19:17
Post #6

Syrena
*

Użytkownik nr: 82

Taki podstawem miałem przez jakiś czas w samochodzie, jednak nie sprawdził sie. Podczas gwałtownych hamować napój wylewał się. Nie wiem kto takie coś wymyślił, ale chyba sam nie testował tego przedmiotu. ajesli testował, to musiał jechać tylko na prostej drodze. Miałam kilka takich sytuacji, po którejś z kolei wkurzyłam się, że mam siedzenia do czyszczenia. Wyrzuciłam ten plastik i jestem zadowolona. Teraz przynajmniej nie kusi mnie aby pić podczas jazdy.

+Quote Post
Dominika
post 30.04.2010, 12:43
Post #7

Syrena
*

Użytkownik nr: 84

Jak dla mnie jet to barzo wygodny gadżet. Nie tylko na puszki, ale na inne napoje, które się mieszczą. Czasami wyjeżdzam z domu nie pijąc nic, bo po prostu nie mam czasu, dlatego na drogę biorę coś do picia. Czasami jest to kawa w kubku, czasami jakis sok, biorę to co mam pod ręką. Kiedyś kładłam te napoje między nogi:) niestety jest to bardzo niewygodne miejsce. Co chwile wtedy zerkałam czy się nic nie wylało, czasami robiło się niebeziecznie gdy droga była pełna aut. Dlatego dla mnie taka podstawka na napoje jest genialnym pomysłem, ułatwia mi zycie:)

+Quote Post
Djurić
post 11.06.2010, 9:16
Post #8

Polonez
*

Użytkownik nr: 124

Mimo, że nie spełniam całych dni za kółkiem, to uchwyty na kubki/puszki wydają mi się bardzo przydatne. Nie raz korzystałem i jestem bardzo zadowolony. Dodatkowo uchwyt jest tak ukryty, że nie zajmuje żadnego miejsca (jest schowany), a po wyjęciu w niczym nie utrudnia korzystania z pojazdu.

Z owych uchwytów korzystam najczęściej stojąc na parkingu przy McDrive smile.gif. Wręcz idealnie pasują do nich kubeczki z McDonald's, czy to te od kawy, czy od napojów, czy od lodów.

Co do korzystania z uchwytów w czasie jazdy - to polecam jechać bardzo ostrożnie, albo nie mieć pełnego kubka smile.gif ale to oczywiste.

+Quote Post
Juno
post 6.07.2010, 16:14
Post #9

Syrena
*

Użytkownik nr: 152

Pamiętam, kiedy samodzielnie skonstruowałem tego typu urządzonko. Nie było może zbyt ładne, ale wygodne (kilka drutów i podstawka). Po narzekaniach współpasażerów postanowiłem jednakże usunąć ów przyrząd, żeby nie szpecił im widoku i nie narażał mnie na niepotrzebne nagany wink.gif Aktualnie nie posiadam żadnej podstawki, która - oczywiście - bardzo by się przydała. Tylko znowu - istnieje odwieczny problem z rozlewaniem, dlatego najlepiej wozić napoje w butelkach (a nie w kubkach od coli).

+Quote Post
Piotrek28
post 6.07.2010, 17:47
Post #10

Syrena
*

Użytkownik nr: 125

Zauważ jednak, że podstawki te są dlatego do kubków, a nie do butelek, bo napić się z kubka ze słomką lub otworem w wieczku można przy użyciu jednej ręki. Do otworzenia butelki musisz użyć dwóch rąk lub kombinować inaczej - np wsadzając butelkę między kolana, a to utrudnia jazdę, a co za tym idzie wpływa na bezpieczeństwo.

+Quote Post
Automan
post 7.07.2010, 8:46
Post #11

Audi

Użytkownik nr: 137

Puszek z napojami nie preferuję podczas jazdy, natomiast zaopatruję się na trasę w wodę mineralna niegazowaną w zwykłych półtora litrowych butelkach, więc niepotrzebny mi taki gadżet w postaci podstawki czy czegoś podobnego na puszki. Albo jeszcze wybieram butelkę 0,7 litra z napoju izotonicznego i to jest najbardziej bezpieczne kiedy konsumuję napój czy wodę kiedy kieruję autem. A najlepiej zatrzymać się na parkingu napić się w przydrożnym barze napić się kawki, albo z własnego termosu. I człowiek na chwilę rozprostuje kości i odpocznie.

+Quote Post
jadzia
post 15.07.2010, 16:09
Post #12

Syrena
*

Użytkownik nr: 147

W zupełności zgadzam się z Fish. Taka podstawka w zupełności mogła by być zastąpiona podstawką na telefon. To jest bardziej przydatne. Chyba teraz mało kto nie posiada telefonu komórkowego. A ten na kubki, faktycznie może przeszkadzać. I ciągle by była myśl, czy się to nie wyleje. Choć może jakbym miała taki stojaczek na kubek, i bym z niego od czasu korzystała, to może i bym zmieniła zdanie. Jednak póki co jestem zdania, że nie jest mi taki wynalazek niezbędny.

+Quote Post
Pan_sprezyna
post 6.01.2011, 21:13
Post #13

Syrena
*

Użytkownik nr: 288

Podstawka na puszki o ile jest dobrze przemyślana, to znaczy tak jak piszecie wystarczająco głęboka to bardzo dobre rozwiązanie na długich trasach.
Jak siedzimy przed komputerem to o tym nie myślimy, ale jak się już człowiek wybierze w taką drogę to często napicie się czegoś jest sposobem na odświeżenie się albo zmoczenie gardła jak działa klimatyzacja. Dlatego moim zdaniem to ciekawy i przydatny element wyposażenia.

+Quote Post
adam85
post 7.01.2011, 12:51
Post #14

Audi

Użytkownik nr: 264

Ja mam tak płytką podstawkę, że chyba się tam nic większego nie zmieści;) Natomiast przechowuje tam różne drobiazki jak pendriva, długopis, monety itp. Przynajmniej nie walają mi się takie rzeczy w schowkach i wiem gdzie co jest. Osobiście chciałbym mieć wygodną podstawkę na puszki, bo latem w długich trasach często się przecież pije napoje i wtedy wygodnie byłoby położyć do takiej podstawki.

+Quote Post
cator
post 7.01.2011, 20:08
Post #15

Mercedes

Użytkownik nr: 260

A dla mnie to zbytek tongue.gif Puszek nie pijam, bo po prostu się nie opłaca, jak już to 2l kupuję najczęściej, tym bardziej w trasie. A żadna podstawka czy uchwyt nie jest w stanie objąć tak dużej butelki, bądź utrudnia wtedy manewry. Dlatego najlepsze dla mnie są duże schowki na drzwiach. Bodajże furgonetka Vito ma takie fajne duże kieszenie na bokach - idealne smile.gif Nie wiem jak inne modele, ale jak dla mnie to jest najlepsze miejsce na napoje smile.gif

+Quote Post
Patric
post 9.01.2011, 22:12
Post #16

Syrena
*

Użytkownik nr: 322

Jakoś nigdy nie korzystałem z tej podstawki i nie widziałem, żeby korzystał z niego ktoś z moich znajomych, rodziny mellow.gif Lepszym rozwiązaniem jest butelka 0,5 litra (plastikowa oczywiście). Jeśli mamy się napić to chyba lepiej zrobić to podczas postoju na trasie, przy okazji kierowca odbędzie zalecną przerwę. Z drugiej strony jak schowek tego typu w aucie jest, to niech będzie, nigdy nie wiadomo, kiedy się to przyda smile.gif

--------------------

+Quote Post
wiatrak
post 9.11.2011, 14:12
Post #17

Audi

Użytkownik nr: 717

Te podstawki ma każdy, a to taki bubel jest smile.gif Mi ostatnio podpasował bardziej montaż mini lodówki w aucie. Świetnie to wygląda i jest funkcjonalne. Miejsce to deska rozdzielcza po stronie pasażera. Orientujecie się gdzie można dokonać takiej instalacji i jakie koszty się z tym wiążą?

+Quote Post
policman
post 25.11.2011, 11:02
Post #18

Mazda
**

Użytkownik nr: 714

Te podstawki ala wytłoczki to nic nie dają. To tylko gadżet psychologiczny i nic więcej. Są jeszcze takie co niby maja dodatkowe z obręczami ale fakt jak mocniej zahamujesz to i z tego się wyleje picie. Najlepsze jak już to są takie ala mini kubki termosy zamykane hermetycznie. Te chyba są najbardziej przystosowane do jazdy samochodem. Nie mniej nie jestem zwolennikiem jedzenia i picia w samochodzie, no ale warunki nieraz do tego zmuszają.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

znany polski kompozytor skomponował muzykę do filmu o BMW i 8?

zobacz film, który powstawał z udziałem naszego rodaka

Renault Megane II - (nie)warte uwagi?

Renault Megane II - (nie)warte uwagi?

Chateau Lafite 1787 to z pewnością jedna z najdroższych butelek wina na świecie. Należący niegdyś do trzeciego prezydenta USA, Thomasa Jeffersona, trunek liczy sobie już ponad 200 lat , a mimo tego na aukcjach osiąga kwoty grubo przekraczające 100 tys. euro. I to pomimo faktu, że ponad 200-letnie wino dawno już straciło… przydatność do spożycia.
Wirtualna przyjemność z jazdy BMW

Wirtualna przyjemność z jazdy BMW

Autentyczna radość z jazdy BMW nie jest już zarezerwowana wyłącznie dla ich właścicieli. Nowa gra komputerowa Auto Club Revolution pozwala graczom zasiąść za kierownicą wiernie odwzorowanych modeli, takich jak BMW 1 M Coupé, BMW 135i, BMW M3 Coupe...
Volvo XC60 2,4d Kinetic

Volvo XC60 2,4d Kinetic

2009
66.862 km
109.900 PLN
Infiniti M37 S Premium

Infiniti M37 S Premium

2010
18.471 km
194.900 PLN
Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

2008
115.000 km
112.300 PLN

Infiniti EX30 D GT Premium

Infiniti EX30 D GT Premium

2010
37.526 km
176.900 PLN
Lexus  GS450 Hybryda

Lexus GS450 Hybryda

2008
110.875 km
124.900 PLN
Volvo S60 Automat

Volvo S60 Automat

2011
34.760 km
112.900 PLN

Porsche Cayenne S

Porsche Cayenne S

2007
119.930 km
134.900 PLN
Audi A8

Audi A8

2009
113.018 km
179.900 PLN
Volvo XC60 2,4d Automat

Volvo XC60 2,4d Automat

2009
81.444 km
122.900 PLN

Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Skoda Octavia to zdaniem wielu użytkowników idealne narzędzie pracy i doskonałe auto rodzinne - jest elegancka, bardzo przestronna i w większości wersji silnikowych wystarczająco dynamiczna. W stosunku do drugiej generacji modelu wprowadzonej...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 22.05.2012 - 15:15