![]() ![]() |
6.09.2009, 8:17
|
|
|
Porsche ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 355 Dołączył: 11-08 09 Skąd: Rydzyna Użytkownik nr: 10 |
Odpowiedz niby oczywista-nie jest dobrze. W oparciu o Wasze doswiadczenia wypowiedzcie sie na temat stanu dróg w regionach ,po których jezdzicie. Ja moge powiedzieć tak: najgorsze drogi moim zdaniem-region Koszalina do Gdańska włącznie. Dziury jak leje po bombach niczym nie oznaczone to norma. Potem-rejony Tucholi. Niby dobrze ale są również podobne niespodzianki. Pózniej-niestety Wielkopolska (czyli mój region) A najlepsze-rejony Warszawy i Lublina (oraz same miasta) . A jakie jest Wasze zdanie na ten temat ? |
|
|
6.09.2009, 22:56
|
|
|
Fiat ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 75 Dołączył: 20-08 09 Użytkownik nr: 14 |
Całkiem trafne oceny. Ja dodałbym tragiczne drogi na Śląsku i na Mazurach. Oraz całkiem przyjemne drogi woj. Dolnośląskiego (Legnica,Jelenia Góra itd.) I dodam jeszcze zły stan autostrad (tak mamy ! Wszystkie 2 :-) ) w Polsce. Jadąc z Warszawy w stronę Poznania widziałem na zewnętrznym pasie spore kałuże utworzone ze spływajacej na asfalt ze środka autostrady wody. Szok,żeby nie pomyśleć o poprawnym zdrenowaniu. Najechanie na taka kałużę może spowodowac poslizg. Tym bardziej,że na tym pasie auta rozwijaja znaczne predkości...
|
|
|
6.09.2009, 23:00
|
|
|
Fiat ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 75 Dołączył: 20-08 09 Użytkownik nr: 14 |
Całkiem trafne oceny. Ja dodałbym tragiczne drogi na Śląsku i na Mazurach. Oraz całkiem przyjemne drogi woj. Dolnośląskiego (Legnica,Jelenia Góra itd.) I dodam jeszcze zły stan autostrad (tak mamy ! Wszystkie 2 :-) ) w Polsce. Jadąc z Warszawy w stronę Poznania widziałem na zewnętrznym pasie spore kałuże utworzone ze spływajacej na asfalt ze środka autostrady wody. Szok,żeby nie pomyśleć o poprawnym zdrenowaniu. Najechanie na taka kałużę może spowodowac poslizg. Tym bardziej,że na tym pasie auta rozwijaja znaczne predkości...
|
|
|
26.11.2009, 21:57
|
|
![]() Fiat ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 75 Dołączył: 26-11 09 Użytkownik nr: 50 |
O te nasze kochane autostrady. To jest jakieś jedno ogromne nieporozumienie. Płacimy za to koszmarne pieniądze i stoimy w tak samo koszmarnych korkach. Ale przynajmniej po mniejszych drogach można sobie jeździć za darmo, bo na przykład ja to już słyszałem, że niedługo chcą wprowadzić winiety na drogi takie zwykłe, krajowe. I to dopiero będzie strzał w kolano...
|
|
|
27.11.2009, 13:53
|
|
![]() Porsche ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 363 Dołączył: 26-09 09 Skąd: Kielce Użytkownik nr: 26 |
Ja bym tak bardzo nie psioczył na te drogi, owszem w wielu miejscach jest gorzej niż źle, ale też w wielu innych jest naprawdę dobrze. Coraz więcej nowych dróg jest budowanych i niektóre są naprawdę świetne, choćby autostrada od Katowic do granicy niemieckiej. Kolejnym przykładem dobrej drogi jest budowana właśnie trasa S7, w kilku miejscach, jak na przykład w okolicy Kielc wygląda to naprawdę imponująco jak na polskie warunki.
|
|
|
27.11.2009, 14:35
|
|
|
Porsche ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 355 Dołączył: 11-08 09 Skąd: Rydzyna Użytkownik nr: 10 |
Tak, ale to są wyjątki. Drogi lokalne za to wyglądają inaczej. Przed tygodniem wracałem z Lublina do Leszna, inną drogą. Przez autostradę. Żeby do niej dojechać musiałem pokonac 230 km. Jechalem przez ponad 4 godziny. Wąskie drogi przez jakieś wsie, dziurawe asfalty i tiry przeciskające się pomiędzy osobowkami. Najgorszy odcinek to sam dojazd do autostrady. Okolice Strykowa. Dziura, na dziurze.
|
|
|
29.11.2009, 20:15
|
|
|
Ford ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 94 Dołączył: 11-11 09 Użytkownik nr: 45 |
Zgadza się. Rząd niezbyt się stara o utrzymanie dróg. Większość krajowych jest w ciągłym remoncie. A mniejsze, między wioskami, to w ogóle nie widziały remontu nigdy. Do tego dziurawe. I jeszcze wąskie. Najgorsze jest to, że potem to jest nasz problem w razie czego. Jak coś się stanie na dziurze, to praktycznie zero szans. Nie doprosi się człowiek o odszkodowanie.
|
|
|
28.05.2010, 19:33
|
|
|
Ford ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 103 Dołączył: 15-04 10 Skąd: Katowice Użytkownik nr: 91 |
Czy stan polskich dróg trzeba jakoś specjalnie komentować? Nie wydaje mi się... Polskie drogi s w stanie rozpadu/ rozkładu. Na śląsku jest może z jeden kilometr kwadratowy dróg po których można śmiało wyjechać sto kilometrów na godzinę bez strachu że zgubię gdzieś zawieszenie. Coraz więcej dróg jest w opłaklanym stanie, niestety rząd zawsze ma ważniejsze wydatki niż, naprawa dróg, a tirów po polsce jeździ coraz więcej....
|
|
|
30.05.2010, 23:02
|
|
|
Ford ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 81 Dołączył: 19-04 10 Skąd: Południe Użytkownik nr: 100 |
No coz wiadomo jest, ze na polskich drogach nie wolno zsarzowac bo moze sie skonczyc niebezpiecznie dla wielu ludzi. niestety coraz czesciej mozna spotkac ludzi ktorzy nic sobie nie robia ze stanu polskich drog i jada na wariata, przekraczajac predkosc nawet o kilkanascie kilometrow na godzine, sa to ludzie bez wyobrazni....
|
|
|
31.05.2010, 19:11
|
|
|
Ford ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 103 Dołączył: 15-04 10 Skąd: Katowice Użytkownik nr: 91 |
No coz wiadomo jest, ze na polskich drogach nie wolno zsarzowac bo moze sie skonczyc niebezpiecznie dla wielu ludzi. niestety coraz czesciej mozna spotkac ludzi ktorzy nic sobie nie robia ze stanu polskich drog i jada na wariata, przekraczajac predkosc nawet o kilkanascie kilometrow na godzine, sa to ludzie bez wyobrazni.... elajla ale wiesz sa odcinki na ktorych nawierzchnia jest bez zarzutu i mozna przycisnac pedal gazu, wiiekszosc wypadkow nie sa spowodowane przez dziury w drodze wiec zaleznosc liczby wypadkow i stanu polskich drog jest zlym stwierdzeniem. |
|
|
28.11.2010, 15:53
|
|
|
Polonez ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 56 Dołączył: 22-11 10 Skąd: wielkopolska Użytkownik nr: 259 |
temat rzeka ... nie jest dobrze i niestety muszę to napisać : nie bedzie dobrze. Nie zmieni się stan naszych autostrad i dróg karjowych, ekspresowych i w centrum miasta dopóki rządzący nie pójądą po rozum do głowy i nie zaczną efektywnie zarządzać wszystkimi pozyskanymi dofinansowaniami. Dużo gadają i nic z tym nie robią. Cały czas zasłaniąją się biurokracją i brakiem funduszy, a dziur przybywa. Jazda samochodem w mieście zaczyna przypominać slalom. Tragedia. Uszkodzenia samochodów z powodu złego stanu dróg to niemal codzienność. Tylko nie ma chętnych do płacenia za uszkodzenia. Mam na myśli tutaj szkody spowodowane ostrożną jazdą a nie brawurą. Zgadzam się z przedmówcą,że zalezność wypadków i stan polskich dróg jest złym stwierdzenie jeśli chodzi o większość wypadków. Najlepiej zdjąc nogę z gazu i jechać tępem złówia, wtedy byc może uda nam się ominąć wszystkie dziury
|
|
|
![]() ![]() |
Najczęściej przeglądane
Ostatnio dodane
Najnowsze zdjęcia
| MotoKobiety | ||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |