Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Szukam autka i rady :)
fish
post 4.01.2010, 20:11
Post #1

BMW

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 40

Nadszedł TEN czas biggrin.gif Udało mi się odłożyć trochę pieniędzy i chcę sobie coś kupić. Przede wszystkim mam pytanie, czy wolno kupować samochody w zimie? wink.gif Czy pod śniegiem i lodem łatwiej jest coś ukryć niż w lecie? Bo tak z drugiej strony wydaje mi się, że niewielu osobom chce się robić auto na bóstwo, skoro i tak zaraz to śnieg przysypie wink.gif

Mam niewiele pieniędzy jak na tego rodzaju zakupy, bo "tylko" (dla mnie "aż" smile.gif 5.000zł, przewidziałam też 1.000zł na nieprzewidziane wydatki. Proszę Was o typy, może jakieś linki, co by było warte zainteresowania.
Go to the top of the page

+Quote Post
rob_son
post 5.01.2010, 22:18
Post #2

Polonez
*

Użytkownik nr: 60

Zima to pora dobra jak każda inna.
Określ się trochę, co ci się podoba, samochód duży czy mały, trzydrzwiowy, pięciodrzwiowy, kombi, diesel, benzyna, gaz, rodzinny, sportowy itd.?
Czy ma mieć jakieś konkretne wyposażenie, np. koniecznie klima i szyby w prądzie?

Za 5 tys. może znajdziesz coś fajnego, chociaż nie jest to duża kwota. Miałbym dla ciebie kilka typów ale poczekam aż sprecyzujesz warunki.

+Quote Post
hubeliks
post 6.01.2010, 23:10
Post #3

Mazda
**

Użytkownik nr: 67

Jeśli mogę coś doradzić, to jeżeli nie masz takiej potrzeby, to nie kupuj dużego samochodu. Im mniejszy, tym sprawniej da się nim przemieszczać w miejskiej dżungli, a i o parking łatwiej dla takiego "maluszka" smile.gif

+Quote Post
niedźwiadek
post 8.01.2010, 20:14
Post #4

Ford
**

Użytkownik nr: 43

Nigdy się nie dowiemy, jaki gust ma fish, dopóki jej czegoś nie pokażemy wink.gif
Tu masz Chevroleta Lumina: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6366995

Nie jest najmłodszy, bo już 14-letni, ale ja jakoś wierzę w te starsze samochody smile.gif Często mają dużo lepsze blachy niż te nowe, wolniej rdzewieją i są jakieś takie bardziej samochodowe wink.gif A te co teraz są produkowane to są jak maszyny. Kolorek fajny, autko ogólnie eleganckie jak dla mnie.

+Quote Post
fish
post 10.01.2010, 17:10
Post #5

BMW

Ho ho ho, dzięki za zainteresowanie biggrin.gif

Więc od początku:
Samochód ma być typu sedan/hatchback, raczej nie kombi i raczej nie kabriolet. Najlepiej, żeby miał jednak 5 drzwi. Interesuje mnie każdy rodzaj paliwa, jeśli będzie tylko na benzynę, to i tak zamontuję mu gaz (jak nie teraz, to w niedalekiej przyszłości). Co do wyposażenia: im więcej tym lepiej wink.gif ale cena musi się zmieścić w 5.000.

Chevrolet Lumina mi się średnio podoba, to jakoś nie mój styl, ale nie potrafię Wam powiedzieć, co konkretnie z nim jest nie tak. To chyba kwestia świateł tongue.gif
Liczę na kolejne typy smile.gif

+Quote Post
striker
post 11.01.2010, 22:36
Post #6

Ford
**

Użytkownik nr: 44

Nie jestem na biezaco w polskich cenach ale tak wg allegro:
za nieco ponad 5 mozna znalezc:
na sportowo - mitsubishi galanta rocznik 95-96 w stanie zadowalajacym cos takiego:

elegancko - za 3-4 tys bardzo zadbanego i dobrze wyposazonego fiata tempre:

Albo nieco starsze, ale tez zadbane renault 19:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11147097

+Quote Post
wiel26
post 12.01.2010, 19:54
Post #7

Mercedes

Użytkownik nr: 31

Jeśli renówka to wolałbym safrane, coś takiego http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9577887 ale na to może Ci trochę kasy braknąć.
Jeśli auto ma być powiedzmy do 15 lat to proponowałbym coś z fiata, np taką bravę:
http://otomoto.pl/fiat-brava-C11140549.html
Jeśli nie boisz się czegoś starszego to może jakieś Audi 80, ale w tych pieniądzach to dostaniesz rocznik 89-91.
Wydaje mi się, że za tą kwotę to najlepiej będzie jeśli pomyślisz o fiacie, albo np lancii - dostaniesz w miarę młody rocznik i niezłe wyposażenie.

+Quote Post
fish
post 13.01.2010, 7:32
Post #8

BMW

O jaki śliczny! Mitsubishi Galant oczywiście biggrin.gif Wygląda trochę jak ten samochód z filmu Taxi wink.gif
Ten drugi (Fiat Tempra) wygląda za elegancko jak dla mnie. Ja potrzebuję raczej czegoś luźniejszego.
Renault 19 wydaje mi się, że ma strasznie długi przód i to go niestety dyskwalifikuje (ale maruda jestem, nie? wink.gif )
Ten Fiat Brava myślę, że w ostateczności mógłby być, ale wolałabym inny kolor, te zielone jakoś nie przemawiają do mnie.
Kolejne ogłoszenie z otomoto - niestety nie działa sad.gif Ale skoro miało mnie na to nie stać, to może lepiej, że nie widziałam tongue.gif

Co myślicie o tym konkretnym autku: http://allegro.pl/show_item.php?item=882121364 ?

+Quote Post
smerfik
post 13.01.2010, 10:17
Post #9

BMW

Użytkownik nr: 29

No nie wiem, ten galant jest prawie pełnoletni, na budziku 246tys, o ile nie był kręcony, do tego piszesz, że planujesz założyć gaz, instalacja będzie pewnie kosztowała między 1,5 a 2 tys.
Ja bym chyba szukał czegoś max 15-letniego, czyli od 95 roku, może o galanta w tej cenie ciężko ale inne z propozycji są nawet osiągalne. Oczywiście obejrzenie go niewiele kosztuje, może ktoś o niego dbał.

+Quote Post
fish
post 15.01.2010, 7:49
Post #10

BMW

Hmm... a może ten: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11119687 ? Wprawdzie tu sprzedawca coś pisze o jego minusach, ale może byłabym w stanie to naprawić? Czy 1.000 czy 1.500 zł wystarczyłoby na pomalowanie tego pękniętego lakieru na masce, łożyska i nieszczelnego wydechu? I czy to prawda, co ten gość pisze o kołach, że niby są warte tyle co pół wystawionej ceny tego autka?
Myślicie, że śnieg został zostawiony celowo na aucie, żeby coś przykryć?

+Quote Post
ch3cooh
post 16.01.2010, 11:03
Post #11

Porsche

Użytkownik nr: 26

Ojj za wysokie progi... To jest dość bogata wersja, do tego 4x4, cena jest tak niska właśnie z powodu tego łożyska podpory wału. Ono jest wewnątrz silnika, jego wymiana to już prawie półremont, bo każdy mechanik jak już rozkręci pół silnika żeby się tam dostać, to zasugeruje jeszcze wymianę kilku innych zużytych elementów póki są na wierzchu. Naprawdę fajna wersja, ale wymaga wkładu ok 3tys. na dzień dobry.

+Quote Post
niedźwiadek
post 16.01.2010, 22:58
Post #12

Ford
**

Użytkownik nr: 43

To ja bym może Ci polecił Opla, bo Opel jest tani biggrin.gif Volkswagen czy Audi to samochody z wyższej półki i raczej może Cię nie być stać na naprawienie go gdyby się zepsuł.
Naprawa tej podpory wału to może być albo tania, albo droga sprawa, w zależności od tego, co sprzedawca przez to rozumie tongue.gif W najlepszym razie 300 zł, w najgorszym - 3000. Pomalowanie maski to podejrzewam, że nie mniej niż 400 zł.

A w Taxi był Peugeot 406 tongue.gif

+Quote Post
amanda8x
post 18.01.2010, 7:42
Post #13

Audi

Użytkownik nr: 30

Ten biały samochód to mi się W OGÓLE nie podoba. Weź sobie kup Tigrę, bo Tigra to jest NAJGENIALNIEJSZY samochód, jaki kiedykolwiek został wyprodukowany i zostanie wyprodukowany i lepszego NIE BĘDZIE na 100%!! Nie mam zielonego ani żadnego pojęcia ile taki kosztuje, ale NAPRAWDĘ WARTO! To weź sobie nawet gdzieśtam pożycz pieniądze i zainwestuj przynajmniej w PORZĄDNE auto!

+Quote Post
fish
post 19.01.2010, 7:44
Post #14

BMW

Niestety chwilowo temacik zawieszam sad.gif Okazało się, że mam niespodziewane wydatki i mój budżet na autko trochę się uszczuplił, a jak mam kupować samochód za marne grosze, to wolę w ogóle nie kupować, bo pewnie i tak by się popsuł za chwilę.
Może uda mi się odłożyć trochę więcej i wtedy kupię sobie faktycznie tego Mitsubishi Galanta, ale to wtedy jeszcze raz poproszę Was o opinie zanim się na coś konkretnego zdecyduję.

+Quote Post
Julita_
post 15.04.2010, 21:47
Post #15

Syrena
*

Użytkownik nr: 82

a moze golfik? http://moto.allegro.pl/item985388292_golf_iii_warto.html zerknij tutaj sobie.
A jeśli chodzi o kupowanie w zimie to są plusy i minusy, bo czasami sprzedawcy starają się coś ukryć, np. przykryją śniegiem itd. Plusem natomiast jest to, że możesz sprawdzić jak auto odpala w zimie... i czy wogołe odpala - to dużo znaczy;) Wiem, że każda pora roku ma swoje plus i minusy w kupowaniu auta. Np. w lecie jak słońce przyświeci to widać wszystkie rysy na aucie. Dobrze takie rzeczy wiedzieć, bo sprzedawcy robią różne sztuczki aby sprzedać autko.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

w ramach testu Chevrolet Camaro poddawany jest specjalnej próbie wodnej?

Ponad 27 200 litrów wody zrzucanych jest na samochód z siłą huraganu w tempie 3 400 litrów na minutę.

Test Jeep Compass Limited 2.2 CRD 4x4

Test Jeep Compass Limited 2.2 CRD 4x4

Marka Jeep kojarzy się wszystkim z pojazdami przeznaczonymi do jazdy w terenie. Model Compass posiada także zalety samochodu osobowego. Łączy w sobie wiele cech auta miejskiego i terenowego, funkcjonalność wnętrza z osiągami i właściwościami jezdnymi, ekonomię eksploatacji oraz cenę samochodu kompaktowego. Ten niewielki SUV to najmłodsze dziecko marki Jeep. Po raz pierwszy zaprezentowany został w styczniu 2006 na salonie samochodowym North American International Auto Show w Detroit.
Do tanga trzeba dwojga

Do tanga trzeba dwojga

Japończycy od dawna znani są ze swoich umiejętności jazdy w poślizgu. Oglądanie dwóch egzemplarzy Toyoty FT-86 w zsynchronizowanym driftcie przywodzi na myśl taniec. Mróz w Polsce nie odpuszcza dlatego w wielu miejscach łatwo można wpaść w poślizg..
Infiniti EX37 GT

Infiniti EX37 GT

2008
42.758 km
129.900 PLN
Audi A6 sedan (C6)

Audi A6 sedan (C6)

2009
84.134 km
114.900 PLN
Volvo S80 Kinetic

Volvo S80 Kinetic

2008
113.663 km
59.900 PLN

BMW 116i  - 3 door

BMW 116i - 3 door

2011
20 km
75.710 PLN
BMW X5 3,5d

BMW X5 3,5d

2009
113.000 km
179.000 PLN
Infiniti G37 GTX Premium

Infiniti G37 GTX Premium

2010
22.278 km
144.900 PLN

Infiniti M30d S Premium

Infiniti M30d S Premium

2010
20.200 km
221.400 PLN
Infiniti M30d GT Premium

Infiniti M30d GT Premium

2010
39.395 km
209.900 PLN
Infiniti FX37 S Limited Edition

Infiniti FX37 S Limited Edition

2009
49.532 km
198.900 PLN

Celnicy tajniacy będą łapać auta z importu

Celnicy tajniacy będą łapać auta z importu

Służba Celna domaga się prawa do zatrzymywania pojazdów, by ścigać niepłacących akcyzy czy innych podatków.Ministerstwo Finansów (MF) dąży do zwiększenia siły rażenia funkcjonariuszy celnych, by skuteczniej wykrywali nieprawidłowości przy rozliczaniu podatków od używanych samochodów sprowadzanych do Polski. Zamierza umożliwić zatrzymywanie i kontrolowanie pojazdów celnikom poruszającym się w nieoznakowanych samochodach, czyli z zaskoczenia.
Peugeot 508 2.2 HDi GT

Peugeot 508 2.2 HDi GT

W przeszło 200 lat od powstania marki Peugeot, sprawdzamy co oferuje limuzyna służąca oficjelom Parlamentu Europejskiego. 2 lata temu, w okrągły jubileusz istnienia firmy, Peugeot postawił sobie bardzo ambitne cele, mające zmienić oblicze marki ...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8.02.2012 - 8:15