Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Tanie radio a drogie radio
czerwonka
post 21.01.2010, 20:51
Post #1

Ford
**

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 41

Jaka jest różnica pomiędzy takim tanim, najtańszym używanym radiem a jakimś drogim, firmowym i nowoczesnym? Są jakieś super funkcje w nowych radiach, których stare nie mają? Wydaje mi się, że wydawanie ogromnej sumy na radio trochę nie ma sensu, bo moim zdaniem dobra jakość nie zależy od radia, tylko od głośników. Dlatego ja wolałabym kupić sobie naprawdę dobre głośniki, ale radio to byle jakie, byle tylko działało.
Go to the top of the page

+Quote Post
ch3cooh
post 22.01.2010, 14:11
Post #2

Porsche

Użytkownik nr: 26

Na pewno nie porównywałbym najtańszych chińskich radyjek do firmowych produkowanych przez renomowanych producentów. Tu różnica jest w jakości wykonania, trwałości sprzętu itp.. Nowoczesne radia mają teraz wejścia USB, więc można podłączyć pendriva lub mp3. Mogą się także łączyć przez bluetooth i działać jak zestaw głośnomówiący. Ja nie jestem aż takim melomanem żeby wybierać same najdroższe sprzęty, ale te najtańsze też omijam szerokim łukiem.

+Quote Post
fish
post 31.01.2010, 22:00
Post #3

BMW

Użytkownik nr: 40

Jest takie genialne powiedzenie: "Co tanie to drogie" smile.gif Kupisz sobie taką najtańszą bazarówę, to Ci się popsuje zaraz po kilku dniach i tylko będziesz miała problemy, bo to jeździć, wymieniać, prosić się o reklamację. Bez sensu. Najlepiej kupować z takiej średniej półki. Na takiej zazwyczaj jest dość spory wybór przeróżniastych radyjek wink.gif dlatego jeśli masz mniej pieniędzy - możesz wybrać tańszą wersję, a jeśli więcej - troszkę droższą. Warto się zastanowić, jakich funkcji potrzebujesz, bo zapłacić za coś powiedzmy 50zł więcej i nie korzystać, to jest strata kasy.

+Quote Post
smerfik
post 1.02.2010, 22:29
Post #4

BMW

Użytkownik nr: 29

Ja mam jeszcze lepszy sposób, kupiłem sobie kenwooda z najwyższej półki. Co z tego, że był na tej najwyższej półce gdzieś koło 2001 roku, ale był biggrin.gif
Może nie mam w nim najnowszych bajerów, wejścia mp3, piętnastu kolorów podświetleń, ale na czystość dźwięku nie mogę narzekać, a przecież po to jest radyjko żeby sobie grało i nie trzeszczało.

+Quote Post
elajla
post 23.04.2010, 22:45
Post #5

Ford
**

Użytkownik nr: 100

No ja myślę, że warto zainwestować i kupić już coś lepszego ze sprzętu muzycznego. W momencie sprzedaży samochodu wymontowujesz rado i już masz do nowego samochodu. W sumie nie wiem po co, jakieś specjalne bajery w radiu do samochodu. Ważne zeby odczytywało format mp3 i dobrze łapało fale radiowe.No i koniecznie musi wskazywać która godzina. Hmm to chyba na tyle udziwnien jakie zyczyłabym sobie w moim radiu samochodowym. Może jeszcze ewentualnie pokazywać wskaźnik głośności lub decybeli.

+Quote Post
kasia
post 29.04.2010, 18:21
Post #6

Syrena
*

Użytkownik nr: 86

Ja zawsze mówie, że biedny człowiek kupuje drogie rzeczy, bo go nie stać wydawać co chwilę kasiorki na nowe. Moim zdaniem tanie Dobra firma dba o to aby ich sprzę był solidny, tak by każdy był zadowolony. Te droższe rzeczy są jakościowo lepsze, trwalsze. Takie np. tanie radio może nie chwycić wszystkich stacji, może nie czytać wszystkich płyt, nie mieć wszystkich funkcji, tylko te podstawowe. Te droższe radia spokojnie można zareklamować i jest gwarancja, że jeśli coś się popsuje to dostaniemy naprawione i sprawne radio. TE radia z jarmarków czasami nie da rady naprawić, lub naprawa będzie kosztowała więcej niż radio.

+Quote Post
QRChuck
post 10.07.2010, 22:11
Post #7

Ford
**

Użytkownik nr: 133

radio radiem a głośniki i ich wzajemne funkcjonowanie z radiem...ja osobiście mam firsta i jest ok...w podrózy wystarcza a w mieście i tak słucham Trójki, więc wali mnie to czy tanie czy drogie...Nawet firmowe wystarczy - grać gra a nie będę miał takiego bólu jak ci co wydają kupę kasy na radio, które później w dziwnych okolicznościach przyrody znajduje się na bazarze za stówkę. Do słuchania muzyki to ja wole kupić sobie sprzęt grający do domu a nie używać samochodu do tego - zresztą czy czasami dźwięk silnika nie jest lepszy wink.gif ?

--------------------
co...nie podoba ci się jak prowadzę ;)?

+Quote Post
robertos
post 11.07.2010, 10:33
Post #8

Bentley

Użytkownik nr: 145

A to jeszcze można kupić w ogóle takie radio na kasety? Chyba odkąd weszły słynne utwory zapisane w mp3, to chyba to się stało po prostu niepraktyczne. Rozumiem, że jeśli ktoś kupi samochód z takim radiem, ale czy osobno jeszcze można takie zakupić? Sądzę, że nie ma co inwestować w super drogie, bo technika idzie tak naprzód, że za chwilę będą jeszcze lepsze modele. A te nasze kupione za rok za dwa, będą niewiele warte. A czy wypasione? To już zależy od oczekiwań właściciela.

+Quote Post
QRChuck
post 13.07.2010, 22:28
Post #9

Ford
**

Użytkownik nr: 133

i dlatego mam tanie radio...na trasę wystarczy,po mieście wystarczy a za 2 lata to najtańsze wyprodukuje lepsze radio bazujące na komponentach tych samych co marki światowe tylko, że z 2 letnim opożnieniem...i tak wszystko pochodzi z jednego kraju, więc nie ma co się spinać i szpanować, że się kupiło Sony za 700 złoty,kiedy jeździ się Cinquecento wink.gif

--------------------
co...nie podoba ci się jak prowadzę ;)?

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...
Renault Megane II - (nie)warte uwagi?

Renault Megane II - (nie)warte uwagi?

Chateau Lafite 1787 to z pewnością jedna z najdroższych butelek wina na świecie. Należący niegdyś do trzeciego prezydenta USA, Thomasa Jeffersona, trunek liczy sobie już ponad 200 lat , a mimo tego na aukcjach osiąga kwoty grubo przekraczające 100 tys. euro. I to pomimo faktu, że ponad 200-letnie wino dawno już straciło… przydatność do spożycia.
Wirtualna przyjemność z jazdy BMW

Wirtualna przyjemność z jazdy BMW

Autentyczna radość z jazdy BMW nie jest już zarezerwowana wyłącznie dla ich właścicieli. Nowa gra komputerowa Auto Club Revolution pozwala graczom zasiąść za kierownicą wiernie odwzorowanych modeli, takich jak BMW 1 M Coupé, BMW 135i, BMW M3 Coupe...
Volvo XC60 2,4d Kinetic

Volvo XC60 2,4d Kinetic

2009
66.862 km
109.900 PLN
Infiniti M37 S Premium

Infiniti M37 S Premium

2010
18.471 km
194.900 PLN
Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

2008
115.000 km
112.300 PLN

Infiniti EX30 D GT Premium

Infiniti EX30 D GT Premium

2010
37.526 km
176.900 PLN
Lexus  GS450 Hybryda

Lexus GS450 Hybryda

2008
110.875 km
124.900 PLN
Volvo S60 Automat

Volvo S60 Automat

2011
34.760 km
112.900 PLN

Porsche Cayenne S

Porsche Cayenne S

2007
119.930 km
134.900 PLN
Audi A8

Audi A8

2009
113.018 km
179.900 PLN
Volvo XC60 2,4d Automat

Volvo XC60 2,4d Automat

2009
81.444 km
122.900 PLN

Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Skoda Octavia to zdaniem wielu użytkowników idealne narzędzie pracy i doskonałe auto rodzinne - jest elegancka, bardzo przestronna i w większości wersji silnikowych wystarczająco dynamiczna. W stosunku do drugiej generacji modelu wprowadzonej...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.05.2012 - 5:58