Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Telewizja samochodowa
hubeliks
post 29.12.2009, 23:15
Post #1

Mazda
**

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 67

Nigdy nie podobała mi się idea oglądania telewizji w samochodzie podczas jazdy. Zdaje mi się, że to zbytnio mogłoby rozpraszać kierowcę. Mieliście kiedykolwiek doświadczenie z telewizją w czasie jazdy samochodem?
Pewna osoba kiedyś próbowała mnie (bezskutecznie :-) ) przekonać, że tego typu rozwiązanie jest dobre na długą drogę dla dzieci. Osobiście się z tym nie zgadzam, ponieważ sam jako młody człowiek jeździłem wyłącznie z zamkniętymi oczami, gdyż w przeciwnym razie robiło mi się niedobrze.

Go to the top of the page

+Quote Post
garfield
post 30.12.2009, 16:32
Post #2

Ford
**

Użytkownik nr: 45

Ale bajer. JA bym takie chciał. Od razu bym tam podpiął playstation. Albo jakiś fajny film zapuścił. Przecież każdy kierowca normalnie rozmawia z pasażerami. Czemu miałby mu przeszkadzać telewizor. Przecież to jest w zagłówku. Więc tylko słyszy. Widzieć nie musi. Chyba nawet nie powinien. Zawsze można też założyć słuchawki. Jak dla mnie to fajna rzecz na długie trasy. Lepsza niz gapienie się za okno.

+Quote Post
smerfik
post 31.12.2009, 13:03
Post #3

BMW

Użytkownik nr: 29

Z tego co widzę to identyczny ekranik jest również z przodu. Choć w takiej furze można pewnie puścić sobie film z tyłu, a np. navigację z przodu. W rejsowych autobusach wycieczkowych, też często są 2 lub 3 telewizory i odtwarzacz dvd, ale ten z przodu jest tak zamontowany, że kierowca nie ma szans na niego spojrzeć.

+Quote Post
fish
post 24.01.2010, 22:15
Post #4

BMW

Użytkownik nr: 40

Dokładnie - skoro kierowca rozmawia z pasażerami, to rozmowa bohaterów filmu czy serialu też nie powinna mu przeszkadzać. To nawet lepiej jak się coś dzieje w autku niż jak pasażerowie siedzą, gadają przez pierwszą godzinę czy 1,5, potem nastaje cisza, za kolejne 15 minut wszystkim powieki zaczynają ciążyć wink.gif za następne 10 minut głowy również biggrin.gif a potem to już wszyscy chrapią poza kierowcą, który jest bidulek pozostawiony sam sobie.

+Quote Post
smerfik
post 28.01.2010, 20:56
Post #5

BMW

Użytkownik nr: 29

Czasem jak jest ciekawy film to sam dźwięk też chyba może rozkojarzać. Bynajmniej ja czasami nie mogę się skupić jak leci coś fajnego w szkiełku leci, a ja akurat muszę się uczyć do kolosa. Z drugiej strony jak się człowiek uczy to nawet schnące skarpetki stają się interesujące tongue.gif
Jak się jedzie w długa podróż to zawsze można laptopa wziąć, ja nie widzę specjalnego sensu montowania ekranów na stałe.

+Quote Post
Pati
post 13.05.2010, 15:08
Post #6

Syrena
*

Użytkownik nr: 112

Moim zdaniem jest to świetna zprawa. Mój znajomy na zainstalowany telewizo w Vanie. Kiedyś jak musiał długo czekać na żone włączył sobie film i czas szybciej zleciał. Tylko potem akumulator mu sie rozładował, i to chyba była sprawka tej telewizji;)
Sama chciałabym mieć takie cacko w aucie, jednak podczas jazdy bałabym się oglądać. To jest dobry pomysł dla dzieci, można włączyć im bajki i spokojnie jechać nad morze.

+Quote Post
mariusz123
post 4.07.2010, 7:22
Post #7

Polonez
*

Użytkownik nr: 139

Świetna rzecz. Kuzyn ma i korzysta, sam bym też chciał, chociażby po to, jak Pati powyżej wspomniała, by włączyć milusińskim i mieć święty spokój w drodze nad morze. Z drugiej strony dość często potrafię się rozkojarzyć za kółkiem i nie wiem, czy takie rozwiązanie nie okazałoby się niebezpieczne. I wcale nie zgodzę się, że dzieci jeżdżą z zamkniętymi oczami, to dziwna rzecz - ja spotykałem się tylko z rozkrzyczaną bandą (na szczęście nie u siebie), którym taki telewizorek mógłby skutecznie zamknąć buźki.

+Quote Post
Automan
post 4.07.2010, 8:13
Post #8

Audi

Użytkownik nr: 137

Dla milusińskich tylko w zagłówku i to byłoby super. Ale z przodu to pomysł nie za dobry. Widziałem kiedyś u kolegi w mercedesie miał zainstalowany telewizorek prawie na przedniej szybie. On to oglądał tylko na postoju, ale znając naszych kierowców to oglądaliby nawet jadąc bez pasażerów. Jeżeli chcesz informacje, możesz włączyć sobie radyjko i po kłopocie. A tak co do poprzednich wypowiedzi to nawet rozmowa rozprasza kierowcę. Czasami trzeba trochę pomilczeć, bo jak rozmowa jest interesująca to można się nieźle zapomnieć. Miałem kilka takich momentów. A kiedy jeszcze masz długą trasę. Czasami jednak towarzystwo pasażerów pomaga, jak jesteś senny. Jeszcze lepiej jak mają prawo jazdy to mogą cię zmienić.

+Quote Post
Moniara_xD
post 4.07.2010, 13:01
Post #9

Syrena
*

Użytkownik nr: 129

Mąż mojej siostry ma bmw 740d. Ma dostęp do telewizji i internetu z poziomu monitora komputera pokładowego. Bajer jak bajer i nie wiem w czym on może przeszkadzać. Wiadomo przecież, że kierowca nie będzie oglądał w czasie jazdy, a oglądanie pasażerów będzie go rozpraszało, to po prostu wyłączy telewizor lub wyłączy głos. TV w samochodzie może się przydać natomiast podczas postojów.

+Quote Post
QRChuck
post 10.07.2010, 22:03
Post #10

Ford
**

Użytkownik nr: 133

Kolejna zabawka dla tych co nie potrafią rozmawiać w samochodzie i cieszyć sie podróżą. Kiedyś nie było takiej technologii jakoś nikomu się czas nie dłużył a teraz każdy, żeby być cool musi posiadać nawigację, ekrany lcd, 450 głośników plus radio za 1500 z mozliwoscia odtwarzania mp3 mp4...dobrze, że projektora cyfrowego nie zamontuje aby na postojach móc obejrzeć wspólnie jakiś film na parkingu ;(

--------------------
co...nie podoba ci się jak prowadzę ;)?

+Quote Post
robertos
post 11.07.2010, 10:38
Post #11

Bentley

Użytkownik nr: 145

Zgodzę się z niektórymi osobami, że taka telewizja może trochę rozproszyć kierowcę podczas jazdy. Bo rzeczywiście jak ma lecieć jakiś ciekawy film, to mimo wszystko odgłosy, dialogi wzbudzają ciekawość. Jednak tez są pozytywne strony takiego wynalazku. Jeśli ktoś ma dzieci i wybiera się w długa podróż. To by się nie nudziły zbytnio, można im puścić jakieś bajki czy inne programy. Ciekaw jestem czy do niego można podłączyć np playstation? Bo gry też mogą pomóc dzieciakom przetrwać wielogodzinną męczącą podróż.

+Quote Post
jadzia
post 11.07.2010, 11:00
Post #12

Syrena
*

Użytkownik nr: 147

Zastanawiałam się nad zakupem takiego telewizorka do siebie, z tego względu, że jak juz wspominałam, moje dzieciaki, to są moi stali pasażerowie. Ale pohamowało mnie to, że póki co świetnie sobie radzą bez tego urządzenia. A zdecydowanie wolę, jak sobie synek poczyta książkę niż będzie oglądał tv. Więc raczej jestem przeciwniczką takich wynalazków. Chyba, że chodziłoby o naprawdę bardzo długą podróż np za granicę. Choć mało prawdopodobne że wybrałabym się wtedy samochodem.

+Quote Post
YoungFreak
post 11.07.2010, 17:42
Post #13

Syrena
*

Użytkownik nr: 128

Nie zgodzę się z opinią, że to tylko zabawka, którą ludzie chcą podnieść swoją klasę czy się popisać. Może i nie są to rzeczy niezbędne, ale jeśli kogoś stać, to czemu nie? Nawigacja niepotrzebna? Masz nawigację, która prowadzi Cię niemal co do metra, a co za tym idzie nie błądzisz i nie tracisz na benzynie. Radio z mp3 niepotrzebne? Cóż, nie każdy lubi słuchać "śmiesznych" żartów prezenterów z eski czy innego radia.

+Quote Post
QRChuck
post 13.07.2010, 22:25
Post #14

Ford
**

Użytkownik nr: 133

ok...może trochę za mocno zareagowałem, ale zgadzam się z Jadzią jaki wybór jest bardziej racjonalny...nie jestem przeciwnikiem radia z mp3 i nawigacji bo to są urządzenia przydatne. ale montowanie telewizji w samochodzie. rodzice i tak już nie mają czasu aby z dziećmi pogadać, więc po co się męczyc i w trasie - synek sobie obejrzy po raz 15 transformers a córka na drugim monitorze Hannah Montana a pozniej zagrają w Playstation 3 w Mortal Kombat. tylko nie dziwny sie pozniej, że dzieci nie lubią czytać i nie umieją skoro zawsze wszytko maja podane na tacy i nie zmusza się ich do myślenia - w ten sposób stwarzamy inwalidów umysłowych.

--------------------
co...nie podoba ci się jak prowadzę ;)?

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

jakie są różnice między leasingiem operacyjnym i finansowym ?

sprawdź kiedy raty leasingowe stanowią koszt uzyskania przychodu...

Renault Megane II - (nie)warte uwagi?

Renault Megane II - (nie)warte uwagi?

Chateau Lafite 1787 to z pewnością jedna z najdroższych butelek wina na świecie. Należący niegdyś do trzeciego prezydenta USA, Thomasa Jeffersona, trunek liczy sobie już ponad 200 lat , a mimo tego na aukcjach osiąga kwoty grubo przekraczające 100 tys. euro. I to pomimo faktu, że ponad 200-letnie wino dawno już straciło… przydatność do spożycia.
Wirtualna przyjemność z jazdy BMW

Wirtualna przyjemność z jazdy BMW

Autentyczna radość z jazdy BMW nie jest już zarezerwowana wyłącznie dla ich właścicieli. Nowa gra komputerowa Auto Club Revolution pozwala graczom zasiąść za kierownicą wiernie odwzorowanych modeli, takich jak BMW 1 M Coupé, BMW 135i, BMW M3 Coupe...
Volvo XC60 2,4d Kinetic

Volvo XC60 2,4d Kinetic

2009
66.862 km
109.900 PLN
Infiniti M37 S Premium

Infiniti M37 S Premium

2010
18.471 km
194.900 PLN
Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

Audi A6 Quattro Avant 3,0 TDI

2008
115.000 km
112.300 PLN

Infiniti EX30 D GT Premium

Infiniti EX30 D GT Premium

2010
37.526 km
176.900 PLN
Lexus  GS450 Hybryda

Lexus GS450 Hybryda

2008
110.875 km
124.900 PLN
Volvo S60 Automat

Volvo S60 Automat

2011
34.760 km
112.900 PLN

Porsche Cayenne S

Porsche Cayenne S

2007
119.930 km
134.900 PLN
Audi A8

Audi A8

2009
113.018 km
179.900 PLN
Volvo XC60 2,4d Automat

Volvo XC60 2,4d Automat

2009
81.444 km
122.900 PLN

Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Zza kierownicy - Skoda Octavia 2,0 TDI CR

Skoda Octavia to zdaniem wielu użytkowników idealne narzędzie pracy i doskonałe auto rodzinne - jest elegancka, bardzo przestronna i w większości wersji silnikowych wystarczająco dynamiczna. W stosunku do drugiej generacji modelu wprowadzonej...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.05.2012 - 6:03