Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> UWAGA na PODRÓBKI!
amanda8x
post 13.12.2009, 22:54
Post #1

Audi

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 30

No normalnie nie mogę.... Co za BEZCZELE!! Weźcie sobie wyobraźcie, że te Chińczyki (bo nie podejrzewam żadnego innego narodu o tak niskie poczucie humoru...) to już podrabiają NAWET SAMOCHODY!! Po prostu Ż.A.L.!!! Widziałam ostatnio Opla Tigrę. Ale kurde jak podeszłam bliżej TO CO?? - okazało się, że to nie żaden OPEL! To jakieś VALXALL czy jakieś inne takie dziwne, co to w nazwie do niczego zupełnie nie jest podobne! UWAŻAJCIE, co kupujecie, bo ktoś wam może niezły kit wcisnąć, że to oryginał, a sprzeda wam PODRÓBKĘ!!
Go to the top of the page

+Quote Post
striker
post 14.12.2009, 16:58
Post #2

Ford
**

Użytkownik nr: 44

laugh.gif No dobra, pozbieralem sie z podlogi, to moge ci teraz odpowiedziec.

Tak wiec: Opla produkuje firma General Motors (GM). Ta sama firma wykupila kiedys brytyjska fabryke Vauxhall (nie Valxall czy cos innego co ty tam jeszcze wymyslisz). Zaczeli tam produkowac swoje samochody marki Opel.
Jako ze Anglicy byli przyzwyczajeni do swojej marki, to ktos tam w koncernie podjal decyzje, ze lepiej bedzie sie sprzedawac pod rodzima marka niz pod obco brzmiaca marka Opel. Tak wiec nie sa to zadne podrobki. Samochody roznia sie tylko znaczkiem i tym, ze maja kierownice po prawej stronie. Wiekszosc czesci z Vauxhalla pasuje spokojnie do Opla, moze nawet w twoim sa jakies takie czesci i nawet o tym nie wiesz.

+Quote Post
mickey
post 19.12.2009, 17:05
Post #3

Fiat
**

Użytkownik nr: 50

Koleżanko, ty to chyba nie za dużo się znasz na samochodach, zgadza się? A prubowałaś czasem poszukać czegoś w internecie? Jak sobie włączysz wyszukiwarke to możesz znaleźć dużo rzeczy i dużo odpowiedzi na rużne pytania. I wtedy byś nie pisała takich bzdur jak tutaj. Ale ogólnie podziwiam za pomysłowość bo ja to bym nigdy nie wpadł na to że ktoś może podrabiać samochody. Gratuluję.

+Quote Post
wiel26
post 19.12.2009, 20:45
Post #4

Mercedes

Użytkownik nr: 31

Z tą podróbką to faktycznie nie trafione, ale pewnie Amanda ma inne ukryte talenty więc na motoryzacji się znać nie musi.
Coraz więcej tych vauxhalli jeździ po naszych drogach, ludzie przerabiają angliki na LHD za pomocą części do opla. One podobno są strasznie tanie w Anglii, ale mają też nieco gorszą opinię niż opel. Trochę to dziwne, bo gdzieś kiedyś czytałem, że opel w Gliwicach produkuje części (a może i całe samochody) również na rynek angielski.

+Quote Post
Julita_
post 15.04.2010, 21:52
Post #5

Syrena
*

Użytkownik nr: 82

A ja jestem po stronie Amandy;) tzn przyznaje się, że ja też tego nie wiedziałam. Chyba taki nasz urok, my kobietki wiemy dużo na inne tematy. A te tematy dotyczące aut, to nas aż tak nie interesują. Wystarczy, że wiemy conieco o naszym aucie.
a to forum jest chyba od tego, aby nasze wątpliwości napiać i uzyskac odpowiedź, która nas zadowoli:D Więc amanda pisz więcej rzeczy, nie wstydź się i nie słuchaj tych facetów:P Oni za to nie wiedzą nic o gotowaniu:P

+Quote Post
miśka
post 13.08.2010, 18:40
Post #6

Ferrari

Użytkownik nr: 148

Oczywiście że można było tego nie wiedzieć, sama też nie wiedziałam więc takie nabijanie się jest trochę nie fer. Wystarczyło napisać że to jest Opel produkowany w Wielkiej Brytanii ze zmienioną nazwą. Nie każdy musi być od razu znawcą motoryzacji a chyba po to jest to forum by poszerzać swoje motoryzacyjne horyzonty. Dlatego Panowie miejcie trochę wyrozumiałości dla Pań i podczas dyskusji na forum i podczas podróży miejskimi i wiejskimi drogami że o autostradach nie wspomnę smile.gif.

+Quote Post
Tomuś
post 12.02.2011, 20:27
Post #7

Ferrari

Użytkownik nr: 160

Cóż nie pochwalam nabijania się z kogokolwiek, po to jest właśnie to forum by ludzie którzy nie znają wszystkich zawiłości rynku motoryzacyjnego mogli poszerzyć swoje wiadomości. W każdym bądź razie Pani zapewne na zawsze zapamięta markę Vauxhall. Z drugiej strony myślę że Opel czy żadna z liczących się firm motoryzacyjnych nie pozwoliła by klonować swoich samochodów, raz dwa skończyło by się to szeregiem pozwów i tak dalej. Więc spokojnie Chińczycy nie podrabiają samochodów,... jeszcze smile.gif.

+Quote Post
adam85
post 13.02.2011, 9:24
Post #8

Audi

Użytkownik nr: 264

A kto ich tam wie? wink.gif Może gdzies powstają Made in China wink.gif
Nie przejmujecie się Panie na pewno tez znaleźliby się faceci, którzy o tym nie wiedzią wink.gif Ale dobrze, że mamy speców na tym forum (w tym moja skromną osobę) smile.gif

+Quote Post
shadow493
post 14.02.2011, 22:47
Post #9

Polonez
*

Użytkownik nr: 295

Sam do niedawna nie wiedziałem ,że w UK Vauxhall'em nazywano Opla, ale polecam sprawdzić informacje przed oskarżeniami wysuwanymi na forum smile.gif

+Quote Post
adam85
post 4.03.2011, 13:21
Post #10

Audi

Użytkownik nr: 264

Znalazłem ciekawy artykuł na ten temat:

http://moto.wp.pl/kat,106636,title,Krotka-...ml?ticaid=1be2e

Samochody na zdjęciach prezentują się ładnie smile.gif

+Quote Post
Adamek31
post 14.11.2011, 17:12
Post #11

Mazda
**

Użytkownik nr: 710

Naród chiński wiele rzeczy ciekawych produkuje w jakości pozostających wiele do życzenia . Choć przyznaję że akurat niektóre nie są złe. Ale żeby podrabiali samochody hahaha. To prawda że marka opla w Angli pozostaje pod nazwa Vauxhall , bo Anglicy to bardzo specyficzny naród, który ma swoje widzimisie. I jak producent chce wejść na ich rynek i sprzedawać tam swój towar to musi wziąć pod uwagę to widzimisie. Ale te samochody to są na licencji opla.

+Quote Post
maciekR
post 21.11.2011, 12:11
Post #12

Trabant
*

Użytkownik nr: 750

Hahah ale żem się uśmiał. To się troszkę autor wygłupił i okazał swoją bardzo małą wiedzę na temat aut.

Nic więcej nie trzeba dodawać do tematu, wszystko zostało napisane wcześniej:)

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

niewidomi testując na torze samochody osiagali 120 km/h?

Zobacz jak sobie radzili w nowej roli.

Test Jeep Compass Limited 2.2 CRD 4x4

Test Jeep Compass Limited 2.2 CRD 4x4

Marka Jeep kojarzy się wszystkim z pojazdami przeznaczonymi do jazdy w terenie. Model Compass posiada także zalety samochodu osobowego. Łączy w sobie wiele cech auta miejskiego i terenowego, funkcjonalność wnętrza z osiągami i właściwościami jezdnymi, ekonomię eksploatacji oraz cenę samochodu kompaktowego. Ten niewielki SUV to najmłodsze dziecko marki Jeep. Po raz pierwszy zaprezentowany został w styczniu 2006 na salonie samochodowym North American International Auto Show w Detroit.
Do tanga trzeba dwojga

Do tanga trzeba dwojga

Japończycy od dawna znani są ze swoich umiejętności jazdy w poślizgu. Oglądanie dwóch egzemplarzy Toyoty FT-86 w zsynchronizowanym driftcie przywodzi na myśl taniec. Mróz w Polsce nie odpuszcza dlatego w wielu miejscach łatwo można wpaść w poślizg..
Infiniti EX37 GT

Infiniti EX37 GT

2008
42.758 km
129.900 PLN
Audi A6 sedan (C6)

Audi A6 sedan (C6)

2009
84.134 km
114.900 PLN
Volvo S80 Kinetic

Volvo S80 Kinetic

2008
113.663 km
59.900 PLN

BMW 116i  - 3 door

BMW 116i - 3 door

2011
20 km
75.710 PLN
BMW X5 3,5d

BMW X5 3,5d

2009
113.000 km
179.000 PLN
Infiniti G37 GTX Premium

Infiniti G37 GTX Premium

2010
22.278 km
144.900 PLN

Infiniti M30d S Premium

Infiniti M30d S Premium

2010
20.200 km
221.400 PLN
Infiniti M30d GT Premium

Infiniti M30d GT Premium

2010
39.395 km
209.900 PLN
Infiniti FX37 S Limited Edition

Infiniti FX37 S Limited Edition

2009
49.532 km
198.900 PLN

Celnicy tajniacy będą łapać auta z importu

Celnicy tajniacy będą łapać auta z importu

Służba Celna domaga się prawa do zatrzymywania pojazdów, by ścigać niepłacących akcyzy czy innych podatków.Ministerstwo Finansów (MF) dąży do zwiększenia siły rażenia funkcjonariuszy celnych, by skuteczniej wykrywali nieprawidłowości przy rozliczaniu podatków od używanych samochodów sprowadzanych do Polski. Zamierza umożliwić zatrzymywanie i kontrolowanie pojazdów celnikom poruszającym się w nieoznakowanych samochodach, czyli z zaskoczenia.
Peugeot 508 2.2 HDi GT

Peugeot 508 2.2 HDi GT

W przeszło 200 lat od powstania marki Peugeot, sprawdzamy co oferuje limuzyna służąca oficjelom Parlamentu Europejskiego. 2 lata temu, w okrągły jubileusz istnienia firmy, Peugeot postawił sobie bardzo ambitne cele, mające zmienić oblicze marki ...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8.02.2012 - 7:46