Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Zwykły-niezwykły Golf
hubeliks
post 4.01.2010, 19:06
Post #1

Mazda
**

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 67

Pochwalę Wam się, czym jeżdżę. Już od ponad 2 lat mam ten oto model:

Załączony plik  Golfik.jpg ( 23.84K ) Suma pobrań: 8

To Golf 3, jak widzicie w wersji kombi, więc nietypowy smile.gif Przynajmniej nie przypomina takich typowych Golfów, które jeżdżą po drogach. Samochód nie jest najnowszych lotów, bo ma już ponad 11 lat (jest z 1998 roku), ale wciąż dobrze służy. Ma trochę spory przebieg, bo już ponad 180.000 tysięcy, ale mam ogromną nadzieję, że poprzedni właściciele o niego dbali i jeszcze nim pojeżdżę.
Go to the top of the page

+Quote Post
smerfik
post 6.01.2010, 17:45
Post #2

BMW

Użytkownik nr: 29

Jak nie lubię "Shmelzwagenów Swetrów", tak kombi jest jeszcze do przyjęcia. tongue.gif
Niestety tak samo jak bmw marka ta została zmonopolizowana przez łysych panów w sportowych strojach smile.gif
Co tam masz pod maską, benzyniaka z elpegie czy dieselka? Znajomy rok temu kupił podobnego, nawet w tym samym kolorze i był z niego zadowolony, bynajmniej zaraz po zakupie, nie wiem jak teraz.

+Quote Post
fish
post 6.01.2010, 22:10
Post #3

BMW

Użytkownik nr: 40

Ho, ho, kombi wygląda całkiem inaczej niż zwyczajny Golfik. Bardzo bardzo ładny smile.gif Troszkę podobny jakby do Skody Felicji? (a może tylko mi się zdaje? tongue.gif) Fajnie, że srebrny, bo takich akurat zbyt wiele nie widziałam, raczej po drogach jeżdżą ciemne wersje.
Nic się nie przejmuj, że ma 11 lat - jeszcze daleko mu do osiągnięcia dojrzałości wink.gif Nie każdego stać od razu na nowe, czy kilkuletnie autko. Ważne, żeby w miarę się nie psuło i dobrze się prezentowało, a w metryczkę i tak niewielu zagląda biggrin.gif

+Quote Post
wiel26
post 7.01.2010, 19:24
Post #4

Mercedes

Użytkownik nr: 31

Ciekawe że VW produkuje taki małe kombiki. Jak golf zaparkuje obok kombi ze stajni np volvo, hondy lub fiata to od razu widać że jest o ok o.5 metra krótszy.

+Quote Post
hubeliks
post 10.01.2010, 23:11
Post #5

Mazda
**

Użytkownik nr: 67

Smerfik, muszę tu nadmienić, że takie same samochody jak mój, lecz w innym kolorze, niestety ogromnie tracą na wyglądzie. Miałem przyjemność mijać takiego wczoraj w drodze do domu, autko było zielone i jak mój mi się podoba, tak tamtego nawet za dopłatą nie zamieniłbym ze swoim.
Moje autko przez długi czas jeździło na benzynie, aż w końcu finansowo niestety troszkę mnie przycisnęło i od niedawna tankuję za połowę ceny :-)

+Quote Post
niedźwiadek
post 16.01.2010, 23:14
Post #6

Ford
**

Użytkownik nr: 43

Jak każdy Volkswagen tak i ten pewnie jest dość udany. Wiadomo, że jak się kupuje takie auto, to się na nim nie straci. One się cały czas trzymają w cenie, chociaż może nie do końca są ładne (zależy co kto myśli) i w sumie to się psują i jeżdżą na opinii bardziej niż na swojej jakości tongue.gif Zresztą podobnie jest z Audi. Jak się trafi na dobry egzemplarz to jest bomba, jak nie - lipa.

+Quote Post
Formułka
post 11.06.2010, 18:30
Post #7

Syrena
*

Użytkownik nr: 119

Jak dla mnie te samochody powinny już wyginąć....wybacz moją szczerość, ale uważam, że czas na te samochody już się skończył. Są to "sztywne" auta, które nie mają wyglądu, ani klasy. Takie aut nie ma klimatu, dla mnie to taki karton do którego się wsiada i jedzie - zero jakiegoś uczucia....Dla mnie auto powinno mieć duszę, do takiego auda wsiadamy z chęcią....

+Quote Post
YoungFreak
post 11.06.2010, 19:15
Post #8

Syrena
*

Użytkownik nr: 128

CYTAT(smerfik @ 6.01.2010, 17:45) *
Niestety tak samo jak bmw marka ta została zmonopolizowana przez łysych panów w sportowych strojach smile.gif

To, że stare BMW czy golfy kojarzy się z "dresami", to nie znaczy, że posiadanie aut tego typu jest jakimkolwiek powodem do wstydu czy czegoś takiego. Wręcz przeciwnie - posiadanie nowego golfika czy BMW jest według mnie powodem do dumy.

Żeby nie rozmywać tematu - golfik trójka, jak golfik trójka, tyle że kombi, a co za tym idzie rzadko spotykany smile.gif I nie zgodzę się z Formułką, że jest to typowy "karton". Określenie to pasuje mi bardziej do starych kombic od volvo lub rodzinnym autom spotykanym w starych amerykańskich filmach. Auto ma odpowiadać przede wszystkim właścicielowi i osobom, które z tego auta korzystają. Opinia postronnych użytkowników jest na szczęście sprawą drugorzędną.

+Quote Post
omnibuska
post 13.06.2010, 17:51
Post #9

Ford
**

Użytkownik nr: 91

Faktycznie, istnieje mało fajny stereotyp, że sportowymi samochodami ( w szczególności właśnie Golf) jeżdżą małolaty, wygolone na zero, pomarańczowe od solarium, w dresie i ze złotym łańcuchem na szyi. No cóż, troszkę krzywdzące są te pomówienia, ale cóż zrobić. A mnie się auto strasznie podoba. W końcu jest sportowe i młodzieżowe smile.gif

+Quote Post
sandan
post 29.06.2010, 13:14
Post #10

Audi

Użytkownik nr: 134

Zgadzam się z niektórymi przedmówcami, że do przyjęcia jest kombi , a nie sam golf. Nie wiem dlaczego, ale jestem tego przekonania, że nigdy nie kupie golfa. Nigdy nie mów nigdy!!! Jakbym miał okazje zakupu po naprawdę atrakcyjnej cenie VW Golfa ale tylko kombika to chyba bym go kupił. Ale niestety prawda jest taka, że takiej okazji nie będzie. W Polsce te samochody mają strasznie wygórowane ceny, też nie wiadomo dlaczego. To ich starszy i większy brat VW Passat, a jestem jego zwolennikiem, już jest bardziej atrakcyjny cenowo. Do tego VW Passat to samochód wygodniejszy (jeszcze lepiej niż kombi), posiada lepszy silnik. Nie ma dwóch zdań, że Passat to auto zdecydowanie lepsze niż Golf. Ale Golf w Polsce cieszy się wielką popularnością, więc może i dlatego właściciele tych aut trzymają ceny. Porównując na przykład z rynkiem irlandzkim auta używane w Polsce są od półtora do dwukrotnie droższe. widać nadal, że auto w Polsce jest nadal luksusem, co nie dobrze świadczy o naszym poziomie życia.

+Quote Post
monalisa
post 5.07.2010, 12:04
Post #11

Audi

Użytkownik nr: 146

Golfy mi się podobają, ale czy dla kobiety mającej co dopiero zdobyte prawo jazdy to odpowiedni samochód? Na pewno jeździliście tym samochodem, więc proszę o radę!!! Czy dobrze się prowadzi ten samochód? Jak jest z eksploatacją: tania czy droga? Kombi na razie nie potrzebuję, ale wydaje mi się, że zbytnio nie różni się wielkością od normalnego Golfa. Może jednak to samochód nie dla kobiety? Co polecacie? Co raz bardziej rozglądam się za samochodem. Myślę, że uda mi się go kupić jeszcze w te lato. Niestety jestem niezdecydowana i mam ograniczenie finansowe!!! Może ktoś mi w doborze samochodu doradzi!!!

+Quote Post
robert86
post 7.07.2010, 12:16
Post #12

Trabant
*

Użytkownik nr: 154

monalisa ciężko uogulniać czy samochód dobry dla kobiety czy nie. Powiem tak jak kupowalem auto kilka miesiecy temu to jezdzilem na probe Golfem z 1998 roku i niiestety wraznia nie byly pozytywne, nie podobala mi sie skrzynia biegów. Biegi wchodzily tak ze nie bylo tego czuc. Kumpel z pracy tez ma Golfa z 1993 roku i caly czas mu sie psuje. Sam kupilem Renault Clio II i jestem zadowolony i to autko moge Ci jak najbardziej polecic

--------------------
Akcja społeczna ilemogewypic.pl

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Kupujesz używane auto?Sprawdź
Czy wiesz, że...

Latem 2011 Ford Fiesta świętował dwa historyczne wydarzenia...

Czy wiesz jakie to były powody do świetowania?

Test Jeep Compass Limited 2.2 CRD 4x4

Test Jeep Compass Limited 2.2 CRD 4x4

Marka Jeep kojarzy się wszystkim z pojazdami przeznaczonymi do jazdy w terenie. Model Compass posiada także zalety samochodu osobowego. Łączy w sobie wiele cech auta miejskiego i terenowego, funkcjonalność wnętrza z osiągami i właściwościami jezdnymi, ekonomię eksploatacji oraz cenę samochodu kompaktowego. Ten niewielki SUV to najmłodsze dziecko marki Jeep. Po raz pierwszy zaprezentowany został w styczniu 2006 na salonie samochodowym North American International Auto Show w Detroit.
Do tanga trzeba dwojga

Do tanga trzeba dwojga

Japończycy od dawna znani są ze swoich umiejętności jazdy w poślizgu. Oglądanie dwóch egzemplarzy Toyoty FT-86 w zsynchronizowanym driftcie przywodzi na myśl taniec. Mróz w Polsce nie odpuszcza dlatego w wielu miejscach łatwo można wpaść w poślizg..
Infiniti EX37 GT

Infiniti EX37 GT

2008
42.758 km
129.900 PLN
Audi A6 sedan (C6)

Audi A6 sedan (C6)

2009
84.134 km
114.900 PLN
Volvo S80 Kinetic

Volvo S80 Kinetic

2008
113.663 km
59.900 PLN

BMW 116i  - 3 door

BMW 116i - 3 door

2011
20 km
75.710 PLN
BMW X5 3,5d

BMW X5 3,5d

2009
113.000 km
179.000 PLN
Infiniti G37 GTX Premium

Infiniti G37 GTX Premium

2010
22.278 km
144.900 PLN

Infiniti M30d S Premium

Infiniti M30d S Premium

2010
20.200 km
221.400 PLN
Infiniti M30d GT Premium

Infiniti M30d GT Premium

2010
39.395 km
209.900 PLN
Infiniti FX37 S Limited Edition

Infiniti FX37 S Limited Edition

2009
49.532 km
198.900 PLN

Celnicy tajniacy będą łapać auta z importu

Celnicy tajniacy będą łapać auta z importu

Służba Celna domaga się prawa do zatrzymywania pojazdów, by ścigać niepłacących akcyzy czy innych podatków.Ministerstwo Finansów (MF) dąży do zwiększenia siły rażenia funkcjonariuszy celnych, by skuteczniej wykrywali nieprawidłowości przy rozliczaniu podatków od używanych samochodów sprowadzanych do Polski. Zamierza umożliwić zatrzymywanie i kontrolowanie pojazdów celnikom poruszającym się w nieoznakowanych samochodach, czyli z zaskoczenia.
Peugeot 508 2.2 HDi GT

Peugeot 508 2.2 HDi GT

W przeszło 200 lat od powstania marki Peugeot, sprawdzamy co oferuje limuzyna służąca oficjelom Parlamentu Europejskiego. 2 lata temu, w okrągły jubileusz istnienia firmy, Peugeot postawił sobie bardzo ambitne cele, mające zmienić oblicze marki ...

RSS
Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8.02.2012 - 8:22