Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Schummi wraca!
fish
post 27.12.2009, 15:12
Post #1

Bentley

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 40

Pomiędzy pieczeniem ciasta a przygotowywaniem świątecznego karpia wink.gif obiło mi się o uszy, że Schumacher wraca na tor. Też słyszeliście? Myślicie, że to dobry pomysł? Zdania są podzielone z tego co zauważyłam, ale ogólnie chyba wszyscy są nastawieni na plus (łącznie z konkurentami wink.gif którzy na pewno chętnie zmierzą się z legendą Formuły 1).
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Bo ja go podziwiam za odwagę smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
striker
post 28.12.2009, 15:27
Post #2

Mazda
**

Użytkownik nr: 44

Mi sie wydaje ze to chwyt czysto marketingowy. Pokaze sie kilka razy w telewizji, zarobi kupe kasy na raklamach i znow usunie sie w cien. Kierownaie formula to wysoka temperatura, odwodnienie organizmu, stres i przede wszystkim blyskawiczne reakcje. Schumacher ma juz swoje lata i pewnie refleks juz nie ten, wydaje mi sie ze nie ma szans z mlodszymi zawodnikami.

+Quote Post
fish
post 6.01.2010, 22:31
Post #3

Bentley

Użytkownik nr: 40

Ja Ci gwarantuję, że on sobie zdaje z tego sprawę. I właśnie za to go podziwiam, bo Schumacher zna swoje słabe strony względem rywali, ale mimo to ma nadzieję, że pokona je dzięki doświadczeniu.

Pewnie masz rację, że pojeździ chwilę i sobie odpuści, ale i tak pomyśl, jakie to będzie wyróżnienie dla niektórych młodych kierowców, że będą mogli powiedzieć: Rywalizowałem z Schumacherem.

+Quote Post
niedźwiadek
post 20.01.2010, 7:45
Post #4

Mazda
**

Użytkownik nr: 43

Eee no, koleś nie ma szans. Co z tego, że może i był championem kiedyś, skoro minęło parę latek? To tak jak z piłkarzami. Z jakiegoś powodu ich kariera trwa do któregoś roku życia i koniec. Nawet jakby się człowiek niemiłosiernie starał, to i tak nie wypracuje takich rzeczy jak refleks albo wzrok. To się pogarsza i jak się ma więcej lat to nic się nie poradzi, trzeba się przyznać do starszego wieku i robić to, co można, a nie pchać się gdzie nie trzeba.

+Quote Post
damian050510
post 15.04.2010, 18:56
Post #5

Syrena
*

Użytkownik nr: 92

Moim zdaniem nie powinien wracać w ogóle.
Odszedł z Formuły 1 w chwale, uważany za najlepszego kierowcę F1 na świecie i taka opinia by o nim pozostała do końca życia. Jest przecież ustawiony, bo zarobił kupę kasy więc po co wrócił?
Myślę, że poprosił go team, żeby podnieść prestiż teamu. I zgadzam się, że był to chwyt marketingowy, żeby przyciągnąć fanów przed telewizor i na stadion:) zgadza się ktoś ze mną, że nie powinien wracać?
Bo teraz, że powiem kolokwialnie: daje pupy na torze:)

+Quote Post
kasia
post 17.04.2010, 21:11
Post #6

Syrena
*

Użytkownik nr: 86

Myślę podobnie jak damian. Jego powrót jest nie potrzebny. Odszedł w dobrym momencie, stał się numer jeden w Formule 1, wszyscy go pamiętają i znają. Teraz nagle wraca...ten kto odchodzi nie powinien już wracać. Tym bardziej, że rozgłosił to wszystko mediom. Myślę, że to raczej chwyt marketingowy, raczej już teraz nie będzie nr jeden, ale i tak na pewno zarobi kupe kasy. A podejżewam,że teraz na tym mu najbardziej zależy...

+Quote Post
martyna90
post 18.04.2010, 9:27
Post #7

Syrena
*

Użytkownik nr: 96

Jestem takiegi zdanie co Damian i Kasia. Zawsze oglądam wyścigi Formuły 1 i gdy jeszcze nasz Robert nie startował zawsze kibicowałam Schumacherowi. Odzsedł w chwale, był numerem 1 na świecie, a teraz przyszedł moim zdaniem tylko dla kasy... Tylko nie rozumiem po co skoro w latach, w których był najlepszy na świecie zarobił miliony. Ale widać bogatym zawsze za mało. Moim zdaniem źle zrobił że wrócił, bo wielu jego fanów po prostu przestanie go lubić i mu kibicować. Zgadza się ktoś ze mną?

+Quote Post
motomaniak17
post 18.04.2010, 21:29
Post #8

Syrena
*

Użytkownik nr: 85

Oczywiście że Schumi straci na tym i to sporo przecież widać jak odstaje od czolówki młodych, po prostu popełnił błąd którego bedzie potem długo żałował, ale niektórzy najpierw robia później myslą, zawsze mu było mało kasy że go nie bedą lubić to mało powiedziane i zgodze się z tym że mu kasa uderzyła bo cóż innego, po prostu przekombinował staruszek;) i tyle. Brawo dla Roberta za GP Chin!!!!

--------------------
Motomaniak :D

+Quote Post
kubo
post 18.04.2010, 21:32
Post #9

Trabant
*

Użytkownik nr: 98

No na pewno część fanów odejddzie, bo trochę spaliłtongue.gif Zresztą to już nie będzie to samo co kiedyś widać, że mu nie idzie coś bo jest dopiero 10 w klasyfikacji więc kicha. Ale zawsze niemcy mu będą kibicoać a resztę kibiców to już stracił. Pewnie, że dla kasy robi a czego się nie robi dla kasy wtym świecie. Taki juz jest i póki pieniądz rządzi nie będzie dobrze. Myślę, że teraz byli fani schumachera kibicują kubicy. W końcu jest komu. No ale dzisiaj to sędziowie dali trochę z tym safety care'm. Przez to stracił pozycje nasz zawodnik.

+Quote Post
damian050510
post 19.04.2010, 18:35
Post #10

Syrena
*

Użytkownik nr: 92

Gdybym ja był prezesem F1 to wprowadziłbym wiele zmian, myślę że na lepsze. Po pierwsze nie byłoby tak, że każdy team w tajemnicy konstruuje swój samochód. Ustalił bym, że każdy team ma mieć samochód o tych samych parametrach, żeby szanse były równe. Wtedy liczyły by się umiejętności kierowcy. Bo przyznajcie, że jeśli ktos jest w ferrari czy mclarenie to jest praktycznie skazany na bycie w tej pierwszej 8... Moim zdaniem wszyscy powinni jeździć tym samym. Dobrą zmianę wprowadzili w związku z zakazem tankowania i wszyscy wyjeżdzają na tych samych warunkach. Ta zmian bardzo mi się podoba. A co wy o tym myślicie?smile.gif

+Quote Post
motomaniak1
post 22.04.2010, 7:12
Post #11

Trabant
*

Użytkownik nr: 102

Ja sie z Tobą zgadzam. To jest niesprawiedliwe że jedni mają lepszy bolid a inni gorszy. Kto jest w lepszym teamie ma większe szanse na zwycięstwo. Tak samo jak nasz Robert się przeniósł do Renault i od razu ma lepsze wyniki. A ztym tankowaniem to naprawdę trzeba pochwalić. Wreszcie wszyscy wyjeżdżają mając taką samą ciężkośc bolidu i szanse na starcie są równiejsze przez co rywalizacja jest większa i widowisko tez. Mam nadzieję ze w następnym sezonie również wprowadzą jakieś zmiany na lepsze:)

+Quote Post
mariusz123
post 20.07.2010, 13:06
Post #12

Polonez
*

Użytkownik nr: 139

Nie zgodzę się, że Schumacher nie miałby szans - aczkolwiek refleks już nie ten. Chociaż nie odszedł znowu tak dawno, żeby go całkowicie przekreślić, posiada spore doświadczenie i zna na pewno się na tej działce nie gorzej niż większość młodych. Tak czy inaczej - moim zdaniem przyszedł dla kasy i reklamy, nic więcej. Wyjeździł swoje, a w marzenia o powrocie do ulubionego zajęcia nie uwierzę.

+Quote Post
Juno
post 22.07.2010, 10:18
Post #13

Syrena
*

Użytkownik nr: 152

mariusz123: Shummi jest już trochę podstarzały. Nie ten refleks. I tu doświadczenie i triki nie mają nic do rzeczy - młodzi teraz już zawsze będą mieli nad nim przewagę. Hm, nie wiem, jak jest teraz - czy jeździ, nie interesowałem się ostatnio, ale mniemam iż jednak zaprzestał. Jeśli się mylę, proszę o wyprowadzenie z błędu wink.gif
Mówcie co chcecie: F1 zrobiło się u nas popularne tylko dzięki Kubicy wink.gif

+Quote Post
Neliusz
post 28.07.2010, 15:38
Post #14

Trabant
*

Użytkownik nr: 156

Schummi może i wrócił. Ale jak jeździ... pożal się Boże. Moim zdaniem powinien zostać sobie tam, gdzie mieszka, wyjechać na Karaiby, czy gdzieś tam i popijać drinki z parasolką. Człowiek dawno się wypalił, już nie wróci do tej chwały, co kiedyś. Szkoda na to patrzeć... Żeby chociaż wymiatał, ale nie - młodszym, szybszym i zwinniejszym nie dorówna, nie ma szans. Argument, że zrobił to dla pieniędzy jest bezsensowny - w końcu ma kasy jak lodu. Nie rozumiem...

+Quote Post
greta
post 16.08.2010, 8:46
Post #15

Syrena
*

Użytkownik nr: 164

Powrót Schumacher na pewno narobił trochę zamieszania. Osobiście mi to nie przeszkadza niech pokaże co jeszcze potrafi. No i ta jego ostatnia akcja z GP Węgier. Nie widział niczego złego w swoim zachowaniu podczas próby wyprzedzania go przez Rubensa Barrichello, ale dzień po incydencie przyznał się do zbyt ostrego potraktowania swojego byłego partnera z ekipy Ferrari i przeprosił. Wywnioskował, pomyślał i dobrze zrobił, bo przyznał się do błędu.

+Quote Post
dolce
post 25.08.2010, 22:36
Post #16

Polonez
*

Użytkownik nr: 150

wg mnie i tak juz nie odniesie jakiegoś spektakularnego sukcesu gdyż nie jest to już ferrari a i wypadl z obiegu z tego sportu. Za duża przerwa, inna strategia całego teamu zawyrokuje tym jak pojedzie w swych ponownie pierwszych biegach. Czas pokaże i żeby sam Schumi pokazal na co go stać wink.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Czy wiesz, że...

Po raz pierwszy pole startowe nr 1 w historii pucharów wywalczyła kobieta?

Zobacz jak płeć piękna walczyła o uwagę kibiców...

Hatch-kombi - Renault Megane Grandtour 1.4 TCe Dynamique

Hatch-kombi - Renault Megane Grandtour 1.4 TCe Dynamique

Atrakcyjny wygląd Mégane'a udało się połączyć z funkcjonalnością. Ale czy odmiana kombi może zagrozić liderom tego segmentu? Renault w tej chwili ma najmłodszą gamę modelową na rynku. Na tle rywali interesująco prezentuje się rodzina Mégane. 5-drzwiowy hatchback, coupe, sedan Fluence, cabrio-coupe, minivan Scenic i Grand Scenic oraz praktyczne kombi.
Nissan GT-R 2012 - nowe fakty

Nissan GT-R 2012 - nowe fakty

W Internecie pojawiły się kolejne fakty dotyczące Nissana GT-R 2012. Jak już wcześniej informowaliśmy, samochód będzie dysponował mocą w granicach 530 - 540 KM. W sprzedaży pojawi się kilka wersji, a jedną z nich będzie specjalna edycja o nazwie...
AUDI A4 Avant 1.8 T FSI

AUDI A4 Avant 1.8 T FSI

2008
60.000 km
118.000 PLN
PORSCHE Cayman S

PORSCHE Cayman S

2006
35.000 km
159.000 PLN
AUDI S3 Special

AUDI S3 Special

2007
26.000 km
99.000 PLN

BMW serii 1

BMW serii 1

2004
110.000 km
44.900 PLN
AUDI R8 V10 5,2 FSI

AUDI R8 V10 5,2 FSI

2009
8.000 km
759.900 PLN
Porsche Cayenne 3,6 V6

Porsche Cayenne 3,6 V6

2008
36.000 km
199.100 PLN

BMW 320d (E46)

BMW 320d (E46)

2003
125.000 km
39.900 PLN
Infiniti G37S - wersja europejska

Infiniti G37S - wersja europejska

2009
8.000 km
181.000 PLN
Infiniti G37GTX sedan - wersja europejska

Infiniti G37GTX sedan - wersja europejska

2009
1.500 km
184.000 PLN

Od aut kolekcjonerskich nie ma cła i akcyzy

Od aut kolekcjonerskich nie ma cła i akcyzy

By zarejestrować samochód kolekcjonerski sprowadzony z UE, trzeba uzyskać od naczelnika urzędu celnego zaświadczenie o zwolnieniu z akcyzy.Za samochody kolekcjonerskie sprowadzane do kraju płaci się zerową stawkę cła i akcyzy. Dodatkowo zamiast 22-proc. VAT stosuje się stawkę 7-proc. Sprowadzany samochód musi być klasyfikowany do pozycji taryfy celnej CN 97050000. Żeby podlegać tej pozycji, musi spełnić parę warunków...
Peugeot 207 RC vs SEAT Ibiza Cupra

Peugeot 207 RC vs SEAT Ibiza Cupra

Zestawiając ze sobą dwa hot-hatche z przeciwnych biegunów technologii staramy się odpowiedzieć na pytanie, jacy naprawdę są dzisiejsi przedstawiciele tego gatunku. Jest naprawdę mały, ale wcale mi to nie przeszkadza - po zajęciu dość niewygodneg...

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 6.09.2010 - 22:28
Skin created by: SpannerDEV.pl