Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Zbliżają się wakacje., Co proponujecie?
smerfik
post 7.03.2010, 11:08
Post #1

Bentley

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 29

Pomału kończy się zima, jeszcze 3 miesiące męczarnia, a później 3 miesiące wakacji więc się Was zapytam gdzie warto pojechać? Oczywiście nie interesują mnie hotele pięciogwiazdkowe, tylko coś bardziej na studencką kieszeń. Może jakieś pole namiotowe, tanie kwatery itd. Interesuje mnie miejsce w którym coś się dzieje, bo przy piwie i grillu to mogę spędzić lato bez wyjeżdżania z miasta. Znacie może takie miejsca?
Go to the top of the page

+Quote Post
wiel26
post 7.03.2010, 21:02
Post #2

Ferrari

Użytkownik nr: 31

Ja jeżdżę nad jezioro Chańcza, może nie dzieje się tam za dużo, ale za miejsce na polu namiotowym płaci się kilka złotych dziennie, na początku sierpnia są tam wybory miss mokrego podkoszulka (polecam smile.gif ) niedaleko jest typowa wiejska sztachoteka, znajdzie się barek z billardem, rzutkami i niedrogim piwem.
Jeśli nie lubisz siedzieć na plaży przy grillu to zawsze możesz traktować pole namiotowe jako punkt wypadowy do okolicznych miejscowości.

+Quote Post
rob_son
post 14.03.2010, 22:41
Post #3

Polonez
*

Użytkownik nr: 60

Nad Soliną domki są niezbyt drogie, ale za wiele tam się nie dzieje. Najwięcej imprez jest zawsze nad morzem, ale tam jest dość drogo. Ja zawsze wyjeżdżam ze swoją paczką wiec gdziekolwiek nie trafię to dobrze się bawię. W tym roku planuję wycieczkę objazdową. Na początek Czechy, żeby zdobyć zaopatrzenie, a później chyba Austria i Niemcy. Nie powinno wyjść drogo, bo sypać będziemy w namiotach.
Może pomyśl nad takimi wakacjami.

+Quote Post
hubeliks
post 17.03.2010, 22:17
Post #4

Audi

Użytkownik nr: 67

Ja w ubiegłym roku miałem przyjemność spędzić kilka dni nad jeziorem w miejscowości Sielpia. Jest tam duża ilość ośrodków wypoczynkowych, jest również gdzie postawić namiot. Dla amatorów drewnianych domeczków wakacyjnych także się coś znajdzie ;-)
Gdy ja tam byłem, było również wesołe miasteczko, niestety nie wiem, czy jest to "standardowe wyposażenie" tego miejsca.

+Quote Post
smerfik
post 18.03.2010, 19:42
Post #5

Bentley

Użytkownik nr: 29

Ok, dzięki za pomysły. Tylko napiszcie mi czy tam tylko ptaszki ćwierkają i rybacy walą wódę z kijem w ręku czy też coś się dzieje? Fajnie by było jakby trafił się jakiś koncert, przyjechał jakiś browar i zrobił piwny festyn itp. Podoba mi się ten pomysł z miss mokrego podkoszulka biggrin.gif
Ewentualnie skusiłbym się też na jakieś miejsce gdzie można iść na tyrolkę, ściankę wspinaczkową, albo do parku linowego.

+Quote Post
Konrad
post 16.04.2010, 20:09
Post #6

Syrena
*

Użytkownik nr: 93

Zależy co kto lubi. Ja polecam puszczę białowieską. Wspaniały krajobraz. Okolice Hajnówki. Można rowerami pojezdzic, zwiedzić białowieski park narodowy. No i najważniejsze atrakcja puszczy to oczywiście Żubry. Mozna go w rezerwacie zobaczyć tam gdzie ostatnio książe Anglii byłsmile.gif No i na wolności też są także można się natknąć przypadkiem. W rezerwacie jest także tak zwany Żubroń- krzyżówka dwóch zwierząt, ostatni na Świecie!!! To tylko nieliczne atrakcje. Serdecznie polecam

+Quote Post
grandek1
post 16.04.2010, 21:09
Post #7

Syrena
*

Użytkownik nr: 89

Powiem tak nie bedę pisał o znanym miejscu ale jest tam super powietrze las i super drogi co najważniejsze można dobrze zjeśc i dobrze wypić oczywiście sklepów i atrakcji nie brakuje i można sie wybrać na piknik na łono natury albo dla rekreacji pograć w pilkę tam są boiska nawet w lesie na polanie i wszystko za darmo;] Zapraszam do Oleszna woj. świętokrzyskie wink.gif gmina Krasocin to jest koło Włoszczowy ok 11 km;]

+Quote Post
Czesław
post 17.04.2010, 18:55
Post #8

Trabant
*

Użytkownik nr: 95

No i Włoszczowa tez jest godna polecnia smile.gif Jest co zwiedzać między innymi dworzec PKP, rynek, kopiec, Jest dużo szlaków rowerowych, basen robią i na lipiec ma byc gotowy więc jest gdzie pływać, Klekot wspaniałe malownicze miejsce gdzie się można kąpać popływać kajakiem, pograć w siatę. Dla deskorolkowców jet skatepark. Jest darmowy internet więc jest łącznośc ze światem, no i ogólnie fajnie jest. Więc po drodze z Oleszna można wstapić i zobaczyć Gosiewo. Peron klasa smile.gif Zapraszam serdecznie na wakacje. Niezapomniane chwile smile.gif

+Quote Post
malami
post 20.04.2010, 22:24
Post #9

Fiat
**

Użytkownik nr: 101

Jeśli lubisz smażyć się na plaży, spać pod namiotem i ogólnie dobrze bawić nad morzem, to polecam Mielno. Po pierwsze jest to letnia nadmorska stolica Polski. pole namiotowe mam do polecenia "Baltic" albo ewentualnie "Na granicy". Prysznice, prąd wszystko czego potrzebujesz do korzystania na miejscu. Wiadomo, że nad morzem wszystko jest droższe niż normalnie. Ale sądząc po minach moich sąsiadów którzy jeżdżą tam co roku (ludzie w wieku moich rodziców czyt: ok50lat) bawią się znakomicie (mówią, że po zabawie z młodzieżą młodnieją wink.gif )więc Tobie gwarantuje dobrą zabawę wink.gif

+Quote Post
ziperka
post 18.05.2010, 14:42
Post #10

Syrena
*

Użytkownik nr: 108

A ja polecam wam odwiedzić Park Krasnala w Nowej Soli. Jeśli ktoś mieszka blisko woj. lubuskiego to na prawdę warto. W tym Parku jest największy Krasnal Świata, zapisany w księdze rekordów ginessa. W parku dzieci wybawią się na całego, jest bardzo dużo atrakcji jak np. drabingu, hustawki, labieryn, zamek, domek baby-jagi. Dorośli mogą zrobić grilla, wypić kawkę, podziwiać widoki. Polecam:)

+Quote Post
Pati
post 23.05.2010, 14:32
Post #11

Syrena
*

Użytkownik nr: 112

Najlepsze miejsce na Wakacje to Świnoujście:) Zawsze tam jeżdzę, nie ma lepszego miejsca. Tam zawsze jest łądna pogoda, zawsze świeci słońce i zawsze jest co robić! biggrin.gif Często są organizowane óżne koncerty znanych gwiazd, plaża jest ogromna, a dla tych co się znudzą na plaży to polecam połazić w porcie. Super sprawa:) A dla kobietek lubiących zakupy też coś się znajdzie:) miasto jest duże i pełne sklepów.

+Quote Post
YoungFreak
post 14.06.2010, 12:02
Post #12

Syrena
*

Użytkownik nr: 128

Ja polecam Mielno - dla mnie bez wątpienia raj dla młodych ludzi, a i starszym też się na pewno spodoba. Świetne imprezy nocami, a w dzień jest gdzie się przespacerować, ładna plaża, jest gdzie zjeść, gdzie napić się piwa.

Jako miejsce noclegowe, to polecam hotelik/pensjonat Polonia. Zaraz przy głównej drodze wjazdowej, na początku Mielna. Za apartament ośmio osobowy (3 pokoje, aneks kuchenny i łazienka) płaciliśmy bodajże 300 zł za noc. Do tego jaccuzi i miła obsługa, chociaż w nocy trochę upierdliwa (chyba nie spodziewali się, że 8 młodych osób przyjeżdżając nad morze będzie chodziło spać o 22?).

I tak żeby Was trochę zachęcić:

+Quote Post
Formułka
post 15.06.2010, 21:15
Post #13

Syrena
*

Użytkownik nr: 119

Young Freak - zachęciłeś mnie tym Mielnem. Coraz częsciej słyszę, że Mielno to miasto imprez - tam nigdy nie nie nudzisz. Czy jest pogoda czy nie, zawsze jest coś do roboty. Jest dużo ciekawych imprez, koncertów, miejsc do zwiedzania. Można spotkać na ulicy jakąś polska gwiazdę filmową lub muzyczną. Cud miód:), że tak powiem. Dla tych, któzy lubią odpoczywać imprezując to to miejsce jest dobrym pomysłem.

+Quote Post
Danusia007
post 18.06.2010, 13:33
Post #14

Syrena
*

Użytkownik nr: 123

Mielno?? Nie dla mnie, ostatnio to miejsce stało się bardzo popularne. Przyjeżdza tutaj dużo ludzi, nie ma miejsca na plaży (a plaża jest wąska). Noclegi są drogie, ulice napchane autami, a chodniki ludźmi. Nie lubię takiego zgiełku. Wole Dzwiżyno lub Dziwnówek. Są to spokojne miejsca, gdzie na prawdę można odpocząć.

+Quote Post
YoungFreak
post 18.06.2010, 15:15
Post #15

Syrena
*

Użytkownik nr: 128

Dźwirzyno również bardzo fajne - byłem zdaje się 3x. Do wypoczynku niemal idealne, ale imprez to tu raczej nie znajdziesz - tak przynajmniej było, gdy byłem tam ostatnio.
Apropos Dźwirzyna, to polecam restaurację, która nazywa się chyba Biały Lotos - w każdym razie jest Lotos w nazwie. Co prawda nie jestem pewien czy jeszcze istnieje, ale 2 czy 3 lata temu była chyba najbardziej obleganą restauracją w Dźwirzynie, zwłaszcza w godzinach obiadowych. Jedzenie bardzo dobre, a pan stojący za barem imponował pamięcią - polecam sprawdzić, a nawet z nim porozmawiać, gdy będzie miał wolną chwilkę.

+Quote Post
omnibuska
post 21.06.2010, 22:35
Post #16

Mazda
**

Użytkownik nr: 91

Z polskich miast proponuje nadmorskie miejscowosci wymienione juz przez powyzszych moich kolegow i kolezanki; mielno, ustronie morskie, swinoujscie,miedzyzdroje. ja osobiscie planuje w tym roku wyjazd gdzies za granice, mysle nad bulgaria albo chorwacja. tam gdzie jest cieplo i zawsze slonecznie smile.gif

+Quote Post
Daria28
post 25.06.2010, 13:57
Post #17

Syrena
*

Użytkownik nr: 118

A może ktoś ma namias na nocleg w Świnoujsciu. Planujemy tam jechać z meżem, ale ju teraz nie ma miejsc. Gdziekolwiek dzwonie to już zajęty termin. A my chcielismy jechać na początku lipca. Uważam, że Świnoujscie jest wspaniałym miejscem do wypoczynku. Tam dzieci znajdą coś do zabawy, jest dużo imprez. Nawet jak jest brzydka pogoda to jest wiele miejsc do zobaczenia.

+Quote Post
sandan
post 5.07.2010, 17:28
Post #18

Fiat
**

Użytkownik nr: 134

Jak chcecie dobrze wypocząć w spokoju i ciszy polecam miejscowość Grzybowo, położone 5 km na zachód od Kołobrzegu. To mała nadmorska miejscowość na każdą kieszeń, są tam pensjonaty, kwatery prywatne, można wynająć domek letniskowy albo przyczepę kempingową. Plaża nad morzem należy do najładniejszym na całym wybrzeżu polskim. Może nie ma wielkich imprez ale blisko jest Kołobrzeg, gdzie odbywają się różne imprezy koło mola i latarni morskiej. Można udać się na spacer do Dźwirzyna to jest około 7 kilometrów wzdłuż morza, tam na pewno jest więcej atrakcji, ale i miejscowość "głośniejsza" , już takiego spokoju nie zaznasz jak w Grzybowie. Ale można dobrze wypocząć, ci którzy tam raz pojechali, często tam wracają.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Czy wiesz, że...

Mazda MX-5 po raz pierwszy została zaprezentowana w 1989 roku w Chicago?

Sukces sprzedaży tego modelu został wpisany do Księgi Rekordów Guinnessa....

Hatch-kombi - Renault Megane Grandtour 1.4 TCe Dynamique

Hatch-kombi - Renault Megane Grandtour 1.4 TCe Dynamique

Atrakcyjny wygląd Mégane'a udało się połączyć z funkcjonalnością. Ale czy odmiana kombi może zagrozić liderom tego segmentu? Renault w tej chwili ma najmłodszą gamę modelową na rynku. Na tle rywali interesująco prezentuje się rodzina Mégane. 5-drzwiowy hatchback, coupe, sedan Fluence, cabrio-coupe, minivan Scenic i Grand Scenic oraz praktyczne kombi.
Nissan GT-R 2012 - nowe fakty

Nissan GT-R 2012 - nowe fakty

W Internecie pojawiły się kolejne fakty dotyczące Nissana GT-R 2012. Jak już wcześniej informowaliśmy, samochód będzie dysponował mocą w granicach 530 - 540 KM. W sprzedaży pojawi się kilka wersji, a jedną z nich będzie specjalna edycja o nazwie...
AUDI A4 Avant 1.8 T FSI

AUDI A4 Avant 1.8 T FSI

2008
60.000 km
118.000 PLN
PORSCHE Cayman S

PORSCHE Cayman S

2006
35.000 km
159.000 PLN
AUDI S3 Special

AUDI S3 Special

2007
26.000 km
99.000 PLN

BMW serii 1

BMW serii 1

2004
110.000 km
44.900 PLN
AUDI R8 V10 5,2 FSI

AUDI R8 V10 5,2 FSI

2009
8.000 km
759.900 PLN
Porsche Cayenne 3,6 V6

Porsche Cayenne 3,6 V6

2008
36.000 km
199.100 PLN

BMW 320d (E46)

BMW 320d (E46)

2003
125.000 km
39.900 PLN
Infiniti G37S - wersja europejska

Infiniti G37S - wersja europejska

2009
8.000 km
181.000 PLN
Infiniti G37GTX sedan - wersja europejska

Infiniti G37GTX sedan - wersja europejska

2009
1.500 km
184.000 PLN

Od aut kolekcjonerskich nie ma cła i akcyzy

Od aut kolekcjonerskich nie ma cła i akcyzy

By zarejestrować samochód kolekcjonerski sprowadzony z UE, trzeba uzyskać od naczelnika urzędu celnego zaświadczenie o zwolnieniu z akcyzy.Za samochody kolekcjonerskie sprowadzane do kraju płaci się zerową stawkę cła i akcyzy. Dodatkowo zamiast 22-proc. VAT stosuje się stawkę 7-proc. Sprowadzany samochód musi być klasyfikowany do pozycji taryfy celnej CN 97050000. Żeby podlegać tej pozycji, musi spełnić parę warunków...
Peugeot 207 RC vs SEAT Ibiza Cupra

Peugeot 207 RC vs SEAT Ibiza Cupra

Zestawiając ze sobą dwa hot-hatche z przeciwnych biegunów technologii staramy się odpowiedzieć na pytanie, jacy naprawdę są dzisiejsi przedstawiciele tego gatunku. Jest naprawdę mały, ale wcale mi to nie przeszkadza - po zajęciu dość niewygodneg...

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 6.09.2010 - 22:54
Skin created by: SpannerDEV.pl