Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Parkować trzeba umieć
fish
post 7.03.2010, 19:31
Post #1

Bentley

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 40

Wiele osób uważa, że najważniejszą umiejętnością kierowcy jest jazda samochodem. Niektórzy myślą nawet, że najważniejsze jest, żeby umieć jechać do przodu wink.gif Niestety jazda do tyłu i parkowanie jest tak samo ważne (przynajmniej ja tak myślę smile.gif ).

Widziałam ostatnio dziewczynę, która usilnie usiłowała zaparkować swój samochód w miejscu, gdzie zmieściłyby się takie dwa tongue.gif Dziewczyna się napociła, nawjeżdżała, nawyjeżdżała, ojej! biggrin.gif W pewnym momencie zaczęła cofać w tym miejscu, żeby się trochę wyprostować, ale pech chciał, że akurat tam chodnikiem szedł pan (a ona parkowała częściowo na chodniku). Dziewuszynka nie popatrzyła sobie w lusterka i go potrąciła. Całe szczęście nic mu się nie stało, ale nieźle się zezłościł.

Szkoda, że zwykli ludzie nie mogą odbierać prawa jazdy i że tylko policja może. Niektórym kierowcom to by się przydało tak za kłaki, wyciągnąć z samochodu i siłą zabrać prawko.
Go to the top of the page

+Quote Post
ch3cooh
post 9.03.2010, 19:40
Post #2

Bentley

Użytkownik nr: 26

Zgadzam się z Twoim ostatnim zdaniem. Czasami aż się prosi, żeby kogoś wyciągnąć z samochodu i pociąć mu prawo jazdy na drobne kawałeczki. Niestety jakby każdy mógł tak robić to zapanowałby niezły chaos.
Co do samego parkowania to przydałaby się jakaś infolinia na której ludzie mogliby poinformować władze, ze ktoś gdzieś stoi nieprawidłowo, w tym momencie przyjeżdżają na wezwanie tylko jeśli ktoś komuś utrudnia wyjazd i po takim telefonie trzeba na nich czekać. Ja często widzę samochody które aż się proszą o odblokowanie, ale nie będę przecież przy każdym stawał i czekał na przyjazd policji.

+Quote Post
rob_son
post 14.03.2010, 22:33
Post #3

Polonez
*

Użytkownik nr: 60

Oj ale bym takiej nawymyślał, odechciałoby się jej jeździć samochodem na najbliższy rok. Takich ludzi powinno się nagrywać, przecież teraz prawie każdy ma komórkę z aparatem. Takie filmy powinny trafiać na przykład do straży miejskiej i powinni nakładać mandaty. Albo do WORDu i mogliby takich ludzi wzywać na ponowny egzamin.

+Quote Post
szybka_
post 3.04.2010, 7:22
Post #4

Syrena
*

Użytkownik nr: 76

A ja współczuję takiej dziewczynie...może akurat zaczeła jeździć autkiem i choć stara się to jeszcze ma problem z parkowaniem. Na pewno po jakimś czasie się nauczy, tylko miejmy nadzieje, że nie potrąci w tym czasie nikogo;)
Jak widzę czasami jak ktoś źle wykonuje jakiś manerw itd to raczej zawsze mu współczuję. Wtedy przypominam sobie jak ja jeździłam na poczatku...40km, nie więcej bo bałam się przyśpieszyć. Wszyscy na mnie trąbili co było bardzo stresujące. Wcześniej naklepiłam sobie zielony listek, który miał symbolizować że jestem świeżym kierowcąwink.gif, ale nic nie pomógł. Przez pierwszy miesiąc zostałam powyzywana kilka razy, przez co sama zaczełam się zastanawiać czy może na prawdę nie nadaję sie na kierowcę.
Ludzie więcej szacunku dla takich ludzi smile.gif może oni dopiero zaczynają jeździć? Przpomnijcie sobie jak u was było na początku.

+Quote Post
marusgisz
post 21.04.2010, 22:56
Post #5

Polonez
*

Użytkownik nr: 99

Zgadzam się z szybką. Pamiętam jak moja córka zaczęła jeździć. O matko i córko! Jadąc z prędkością 50 kilometrów na godzinę uważała się za pirata drogowego i króla szos w jednym wink.gif ale jeszcze długo długo po odebraniu prawa jazdy miała straszny lęk i strach przed parkowaniem na przykład pod supermarketem bo bała się, że kogoś zahaczy/zarysuje. Już jest świetnie, śmiga lepiej niż, nie jeden facet wink.gif Ale naprawdę trzeba okazać świeżynkom troszkę zrozumienia, myśmy też kiedyś zaczynali, nieprawdaż? smile.gif

+Quote Post
kropek4
post 22.04.2010, 16:51
Post #6

Syrena
*

Użytkownik nr: 88

Ja rozumiem młodych świeżo upieczonych kierowców ale nie rozumiem ludzi którzy mają po kilka lat prawko i nadal jexdza nie lepiej nie wiem czy pamietacie program: NAJGORSZY POLSKI KIEROWCA to była masakra tam było wszystko widac, jak jeżdża niektórzy na zamkniętym placu porozbijac tyl aut;] a co by było naprawde gdyby to nie były stare poldki tylko np nowe porsche??? wyobrażam sobie właściciela rozbitego auta i sprawczynię podczas rozmowy;)

+Quote Post
Danusia007
post 29.06.2010, 12:46
Post #7

Syrena
*

Użytkownik nr: 123

Co racja to racja...parkować trzeba umieć...miałam kilka takich sytuacji, że nie mogłam zaparkować. Albo auta tak staneły, że nie miałam jak wjechać, albo było dla mnie za mało miejsca. Zawsze keidy widze, że raczej nie dam rady parkować to nie pcham się na siłe. Już raz porysowałam samochód, dlatego teraz uważam. Gorzej jak w mieście nie ma gdzie zaparkować;/ wtedy jest problem, wtedy szuka się miejsca na siłe.

+Quote Post
elajla
post 29.06.2010, 15:30
Post #8

Ford
**

Użytkownik nr: 100

no niestety wielu ludzi uwaza, że skoro zdali prawo jazdy i już są bogami autostrad :/ no ale cóż. ja powiem szczerze że jak tylko zdałam prawo jazdy to strasznie niepewnie się czułam jak miałam parkowac tyłem na dosć wąskim miejscu na parkingu pod supermarketem.

+Quote Post
piotrsze
post 10.07.2010, 22:49
Post #9

Polonez
*

Użytkownik nr: 138

też tak miałem, ale osobiście uważam, że parkowanie prostopadłe tyłem jest najłatwiejsze z możliwych i lepiej jest wybrać parkowanie tyłem niż przodem. Trochę więcej czasu to zajmuje, ale za to wyjeżdza się w minutkę wink.gif Jak czasami wracam u siebie w Łodzi pod blok to mnie szlag zalewa. Ostatnimi czasy mam ochotę poroznosić na szyby tych aut inforamcję aby się parkować nauczyli. Mają auta a na otworzenie drzwi i usadowienie sie w kokpicie swojego autka potrzebują kurna 2 msca parkingowego. ma taki/a malucha a parkuje jak tir, na odyna

+Quote Post
MANARA
post 11.07.2010, 8:52
Post #10

Fiat
**

Użytkownik nr: 142

Nie zgadzam się ze zdaniem jakoby zwykli kierowcy mieliby odbierać innym kierowcom prawo jazdy. W Polsce jeździ za dużo matołów nowobogackich, którzy uważają się za pępek świata i oni rościliby sobie prawo do odbierania prawo jazdy. Sami nie potrafią jeździć oraz parkować, a jeżeli mają fajny samochód i trochę więcej kasy od innych kierowców, uważają, że tylko oni się liczą na drodze. Oczywiście nie można generalizować, ale przyjąłbym proporcje 70 do 30 na korzyść bubków wypasionych aut. Większości z nich niestety słoma z butów wystaje, a poziom inteligencji nie jest za wysoki.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Czy wiesz, że...

Mazda MX-5 po raz pierwszy została zaprezentowana w 1989 roku w Chicago?

Sukces sprzedaży tego modelu został wpisany do Księgi Rekordów Guinnessa....

Hatch-kombi - Renault Megane Grandtour 1.4 TCe Dynamique

Hatch-kombi - Renault Megane Grandtour 1.4 TCe Dynamique

Atrakcyjny wygląd Mégane'a udało się połączyć z funkcjonalnością. Ale czy odmiana kombi może zagrozić liderom tego segmentu? Renault w tej chwili ma najmłodszą gamę modelową na rynku. Na tle rywali interesująco prezentuje się rodzina Mégane. 5-drzwiowy hatchback, coupe, sedan Fluence, cabrio-coupe, minivan Scenic i Grand Scenic oraz praktyczne kombi.
Toyota FT-86 w wersji 4-drzwiowej?

Toyota FT-86 w wersji 4-drzwiowej?

Projekt FT-86, który Toyota buduje w kooperacji z Subaru, być może doczeka się 4-drzwiowej wersji. FT-86 to jeden z częściej dyskutowanych projektów Toyoty. Samochód powstający przy współudziale Subaru miał początkowo być relatywnie tanim pojazdem...
AUDI A4 Avant 1.8 T FSI

AUDI A4 Avant 1.8 T FSI

2008
60.000 km
118.000 PLN
PORSCHE Cayman S

PORSCHE Cayman S

2006
35.000 km
159.000 PLN
AUDI S3 Special

AUDI S3 Special

2007
26.000 km
99.000 PLN

BMW serii 1

BMW serii 1

2004
110.000 km
44.900 PLN
AUDI R8 V10 5,2 FSI

AUDI R8 V10 5,2 FSI

2009
8.000 km
759.900 PLN
Porsche Cayenne 3,6 V6

Porsche Cayenne 3,6 V6

2008
36.000 km
199.100 PLN

BMW 320d (E46)

BMW 320d (E46)

2003
125.000 km
39.900 PLN
Infiniti G37S - wersja europejska

Infiniti G37S - wersja europejska

2009
8.000 km
181.000 PLN
Infiniti G37GTX sedan - wersja europejska

Infiniti G37GTX sedan - wersja europejska

2009
1.500 km
184.000 PLN

Samochody, które najłatwiej sprzedać

Samochody, które najłatwiej sprzedać

Sprzedaż używanego samochodu to niełatwa sprawa, która wymaga cierpliwości i umiejętności negocjacji, szczególnie wtedy, gdy oferujemy mało popularny samochód. Jest jednak grupa modeli, z których sprzedażą właściciele nie powinni mieć większych problemów. Na podstawie danych pochodzących z serwisu ogłoszeniowego otoMoto.pl przygotowaliśmy zestawienie dziesięciu samochodów, które są najczęściej wyszukiwane i kupowane, czyli, co za tym idzie, najłatwiej je sprzedać.
Peugeot 207 RC vs SEAT Ibiza Cupra

Peugeot 207 RC vs SEAT Ibiza Cupra

Zestawiając ze sobą dwa hot-hatche z przeciwnych biegunów technologii staramy się odpowiedzieć na pytanie, jacy naprawdę są dzisiejsi przedstawiciele tego gatunku. Jest naprawdę mały, ale wcale mi to nie przeszkadza - po zajęciu dość niewygodneg...

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 9.09.2010 - 17:07
Skin created by: SpannerDEV.pl