Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Zasilacz samochodowy do komputera
czerwonka
post 7.03.2010, 20:00
Post #1

Ford
**

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 41

Ma ktoś z Was zasilacz do samochodu, taki dzięki któremu można w samochodzie korzystać z laptopa? Wydaje mi się, że niedługo będę musiała sobie kupić coś takiego, dlatego chcę się dowiedzieć, ile pieniędzy muszę na to przygotować. Jak patrzyłam na aukcjach to ceny są przeróżne i jak się ktoś nie zna to potrzebuje pomocy, bo to kosztuje najtaniej kilkanaście złotych, ale i takie koło stu złotych też się znajdą. Na co trzeba patrzeć jak się takie urządzenie kupuje?
Go to the top of the page

+Quote Post
ch3cooh
post 9.03.2010, 19:35
Post #2

Bentley

Użytkownik nr: 26

Rozglądałem się kiedyś za czymś takim i chyba średnia cena była ok 60zł. Możesz też kupić przetwornicę na 220V i wtedy będziesz mogła podłączyć nie tylko laptopa, ale też telewizor, czy inne urządzenie elektryczne. Minusem takiego rozwiązania są jednak duże straty energii, np. w przypadku laptopa podbijasz napięcie z samochodowego 12V do 220V, po to żeby zasilacz od komputera znów zmniejszył je do ok 14-20V.

+Quote Post
amanda8x
post 21.03.2010, 21:26
Post #3

Mercedes

Użytkownik nr: 30

Ej ale no SORRY! Jak ty chcesz korzystać z kompa JAK JEDZIESZ?! Mało jest na ulicach BARANÓW z telefonami przy uchu i innych, co sobie stukają między nogami SMSy?! Z laptopa się korzysta W DOMU!! Albo się go zabiera na uczelnię albo do znajomych jak chcesz, ale co za bzdury, żeby w samochodzie z niego korzystać?? I jeszcze to z telewizorem... RĘCE mi opadły! Może sobie jeszcze kibelek zamontujecie??!

+Quote Post
kropek4
post 16.04.2010, 19:12
Post #4

Syrena
*

Użytkownik nr: 88

Nie sądze żeby ktoś korzystał w czasie jazdy z laptopa bo to by było niepoważne ja myśleze to dla jakiego pasażera lub dzieci moze sie przydać w szczególnosci w dalekie podróze np przez całą Polskę zwykła przejściówka dużo nie kosztuje a bardzo przydatny bajer szczególnie wtedy gdy nie mamy innego źródła prądu niz samochodowy akumulator ;] Inne bajery też można podłączyc przez przejściówke często telefon rozładuje sie w czasie jazdy niekoniecznie gdy z niego korzystamy i tak prosto mozemy go podratować;]

+Quote Post
czarek121
post 20.04.2010, 20:05
Post #5

Trabant
*

Użytkownik nr: 90

No niekonicznie kolezanka musi z nim jezdzic miedzy nogami smile.gif ja na przyklad jezdzilem z laptopem ale uzywalem go zeby muzyczka leciala albo podlaczalem gps'a i mi droge pokazywal. Czemu nie taki zasilacz w zależności od modelu laptopa to koszt około 60zl plus rzesyłka jesli kupuje sie na allegro. A te przetwornice to nie szkodza akumulatorom?? Bo jak to jest akumulator 12v a przetwornica przerabiia na 220v. Nie wykańcza to akumulatora? Ja bym sie troche bał z takim czys jeździć

--------------------

Porównywarka ubezpieczeń, kredytów, towarów i usług >>tugdzietaniej.pl

zapraszam na sizar.pl
zapraszam na finanse.2po.pl

+Quote Post
kropek4
post 21.04.2010, 15:26
Post #6

Syrena
*

Użytkownik nr: 88

Mój kumpel używa tylko przejściówki na końcówke od gniazdka zapalniczki i śmiga mu i ładowarka i zasilacz do laptopa wiec uważam że te przetwornice to kombinowanie, ale szczerze mówiąc nie słyszałem żeby jakkkolwiek wpływały na nasz akumulator i nie polecam ładować czegokolwiek bez włączonego silnika podczas jazdy nad morze akumulator nie wykazywał żadnych problemów, no bo był stale ładowane przez alternator;) wiec z przejściówką problemu nie było;]

+Quote Post
robertos
post 2.08.2010, 20:34
Post #7

Polonez
*

Użytkownik nr: 145

No proszę, dla każdego jest jakieś rozwiązanie, nawet fajna ta opcja z podładowaniem telefonu. Powiem szczerze, że mi to jest kompletnie nie potrzebne. Ale jeśli moja żona by sobie zażyczyła taka opcję, to czemu nie. Choć zdecydowanie wolałbym by była moja towarzyszką podczas podróży, rozmawiała ze mną, a nie była cały czas wpatrzona w laptopa. Ale cóż, my starzy ludzie często nie nadążamy za techniką. Właściwie cieszę się z tego, bo nie grozi mi żadne uzależnienie od dziwnego sprzętu wink.gif

+Quote Post
MANARA
post 3.08.2010, 14:30
Post #8

Fiat
**

Użytkownik nr: 142

No właśnie fajna rzecz jeżeli masz przetwornicę i możesz nie tylko sobie doładować laptopa ale także może odtwarzacz dvd z telewizorkiem, jak dla dzieci idealne rozwiązanie. Widziałem takie LCD małe z DVD nie jest już tak drogie około 300 złotych kupić można porządny sprzęt. Montuje się to z tyłu na siedzeniu pasażera i dzieci mogą oglądać swoje ulubione bajki.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Czy wiesz, że...

BMW 5 Gran Turismo w wersji GT jest silnik diesla o mocy 235KM?

A wiesz kiedy i gdzie będzie debiut tego samochodu?

Hatch-kombi - Renault Megane Grandtour 1.4 TCe Dynamique

Hatch-kombi - Renault Megane Grandtour 1.4 TCe Dynamique

Atrakcyjny wygląd Mégane'a udało się połączyć z funkcjonalnością. Ale czy odmiana kombi może zagrozić liderom tego segmentu? Renault w tej chwili ma najmłodszą gamę modelową na rynku. Na tle rywali interesująco prezentuje się rodzina Mégane. 5-drzwiowy hatchback, coupe, sedan Fluence, cabrio-coupe, minivan Scenic i Grand Scenic oraz praktyczne kombi.
Nissan GT-R 2012 - nowe fakty

Nissan GT-R 2012 - nowe fakty

W Internecie pojawiły się kolejne fakty dotyczące Nissana GT-R 2012. Jak już wcześniej informowaliśmy, samochód będzie dysponował mocą w granicach 530 - 540 KM. W sprzedaży pojawi się kilka wersji, a jedną z nich będzie specjalna edycja o nazwie...
AUDI A4 Avant 1.8 T FSI

AUDI A4 Avant 1.8 T FSI

2008
60.000 km
118.000 PLN
PORSCHE Cayman S

PORSCHE Cayman S

2006
35.000 km
159.000 PLN
AUDI S3 Special

AUDI S3 Special

2007
26.000 km
99.000 PLN

BMW serii 1

BMW serii 1

2004
110.000 km
44.900 PLN
AUDI R8 V10 5,2 FSI

AUDI R8 V10 5,2 FSI

2009
8.000 km
759.900 PLN
Porsche Cayenne 3,6 V6

Porsche Cayenne 3,6 V6

2008
36.000 km
199.100 PLN

BMW 320d (E46)

BMW 320d (E46)

2003
125.000 km
39.900 PLN
Infiniti G37S - wersja europejska

Infiniti G37S - wersja europejska

2009
8.000 km
181.000 PLN
Infiniti G37GTX sedan - wersja europejska

Infiniti G37GTX sedan - wersja europejska

2009
1.500 km
184.000 PLN

Od aut kolekcjonerskich nie ma cła i akcyzy

Od aut kolekcjonerskich nie ma cła i akcyzy

By zarejestrować samochód kolekcjonerski sprowadzony z UE, trzeba uzyskać od naczelnika urzędu celnego zaświadczenie o zwolnieniu z akcyzy.Za samochody kolekcjonerskie sprowadzane do kraju płaci się zerową stawkę cła i akcyzy. Dodatkowo zamiast 22-proc. VAT stosuje się stawkę 7-proc. Sprowadzany samochód musi być klasyfikowany do pozycji taryfy celnej CN 97050000. Żeby podlegać tej pozycji, musi spełnić parę warunków...
Peugeot 207 RC vs SEAT Ibiza Cupra

Peugeot 207 RC vs SEAT Ibiza Cupra

Zestawiając ze sobą dwa hot-hatche z przeciwnych biegunów technologii staramy się odpowiedzieć na pytanie, jacy naprawdę są dzisiejsi przedstawiciele tego gatunku. Jest naprawdę mały, ale wcale mi to nie przeszkadza - po zajęciu dość niewygodneg...

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 6.09.2010 - 22:00
Skin created by: SpannerDEV.pl