Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Palacze, nauczcie się kultury!
czerwonka
post 7.03.2010, 20:19
Post #1

Ford
**

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 41

Jak mnie wkurza jak kierowcy wyrzucają pety za okno! Nie rozumiem tego. Denerwuje mnie, że potem po poboczach się tego walają całe sterty, to samo jest przy przystankach. Naprawdę tak ciężko jest posprzątać po sobie, a właściwie to nawet nie posprzątać tylko nie śmiecić? Bez sensu to jest. Na swój ogródek to ciekawe, czy by sobie wyrzucali. Powinny być za to też punkty karne, tak samo jak za ogólny brak kultury za kierownicą.
Go to the top of the page

+Quote Post
fish
post 10.03.2010, 18:29
Post #2

Bentley

Użytkownik nr: 40

No wiesz, oni sobie może nawet nie zdają sprawy. Bo pewnie myślą sobie: "A co tam jeden mały pecik" wink.gif
Ja się właściwie mogę dołączyć do prośby, pecik do pecika i się robi góra pecików tongue.gif Tylko że mi to najbardziej przeszkadza na przystankach. Słyszeliście o tych przepisach, że nie wolno palić na przystankach? Nikt sobie nic z tego nie robi tongue.gif Jak się jakiś przepis wypuszcza, to się powinno jakoś go egzekwować, a tak to politycy robią z siebie idiotów tongue.gif

+Quote Post
smerfik
post 11.03.2010, 19:45
Post #3

Bentley

Użytkownik nr: 29

Takich martwych przepisów jest wiele, choćby ten o sprzątaniu psich klocków, śnieg stopniał i widać jak wszyscy dzielnie całą zimę sprzątali.
Co z tego że nie wolno palić na przystanku, często jest tak, że stoi taki cham palacz kawałek dalej, podjeżdża tramwaj, on z tym petem biegnie do niego, staje na schodkach, zaciąga się ostatni raz, wyrzuca niedopałek na chodnik, a ostatnią chmurę dymu wypuszcza z płuc do tramwaju, zaraz po zamknięciu drzwi.
Powinni zakazać tego świństwa, niech sobie w domu smrodzą.

+Quote Post
malami
post 23.04.2010, 23:48
Post #4

Fiat
**

Użytkownik nr: 101

Jak stoje na przystanku pod wiata i ktos mi smrodzi to zwracam uwage nie raz sie juz musialam klocic ale wybaczcie, jak na przyklad pada deszcz toniech wyjdzie i moknie ten ktory powinien wyjsc, a nie ja dlatego ze nie mam ochoty wdychac smierdzacego dymu. O tym, o czym pisze Smerfik czyli o "Ostatnim machu" i wypuszczeniu dymu dopiero w środku pojazdu to już w ogóle przesada. a poza tym powinni zrobic osobny wagon w tramwaju albo autobus podzielic na dla palacych i niepalacych. Bo czesto jak jade w autobusie to stoje obok kogos od kogo smierdzi jak z popielniczki jak oddycha. normalnie idzie zwymiotowac....

+Quote Post
damian050510
post 27.04.2010, 12:29
Post #5

Syrena
*

Użytkownik nr: 92

Jestem palaczem. Przyznaje sie i pewnie zostane tu zjechany:) tylko, że moim zdaniem to wszystko zalezy od czlowieka. Jeden jest kulturalny a drugi to zwykly cham. Ja siebie zaliczam do tych pierwszych. Rozumiem ze komus moze przeszkadzac dym i nie palę na przystanku, tylko stane sobie za przystankiem, albo obok. A kiepa zawsze wyrzycam do smietnika. Co do wyrzucania przez okno to tez sie w to nie bawie bo od tego jest popielniczka w samochodzie:) wygodniej jest do popielniczki bo jak probowałem kiedys przez okno to potem z tylu na siedzeniach pelno popiolu lezało... a tego nie lubie:) także nie jedźcie po wszystkich:) sa również ludzie kulturalni w tym kraju:)

+Quote Post
elajla
post 29.04.2010, 12:47
Post #6

Ford
**

Użytkownik nr: 100

Damian to ciesz się, że na siedzeniach z tyłu leżał tylko popiół. Jechałam kiedyś z moją koleżanką w samochodzie, ona była kierowcą. Paliła papierosa i wyrzuciła kipa przez okno. Po parku minutach czujemy, że coś się pali, byłyśmy pewne, że to śmierdzi z drogi, albo, że ktoś opony pali. No i za pare chwil zobaczyłyśmy maleńki dymek unoszący się z tyłu i przesuwający w naszą stronę. Okazało się, że wyrzucając kipa przez okno, ciśnienie powietrza wcisnęło go z powrotem do środka samochodu, i upadł na tylnie siedzenie wypalił dziurę a następnie zaczęła się palić gąbka w siedzeniu. Całe szczęście, że pet wpadł z powrotem do samochodu, nie spadł na ramię czy za plecy koleżanki, bo mogłaby spowodować jakiś wypadek przez oparzenie.

+Quote Post
Szymon25
post 29.04.2010, 20:11
Post #7

Trabant
*

Użytkownik nr: 103

No niestety… Dla mnie palenie w samochodzie to totalna głupota. Szczególnie, jeśli robi to kierowca podczas jazdy… Jak tak można? Stwarza on w ten sposób zagrożenie dla siebie i innych uczestników ruchu. Niech wam się te tapicerki spalą całkiem. Może dzięki temu, co niektórzy nauczyliby się zachowywania zdrowego rozsądku podczas jazdy. Palenie to przecież ogólnie szczyt głupoty. Mało tego, że trujecie siebie to jeszcze zanieczyszczacie otoczenie tymi petami. Wygląda to obrzydliwie. A wsiadanie do samochodu palacza to koszmar, tapicerka śmierdzi dymem i wywietrzyć to się tego nie da, na ten smród to żadne odświeżacze nie pomogą. Nawet po myciu tapicerki i czego tylko to czuć. Fuuj…

+Quote Post
elajla
post 6.05.2010, 17:14
Post #8

Ford
**

Użytkownik nr: 100

Szymon- to czy ktoś się truje czy nie zostaw decyzji palacza. Totalną głupotą jest wypominanie dorosłym ludziom, że robią źle. "Życzliwe" życzenia, aby spalić tapicerkę również są nie na miejscu. W moim aucie nie pozwalam palić, ale niestety zdarza się wiele razy, że gdy wiozę jakiegoś palacza, a ten skończy palić przed wejściem do auta a następnie rozmawiamy i on mówi czy w ogóle oddycha to można paść..... wstrętny smród....

+Quote Post
omnibuska
post 11.05.2010, 11:47
Post #9

Mazda
**

Użytkownik nr: 91

A ja palę. I dobrze mi z tym. I dodam jeszcze, że będę palić aż mi się nie znudzi, albo dopóki będę chciała. Szymonie, nie życzę sobie głupich gadek o tym, jak to ma mi się tapicerka spalić, a tym bardziej o tym, że niszczę sobie zdrowie. Nie palę Twoimi płucami, ani w Twoim towarzystwie, więc daruj sobie. Petów nie wyrzucam za okno, bo jestem wychowana- mam od tego popielniczkę. Z przystanków rzadko korzystam, ale jak już jestem zmuszona, to żeby zapalić wychodzę poza wiatę. Obojętnie czy pada czy sypie czy świeci słońce palę za wiatą, bo nie każdy musi lubić mój dym. Jak dla mnie, obok śmietników powinni stawiać popielniczki, bo nie ma gdzie wyrzucać i gasić petów.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Czy wiesz, że...

Renault i Nissan współpracują już od 10 lat?

Firmy w 2009 wydadzą na wspólne działania aż....

Hatch-kombi - Renault Megane Grandtour 1.4 TCe Dynamique

Hatch-kombi - Renault Megane Grandtour 1.4 TCe Dynamique

Atrakcyjny wygląd Mégane'a udało się połączyć z funkcjonalnością. Ale czy odmiana kombi może zagrozić liderom tego segmentu? Renault w tej chwili ma najmłodszą gamę modelową na rynku. Na tle rywali interesująco prezentuje się rodzina Mégane. 5-drzwiowy hatchback, coupe, sedan Fluence, cabrio-coupe, minivan Scenic i Grand Scenic oraz praktyczne kombi.
Toyota FT-86 w wersji 4-drzwiowej?

Toyota FT-86 w wersji 4-drzwiowej?

Projekt FT-86, który Toyota buduje w kooperacji z Subaru, być może doczeka się 4-drzwiowej wersji. FT-86 to jeden z częściej dyskutowanych projektów Toyoty. Samochód powstający przy współudziale Subaru miał początkowo być relatywnie tanim pojazdem...
AUDI A4 Avant 1.8 T FSI

AUDI A4 Avant 1.8 T FSI

2008
60.000 km
118.000 PLN
PORSCHE Cayman S

PORSCHE Cayman S

2006
35.000 km
159.000 PLN
AUDI S3 Special

AUDI S3 Special

2007
26.000 km
99.000 PLN

BMW serii 1

BMW serii 1

2004
110.000 km
44.900 PLN
AUDI R8 V10 5,2 FSI

AUDI R8 V10 5,2 FSI

2009
8.000 km
759.900 PLN
Porsche Cayenne 3,6 V6

Porsche Cayenne 3,6 V6

2008
36.000 km
199.100 PLN

BMW 320d (E46)

BMW 320d (E46)

2003
125.000 km
39.900 PLN
Infiniti G37S - wersja europejska

Infiniti G37S - wersja europejska

2009
8.000 km
181.000 PLN
Infiniti G37GTX sedan - wersja europejska

Infiniti G37GTX sedan - wersja europejska

2009
1.500 km
184.000 PLN

Samochody, które najłatwiej sprzedać

Samochody, które najłatwiej sprzedać

Sprzedaż używanego samochodu to niełatwa sprawa, która wymaga cierpliwości i umiejętności negocjacji, szczególnie wtedy, gdy oferujemy mało popularny samochód. Jest jednak grupa modeli, z których sprzedażą właściciele nie powinni mieć większych problemów. Na podstawie danych pochodzących z serwisu ogłoszeniowego otoMoto.pl przygotowaliśmy zestawienie dziesięciu samochodów, które są najczęściej wyszukiwane i kupowane, czyli, co za tym idzie, najłatwiej je sprzedać.
Peugeot 207 RC vs SEAT Ibiza Cupra

Peugeot 207 RC vs SEAT Ibiza Cupra

Zestawiając ze sobą dwa hot-hatche z przeciwnych biegunów technologii staramy się odpowiedzieć na pytanie, jacy naprawdę są dzisiejsi przedstawiciele tego gatunku. Jest naprawdę mały, ale wcale mi to nie przeszkadza - po zajęciu dość niewygodneg...

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 9.09.2010 - 17:18
Skin created by: SpannerDEV.pl