Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Dowód na to, że w naszym kraju nie ma sprawiedliwości.
wiel26
post 7.03.2010, 20:47
Post #1

Ferrari

Grupa: Użytkownik
Użytkownik nr: 31

Ukarany za zapłacenie groszówkami.
Na pewno słyszeliście o jesiennym proteście kierowców motocykli na pseudoautostradzie A4. Jeden z kierowców w ramach akcji, postanowił zapłacić jednogroszówkami. Po jakimś czasie do domu przysłano mu wezwanie do sądu, a po rozprawie ukarano go grzywną 200zł. Kierowca odwołał się od wyroku, z tego co mówili w radio to popiera go rzecznik praw konsumentów. Jednogroszówka to taki sam środek płatniczy jak banknot stuzłotowy, jeszcze tego brakuje żeby rząd nakazywał nam, jakimi pieniędzmi mamy płacić.
Go to the top of the page

+Quote Post
ch3cooh
post 9.03.2010, 19:29
Post #2

Bentley

Użytkownik nr: 26

Niesamowite. Też bym się odwoływał w takiej sytuacji. Ten wyrok to jakieś totalna paranoja, skoro nie przyjmują jedno groszówek, co już wydaje się sprzeczne z prawem, to pani w okienku powinna poprosić motocyklistę o inny nominał, a skoro wzięła i zajęła się liczeniem, to ona stała się osobą odpowiedzialną za tworzący się korek, a nie motocyklista. Po prostu mogła szybciej liczyć.

+Quote Post
fish
post 10.03.2010, 18:51
Post #3

Bentley

Użytkownik nr: 40

OK, ale z tego co wiadomo, to ten kolega zrobił to złośliwie. Ja rozumiem, taka forma protestu, ale nie każdy protest jest przecież dozwolony. Nawet jak się przecież strajkuje, to trzeba wszystkich powiadomić wink.gif Nie można sobie ot tak zacząć strajkować, tylko załoga musi to ogłosić wcześniej, nie wolno tak znienacka tongue.gif
Wiem, że niby nie ma zakazu płacenia groszówkami, ale to było czyste chamstwo z jego strony.

+Quote Post
smerfik
post 11.03.2010, 19:39
Post #4

Bentley

Użytkownik nr: 29

Pracowałem w wakacje w sklepie, mieliśmy mnóstwo drobnych i regularnie ganiałem z całymi woreczkami jednogroszówek żeby je komuś wcisnąć. Czemu nikt mnie za to nie ukarał? Nie chciałem tych drobnych, wciskałem innym więc można chyba powiedzieć, że robiłem to złośliwie?
Opłata za motocykl na A4 to ok. 10zł czyli 1000 monet po 1gr.
A jakbym kupował mieszkanie i dał komuś 500 tys. zł w formie 10000 banknotów po 50zł to też bym poszedł pod sąd bo mogłem dać w banknotach 200zł?
Skoro w tym kraju płacenie jednogroszówkami jest karalne to wycofajmy je z obiegu.

+Quote Post
wiel26
post 14.03.2010, 21:46
Post #5

Ferrari

Użytkownik nr: 31

Widzę że nie tylko mnie denerwują takie wyroki. Ciekaw jestem co wyjdzie z tego odwołania, osobiście kibicuje motocykliście i mam nadzieję, że mu się uda.
Smerfik, świetne porównanie z tymi banknotami, ciekawe co ten sędzia by na to powiedział.
Co ciekawe rozmawiałem ostatnio ze znajomym i wspominał, że jak przynosi się dużą ilość bilonu do banku, to tam doliczają jakąś opłatę manipulacyjną za liczenie tego bilonu.

+Quote Post
malami
post 31.05.2010, 20:03
Post #6

Fiat
**

Użytkownik nr: 101

hahaha i co jeszcze.no ludzie w jakim my kraju zyjemy? i wszyscy sie wielce dziwia ze wiekszosc mlodych chce wyjezdzac, emigrowac, po prostu uciekac? z taka sprawiedliwoscia? z moja zlosliwoscia to bym jej zaplacila za 5 nasteonych osob za mna bilonem o nominale jedne grosz, a jak by nei chciala przyjac to bym przejechala za darmo i eszcze podala ja do sadu.

+Quote Post
mariusz123
post 11.07.2010, 0:33
Post #7

Polonez
*

Użytkownik nr: 139

Paranoja. Na miejscu tego motocyklisty rozdmuchałbym sprawę, a nawet próbował odwołać się do organów Unii Europejskiej - w końcu oni mogą więcej niż Polacy na terenie Polski... Tak czy inaczej - śmieszny, ironiczny pomysł miał gościu, podoba mi się. Muszę kiedyś wybrać się do sklepu i "pozbyć się" zbędnego balastu wink.gif Chociaż, z drugiej strony, nic tylko patrzeć, jak wprowadzi się nowy przepis: "płacenie jednogroszówkami w ilości większej niż 50 wzbronione" tongue.gif

+Quote Post
miśka
post 28.07.2010, 10:17
Post #8

Polonez
*

Użytkownik nr: 148

To zależy, jednogroszówki były są i poi co będą (później wejdą co najwyżej centy). Jeśli ktoś przychodzi do sklepu, gdzie jest długa kolejka i ma zamiar zapłacić za zakupy właśnie takim drobiazgiem, no to wybaczcie, ale chyba każdy by się zdenerwował, że nie mógł sobie wybrać lepszego momentu. Natomiast jeśli załatwia sprawę na spokojnie, to czemu nie. Można na spokojnie przeliczyć, tak by się nie pomylić. A co do tego motocyklisty, jak on to oznajmił, że to jest protest? Czy dopiero po dostaniu mandatu stwierdził, że to był jego sprzeciw?

+Quote Post
MANARA
post 28.07.2010, 14:04
Post #9

Fiat
**

Użytkownik nr: 142

Chory kraj z chorymi ludźmi, a kogo to obchodzi, że za mną ktoś stoi i robi się kolejka. Mam takie prawo płacenia jednogroszówkami i chyba tylko szanowni sędziowie za grube pieniądze nie znają prawa. Szaraczka trzeba ukarać, grubą rybę nie. Trzeba bylo wydać wyrok, aby pokazać nie podskakuj nam w kraju milicyjnym!!! Może za chwilę będą karać za zbyt częste uzywanie sprzęgła i hamulca w swoim własnym samochodzie?!!1

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Tropiciel cen Sprzedaj swój samochód Auto szukacz
Czy wiesz, że...

W każdym wyprodukowanym Nissanie Qashqai I-WAY jest nawigacja?

Sprawdź co ją wyróżnia wśród innych tego typu systemów...

Hatch-kombi - Renault Megane Grandtour 1.4 TCe Dynamique

Hatch-kombi - Renault Megane Grandtour 1.4 TCe Dynamique

Atrakcyjny wygląd Mégane'a udało się połączyć z funkcjonalnością. Ale czy odmiana kombi może zagrozić liderom tego segmentu? Renault w tej chwili ma najmłodszą gamę modelową na rynku. Na tle rywali interesująco prezentuje się rodzina Mégane. 5-drzwiowy hatchback, coupe, sedan Fluence, cabrio-coupe, minivan Scenic i Grand Scenic oraz praktyczne kombi.
Toyota FT-86 w wersji 4-drzwiowej?

Toyota FT-86 w wersji 4-drzwiowej?

Projekt FT-86, który Toyota buduje w kooperacji z Subaru, być może doczeka się 4-drzwiowej wersji. FT-86 to jeden z częściej dyskutowanych projektów Toyoty. Samochód powstający przy współudziale Subaru miał początkowo być relatywnie tanim pojazdem...
AUDI A4 Avant 1.8 T FSI

AUDI A4 Avant 1.8 T FSI

2008
60.000 km
118.000 PLN
PORSCHE Cayman S

PORSCHE Cayman S

2006
35.000 km
159.000 PLN
AUDI S3 Special

AUDI S3 Special

2007
26.000 km
99.000 PLN

BMW serii 1

BMW serii 1

2004
110.000 km
44.900 PLN
AUDI R8 V10 5,2 FSI

AUDI R8 V10 5,2 FSI

2009
8.000 km
759.900 PLN
Porsche Cayenne 3,6 V6

Porsche Cayenne 3,6 V6

2008
36.000 km
199.100 PLN

BMW 320d (E46)

BMW 320d (E46)

2003
125.000 km
39.900 PLN
Infiniti G37S - wersja europejska

Infiniti G37S - wersja europejska

2009
8.000 km
181.000 PLN
Infiniti G37GTX sedan - wersja europejska

Infiniti G37GTX sedan - wersja europejska

2009
1.500 km
184.000 PLN

Samochody, które najłatwiej sprzedać

Samochody, które najłatwiej sprzedać

Sprzedaż używanego samochodu to niełatwa sprawa, która wymaga cierpliwości i umiejętności negocjacji, szczególnie wtedy, gdy oferujemy mało popularny samochód. Jest jednak grupa modeli, z których sprzedażą właściciele nie powinni mieć większych problemów. Na podstawie danych pochodzących z serwisu ogłoszeniowego otoMoto.pl przygotowaliśmy zestawienie dziesięciu samochodów, które są najczęściej wyszukiwane i kupowane, czyli, co za tym idzie, najłatwiej je sprzedać.
Peugeot 207 RC vs SEAT Ibiza Cupra

Peugeot 207 RC vs SEAT Ibiza Cupra

Zestawiając ze sobą dwa hot-hatche z przeciwnych biegunów technologii staramy się odpowiedzieć na pytanie, jacy naprawdę są dzisiejsi przedstawiciele tego gatunku. Jest naprawdę mały, ale wcale mi to nie przeszkadza - po zajęciu dość niewygodneg...

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 9.09.2010 - 16:47
Skin created by: SpannerDEV.pl